Bu şekilde kilo verebilir miyim?

dontt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
323
2
46
Ankara
165 boyundayım ve geçen hafta tartıldığımda 59 kilo çıkmıştım. O günden beri her sabah 9'da kalkıp (Cuma günü hariç) yarım saat yürüyüş yaptım, döndüğümde 10 dk dinlenip 1 dilim tam buğday ekmeği + 1 domates(ufak) + kibrit kutusu kadar beyaz peynir(tam yağlı) + 4-5 zeytin + kibrit kutusu kadar yağda yumurta yedim. 1 gibi istediğim bir çikolata veya bisküviyi yedim. 3 buçukta sebze yemeği yedim(yarım tabak) 1 dilim ekmek ile. 7 gibi de 30 mekik + 10 hareket yaptım ve ardından 1 kupa mercimek çorbamı içtim veya salata yedim yağsız.. Toplamda 1000 kaloriyi geçmiyorum günde. Sizce işe yarar mı bu yaptıklarım? Görünürde bi fark yok. Sorun şu: abur cuburu bırakamıyorum. Yemezsem aklım hep onlarda ve bu durum işkenceden farksız. Ama yiyince de yaktığım kalorileri anında geri alıyorum ne yapacağımı hiç bilmiyorum :( 50 kg olmak istiyorum, kemiklerim iri olduğundan daha fazla düşmemem gerektiğini söylüyorlar. Lütfen kilo vermiş, bilgili kişiler yardımcı olsun ne yapayım tamamen mi keseyim yoksa her gün belirli bir çikolata (mesela 70 kalorilik petito var) yememden zarar gelmez mi?

1000 kaloriyi geçmiyorsan kilo verirsin kesin.Hareket de yapıyorsun,büyük ihtimal yaktığın kalori gün içinde daha fazladır.Zaten 1000 cal çok çok iyi.Zamanla verdiğini görürsün.

1000 kaloriyi geçmiyorsan kilo verirsin kesin.Hareket de yapıyorsun,büyük ihtimal yaktığın kalori gün içinde daha fazladır.Zaten 1000 cal çok çok iyi.Zamanla verdiğini görürsün.

İnşallah yaa, bazen kendimi tutamayıp 400 kaloriye kadar abur cuburda çıkıyorum ama o zamanda yemekten kesiyorum o şekilde 1000i aşmıyorum tahminen ne zaman belli olur?

abur cubur yediğinde aldığın kalorinin sana etkisi biraz farklı aslında tabi yediğin şeyler şekerliyse.tatlı şeyler yemen insülinini birden yükseltir ve insülin de yağ depolayan bi hormon yani yağlanma yapar vücudunda.abur cubur yerine en azından bi avuç fındık fıstık badem yersen daha iyi olur senin için.yarım saatlik yürüyüşü de 45dk ya falan çıkar yağ yakımı ortalama 20dk yürüyüşten sonra başlar çünkü.ve yürüyüşten geldikten 40dk falan sonra ye yemeğini ki vücudunda yağ yakımı biraz daha uzun sürsün.ekmek yerine de aynı kaloride proteinli bi besin koyarsan daha iyi olur senin için.çikolatayı da tamamen kes derim ben.yağda yumurta yerine de haşlanmışını ye.protein alımın da düşük gördüğüm kadarıyla.düşük protein alıp spor yaparsan yağ değil kas ve su kaybedersin aklının bi köşesinde bulunsun:)

abur cubur yediğinde aldığın kalorinin sana etkisi biraz farklı aslında tabi yediğin şeyler şekerliyse.tatlı şeyler yemen insülinini birden yükseltir ve insülin de yağ depolayan bi hormon yani yağlanma yapar vücudunda.abur cubur yerine en azından bi avuç fındık fıstık badem yersen daha iyi olur senin için.yarım saatlik yürüyüşü de 45dk ya falan çıkar yağ yakımı ortalama 20dk yürüyüşten sonra başlar çünkü.ve yürüyüşten geldikten 40dk falan sonra ye yemeğini ki vücudunda yağ yakımı biraz daha uzun sürsün.ekmek yerine de aynı kaloride proteinli bi besin koyarsan daha iyi olur senin için.çikolatayı da tamamen kes derim ben.yağda yumurta yerine de haşlanmışını ye.protein alımın da düşük gördüğüm kadarıyla.düşük protein alıp spor yaparsan yağ değil kas ve su kaybedersin aklının bi köşesinde bulunsun:)

