- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.300
- 598
açık görmüş sevmiş kapalı olsaydı evlenmezdi diyenler olmuş da insanlık hali arkadaşlar insan başka açılardan da evlendiği günkü gibi olmuyor.
demekki arkadaşının eşi çok sığ ve dış görünüşe fazla mana yüklemiş.
insan karşısındakini seviyorsa şekline bakmaz. önemli olan karakter değil mi ?
Babamın bir arkadaşı vardı karısı kızı çarşaflı, babama demiş ki bize akşam oturmasına gelin ama biz harem selam otururuz, babam demiş yok ben karımı kızımı gözümün önünde isterim, sende eğer benden sakınacaksan zaten beni evine alma biz gene dükkan önünde tavla oynamaya devam edelim
Farklı hayatlar bunlar, ama bilmiyoruz tabi hissiyatı nedir, çarşaflı da kapalı,tesettürlü de kapalı, bıcır bıcır rengarenk giyinen makyaj yapan kızlarımız da kapalı
İyi de bu da karakter değil mi, bire bir aileyi bilmediğimizden kesin yorum yapamıyorum ama bu hayatı komple değiştiren bir karar, eşi o hayatı benimseyecek mi bakalım
hayır canım hayatı neden tamamen değişsin ki.
kadın zaten buna meyilliymiş kocası da bunu biliyordur.
zaten çok uçlarda yaşanyan biri birden kapanmaz, yaşam tarzı zaten buna göredir bu bayanın.
Biz her zaman karma arkadaş çevresi olmuş bir çift olduk içkili mekana da gittik sabahlara kadar eglendikte, benim en yakın arkadaşım bir erkek vs, böyle bir hayat, şimdi eşim bana dese ki ben artık muhafazakârım x mekana gelmem x kişiyle görüsmem sende erkeklerle arkadaşlığını kes, nasıl olacak, o dini hassasiyetini kendince arttırdı diye bende ona uymak zorunda mıyım uymasam nasıl olacak, ayrı mı takılıcaz
Bu tahmin olur sadece, belki Niran Ünsal gibi birden kapanacak bambaşka biriyken,o konuda birsey yok, ki niyeti vardı ise evlenmeden önce söylenmeliydi, kv yi arkama alayım kocayı ikna edeyim planı hoş mu
nasıl :)ben adama da hak veriyorum açık biriyle evlenmiş açık istiyormuş demek ki şimdi kadının bırden kapanıcam diye tutturması doğru değil baştan bunu konuşacaktı o zaman ben ilerde kapanıcam diyecekti . artı kocasına karşı çıkması ki bizim dinimiz de kocaya itaat daha önemli bence kapanmasın günahı kocasının boynuna.
çarşafa mı girecek bilemiyorum tabi ama benim çok arkadaşım var kapalı canlı müziğe bile giderler bizimle yani girmedikleri ortam yoktur tabi içkili barlar dışında ki bizim grupta zaten oralara gidenler yoktur.Ama eşini de etkileyecek bu, belki kadın bu karardan sonra belli ortamlara girmeyecek belli insanlarla görüşmeyi kesecek belki
Adam inançsız olsa sen de inanma dese karısı itaat mi edecek yanlış şeyler konuşmayın şurda. İnsanları etkilemeyin. Hak yolda olmayan kocaya itaat edilmez.ben adama da hak veriyorum açık biriyle evlenmiş açık istiyormuş demek ki şimdi kadının bırden kapanıcam diye tutturması doğru değil baştan bunu konuşacaktı o zaman ben ilerde kapanıcam diyecekti . artı kocasına karşı çıkması ki bizim dinimiz de kocaya itaat daha önemli bence kapanmasın günahı kocasının boynuna.
çarşafa mı girecek bilemiyorum tabi aba benim çok arkadaşım var kapalı canlı müziğe bile giderler bizimle yani girmedikleri ortam yoktur tabi içkili barlar dışında ki bizim grupta zaten oralara gidenler yoktur.
ama kapanıp çarşafa girip haremlik selamlık oturacaksa ve önceden erkekli kadınlı barlara gidip içki içen insanlarsa bir anda böyle bir durum yaşamak tabi ki eşi için sorun olabilir
fakat normal hayatında zaten çok açık giyinmeyip bu ortamlara gitmeyen ailelerse eğer sadece başını normal bir şekilde kapatması sorun olmayacaktır bence
mesela benim başım açık ama dediğim gibi çevremde kapalı çok ve ben kapatsam eşim karışmaz çünkü kapalı da olsalar biz erkek kadın birlikte otururuz zaten kimse ayrımcılık yapmaz
biraz da dediğim gibi şimdiki yaşam tarzları ile kapandığında nasıl yaşayacakları önemli
Beğendim , takdir ettim, sanki kendimi okudum . Allah yuvalarımzı korusun. Böyle güzel örneklere ihtiyacımız varKendimden ornek vereyim ben tesetturluyum ve yasam bicimim de dini inancim uzerine kurulu.Mesela ibadet ederim,muzikli dugune ve eglenceye gitmem,plaja gitmem vs.Esim sadece cumaya gider,muzikli dugun ve is yemeklerine gider,oglumu ve yegenlerini alip plaja gider.Birbirimize bu konularda asla saygisizlik etmeyiz ve karismayiz.Mesela tatile gideriz ama ikimizin de ortak vakit gecirebilecegimiz daha tenha,ickisiz yerlere gideriz.Esim cikar akraba dugunune gider,ben cikar arkadasimin camideki dugunune giderim.Sadece nikah kiyan tanidiklarimiza ise hep beraber gideriz.Anlatmak istedigim karsilikli anlayisla her sey mümkün.Birbirini seven insanlarin ortak noktada bulusacaklarina inaniyorum...
Amin Allah razi olsun.Insanlarin birbirlerinin fikirlerine saygi gostermesi kadar guzel bir sey olamaz...Beğendim , takdir ettim, sanki kendimi okudum . Allah yuvalarımzı korusun. Böyle güzel örneklere ihtiyacımız var
Öyle tabiki. Bu kadar istemiyosa kapalılığı bnce evlenmeden konuşcaklardı. Gerçi Allah kimin kalbine ne zaman tesettür duygusu verir belli olmaz .Amin Allah razi olsun.Insanlarin birbirlerinin fikirlerine saygi gostermesi kadar guzel bir sey olamaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?