Bu sene tatil?

Hala pandeminin basindaki sikilikta kendi kisisel onlemlerimi almaya devam ediyorum. Kendimden ziyade 18 aylik oglum icin endiseleniyorum. Vaka sayilari bu kadar yuksekken disari cikmam gereken zaruri durumlarda bile kaygilanirken cevremdeki herkesin normal hayata devam etmesi, bol bol tatil paylasimlari yapmasi bir tek bana mi tuhaf geliyor merak ediyorum. Paylasilan vaka sayilarinin gercegi yansitmadigindan eminim cunku bir suru kisi aslinda tani almadan hastaligi geciriyor. Temasli insanlarla nerde karsilasabilecegimiz belli degilken milletin artik maske bile kullanmayisi, sosyal mesafenin hak getirmesi, bol deniz, kum,plaj, cafeler paylasimlarina akil erdiremiyorum. Esim bile yavastan biz de mi bi yerlere kacsak demeye basladi ama ben en basitinden yolda mola yerinde umumi wc kullanmak zorunda kaldigimi dusununce sanki nefes alamiyorum. Dahasi her firsatta her yere dokunup buldugu her ssyi agzina goturen oglumun hijyenini saglamaya calismak var. Ben mi abartiyorum, yoksa ozellikle sonbahar gelince hep beraber ayvayi yiyecek miyiz? Ozellikle tatile giden, gitmeyi dusunen, kucuk cocuklu arkadaslardan fikir almak istiyorum. Ne dusunduklerini merak ediyorum. Zira cevremde herkes abarttigimi, hastalik hastasi oldugumu dusunmeye basladi
Sorun sizde değil kesinlikle bende sizin gibi düşünüyorum normal olan biziz , virüsü unutup heryerde fink atanlar anormal . Sonbaharda 2. dalga gelme olasılıgından cok korkuyorum bende :(

Benim kucuk cocugum var ve tatile gitmek istiyorum evet kendi arabamizla karadenizde birkac sehir gezmek istiyorum esimi ikna edebilirsem. Kardesimsu anda virus kapti annemler evde karantinada ama dusuncem degismedi cunku bu virus gececk degil
Hepimizde yakalanacagiz ve gecirecegiz bu hastaligi. Yani otedbirli bir sekilde yasiyoruz maskeyle her gun parka goturuyorum cocugumu goturmedigim donem oglum huy degistirdi cok zor zamanlar gecirdi ben asiri abartili yasamaya karsiyim sonsuza kadar kacamazsiniz bu virusten. Ciddi hastaliginiz yoksa viruse kapilmaktan korkmayin bukadat

Nedeni belli aslinda. Kimse tatile gitmezse cark nasil donecek. En cok kazandigimiz yer olan turizm patlarsa ekoniminin hali ne olacak vs vs..tevekkeli degil vaka sayilari insanlari rahatlatmak istermiscesine yuzer yuzer azaliyor her gun.sanki buyrun tatile gidebilirsiniz dermiscesine. Benim sasirdigim insanlar bunu nasil gormuyor. Cevremde en akli basinda sandigim insanlar bile salmis durumda. Insta dakiler keza oyle. Ben mi komplo teorisyeni oldum diyorum sonra
Bizim insanlara zaten anca sokaga cikma yasagi işliyordu onda bile dışarı çıkmaya çalışan çoktu.. çoğu şeye de serbestlik gelince dururlar mı.. normal aslında yaşananlar..

Bence abartmıyorsunuz.Karantini süresince sosyal medyadan devamlı evde kalın diye paylaşım yapanların bu aralar yaptıklarını şaşkınlıkla izliyorum.Herşey normalleşmiş gibi çocuğuna doğum günü partisi yapanlar,tatile gidenler kısacası sosyal mesafesinin hiçe sayıldığı bir sürü paylaşım yapıyorlar.Nelerine güveniyorlar anlamıyorum birde sarmaş dolaş fotoğraf çektiriyorlar umarım pişmanlık anısı olarak kalmaz o fotoğraflar

