Bu şekilde nasıl adım atabiliriz ki? annem...

ballilokmatatlisi

odurbenımaşkım
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2012
1.121
34
68
Samsun
sevdiğim 29 ben de 22 yaşıma yeni girdim.aramızdaki ciddiyetin adını koymak istiyoruz.sevgilimin ailesi ailemle tanışmak istiyorlar bayadır.biz 1 yıldır birlikteyiz.bir yıl nişanlı kalıp hazırlıklarımızı yapıp, 1,5 yıl sonra evlilik planlıyoruz.ben ailenin en küçük çocuğuyum.ablam evli uzakta.abim bekar askerde, 1 aya geliyor.ailem daha doğrusu annem senin 1-2 senen daha var baban seni vermez deyip ciddiye alıp babamla konuşmuyor..ciddi olduğumuz biliyor, ama adını koymaya yanaşmıyor, ve ben zor durumda kalıyorum.artık ciddiysek buna göre çizgimizi belirleyelim istiyoruz.ben herşeye 2 yıl erken başladım.örn/ 5 yaşında okula başladım.lise 3 yıl.üniversiteyi aynı şekilde erken bitirdim.mezun olur olmaz işe başladım 2,5 yıldır da çalışıyorum.eve de yardım ediyorum.neredeyse bütün çeyizimin taksitlerini aldım ki paramın hesabını bilmiyorum borçlanayım da yanıma kar kalır diye, ki öyle oldu.sorum şu annemin bu tavrını anlamıyorum.erkense karşı tarafla konuşsun düşündüğünü söylesin, ama şu an dayımın düğününe yoğunlaşmış durumda.ya da bahanesi bilmiyorum, hep ekiyor.ciddi konuşma yapmıyor ne benimle ne de bu konuyla ilgili babama bişey söylüyor.bu şekilde biz nasıl adım atacağız hiç bilmiyorum,uffffff? bilen varsa tecrübelerinden anlatsın kızlar.... :44:

Dayınızın düğününü atlattıktan sonra tekrar konuşun.
Sevgilinizin ailesinin tanışmaya geleceğini ve tarih konusunda haber beklediğini söyleyin.
Sanırım o zaman durumun ciddiyetini kavrar.

benim annem de nişanlılık uzun sürmez düğünden en fazla 6 ay önce nişanlanabilirsin diyor:50:

sevdiğim 29 ben de 22 yaşıma yeni girdim.aramızdaki ciddiyetin adını koymak istiyoruz.sevgilimin ailesi ailemle tanışmak istiyorlar bayadır.biz 1 yıldır birlikteyiz.bir yıl nişanlı kalıp hazırlıklarımızı yapıp, 1,5 yıl sonra evlilik planlıyoruz.ben ailenin en küçük çocuğuyum.ablam evli uzakta.abim bekar askerde, 1 aya geliyor.ailem daha doğrusu annem senin 1-2 senen daha var baban seni vermez deyip ciddiye alıp babamla konuşmuyor..ciddi olduğumuz biliyor, ama adını koymaya yanaşmıyor, ve ben zor durumda kalıyorum.artık ciddiysek buna göre çizgimizi belirleyelim istiyoruz.ben herşeye 2 yıl erken başladım.örn/ 5 yaşında okula başladım.lise 3 yıl.üniversiteyi aynı şekilde erken bitirdim.mezun olur olmaz işe başladım 2,5 yıldır da çalışıyorum.eve de yardım ediyorum.neredeyse bütün çeyizimin taksitlerini aldım ki paramın hesabını bilmiyorum borçlanayım da yanıma kar kalır diye, ki öyle oldu.sorum şu annemin bu tavrını anlamıyorum.erkense karşı tarafla konuşsun düşündüğünü söylesin, ama şu an dayımın düğününe yoğunlaşmış durumda.ya da bahanesi bilmiyorum, hep ekiyor.ciddi konuşma yapmıyor ne benimle ne de bu konuyla ilgili babama bişey söylüyor.bu şekilde biz nasıl adım atacağız hiç bilmiyorum,uffffff? bilen varsa tecrübelerinden anlatsın kızlar.... :44:

ben de aynı durumdaydım yaşım 22.bu konuyu ilk anneme söylediğimde bana da çok erken olmaz bu işten vazgeç falan dediler.ama benim ciddi olduğumu kafama koyduğumu gördükleri zaman işler değişti.onlar bu işe en az bi 25-26 yaşında olur diye bakıyolardı çünkü.evin en küçüğü ben olduğum için ve ablam da evlendiği için yalnız kalmaktan korktular anladığım kadarıyla.o yüzden çıkardılar bu zorlukları.