Teşekkürler bilgiler için bugün 50 dkya çıkarttım zaten yürüyüşü, ve bir kurabiye dışında bir şey yemedim abur cubur olarak. Günde bir petito yerim artık ara öğün yerine, 70 kalori çok değil.. Protein az evet, ne önerirsiniz onun için?

Canım bende senin gibi çikolataya abur cubura çok düşkün biriydim.Buna rağmen 40-42 bedenden 36 bedene düşebildim ama :) Şuan bile hergün tatlı birşeyler yerim tatlı benım yasamımın bır parçası her gun agzıma tatlı bir şey atmadan duramam ben.. Ama her gun cıkolata yemek zorunda değilsin ki. bir gün çikolata yediysen ertesi gün 2-3 tane kuru incir yiyebilirsin. yada pestiller oluyor bazı marketlerde sadece 60 kalori tatlı ihtiyacını karşılıyor ben bol bol onlardan tüketirim. Başka bir gün Sütlaç yapar onu yerim.Baktım çok yemeye başladım bu sefer kendime küçük bir kase meyve salatası yapıyorum ve içine biraz damla çikolata atıyorum. Ufak ufak kaçamaklarla aslında hem ihtiyacını karşılarsın hemde kilo verebilirsin.Çikolata ve abur cubur için önerebileceklerim bunlar. Başarılar canım :16:

mesela kahvaltıda zeytin yerine haşlanmış 1yumurta daha ye kolesterol sorunun yoksa ya da peynir miktarını artır.kahvaltıda yiyeceğin 2haşlanmış yumurta seni gün boyu yaşayacağın tatlı krizlerinden yersiz acıkma hislerinden kurtarır.ara öğünlerde elma, leblebi ya da yoğurt tüket tokluk hissi verir.mekik hareketlerini de ısınmadan yapma mesela yürüyüşten gelince yapabilirsin.gün içinde de önce ısınma hareketleri sonra mekik yap yine de sakatlık çkmasın.akşamları da öğlenleri de protein içerikli beslenebilirsin kurubaklagillerden ya da ton balığı tüketebilirsin.akşam yemeğinde 1 çorba seni yatana kadar ne kadar tok tutuyo bilmiyorum ama yoğurtla beraber sebze yemeğini akşam yiyebilirsin

Evete mümkün arkadaşlar .beslenme danışmanlığı yapmaktayım.ve bu şekilde kilo veren birçok kişiyle tanuıştım.unutmayın ki yemketen kısmanın yada diyetin her zaman bir son kullanma tarihi vardır.diyet bittinde kilolar geri döner ayrıca kaslarınız da yıpranmış olur.bizim amacımız mevcut yağları kaslara çevirmek ve daha fit bir görünüme sahip olmak .yardım alamak isyenler e yardımcı olabilirm =)

Tamam artık dediğiniz gibi yaparım çikolata, yumurta vs konularını:) Birde reçel kilo yapar mı? çilekli olanlara bayılırım ama ölçülü yiyorum zararı olur mu ki kahvaltıda? Artık spor olayını da sabah kahvaltıdan sonra 10 mekik, öğlen 10 mekik+spor hareketleri ve akşam 15 mekik olarak yapıyorum.