Benim kucuk cocugum var ve tatile gitmek istiyorum evet kendi arabamizla karadenizde birkac sehir gezmek istiyorum esimi ikna edebilirsem. Kardesimsu anda virus kapti annemler evde karantinada ama dusuncem degismedi cunku bu virus gececk degil
Hepimizde yakalanacagiz ve gecirecegiz bu hastaligi. Yani otedbirli bir sekilde yasiyoruz maskeyle her gun parka goturuyorum cocugumu goturmedigim donem oglum huy degistirdi cok zor zamanlar gecirdi ben asiri abartili yasamaya karsiyim sonsuza kadar kacamazsiniz bu virusten. Ciddi hastaliginiz yoksa viruse kapilmaktan korkmayin bukadat
Bu virusun kime ne zarar verecegi belli degil. 29 yasinda hicbir kronik rahatsizligi olmayan, sigara bile kullanmayan genc bir doktorun covid i ne kadar agir gecirdigini anlattigi bir yaziyi daha yeni okudum. Kaldi ki kucuk cocuklarimiza da ne etki yapacagi belli degil. Tum cocuklar hafif fln atlatmiyor servisler covidli cocuk hasta dolu. Bir kere gecirdikten sonra bagisiklik kazanip kazanmayacagimiz da belli degil. Kisacasi cok bilinmezli bir denklemin icindeyiz ve asi bulunup ustunden bir muddet de gecene kadar tedbirlere devam edilmeli bence. Evet tatil isteyebilirsiniz buna bir sozum yok ama nasilsa herkes gecirecek rahatliginda olmak cok buyuk bir gaflet bence. Evet gecirecek ama kim nasil gecirecek bilmiyorsunuz. Nasil vebal alacagiz?

ben de yıllık iznimi ağustos gibi kullanmak istiyorum ama tatile gitme konusunda kararsızım. eğer tatil yapmayacaksam izin kullanmam da anlamsız olacak. fakat öte yandan da çok bunaldım. çok kararsızım ne yapacağım, hatta tam şu an kk'ya danışmsam mı konu mı açsam diye düşünüyordum ve bu başlığa denk geldim :) bir yanda hastalık, bir yanda inanılmaz bir bunalmışlık ve ortam değiştirme isteği, ne yapacağım bana da bir akıl verin :) bekarım çoluğum çocuğum yok. üstelik tatil için bütçe de ayırdım.

Düşüncem şu.. İnsanlar sanırım "Biz bu illetten kurtulamayacağız bulaşırsa da ölmezsek bağışıklık kazanırız" diye düşünerek hareket ediyorlar.. hayır birşey değil bu sıcakta maske de taklmyor 🙄

Takip ettiğim, güvendiğim bazı uzmanlar var. Onların söylediklerine göre hareket ediyoruz. Hükümetle alakası olan bilim kurulundan kişiler değil. Denize havuza girmenin sıkıntı olmayacağını söylediler.

İzmirde yaşıyorum. Denize gitmek için yarım saat yol yapmam yeterli. Arada sakin yerlere kaçıyoruz. Denize girmemi güneş görmemi gerektiren bir rahatsızlığım var. Yeterince gitmezsem bütün kışı perişan geçiririm zaten. Benim için tercih değil zorunluluk.

Bir villa kiraladık havuzlu, ağustosta oraya gidecez bir hafta. Yazlığa gideriz bir hafta on gün kadar bir de.Otel yok bu sene ama bir şekilde tatil yapacaz.

Otelleri bilmiyorum ama plajlar gayet tedbirli korona konusunda. Şezlonglar sürekli dezenfekte ediliyor, mesafeleri ayarlanmış, kişi sayısı azaltılmış. Girerken ateş ölçüyorlar (gerçi bu biraz anlamsız ama), her yerde dezenfektanlar var. Biz çok endişe etmedik açıkçası evden hala market eczane dışında çıkmayan insanlar olarak.
Evet denize girmek riskli degil ama dedigim gibi yol durumlari,umumi wc ler, gidilen yerin temizligi gibi konular beni endiselendiriyor. Esim aparta gitmektense temizlik sertifikasi almis buyuk otellerden birine gidelim diyor. Ama sonucta acik bufe,ortak kullanim alanlari vs..icime sinmiyor hic. Villa kiralasak her gun markete git gel evde onlari dezenfekte et mutfakta yemek pisir vs kucuk cocukla o da tatil olmaktan cikacak gibi geliyor. Otur oturdugin yerde diyorum

