Bu şekilde ömür geçer mi sizce? Daha fazla dayanabilir miyim?

Burada evlilikle alakali sorunlarda direk bosanin fiyenleri gorunce sasiriyorum cunku benim icin en son tercih bosanma

Ama bu gibi durumlar sahiden icinden cikilmasi en zor durumlar gitsen gidemedigin kalsan kalamadigin durumlar

Gercekten cok merak ediyorum erkekler nasil bu hale gelebiliyor

Bu arada siz sansli kesimdensiniz en azindan Allah korusun boyle bir durumda kendi ayaklarinizin ustunde durabilecek yada ne bileyim kendinize baska bir hayat kuracak imkaniniz var bir cok insan mecburen iskence gibi evlilikler surdurmek zorunda ve Allah muhafaza etsin mutsuz bi evlilige sahip olursam bende belki mecburen surdurmek zorunda olacak kesimden olabilirim gibi geliyor o yuzden tafsiyeniz icin cok tesekkurler her ne kadar cevremden ne kadar tanirsaniz taniyin evlenecdginiz indani o evin icinde tanirsiniz laflarini duymama ragmen basihatinizi hep aklimda tutucam

Bu arada kotu bi ornek vereyim stajim zamaninda bi doktorla birsey gorusmek icin poliklinige girmistim muayene tarafinda bi kadindogum hastasi doktors cok utanarak size birsey sormak istiyorum demisti hatta bayada cekinerek zorla soyledi ben 8 yıllık evliyim ama iliskiden jic bir zaman zevk alamiyorum hic almafim diye sordu

Hatta muayeneden cikinca gencecik guzel ni kadindi oyle uzulmustum ki gunlerce aklimdan cikmamisti 8 yildir bi iskence yasiyormus gibime gelmisti
Ilişki olayı zaten ayrı bir dünya, herkesin beklentisi isteği farklı oluyor, ilk zamanlar eşim tanıdıkça anlar beni dedim ama yok o bencilliği bırakmadı ben de bencil oldum sonunda :D ama çok hassas bir konu bu zorlama ile olan şeyin duygusal olarak pek anlamı olmuyor, içinden gelmesini beklersen de beklemeyle kalıyorsun, ama eşim için durum aynı değil duyguya ihtiyacı yok gibi geliyor bana o esnada :KK51:

Cok da yeniymis
Uzmanlar evlenenlere evliliklerine 5 sene vermelerini soyluyorlar bosanmalarin cogu ilk bes sene icinde olurmus
Siz yine iyisiniz insanlar yaninda kakara kikiri oldugunuz bi esiniz var
Ne bilim ben bi kiyamadim size

Ilişki olayı zaten ayrı bir dünya, herkesin beklentisi isteği farklı oluyor, ilk zamanlar eşim tanıdıkça anlar beni dedim ama yok o bencilliği bırakmadı ben de bencil oldum sonunda :KK70: ama çok hassas bir konu bu zorlama ile olan şeyin duygusal olarak pek anlamı olmuyor, içinden gelmesini beklersen de beklemeyle kalıyorsun, ama eşim için durum aynı değil duyguya ihtiyacı yok gibi geliyor bana o esnada :KK51:

Sen de ona onun bi meta oldugunu hissettirsene sadece cinsellik ve para icin onunla evli oldugunu yoksa ilk firsatta tekmeyi basacagin imajini ver
Sen diyorsun ya hani cinsellik icin varim ben ona karsi o da kendi icin desin para ve cinsellik icin varim ben ona karsi

Sen de ona onun bi meta oldugunu hissettirsene sadece cinsellik ve para icin onunla evli oldugunu yoksa ilk firsatta tekmeyi basacagin imajini ver
Sen diyorsun ya hani cinsellik icin varim ben ona karsi o da kendi icin desin para ve cinsellik icin varim ben ona karsi

Para olarak da yok ki ama, ben ondan baya fazlaca kazanıyorum hatta, evliliğimin ilk hayal kırıklığı da bu konuda oldu zaten, evlenmeden önce bikaç sene çalışmaya ara vermek istediğimi söylemiştim kabul etmişti sonra ben işten ayrılacağım diye sülalesinin yüreğine iniyordu nerdeyse!
Ben tam dilekçemi hazırladım vermek üzere iken apar topar tayin istetti hiç istemediğim bir şehirde buluştuk, evi taşıdık apar topar... Şimdi çocuk olsa ücretsiz izne ayrılırım iki sene dediğimde saçmalama sen çalış ben ayrılırım ben bakarım çocuğa diye şakalar yapıyor, meme de takar emzirirsin çocuğu diye dalga geçiyorum.

