merhaba kızlar...biliyorsunuz çoğunuz görümcemle aram iyi değil.laf sokuşturup duruyor.şimdide ANNEM çıktı.görümcemin bana olan laflarını eşim biliyor ona söylüyordum.hata yaptım galiba.şimdide o bana annemi şikayet edip duruyor.cumartesi günü annem bize geldi teyzemle..neyse öğlen eşim geldi..teyzem beni ve eşimi pek sevmez biliyoruz bunu..içeri girdi eşim hoşgeldiniz dedi.annem insan bir öper böylemi hoşgeldiniz denir dedi.eşim terliyim dedi gitti yüzünü falan yıkadı öpüştüler..annem tutturdu teyzenızı duraga bırakın( durumu pek iyi değil) yol parasınıda verin...teyzemin yanında söylüyor böyle.ayıp oldu aslında böyle söylemesi.neyse teyzemi duraga bıraktık ama ne diyip para verecektik.vermedik...
kayınpederim o akşam bizi mangal yapmaya davet etmiş.ben bilmiyordum babamı aradım gelsenize sizde akşam hep beraber olalım diye.tamam dedi eşim o zaman ben babamı arıyım o çağırmıştı bizi ben onları çaağırayım bari falan dedi...tamam dedik..markete gittik..babamla eşim çok iyi anlaşır hafta sonları beraber olduklarında 1-2 tek atarlar..annem her seferinde söylenir..( babam bir çok ortamda içer,öncedende içki hayatı vardı ama hep dozunda) cengizde babana benzedi aynı oldu huyları bıktırdı benı baban senıde o bıktıracak falan der,moralimi bozar..akşam herkes toplandı yemekler yendi..dedem falanda vardı.sonra ablamla nişanlısı geldi.nişanlısı mutfakta yemek yiyordu annem ona sen içme bari falan dedi.oda ben içmiycem zaten dedi.içeri gitti çocuk içermisin dediler.oda olur dedi...herkes içerde tabi kaynanam annem maaile..annem söylenmeye başladı her toplumda böyle yapıyosunuz içiyorsunuz bilmem ne.babam banamı diyosun niye söyleniyosun dedi.annem yok bu sefer lafım sana değil cengize dedi..annesinin yanında...kırılmış eşim..kaynanamda yeniler gelince eskiler hep öyle olur dedi şakasına heralde o anı kaçırdım...neyse bi tatsızlık oldu...ertesi gün eşim anlatıyor orada annem var herkesin içinde bana böyle söylüyor falan sen nasıl diyosun sabrediyorum ama bi sınırı var diye ( ablasından dolayı) gerçekten öyle falan dedi..
ne yapıcamı ne diyeceğimi şaşırdım bir yanda annem bir yanda eşim.annemle konuşsam kesin alınacak darılacak.eşime anlatınca anlamıyor bilmiyorum ne yapıcam
Ben bu konuda eşinizi haklı buldum. Anneniz eşine söyleyemediği-söylese de kar etmediği- için böyle bir yol seçmiş. Sizin annenizi uyarmanız ve sıkıntı varsa bunu uygun ortamda uygun dille söylemesini istemeniz lazım.
ya sonuçta siz ayrı bi aile olmuşsunuz artık annenin damadına içiyo diye laf söylemesine hakkı yok ki.. herkes kendinden sorumlu.. kaldı ki baban içerken annenin eşine böyle söylenmeye hakkı yok.. açıkçası bende eşinizi haklı buldum.. siz onun ailesi tarafından olan şikayetlerinizi ona söylerken, o da size söylicektir tabi.. annen bi daha böyle bişi yaptığında kırmadan uyarman gerekir.. sonuçta dışarda arkadaşlarıyla da içmemiş, evde ailelerinizle beraber içmiş..
annem hep böyle pat pat söyleyen bi kadındır.hep öyle oldu.acaba diyorum eşim kısasa kıssasmı yapıyor benle.madem sen ablamı laf ediyorsun bende anneni ediyorum diyemi düşünüyor acaba.
ben okurken hiç öyle düşünmedim açıkçası.. eşinizin yerine kendimi koydum bana yapılsa ben altta bile kalmazdım eşiniz size söylemiş en azından saygısızlık yapmamış.. ama aile ilişkilerinizin genel durumu nedir bilinmez, dediğiniz gibi kısasa kısasta yapmış olabilir..
ne annenizin eşinize birşey söylemesine izin verin nede eşinizin annenize. anneniz öyle dediğinde benim kocam dozunda içer şimdiye kadar hiç taşkınlığını görmedim vs gibi anında cevap verin ki eşiniz annenize karşı içinde cümleleri büyütmesin. eşiniz/eşinizin ailesi ve sizin aileniz arasındaki bağı siz kurmalısınız...... bu çok dikkat ve sabır ister.... benim babam hiç içmezdi ama eşim arada içer annem eşime bişey diyebilir mi? ben varken asla çünkü söyletmem.
Anneni uyar bir daha böyle şeyler söylemesin karşısındaki insanlar çocuk değil alkolik değil.Bunda darılacak birşey yok insanlar eleştiriyi kaldırabilmeli.
söylüyorum eşime annem tedirgin oluyor cengizde benim kocam gibi çok içecek bagımlı olacak diye korkuyor dedim.oda haklı kendınce.eşimde ben dozunda içiyorum bunu annende biliyor biliyor kayınbabamla bir araya gelince içiyoruz daha neden her seferinde böyle konuşuyor.ablanın nişanlısına benmı dedim iç diye kendısı içicem dedi annen benı sorumlu görüyor.onlar içiyor bu çocuguda alıştıracaklar diye korkuyor diyor...annemede söylüyorum ama annem anlamıyor bir türlü.
sanırım evet.ne yapıcamı bilmiyorum.bi yerde annemi frenlemeye çalışıyorum en azından dur diyorum ileri gidince ama görümcem için bir çözüm bulamadım...neden herkes birilerinin evliliğine karışırki konuştukları zamanda bizim mutlulugumuzdan başka bişeyin önemli olmadıgını söylüyorlar..