Bu şekilde evlilik yürür mü ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

nazeen

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2024
8
1
1
Kızlar merhaba öncelikle kimseye derdimi dökemediğim için buraya yazıyorum umarım beni anlayan birilerinin önüne çıkar.
1.5 senedir evliyim eşimle birbirimizi çok severek evlendik. Harika bir nişanlılık dönemimiz vardı ama evlilik pekte öyle düşündüğüm gibi olmadı sürekli kavga ediyoruz çok aşırı basiit bir konu olsa dahil günlerce küs kalıyoruz o da üzülüyor görebiliyorum ama ikimizde inat olduğumuz için küslüğümüz günlerce sürüyor gerçekten çok üzülüyorum eskiden o kadar neşeli bir insandım ki şimdi sadece üzülüyorum saatlerce ağlıyorum ailelere yansıtmak istemiyorum sonra onlarda üzülüyor napmalıyım lütfen bana akıl verin 🫠

Kızlar merhaba öncelikle kimseye derdimi dökemediğim için buraya yazıyorum umarım beni anlayan birilerinin önüne çıkar.
1.5 senedir evliyim eşimle birbirimizi çok severek evlendik. Harika bir nişanlılık dönemimiz vardı ama evlilik pekte öyle düşündüğüm gibi olmadı sürekli kavga ediyoruz çok aşırı basiit bir konu olsa dahil günlerce küs kalıyoruz o da üzülüyor görebiliyorum ama ikimizde inat olduğumuz için küslüğümüz günlerce sürüyor gerçekten çok üzülüyorum eskiden o kadar neşeli bir insandım ki şimdi sadece üzülüyorum saatlerce ağlıyorum ailelere yansıtmak istemiyorum sonra onlarda üzülüyor napmalıyım lütfen bana akıl verin 🫠
Yani neden küsüyorsunuz? Yetişkin iki insansınız. Oturup konuşun. Eşiniz yanaşmıyorsa siz yanaşın, neye kırıldığınızı ya da kızdığınızı anlatın ve tartışmalarda küsmektense konuşmak ve konuyu çözmek istediğinizi söyleyin.

İletişim kurun, birbirinizden konuşma randevusu alın. Öfkenizi kontrol ederek konuşmayı deneyin. Evlilikte haklı haksız yoktur, çözüm bulmaya çalışmak vardır. Aynı tarafta olduğunuzu unutmayın. Biraz da fedakarlık gerekiyor. Aile evi alışkanlıklarınızı bırakmalısınız.

Eşinizle sorunları konuşup çözüm yolu sundunuz mu birbirinize

Yapın bi kahve çıkın temiz havaya mis gibi oturun konuşun

Evet haklısınız ama dediğiniz şekilde olmuyor bazı şeyler esimin huyunu değiştiremem araya soğukluk girdiğinde ikimizde bırakın konuşmayı birbirimizin yüzüne dahi bakmıyoruz birimiz konuşmaya çalışsa diğeri tersliyor o yüzden iki tarafta konuşmak istemiyor bilmiyorum öyle iste

Genelde neden kavga ediyorsunuz?

Ben de eşimle 3 sene sevgililik sonrasi evlendim. Ama evlilik apayrı, aileler giriyor işin içine, ev geçinirmek, ev isleri😅
Biz de ilk 1 2 sene tartisiyorduk çok.
Simdi 15 yıllık evliyim esimle cok iyi anlaşıyoruz.
Yani eşimle birbirimizi seviyorduk, dis etkenleri de birlikte çabalamaya aştık.
Biz de yalnız sadece ben inadim . İki inatçı daha zor.
Ya çift terapisi alın ya da sorun ne ise inat etmek yerine, çözüm bulmaya çalışın

bence evliliğin ilk senesi cicim ayları vs. diye geçmez. tam tersi oluyor sanırım. çiftlerin öncesinde beraber yaşama gibi bir deneyimi olmadıysa, yani ilk kez aynı çatı altına girdilerse o zaman kavgalar kaçınılmaz oluyor. birbirlerinin alışkanlıklarını, sınırlarını o zaman anlıyorlar.

ilk seneler kavgalar normal geliyor bana. dozu önemli tabi. çünkü böyle böyle karşı tarafın sınırlarını keşfedebiliyorsun. geçinmeye de gönlünüz varsa bir süre sonra evlilik dinamiği oluşuyor.
ama burada kilit nokta kavgaların şiddeti. yani çirkinleşilip günlerce süren kavgalar varsa hiç zorlamaya gerek yok.

“ikimiz de inat insanlarız günlerce küsüyoruz” diyorsunuz. kavga sebeplerinizi sakin kafayla düşünün bir. inat uğrunaysa orta yolu bulmaya çalışın. yok öyle değilse de hayat kısa. yol yakınken bitirin.

bence evliliğin ilk senesi cicim ayları vs. diye geçmez. tam tersi oluyor sanırım. çiftlerin öncesinde beraber yaşama gibi bir deneyimi olmadıysa, yani ilk kez aynı çatı altına girdilerse o zaman kavgalar kaçınılmaz oluyor. birbirlerinin alışkanlıklarını, sınırlarını o zaman anlıyorlar.

ilk seneler kavgalar normal geliyor bana. dozu önemli tabi. çünkü böyle böyle karşı tarafın sınırlarını keşfedebiliyorsun. geçinmeye de gönlünüz varsa bir süre sonra evlilik dinamiği oluşuyor.
ama burada kilit nokta kavgaların şiddeti. yani çirkinleşilip günlerce süren kavgalar varsa hiç zorlamaya gerek yok.

“ikimiz de inat insanlarız günlerce küsüyoruz” diyorsunuz. kavga sebeplerinizi sakin kafayla düşünün bir. inat uğrunaysa orta yolu bulmaya çalışın. yok öyle değilse de hayat kısa. yol yakınken bitirin.
Daha önce çok kez bitirmeyi düşündüm aynı şekilde eşimde hatta ailelerimize bile boşanmak istediğimizi söyledik ama ikimizde en sonunda yine bırakamadık birbirimizi , kavganın şiddeti hakkında ise o kadar yüksek dozda değil sadece küslüklerimiz uzun sürüyor , son olarak sakin kafayla düşününce ceviz kabuğunu doldurmaz derler ya o şekilde konular ama işte anlık sinirle oluyor 🤷‍♀️

Bu nasıl bir uslüp ya , 10 yaşındayız
Yanlış anlamayın ama ceviz kabuğunu doldurmayan şeylere günlerce küs kalmak gerçekten 10 yaş kafası.Resmen küstüm oynamıyorum modundasınız Aşk sevgi varsa artık orta yolu bulun yoksa bu nereye kadar böyle gidecek? Kimse adım atmaya düzeltmeye yeltenmiyorsa ömür boyu böyle mi yaşayacaksınız????

Ceviz kabuğunu doldurmayacak sebepler için ailenize boşanmak istediğinizi mi söylediniz? İnsanların aklına hemen karpuz kabuğu sokmuşsunuz. Adım atın, çözüm üretin gerekirse profesyonel destek alın baktınız hala devam ediyor o zaman söyleyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X