Ama cinsellik konusunda dediğin gibiyim zaten onun da pek umrunda değil bu hatta işine bile geliyor :/

Aslında terketmek istiyorum ,
Sorum şu
Böyle hayat geçer mi sizce ?
Hayat geçer de geçen sizin ömrünüzden geçer ve bu riske girmenize hiç gerek yok kısadan terk edin ve boşanın kızım 4 yaşındaydı terk edip boşandığım da bir kere bile pişman olmadım iyi ki de yapmışım dedim. Boşandıktan 10 yıl sonra şu anki eşime aşık oldum ve bir daha evlendim maşallah çok mutluyum.
Boşandığım zaman 25 yaşındaydım.
Ömür bir kere veriliyor canım ve geriye alınmıyor.

Merhaba hanımlar,
Öncelikle vaktinizi aldığım için özürdiliyorum , samimi cevaplarınız için de şimdiden çok teşekkür ediyorum...
Aşağıda anlatacağım konu benim için gerçekten çok önemli kritik bir mesele , bu yüzden gerçekten, içten, mantıklı, tavsiye ve önerileri bu konuda yardım etmek isteyen hanımlardan bekliyorum .
7 yıllık evliyim, bebeğimiz doğduktan sonra yani,5-6 yıldır, eşim benimle uyumak istemiyor. İlk yıllar, ağlaya, zırlaya, gece yarıları zorla onu yatağıma getirdim.
Senelerce bunun benim için ne kadar önemli olduğundan bahsettim, gece korkularım, kabus gördüğüm, yalnız uyuyamadığım, sarılınmasına ihtiyaç duyduğum, duygusal tatmine ihtiyaç duyduğum vs vs o kadar çok anlattım, çağırdım ki...
Çağırınca geliyordu , ama ben çağırmayınca gelmiyordu .
Veya geldiği Zaman gece yatağıma, eğer o gece kötü uyuduysa, mesela kımıldamışım, gece kalkmışım, sarılmışım, çocuk ağlamış vs gibi şeyler olduysa o gece sabah sürekli söyleniyordu ...
Ben de bu söylenmelerden, artık onu sürekli çağırmalardan yalvarmalardan bıktığım için, son beş altı aydır, yavaş yavaş kendimi geri çektim , ve elhamdulillah artık gelip gelmemesi umrumda değil, hatta kendime özel bir düzen kurdum. Odamda farklı bir dekor, gece yatacağım zaman ki kıyafetler, yatma saatim, değişti ve geceleri bakim yapmak gibi ritüeller bile oluştu yani o artık yok ve ben yalnız uyumakla ilgili bir düzen kurdum bile .
Sanırım böyle çok Mutlu , bundan vazgeçmiş olmam onun zerre kadar farkında olduğu veya umrunda olan bir şey değil.
Herneyse gelelim ikinci meseleye, duygusal olarak beni tatmin etmiyor. Bu çok detaylı içinde özel şeylerde var o yüzden sadece bu kadar söyleyebiliyorum.
Arkadaşlar, çok çok yalnız ve sahipsiz hissediyorum kendimi,
Yakın bir Zaman'da annem öldü, ve kardeşim belki ölecek durumda ...
Ben bunlara üzüldükçe senin hayatın bu mu diye bağırarak üstüme geldi ...
O günden beri hiç bir derdimi ona anlatmama kararı verdim.
Oysa kendisinin annesi kardeşleri gayet iyi durumdalar yani, aynı şeyleri yaşasa belki diyeceğim ki, demek ki üzülmeden duruluyor ...
Darbe gecesi sabaha kadar tir tir titredim, yüzüm korkudan bembeyazdı mesela , onunla ara sıra konuşmaya geldiğimde bunları gördüğü halde yanıma gelip bana on saniye bile sarılmayı çok gördü :KK43:
Ben acılar içinde doğum sancısı çekerken yanımdaydı, ve sarılmadı bana , içimden keşke bir kere olsun sarılsın demiştim ...
Doğum yaptım yüzüme bakıp, nasılsın bile demedi .
Gerçekten kendimi, ucuz bir fah... Den farklı hissetmiyorum ...
Sadece o iş için bir anlamım var...
Yetim bir çocuk gibi boynumu büktü ..,
O kadar yalnız ve sahipsiz hissediyorum ki kendimi ...
Çok yorgunum, birlikte gezmemek, birlikte ortak hiç bir şey yapmamak, hatta konuşmamak bunları yazmak bile yorucu geliyor , yalnız ve dul gibi bırakılmış bir kadınım işte dahası yok .
Düzeltmek için kendimce çok uğraştım, ondan beklediğim her şeyi ona yaptım mesela... Çok şey var işte .. Ama artık boşvermiş durumdayım ve üzücü olan da , benim ona ilgi göstermemle göstermemem arasında onun değişen bir tavrı yok, ha ilgi göstermişim, ha göstermemişim... Süslenmek bakımlı olmak falan da yine duygusal bir desteğe sebep olmuyor , tam tersine daha da kötü hissediyorum kendimi çünkü hevesini alınca hemen çekip gidiyor yüzüme bakmıyor .

