Bu şekilde nasıl adım atabiliriz ki? annem...

Bende annenizle aynı görüşteyim hem yaşınız küçük hemde bence biraz daha bekleyin

Daha 1 yıldır tanıyorsunuz neden acele ediyorsunuz ki

1 yıl sonra nişan 1,5 yıl sonra evlilik düşündüğünüzü söylüyorsunuz , böyle işlerde adı konuldu mu fazla uzatılmamlı yoksa cıvığı çıkar.. Eskisi gibi sadece ikiniz değil çünkü aileler de dahil oluyor..

Tamam yine arzu ettiğiniz gibi 2,5 yıl sonra evlenin.. Ama bu süre zarfında söz yapmayın.. Hem annenizin dediği olur hem sizin..

Hem de 2,5 yıl çok uzun bir süre, o zaman da bu düşünce de olur iseniz zaten evlenmenizi anneniz de destekler..

canım bunları da düşündüm tabi ki, ama sevgilim netleşsin adı konsun diyor.açıkçası bende sevgili olarak gezip tozmaktan rahatsız oluyorum.1,5 yıla evlilik düşünüyoruz düzelteyim bu arada.

Bir bizim aile de mi nişan süresi uzun tutuluyor?:1:
Annem 27 yaşında 6 ay nişanlı kalmış, bir teyzem 4 yıl, diğeri 2 yıl, dayım 4 yıl! :27:
Ve çevrem de hiç kimse 1 yıldan az nişanlı kalmıyor..
Senin yaşın için bir şey diyemeyeceğim ama flört hayatınız henüz 1 yıl olduğu için acele ediyormuşsun gibi görünebilir.
Benim 6 yıl oldu, babama yeni söylendi daha önce söylemedim, söyleyemedim çünkü babam hem evliliğe hemde flörte karşıydı.
Ya ayrıl diyecekti, ya da erken yaşta evlendirecekti. Çünkü öyle sevgililik durumları ona tersti. Bu arada 24 yaşındayım.
6 yıllık flörtü de duyunca bir şey diyemedi. Annemin olmayışının da etkisi var hem anne hem baba o artık. İlk günler sürekli benden niye sakladınız dedi orası ayrı, hatta şimdi nereye gitsem hep kuşkulu kesin kafasından '' çocukla buluşuyor '' diye geçiriyor. Ben ilk günler söylendiği için çok üzülmüştüm, babamın ne yapacağını kestiremediğimden ama zaman geçtikçe babam da alıştı bende, şimdi aileler tanışacak en azından babamın içi rahat etsin kızım kiminle görüşüyor? nasıl bir aile demesin.
Ve söz yaparsak nişan süresini bende uzun tutmayı düşünüyorum çünkü annemin acısı daha çok taze. Hem öyle olmasa bile ailelerin de birbirini tanıması gerekiyor.

Son düzenleme:
1 yıllık ilişkide evlilik kararı, hele de 1,5 yıllık bir süreç planı annenize ciddi/sağlam kararlar gibi gelmemiş olabilir.Bence haklıdır da...

O süreçleri sevgiliyken de tamamlayabilirsiniz.Çalışıyorsunuz madem ikinizde birikim yapın, 1 yılı nasıl geçirecekseniz öyle geçirin ve sonunda hazır olduğunuzda ailenize ''Biz tamamız'' dersiniz, kimsede ciddiye almamazlık edemez :34:

tamamlayabilirz başladık da ama, bu süre zarfında anneme dışardan benim adıma taliplerin geldiğini felan söylüyorlar.ben bunları duydukça sinir oluyorum.ve ciddi olarak düşündüğüm birisinin olduğunu bile bile bana bu konuyu açıyor.snir bozucu bi durum.ben bu yüzden anneme güvenemiyorum.ama bi yandan da acele etmemeye çalışıyorum.

Bir bizim aile de mi nişan süresi uzun tutuluyor?:1:
Annem 27 yaşında 6 ay nişanlı kalmış, bir teyzem 4 yıl, diğeri 2 yıl, dayım 4 yıl! :27:
Ve çevrem de hiç kimse 1 yıldan az nişanlı kalmıyor..
Senin yaşın için bir şey diyemeyeceğim ama flört hayatınız henüz 1 yıl olduğu için acele ediyormuşsun gibi görünebilir.
Benim 6 yıl oldu, babama yeni söylendi daha önce söylemedim, söyleyemedim çünkü babam hem evliliğe hemde flörte karşıydı.
Ya ayrıl diyecekti, ya da erken yaşta evlendirecekti. Çünkü öyle sevgililik durumları ona tersti. Bu arada 24 yaşındayım.
6 yıllık flörtü de duyunca bir şey diyemedi. Annemin olmayışının da etkisi var hem anne hem baba o artık. İlk günler sürekli benden niye sakladınız dedi orası ayrı, hatta şimdi nereye gitsem hep kuşkulu kesin kafasından '' çocukla buluşuyor '' diye geçiriyor. Ben ilk günler söylendiği için çok üzülmüştüm, babamın ne yapacağını kestiremediğimden ama zaman geçtikçe babam da alıştı bende, şimdi aileler tanışacak en azından babamın içi rahat etsin kızım kiminle görüşüyor? nasıl bir aile demesin.
Ve söz yaparsak nişan süresini bende uzun tutmayı düşünüyorum çünkü annemin acısı daha çok taze. Hem öyle olmasa bile ailelerin de birbirini tanıması gerekiyor.