onlara sert bi şekilde yaklaşıp olay çıkarmaktansa annene onu gerçekten sevdiğini, bu işin yaşa bakmadığını ve insanın kısmetinin karşısına ne zaman çıkacağının belli olmadığını anlatman lazım.çünkü muhtemelen annen seni vermeye hazır değil ondan yapıyor.ben okulu yeni bitirdim önce iş bul diye zorluk çıkardılar ama tekrar ünv kazandım onu okuycağım belli olduğunda kimse bişey diyemedi.bu ilişkinin mantığına yatan taraflarını anlatman lazım.aslında 22 yaşın erken bi yaş olmadığını anlat.sevdiğin adamın iyi yönlerinden bahset.bu huysuzluğu gidecektir bence.bu şekilde yaparsan sorunlar çözülüyor ben ay sonu nişanlanıyorum darısı başına cnm :)

Belliki annen su an dayinin dügünüyle mesgul, birak ozaman simdilik, yangindan mal kacirmiyorsunya, dayinin dügünü gecsin, gündeme bu sefer senin isteme olayini falan ozaman konusursun ney nasil olacak diye. Ayrica bende nisanliligin cok uzun sürmesinden yana degilim, nisanlilik tanisma zamani tabii ama öyle yillar boyuncada sürmesine gerek yok, zaten simdiden cikiyorsunuz, tanisiyorsunuz, nisanliykende ailesini tanirsin olur biter. Hakkinda hayirlisi.

Nişan ve aile tanışma süreci çok hızlı geçirilip atlatılması gereken bir süreç
Bu yüzden 1,5 yıl sonra evlilik düşünüyorsanız 1yıl sonra falan aileler
istesinler,aceleye gerek yok .Çünkü nişandan itibaren aileler herşeye
karışmaya ve yorum yapmaya başlıyor.Çok zor bir süreç başlıyor:((
Biz nişandan 4 ay sonra evlenmiştik,o 4 ay geçmek bilmedi.Ailem
bildiği için her dakika ''nerdesın,nereye gidiyorsun ''vs sormaya başladı,
hiç karışmazlarken her dakika hesap sormalar,yok nişan bohçası gibi
gelenekler adetler,saçma sapan birsürü olay,bunalıma girmiştik çok
pişman olmustuk aılelerı karıstırdıgımıza..

Babanızla ilişkiniz nasıl bilmiyorum fakat siz söyleseniz, sözlü dile getirmek zorsa mektup yazarsınız.

Ya da dayınızın düğünü bittiğinde tekrar gündeme getirirsiniz.

aslında 1 sen daha tanıyın derim ben zaten nişan söz olunca en fazla 1 sene snra düğün olması gerekiyo diyolar hayırlı iş uzatılmazmış ama eminseniz sözü yapın dediğiniz gbi adı konulsun

Bende annenizle aynı görüşteyim hem yaşınız küçük hemde bence biraz daha bekleyin

Daha 1 yıldır tanıyorsunuz neden acele ediyorsunuz ki

1 yıl sonra nişan 1,5 yıl sonra evlilik düşündüğünüzü söylüyorsunuz , böyle işlerde adı konuldu mu fazla uzatılmamlı yoksa cıvığı çıkar.. Eskisi gibi sadece ikiniz değil çünkü aileler de dahil oluyor..

Tamam yine arzu ettiğiniz gibi 2,5 yıl sonra evlenin.. Ama bu süre zarfında söz yapmayın.. Hem annenizin dediği olur hem sizin..

Hem de 2,5 yıl çok uzun bir süre, o zaman da bu düşünce de olur iseniz zaten evlenmenizi anneniz de destekler..

1 yıllık ilişkide evlilik kararı, hele de 1,5 yıllık bir süreç planı annenize ciddi/sağlam kararlar gibi gelmemiş olabilir.Bence haklıdır da...

O süreçleri sevgiliyken de tamamlayabilirsiniz.Çalışıyorsunuz madem ikinizde birikim yapın, 1 yılı nasıl geçirecekseniz öyle geçirin ve sonunda hazır olduğunuzda ailenize ''Biz tamamız'' dersiniz, kimsede ciddiye almamazlık edemez :34:

Dayınızın düğününü atlattıktan sonra tekrar konuşun.
Sevgilinizin ailesinin tanışmaya geleceğini ve tarih konusunda haber beklediğini söyleyin.
Sanırım o zaman durumun ciddiyetini kavrar.
bekliyorum dediğini yapıcam, şu an bekliyorum, dayımın düğününden sonra da böyle ilgisiz tepkisiz kalırsa, artık benim dışımda gelişecek, karşı taraf direk çıkıcak annem ya da babamın karşısına..