çok büyük tedbirler alarak yaşadım ta ki normalleşme süreci başlayıp işe başlayana kadar işe başlayınca günlük 100 kişiyle muhatap oluyorum ve sağlık sektöründeyim . nereye kadar bu şekilde yaşayabileceğim dedim kendime.. ben normalleşmeye karar verdim tabiki hiç birşey eskisi gibi olamaz . ama hayatımıza devam etmek zorundayız . sosyal mesafe + +maske +hijen kurallarına uyarsak yakalanmayacağımızı düşünüyorum. 4 yaşında oğlum var şimdiye kadar sokağa çıkma izinli günlerinde bile çıkarmadım. dışarı çıkardığımda sadece benimle oynadı. ama herşey biyere kadar dışarı çıkıp çocukları gördüğünde anne ben ne zaman çocuklarla oynayabileceğim dedi mesela bana :( çok üzüldüm. Artık oda bu konuda baya tedbirli gibi hissediyorum 4 yaşında ama çoğu kocaman insanalrdan daha tedbirli. dışarı çıktığımızda asla ellerini biyere değdirmez hatta çocuğum asansör düğmesini peçeteyle açıyor:) elimizde her daim dejenfektanımız var koşarken falan düşşün hemen gelir sıkarız. artık çocuklarla oynuyor ama mesafeli dışarda aynı binadakiler birşeyler uzatmış ye diye bizde korona var bana yaklaşmayın demiş :) kimseyi yanına yaklaştırmıyor. tatil konusundada eşim deniz otel konusuna cazip bakmıyor. belki günü birlik tedbirli geziler olabilir yıllık izin dönemi diye konuştuk. otelede gitseydim çarşafımı yastığı götürürdüm. odanın wc sini çamaşır suyuyla yıkardım kapı kollarını dezenfekte ederdim. butik otel kişi sayısının az olduğu otelleri tercih ederdim .ben zaten temas etmem hiç biyerle çocuğumu da ettirmezdim. şuan olduğu gibi önlemlerimi alarak hayatıma devam edebilirdim. bu duruma alışmalıyız . belki hiç bitemeyeck bu biz onunla yaşamayı öğrenmeliyiz. kabullenmeliyiz artık evde kalmakta artık bir çözüm değil hayat devam etmek zorunda çalışmak zorundayız.. hatta sosyalleşemek zorundayız yoksa kafayı yıyeceğiz (tabiki tedbirlere uyarak kendimizi koruyarak..

ben tatil yapiyorum. su ana kadar bu yaz gittigim 4. tatilim. (hala corona olmadim) hepsi inanilmaz sessiz sakin geciyor. kalabalik gormuyoruz neredeyse. zaten kaldigimiz otel toplam 8 oda, odalar ayri ayri bungalov gibi, kendi gittigim ekipten baskasini gormuyorum. yemek de toplu degil odalara geliyor.

birkac kez beach cluba gittim oralarda sosyal mesafe yok, cogu tedbir de yok o yuzden bir daha gitmeyi dusunmuyorum. oralara gitmek isteyenler de bir hafta onceden loca kiralarlarsa daha iyi olur. bu sekilde kendi onlemlerinizi alarak tatil yapmakt sorun gormuyorum. cok kalabalik otellerdense bu alternatifler daha mantikli.

ben tatil yapiyorum. su ana kadar bu yaz gittigim 4. tatilim. (hala corona olmadim) hepsi inanilmaz sessiz sakin geciyor. kalabalik gormuyoruz neredeyse. zaten kaldigimiz otel toplam 8 oda, odalar ayri ayri bungalov gibi, kendi gittigim ekipten baskasini gormuyorum. yemek de toplu degil odalara geliyor.

birkac kez beach cluba gittim oralarda sosyal mesafe yok, cogu tedbir de yok o yuzden bir daha gitmeyi dusunmuyorum. oralara gitmek isteyenler de bir hafta onceden loca kiralarlarsa daha iyi olur. bu sekilde kendi onlemlerinizi alarak tatil yapmakt sorun gormuyorum. cok kalabalik otellerdense bu alternatifler daha mantikli.
çok iyi az oda olması ve yemeklerin odaya gelmesi .. isim verebilir misiniz sorun olmazsa..

