bu şehir üzerime geliyor

Lirosa

🧚‍♀️
Pro Üye
12 Nisan 2016
2.120
8.690
158
24
Kızlar selamlar.

Birkaç gündür zihinsel olarak çökmüş durumdaydım bugün sosyal medyada gördüğüm haberle daha da kötü oldum. Bir japon adamının marmara depremiyle alakalı söylediklerini belki aranızda gören duyan olmuştur elbet.

Artık sadece zihinsel değil bedenen de kendimi yorgun hissetmeye başladım bazen tüm sosyal medya hesaplarımı kapatmak istiyorum sadece deprem değil haberlere baktığımız da hep depresif hep kötü haberler mevcut içim kararıyor resmen.

Deprem konusunda zaten artık bu şehir üstüme üstüme geliyor beni boğuyor. Artık içimden ''yakalansak bile direkt öldürsün süründürmesin'' düşüncesine girdim. İstanbul'un zaten nufusu çok yüksek kurtulsam bile ne olacak ki? diye düşünüp en kötü senaryolar aklıma geliyor.

Kendimi avuttuğum tek konu apartmanımız 4 katlı ve ufak. Sağımızda solumuzda önümüzde ev yok arazi var sokakta başka evler var tabi ama mesafe uzun.
Bahçe katında oturduğumuz için olası bir durumda kaçabilmek için çıkış noktasına masa bile koymustum düsünün fgfdg.

Öyle yani kızlar, o haberi gördüğümden itibaren anksiyetem tavan yapmış durumda ve geceleri uyuyamaz oldum sanki resmen nöbet tutuyorum eğer olursa evdekileri kaldırırım hemen kaçarız diye işte.
Herkes diyor istanbulu terk edin ama nasıl yapalım be abla? Karavan alıp bomboş bir araziye koyup orada bile yaşamak isterdim ama onu yapacak durumum/durumumuz olmayan insanlar var.

Çok bunaldım bir nebze olsa dertleşmek istedim öyle

Hangi semt

Benim eşimde sabah atmış senin bahsettiğin haberi. Pek çok insan deprem korkusundan İstanbul’dan taşındı. Şartlarınızı zorlasanız da mı taşınmaya imkanınız yok.

Benim eşimde sabah atmış senin bahsettiğin haberi. Pek çok insan deprem korkusundan İstanbul’dan taşındı. Şartlarınızı zorlasanız da mı taşınmaya imkanınız yok.
Maalesef yok keske olsa. Şubat ayında yaşanılan depremden sonra evde 3 tane deprem çantası hazırlamıştık 1 tanesi bahçede 2 tanesi evde duruyor birde yatağımın yanında hep 1 litrelik su koyuyorum artık alışkanlık oldu. Kendimce aldığım tek yöntemler bunlar elimden başka bir şey gelmiyor maalesef ki

Evet ne yazık ki bilemeyiz ama en korktuğum uykuda yakalanmak
Çok zor. Hayatta kalmak mı istiyorum etraf toz duman ceset doluyken hayat kilitken yoksa can çekişmeden ölüp gitmek mi karar veremiyorum

Bir ara bu tasinma isini ciddi ciddi bizde dusunduk ama bu tip haberlere bakarsaniz nerdeyse guvenli sehir yok gibi bir sey. Ben artik bu tip haberleri hic izlemiyorum size de tavsiye ederim.

aberlere bakarsaniz nerdeyse guvenli sehir yok gibi bir sey.
Evet çok haklısınız aslında. İstanbuldan taşınıp x bir şehire gittiğimizde o şehirde olmayacağının garantisi yok çünkü ne yazık ki deprem ülkesiyiz. Bazen düşünüyorum keşke ülkemizde binalar apartmanlar olmasaydı sadece müstakil evler olsaydı. Belki daha huzurlu hissederdik

B Buffalosos depremi bizim görmeyeceğimizi torunlarımızin belki göreceğini iddia etmişti. inanmak istiyoruz tabi de

B Buffalosos depremi bizim görmeyeceğimizi torunlarımızin belki göreceğini iddia etmişti. inanmak istiyoruz tabi de
Şu anda çocukları olan ebeveynlerin mi torunları görecek yoksa benim yaşımda daha evlenmeyen çocuğu olmayanların mı görecek tarih karmaşası yaşadım şaka bir yana tabi arkadaşın yorumunu görmüştüm hatırlıyorum ama geçmiş senelerde ki deprem yıllarına bakarsak kendisine katılmıyorum maalesef

Şu anda çocukları olan ebeveynlerin mi torunları görecek yoksa benim yaşımda daha evlenmeyen çocuğu olmayanların mı görecek tarih karmaşası yaşadım
Ay valla benden sonrası tufan çocuğum yok bir de torunları mı düşüncem

Bir ara bu tasinma isini ciddi ciddi bizde dusunduk ama bu tip haberlere bakarsaniz nerdeyse guvenli sehir yok gibi bir sey. Ben artik bu tip haberleri hic izlemiyorum size de tavsiye ederim.
Haberleri izlemeyi depremden sonra bıraktım bende maalesef,artık kaldıramıyorum

Kendi eviniz mi? Zemini daha güvenli bir ilçeye geçme imkanınız var mı?

Ya niye böyle felaket tellalı gibisiniz.Onlar deprem olacak dedi diye hemen deprem mi olacak.Olacaga ölene çare var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…