Dont kilo vermek istiyosan gercekçi olcaksınn yasam biçimin çok önemli.ve tabi kas yağ su oranı metobalizma hızı yaşı.bu işi bilenlerden öğrenmelisin .yoksa biayda 15kilo verdiren bi diyet söleyebilirim sana ama bu gercekten doğru değil.sen istediğin şeyi yiyemeyeceksen her zaman .ozaman istemedipğin kilolar birgün gelecektir tekrar.

165 boyundayım ve geçen hafta tartıldığımda 59 kilo çıkmıştım. O günden beri her sabah 9'da kalkıp (Cuma günü hariç) yarım saat yürüyüş yaptım, döndüğümde 10 dk dinlenip 1 dilim tam buğday ekmeği + 1 domates(ufak) + kibrit kutusu kadar beyaz peynir(tam yağlı) + 4-5 zeytin + kibrit kutusu kadar yağda yumurta yedim. 1 gibi istediğim bir çikolata veya bisküviyi yedim. 3 buçukta sebze yemeği yedim(yarım tabak) 1 dilim ekmek ile. 7 gibi de 30 mekik + 10 hareket yaptım ve ardından 1 kupa mercimek çorbamı içtim veya salata yedim yağsız.. Toplamda 1000 kaloriyi geçmiyorum günde. Sizce işe yarar mı bu yaptıklarım? Görünürde bi fark yok. Sorun şu: abur cuburu bırakamıyorum. Yemezsem aklım hep onlarda ve bu durum işkenceden farksız. Ama yiyince de yaktığım kalorileri anında geri alıyorum ne yapacağımı hiç bilmiyorum :( 50 kg olmak istiyorum, kemiklerim iri olduğundan daha fazla düşmemem gerektiğini söylüyorlar. Lütfen kilo vermiş, bilgili kişiler yardımcı olsun ne yapayım tamamen mi keseyim yoksa her gün belirli bir çikolata (mesela 70 kalorilik petito var) yememden zarar gelmez mi?

yanlış yolda olduğunuzu düşünüyorum..herşeyden önce bir uzmandan yardım almanız gerekir..devlet ve üniveriste hastanelerinde diyet bölümü var..1000 kalorili beslenmek riskli sağlık açısından..abur cubur kesmeden olmaz..karbonhidratıda azaltmanız lazım..şeker hiç kullanılmamalı..pankreasdan fazla insülün salgılanmasını sağlar bu da vucutta yağa çevirir..önemli olan yağdan killo vermektir..siz çkolatadan yağ alıyosunz..şekeri ihtiyacınız meyveden almanız gerekir..o da abartıya kaçmadan..bence mutlaka uzmandan yardım alın..metabolizmaanıza ve kan tahlili ile bir kontrolden geçirip ona göre doğru sağlıklı bir şekilde kilo verirsinz..kolay gelsin

yanlış yolda olduğunuzu düşünüyorum..herşeyden önce bir uzmandan yardım almanız gerekir..devlet ve üniveriste hastanelerinde diyet bölümü var..1000 kalorili beslenmek riskli sağlık açısından..abur cubur kesmeden olmaz..karbonhidratıda azaltmanız lazım..şeker hiç kullanılmamalı..pankreasdan fazla insülün salgılanmasını sağlar bu da vucutta yağa çevirir..önemli olan yağdan killo vermektir..siz çkolatadan yağ alıyosunz..şekeri ihtiyacınız meyveden almanız gerekir..o da abartıya kaçmadan..bence mutlaka uzmandan yardım alın..metabolizmaanıza ve kan tahlili ile bir kontrolden geçirip ona göre doğru sağlıklı bir şekilde kilo verirsinz..kolay gelsin

Abur cuburu bırakamıyorum kilolarımı versem bile direk saldırırım geri alırım bünye alışmış bırakmam çok zor, azaltarak devam etmek bana göre en sağlıklısı. 1000 kalori bana çok bile geliyor sabah kahvaltıda 250, öğlen 300, akşam da yaklaşık 250 alıyorum kalanı da çikolata payım. Gerçi artık 2 günde bir çikolata yiyorum bu yüzden yemediğim günlerde öğlen veya akşam daha fazla yemek yiyorum.. Yemek olarakta evde ne yeniyorsa onlardan azar azar yiyorum artık. Her zaman yediğim yiyecekleri azalttım ve spor yapıyorum, normali de bu değil midir?