Bulunduğunuz yerde şehir dışına doğru sessiz sakin olan piknik alanları orman vs. yokmu en azından arabanız varsa arabanızla kimseyle temas olmadan haftasonları gidin çocuklarda sizde hava alın ormanda havadanda bulaşmıyor ya bu meret virüs. Çocuklarada yazık bu sıcakta eve tıkılmak bi bisiklet sürsün biraz kum toprak oynasın üzülüyom ben çocuklara ya benimde 6 yaşında oğlum var haftasonları alıyoz scoter yada bisikletini en ücra çok kimsenin gitmeyeceği yerlere gidiyoruz çocukta bizde bi nefes almış oluyoruz.

Hala pandeminin basindaki sikilikta kendi kisisel onlemlerimi almaya devam ediyorum. Kendimden ziyade 18 aylik oglum icin endiseleniyorum. Vaka sayilari bu kadar yuksekken disari cikmam gereken zaruri durumlarda bile kaygilanirken cevremdeki herkesin normal hayata devam etmesi, bol bol tatil paylasimlari yapmasi bir tek bana mi tuhaf geliyor merak ediyorum. Paylasilan vaka sayilarinin gercegi yansitmadigindan eminim cunku bir suru kisi aslinda tani almadan hastaligi geciriyor. Temasli insanlarla nerde karsilasabilecegimiz belli degilken milletin artik maske bile kullanmayisi, sosyal mesafenin hak getirmesi, bol deniz, kum,plaj, cafeler paylasimlarina akil erdiremiyorum. Esim bile yavastan biz de mi bi yerlere kacsak demeye basladi ama ben en basitinden yolda mola yerinde umumi wc kullanmak zorunda kaldigimi dusununce sanki nefes alamiyorum. Dahasi her firsatta her yere dokunup buldugu her ssyi agzina goturen oglumun hijyenini saglamaya calismak var. Ben mi abartiyorum, yoksa ozellikle sonbahar gelince hep beraber ayvayi yiyecek miyiz? Ozellikle tatile giden, gitmeyi dusunen, kucuk cocuklu arkadaslardan fikir almak istiyorum. Ne dusunduklerini merak ediyorum. Zira cevremde herkes abarttigimi, hastalik hastasi oldugumu dusunmeye basladi

Evet artık cidden tuhaf çünkü yaz aylarındayız, iş hayatımız başladı. Hayat devam ediyor. Bu virüs bir ebola değil vs. Zaten hepimiz hastalanacağız. Şu an öldürücülük oranı düşmüş durumda. Bebeğiniz varmış o konuda bir yorum yapamam.Korkunuz başka bir şey ama ben iş için marmaray, metrobüs kullanmak zorunda olduğumdan panik atak durumum geçti. Her gün İstanbul'da 200 vaka çıkıyormuş ve 15 mio nüfuslu bir şehir burası. Böyle düşününce hastalık kaparsam da artık Allah'ın takdiri.

her hafta sonu ege kıyılarındayım egeli olunca büyük kolaylık oluyor. her haftasonu çeşme,foça,dikili geziyorum bulduğumuz otellerde tüm durumlar düşünülmüş oluyor. bazen kalıyoruz bazen günübirlik yapıyoruz. zaten deniz kıyısında bölümler oluşturuldu herkes ona uygun oturuyor. bzen gece gidiyoruz denize giriyoruz. eğer yaşadığınız yerde deniz yoksa ormana kaçın toprağa değsin ayağınız