Nerde hata yapmış olabilirim diye de çok düşündüm , ve kendimi değiştirmek için çok uğraştım ama hata bulamıyorum yalnız bırakılmayı hakedecek bir hata yapmadım sadece çocuk doğurdum ve bu o kadar zoruma gidiyor ki ...
Bir de son Zaman'larda şunu anladım aptalmışım ki bunca Zaman anlamadım, bütün gece dönüp duran bebeğimizle sarılıp uyurdu ama bana gelince sen yatakta dönüyorsun diye uyumazdı :KK43:
Ama onun değişeceği ve bu durumun düzeleceği Hakkı'nda ondan yana en ufak bir ümidim kalmadı
Boşanmayı çok denedim, feryat figan kabul etmedi , ama hala da düşünüyorum terkedip gitmeyi ... Bu gün bile düşünüyorum düşünmediğim gün sayısı az... Bakalım ne yapacağım bilmiyorum ...
Soru başlıktaki sorduğum soru ile birlikte , artı şunu da soruyorum , düzelmesi için siz ne yapardınız?
Cevaplar için şimdiden çok çok teşekkürler .
Alıntı yapmadan cevaplarsanız sevinirim .
eşin ailesinden öyle gördü diye öyle davranmak zorunda değil.
sen de bu hayata katlanmaya, kv gibi çekmeye mecbur değilsin.
zaten şurada yaşayacağımız 60-70 yıl onu neden mutsuz geçirelim ki?
sevseydi sana muhakkak hissettirirdi. onun tek dünyası çocuğunuz olmuş. arada sevişmek isteyince de sen varsın işte.
ne kötü bir muamele şekli.
şahsen ömrümü beni sevmeyen biri için feda etmezdim.

Aslında terketmek istiyorum ,
Sorum şu
Böyle hayat geçer mi sizce ?

geçer. eger ruhsuz sevgisiz yapayalnız bırakılmış, her güne ölü gibi uyanacağın bir hayatı yaşamak istiyorsan geçer. ahh arkadaşım okuyunca içim yandı ya. sevgisiz bırakılmak hele ki bu kişi eşinse ölüm gibi.. ben hiçbir resmiyetim yokken sevgiliyken bile sevgisiz bırakıldığımda bütün yaşam enerjim sıfır oluyordu. hiçbir şey tat vermiyordu. seni o kadar iyi hissettim ki. ben boşanman taraftarıyım. bu adam seni sevmiyor. senden sevgisini ilgisini sıcaklığını desteğini esgirgiyor. kendime ait uyku düzeni bile kurdum demişsin sırf durumu normalleştirmek için kendini kandırmışsın. yapma. bu adamla geçecek her an kayıptır. ekonomik özgürlüğün varsa hiç düşünme bile hemen boşan.