Son düzenleme:
canım o iş 10mekikle 15mekikle olmaz bi fayda göremezsin.çikolata payını da bırak =) kendine çikolata payı ayırdığın sürece yağlanmanın önüne gçemezsin.basit şeker almayı bırakmalısın proteine yönel derim ben

Abur cuburu bırakamıyorum kilolarımı versem bile direk saldırırım geri alırım bünye alışmış bırakmam çok zor, azaltarak devam etmek bana göre en sağlıklısı. 1000 kalori bana çok bile geliyor sabah kahvaltıda 250, öğlen 300, akşam da yaklaşık 250 alıyorum kalanı da çikolata payım. Gerçi artık 2 günde bir çikolata yiyorum bu yüzden yemediğim günlerde öğlen veya akşam daha fazla yemek yiyorum.. Yemek olarakta evde ne yeniyorsa onlardan azar azar yiyorum artık. Her zaman yediğim yiyecekleri azalttım ve spor yapıyorum, normali de bu değil midir?

canım sana 1000 kalorinin az mı çok mu geldiğine ancak vucut analizinden sonra diyetisyen karar verir..sen orada takılı kalıyosun..insanların hareketsizken bile yaklaşık 1200 kalori civarıdır.sen bunu düşürerek 1000 kadar çekip metabolizma hızını iyice düşürüyosun..eeee sonra gelsin hastalıklar..kesinlikle yanlış yoldasın..bir diyetisyen yardımıyla vucut analizi yaptırıp ona göre bir diyet uygulamalısın..çikoltadan yağ alıyosun istediğin kadar kaloriden eksik beslen..çikolatadan yağ aldığın gerçeğini değiştirmiyo..bende çikolata bağımlısıydım..kendimi zorlayarak haftada 1 parçacığa düşürdüm..o da her hafta değil..ve yağ oranım %40 tı..benim yaşımda en fazla %28 olması gerekiyormuş dr söledi..ben şuan da %30 indirdim..10 kilo da verdim.
ŞEKER VE TUZ YEMEMENİN FORMÜLÜ 21 GÜN AĞZINA HİÇ SÜRMEYECEKSİN KIRILMA NOKTASI BU..DİRENCİN KIRLMIŞ OLUYO VE YEME İSTEĞİ DUYMUYOSUN..BU BİLİMSEL BİR ARŞTIRMA SONUCUDUR..

Anladım bugün tartıldım 1 kg vermişim 58 olmuşum şimdi protein diyeti yapacağım 5 gün, olumlu şeyler okudum daha sonrasında hiç kasmadan hayatıma devam ederim aşırı fazlam yok o yüzden diyetisyene gitmeyi düşünmüyorum çok teşekkürler

Son düzenleme:
mrb paptya emn ol bende senn gibi düşünüyodum ama beynde bitrdikten sonra emn ol istemyosun ben diete baslıyalı 6gn oldu cnm abur cubur kola istedi ama tuttum kendimi hedefm var bnm dedim hazirana kadar 55 kilo olucm dedm suanki kiol 80.

bu arada 6gün içinde 2kilo verdm 82dm hedefim ayda10kilo vermek.
mrb paptya emn ol bende senn gibi düşünüyodum ama beynde bitrdikten sonra emn ol istemyosun ben diete baslıyalı 6gn oldu cnm abur cubur kola istedi ama tuttum kendimi hedefm var bnm dedim hazirana kadar 55 kilo olucm dedm suanki kiol 80.

Back
X