hmmm, yani aileler arasında farklılık gösteriyor tabii ki.ama iki tarafa da saygı duymak gerekir.bi karar verilmişse düşünüp tartışılmalı, böyle karambole olmuyor yürütmek

benim ailem de uzun yani 1 yıl bizlere kısa geliyo ama ailelere uzun gweliyor sanırım uzun süre nişanlı kalmamı istemiyceni bildiğim için. maddi manevi kendimizi hazırlayıp öyle nişan yapmıştık. Haziran 2012 nişan yaptık eylül 2012 de de evlendik düşün 4 ay içinde . Maddi olarak insan kendini hazırlayınca herşey yetişiyor. Hem böylelikle hem sizn hemde ailenizin istediği olmuş oluyor

sabretmek lazım, ama erkek arkadaşım sabretmiyor, kafam rahat etsin diyor, ama öyle kız almak kolay değilll, beklicekkkkk, bu arada yaşıtlarının okula giden çocukları var, kendisi bu durma biraz takık etraftan sürekli bi baskı var, ben napim ama :)))

hmmm, yani aileler arasında farklılık gösteriyor tabii ki.ama iki tarafa da saygı duymak gerekir.bi karar verilmişse düşünüp tartışılmalı, böyle karambole olmuyor yürütmek

Her şey nasip kısmet canım benim, öyle bir anda babamın haberi oldu ki, kesinlikle planlı değildi.
Rabbım böyle istedi diye düşündüm.
Dediğim gibi babam flörte karşı, erken evliliğe karşı. 6 yıl boyunca üzerimde nasıl bir baskı olduğunu tahmin edebilirsin az çok.
Şimdi biri görürse, babama yakalanırsam diye.

Bu iş benim yararıma oldu, 6 yıl çok uzun bir flört dönemi aslında, şuan daha 1-2 yıllık flört hayatım olsaydı hiç sorun olmazdı. Birde babam erkek arkadaş meselesinde katı olmasaydı tabii.. Şimdi hem uzun, hemde babam bu konularda geniş düşünen bir adam değil. Bundan sonrası kafası rahat etsin, şüpheler olmasın diye aileleri tanıştırma kararı aldık. Söz olur mu? Ne zaman olur? bilemiyorum tabii.

Hakkında hayırlısı olsun, bana erkek arkadaşım artık babanla konuş diye tatlı tatlı baskı yaparken, ben hep Allah'ım hayırlısı ver, ne zaman hayırlı ise o zaman nasip et diye dua etmiştim. Bazen zamana bırakmak en güzeli oluyor.

Her şey nasip kısmet canım benim, öyle bir anda babamın haberi oldu ki, kesinlikle planlı değildi.
Rabbım böyle istedi diye düşündüm.
Dediğim gibi babam flörte karşı, erken evliliğe karşı. 6 yıl boyunca üzerimde nasıl bir baskı olduğunu tahmin edebilirsin az çok.
Şimdi biri görürse, babama yakalanırsam diye.

Bu iş benim yararıma oldu, 6 yıl çok uzun bir flört dönemi aslında, şuan daha 1-2 yıllık flört hayatım olsaydı hiç sorun olmazdı. Birde babam erkek arkadaş meselesinde katı olmasaydı tabii.. Şimdi hem uzun, hemde babam bu konularda geniş düşünen bir adam değil. Bundan sonrası kafası rahat etsin, şüpheler olmasın diye aileleri tanıştırma kararı aldık. Söz olur mu? Ne zaman olur? bilemiyorum tabii.

Hakkında hayırlısı olsun, bana erkek arkadaşım artık babanla konuş diye tatlı tatlı baskı yaparken, ben hep Allah'ım hayırlısı ver, ne zaman hayırlı ise o zaman nasip et diye dua etmiştim. Bazen zamana bırakmak en güzeli oluyor.

ya canım evet, duamızı doğru yapmalıyız.rabbim hayırlısıysa oldursun inşallah, değilse de hayırlıya çevirsin inşallah.benimki de baskı yapıyor, etrafı geçtim.ha bi de yaşı gereği zamanının geldiğini söylüyor evet ama, beklemek durumunda.oda ben de.

Back
X