Cinsel hayat çok iyi arkadaşlar , ama duygusal olarak yok, adeta duygusuz biri gibi geliyor, anlamıyorum, duygularını hiç ama hiç göstermemesi gerektiğini mi öğrenmiş , o halde neden çocuk doğmadan önce Böyle değildi, veya çocuğuna karşı gayet iyi , merhametli sevgi dolu vs .Allah bozmasın .

neye göre iyi? duygu yoksa o cinsel hayat nasıl iyi olabilir anlamadım. cinsellik sadece fiziksel haz değil ki, hele ki biz kadınlar için.

Ya neden illede hayatın böyle geçmesine odaklışın ?? Düzeltmeye çalıştın olmadı ve mutlu değilsin. O halde al karşına ve konuş bunun son konuşman olduğunu ve eğer olmazsa ayrılacağını söyle ve yap . Ben hayatında başka birinin olduğunu da dusunmedim değil hani:kahve:

Hayat geçer de geçen sizin ömrünüzden geçer ve bu riske girmenize hiç gerek yok kısadan terk edin ve boşanın kızım 4 yaşındaydı terk edip boşandığım da bir kere bile pişman olmadım iyi ki de yapmışım dedim. Boşandıktan 10 yıl sonra şu anki eşime aşık oldum ve bir daha evlendim maşallah çok mutluyum.
Boşandığım zaman 25 yaşındaydım.
Ömür bir kere veriliyor canım ve geriye alınmıyor.
Maşallah barekallah ...
Çok teşekkürler cevap için

geçer. eger ruhsuz sevgisiz yapayalnız bırakılmış, her güne ölü gibi uyanacağın bir hayatı yaşamak istiyorsan geçer. ahh arkadaşım okuyunca içim yandı ya. sevgisiz bırakılmak hele ki bu kişi eşinse ölüm gibi.. ben hiçbir resmiyetim yokken sevgiliyken bile sevgisiz bırakıldığımda bütün yaşam enerjim sıfır oluyordu. hiçbir şey tat vermiyordu. seni o kadar iyi hissettim ki. ben boşanman taraftarıyım. bu adam seni sevmiyor. senden sevgisini ilgisini sıcaklığını desteğini esgirgiyor. kendime ait uyku düzeni bile kurdum demişsin sırf durumu normalleştirmek için kendini kandırmışsın. yapma. bu adamla geçecek her an kayıptır. ekonomik özgürlüğün varsa hiç düşünme bile hemen boşan.

Çok teşekkürler, içten cevabınız için..

eşin ailesinden öyle gördü diye öyle davranmak zorunda değil.
sen de bu hayata katlanmaya, kv gibi çekmeye mecbur değilsin.
zaten şurada yaşayacağımız 60-70 yıl onu neden mutsuz geçirelim ki?
sevseydi sana muhakkak hissettirirdi. onun tek dünyası çocuğunuz olmuş. arada sevişmek isteyince de sen varsın işte.
ne kötü bir muamele şekli.
şahsen ömrümü beni sevmeyen biri için feda etmezdim.
Haklısın...
Teşekkürler cevap için ...

kocanin nesi var bilmpiyorum ama çocuk 5-6 yasinda olunca artik ona bebek denmiyor
çocuk dogurmandan mi etkilendi diycem ama cinsellik de sorun yok anladigim kadariyla
kocan eksikbiseyler var ama ne bilemedim
akil vijdan merhamet oloabilir mesela

boyle omur geçmez
basin sagolsun annen için ..