Ben Almanya´dayim. Almanlar disipliginligiyle bilinen insanlar. Kresler falan burada acildi coktan. Tatile giden o kadar cokki. Eminim bircogu bizim gibi kafa yormuyordur bu konuda. Acik alanda maske takmak zorunlu degil takan yok zaten. Alisveriste bile maskeler burunlarin altinda birsey diyen yok. Ve almanyanin virus durumu suan iyi durumda yanlis bilmiyorsam 6500 vaka falan var. Restoranlar dolu gördügüm kadari ile masalarin arasinda asla 2 metre yok. Oyun parklari dolu mesafe hak getire. Kimsede tatile gidenlere "tuh tuh" nasil tatile gidersin demiyor. Bunlar demek degilki coronayi sallamiyorum. Ama bu pandemi iki yil sürebilir belki daha fazla. Asiyi bulmasida okadar kolay degil. Ki bulunsa bile o asiyi ne kendime ne cocuguma yaptiririm. Asi karsiti biri olmama ragmen. Ben dünyadaki tek hastalik ve tek virus coronaymis gibi bir havanin olmasina ne yalan söyleyim sinir oluyorum. O lavobolardan birsürü baska hastalikta bulasabilir. Ben coronadan öncede hep tedbirimi alip girerdim. Ben bu yil tatile gitmeyecegim cünkü yillik izin zamani 6 aylik hamile olacagim ve corona olmasada gitmezdim ama esim gidicek. Asla gitmede demedim.

Bu arada kardesim gecirdi korona ve evdekilere bulasmadi ki cocuk ayri odada bulunmadi. Is arkadasimin yengeside esine bulastirmadi. Buna karsitik bazen bir kisi 40 kisiye bulastiriyor.

Bu virusun kime ne zarar verecegi belli degil. 29 yasinda hicbir kronik rahatsizligi olmayan, sigara bile kullanmayan genc bir doktorun covid i ne kadar agir gecirdigini anlattigi bir yaziyi daha yeni okudum. Kaldi ki kucuk cocuklarimiza da ne etki yapacagi belli degil. Tum cocuklar hafif fln atlatmiyor servisler covidli cocuk hasta dolu. Bir kere gecirdikten sonra bagisiklik kazanip kazanmayacagimiz da belli degil. Kisacasi cok bilinmezli bir denklemin icindeyiz ve asi bulunup ustunden bir muddet de gecene kadar tedbirlere devam edilmeli bence. Evet tatil isteyebilirsiniz buna bir sozum yok ama nasilsa herkes gecirecek rahatliginda olmak cok buyuk bir gaflet bence. Evet gecirecek ama kim nasil gecirecek bilmiyorsunuz. Nasil vebal alacagiz?
Ben bunlara itiraz etmiyorum ama asi nezaman bulunacak belli degil ayrica siz nereye kadar virusten kacabileceginizi dusunuyosunuz bilmiyorum ama hayat dursun herkes evde kalsin virusun gecmesini bekleyelim boyle bir dunya yok malesef. Herkes tedbirli olarak isine gucune hayatina devam etmek zorunda herkes kendinden sorumlu ben soylediklerimde yanlis bisey oldugunu düşünmüyorum cok panik degilim mumkun oldugunca az insanla gorusuyoruz disarida cikiyoruz gezmeyede gidiyoruz ama maskeyle tedbirlerle bunda bir sakinca yok bence baska turlu eve kapan oyle yasa bu mantikli degil tatilde belli tedbirlerle yapilir sorun degil bana göre

güneyde tatil beldesinde yaşıyorum evet önceki yıllarda olduğu kadar değil ama baya tatilci var buralarda.geçen sene her gün denize giderdim bu sene virüsten dolayı hiç denize gitmedim evden bile çıkmıyorum ama insanlar gayet rahat takılıyor, tedbirli davrananlar bile artık saldı. Bu rahatlığa virüsün baya artması gerekir ama demek ki yaz aylarında etkisini baya kaybetti ya da mutasyona uğradı ki vaka 1000-1500 bandında sürekli.yaz aylarıyla ilgiliyse sonbaharda acısı fena çıkar :(

Back
X