benim ailem de uzun yani 1 yıl bizlere kısa geliyo ama ailelere uzun gweliyor sanırım uzun süre nişanlı kalmamı istemiyceni bildiğim için. maddi manevi kendimizi hazırlayıp öyle nişan yapmıştık. Haziran 2012 nişan yaptık eylül 2012 de de evlendik düşün 4 ay içinde . Maddi olarak insan kendini hazırlayınca herşey yetişiyor. Hem böylelikle hem sizn hemde ailenizin istediği olmuş oluyor

ben de aynı durumdaydım yaşım 22.bu konuyu ilk anneme söylediğimde bana da çok erken olmaz bu işten vazgeç falan dediler.ama benim ciddi olduğumu kafama koyduğumu gördükleri zaman işler değişti.onlar bu işe en az bi 25-26 yaşında olur diye bakıyolardı çünkü.evin en küçüğü ben olduğum için ve ablam da evlendiği için yalnız kalmaktan korktular anladığım kadarıyla.o yüzden çıkardılar bu zorlukları.

onlara sert bi şekilde yaklaşıp olay çıkarmaktansa annene onu gerçekten sevdiğini, bu işin yaşa bakmadığını ve insanın kısmetinin karşısına ne zaman çıkacağının belli olmadığını anlatman lazım.çünkü muhtemelen annen seni vermeye hazır değil ondan yapıyor.ben okulu yeni bitirdim önce iş bul diye zorluk çıkardılar ama tekrar ünv kazandım onu okuycağım belli olduğunda kimse bişey diyemedi.bu ilişkinin mantığına yatan taraflarını anlatman lazım.aslında 22 yaşın erken bi yaş olmadığını anlat.sevdiğin adamın iyi yönlerinden bahset.bu huysuzluğu gidecektir bence.bu şekilde yaparsan sorunlar çözülüyor ben ay sonu nişanlanıyorum darısı başına cnm :)

hımm, acele etmiyorum şu an, ama ciddiye almama tavrı beni huzursuz ediyo, annem zor bi kadındır, ddiğim dediktir, ama benim de ona benzediğimi bilir, ben,im okulum bitti 2,5 yıldır çalışıyorum.yani bence de o hazır değil beni vermeye, bizde de adını koyunca nişanlı kalmak 5-6 ayı geçmez uzatılmaz yani.hayırlısıysa olsun inşallah.cılkı çıkmadan.umarım benimkilerde beni anlamaya çalışırlar.

Belliki annen su an dayinin dügünüyle mesgul, birak ozaman simdilik, yangindan mal kacirmiyorsunya, dayinin dügünü gecsin, gündeme bu sefer senin isteme olayini falan ozaman konusursun ney nasil olacak diye. Ayrica bende nisanliligin cok uzun sürmesinden yana degilim, nisanlilik tanisma zamani tabii ama öyle yillar boyuncada sürmesine gerek yok, zaten simdiden cikiyorsunuz, tanisiyorsunuz, nisanliykende ailesini tanirsin olur biter. Hakkinda hayirlisi.

oyle yapıcam ben de, rahat rahat düşünsün, sonrasında.

Nişan ve aile tanışma süreci çok hızlı geçirilip atlatılması gereken bir süreç
Bu yüzden 1,5 yıl sonra evlilik düşünüyorsanız 1yıl sonra falan aileler
istesinler,aceleye gerek yok .Çünkü nişandan itibaren aileler herşeye
karışmaya ve yorum yapmaya başlıyor.Çok zor bir süreç başlıyor:((
Biz nişandan 4 ay sonra evlenmiştik,o 4 ay geçmek bilmedi.Ailem
bildiği için her dakika ''nerdesın,nereye gidiyorsun ''vs sormaya başladı,
hiç karışmazlarken her dakika hesap sormalar,yok nişan bohçası gibi
gelenekler adetler,saçma sapan birsürü olay,bunalıma girmiştik çok
pişman olmustuk aılelerı karıstırdıgımıza..

ayy kızlar hak veriyorm size.ama kafamız rahat olsun diyoruz en azından nişanlıyız veya sözlüyüz bilincinde bişeylere hazırlık yapmak istiyoruz.sevglim benden daha aceleci bu durumda.

aslında 1 sen daha tanıyın derim ben zaten nişan söz olunca en fazla 1 sene snra düğün olması gerekiyo diyolar hayırlı iş uzatılmazmış ama eminseniz sözü yapın dediğiniz gbi adı konulsun

ben de yıl daha ilişkimi devam ettirmeyi istiyorum ama erkek arkadaşım bu şekilde adı konmadan sürdürmek istemiyor, ve de hazırlıklarımızı yapmaya başlayalaım diyor netleşsin istiyor.

Back
X