Cinsel hayat çok iyi arkadaşlar , ama duygusal olarak yok, adeta duygusuz biri gibi geliyor, anlamıyorum, duygularını hiç ama hiç göstermemesi gerektiğini mi öğrenmiş , o halde neden çocuk doğmadan önce Böyle değildi, veya çocuğuna karşı gayet iyi , merhametli sevgi dolu vs .Allah bozmasın .
Erkekler cinsel hayatta duyguya önem verseydi şayet hayat kadınlarına aşık olurlardı bilmem anlatabildim mi?
Bir erkeğin yatakta iyi olması evlilikte sorun olmadığı anlamına gelmez.
Kadın için duygu önemlidir işte bu sebepten kadınlar aşık oldukları erkeklerle yatarlar erkekler de aldıkları hazza göre kadınlarla yatarlar.
Siz eşiniz için el altında hali hazır da bulunan HAZ makinesinden başka bişey değilsiniz.Size DEĞER vermiyor sizi sevmiyor önemsemiyor.Çocuğunu elbette sevecek çünkü kendi canından bir parça nihayetinde.
Çoğu erkek dışarıda görüp tahrik olduğu her hangi bir kadının hayaliyle eve gelip o hayali kafasında kurgulayıp evde ki nikahlı eşiyle beraber olacak kadar ruhsuzdur ama biz kadınlar önce duygularımıza önem veririz.
Sizde ki eksiklikte bu zaten.
Siz duygu istiyorsunuz heyecan istiyorsunuz eşiniz ise sadece tatmin olmak istiyor.
Bu durum da bu evliliği yürütmenin anlamı yok.Yada cinsel perhize girip tavrınızı koyun bakın o zaman neler olacak?
- Eşiniz size karşı iyi anlamda değişebilir.
- Eşiniz bu durumdan öfkelenip size şiddet uygulayabilir.
- Yada eşiniz sizi aldatabilir.
Yani en güzeli eşinizden cinsel anlamda UZAK durmayı deneyin.
Allah yardımcınız olsun.

Her halde biter bu evlilik ...
Erkeklerin de duygusal ihtiyaçları var , ben acı çekiyorsam o da çekiyor demek ki diye düşünüyorum , ben duygusal olarak tatmin olmuyorsam o da olmuyordur bence ...
Beni sevemedi demek ki , başka açıklaması yok ...
Israrla sevdiğini iddia etmesi ve beni sevdiğine inanması da çok çok garip ...
Daha anlatmadığım neler var , anlatsam eşim size sadece, bir sponsor ,bursiyer, yardım kuruluşu gibi gelir :) gülsem mi ağlasam mı bilemedim ,..

Sadece maddi desteği var bir de çocuğuna çok düşkün maşallah barekallah , Allah onu bozmasın ..
Cinsellik çoğu kişinin de burda yazdığı gibi tek başına bir şey ifade etmiyor , eğer tek başına bir şey ifade etseydi f.. Diye bir hakaret etme şekli olmazdı ... Saçmaladım mı bilmiyorum ama inşallah anlatabilmişimdir bu ifade ile demek istediklerimi ...

Sondaki sorunuza cevap vereyim.
Düzelmesi için hiçbir şey yapmazdım.

5-6 yıldır ayrı uyumak isteyen, sadece cinsel ihtiyaçları için yanıma gelen adamla aramı düzeltmek için hiçbir şey yapmaz, cinsel isteklerine de karşılık vermezdim.
Ayrıca bu duruma 5-6 sene de sabretmezdim.

kocanin nesi var bilmpiyorum ama çocuk 5-6 yasinda olunca artik ona bebek denmiyor
çocuk dogurmandan mi etkilendi diycem ama cinsellik de sorun yok anladigim kadariyla
kocan eksikbiseyler var ama ne bilemedim
akil vijdan merhamet oloabilir mesela

boyle omur geçmez
basin sagolsun annen için ..
Siz sağolun , annenize Allah güzellikle dolu uzun ömür versin ...
Teşekkürler

Benim anlamadığım konu şu;
Aranızda duygusal bir bağ yok yanınıza gelip hadi sevişelim diyor siz de tamam deyip sevişiyorsunuz sonra kalkıp gidiyor öyle mi?
Bu durumu nasıl kabullenebiliyorsunuz ,anlayamıyorum

Back
X