Bu sene tatil?

Bizim mahallede ki Özel rehabilitasyon merkezi acıldı mini mini cocuklar var aileleri nasıl gonderiyor merak ediyorum

Ben de yurtdisindayim.
Buradaki hava da tr deki gibi. Tek farki burada nufus daha az oldugu icin biraz daha rahatsiniz.
Yoksa restoranlar, okullar, parklar bahceler muzeler acik.

Biz de tr planimizi iptal ettik, ulke degistirmek riskli geldi, saglik sigortasi vs sorunlari olabilir pandemi surecinde dogal olarak. Ama yasadigimiz ulkede muzeye gitme, tatil koyune gitme gibi planlarimoz var. Dedigim gibi okullar zaten acik oldugu icin su an herkes icice durumundayiz zaten. Tatilde daha bile izole olacagiz. Muzelere falan randevu ile gidiyorsunuz, sosyal mesafe saglaniyor.

Ben yaptım.
Hotelde kaldık, çok kalabalık değildi. Ama tamamen soyut da değil. 100 kişi falandı otel.
Kapalı alanlarda maske zorunlu, uyarıyorlar ayan beyan hani müşteriye laf etmeyeyim modunda değiller. her yer dezenfektan. Asansör kullanımını aile bireyi dışında başkası ile yasak. Bardaklar tek kullanımlık, çatal bıçaklar paketli. Havuza da girdik denize de.
3 yaşında kızım da var.
Bodrum'u gece 12de gerçekten hayat bitiyor. Bir sürü yer açılmamış zaten. Mesafe korunuyor.
Kendi aracımızla gittik geldik. Dinlenme tesislerinde bile ateş ölçümü olmadan almıyorlar.
Açıkçası imkanım olursa bu yaz tekrar tatil yaparım.

Geçen hafta eşimle eğlenceli bir yere yemeğe çıktık, istanbulda önlem çok daha az.

Kızımla her gün dısarıdayz maske sosyal mesafe dezenfektan ile bisiklet sürüyoruz evimizin arka sakin yolunda bazen bizi gören çocuklar geliyor... Mesafeli durmaya gayret ediyoruz ama çocuklar ne yazık ki oyun oynarken çok temas halinde...
Maskesiz büyükler de çok ama olabildiğince aralarına karısmıyoruz.
Normalde kızım dısarı çıkmayı hiç istemszdi simdi çok istiyor çok sakin sessiz bir çocuktu yalnız olmaktan çok üzülüyordu.. Şimdi daha mutlu. Kimde ile oynamazdı hemen çocuklara karışmazdı.
Şimdi çok şükür daha aktif ve açık bende bu duygusu körelmesin diye elimden geldiğince tedbirle dışarı çıkarıyorum.
Tatil olayına gelince hftasınları orman deniz gbi yerlere kendi özel araçlarımız ile gidebilirsiniz özellikle çocuklu aileler için çok güzel olur.

Benim kucuk cocugum var ve tatile gitmek istiyorum evet kendi arabamizla karadenizde birkac sehir gezmek istiyorum esimi ikna edebilirsem. Kardesimsu anda virus kapti annemler evde karantinada ama dusuncem degismedi cunku bu virus gececk degil
Hepimizde yakalanacagiz ve gecirecegiz bu hastaligi. Yani otedbirli bir sekilde yasiyoruz maskeyle her gun parka goturuyorum cocugumu goturmedigim donem oglum huy degistirdi cok zor zamanlar gecirdi ben asiri abartili yasamaya karsiyim sonsuza kadar kacamazsiniz bu virusten. Ciddi hastaliginiz yoksa viruse kapilmaktan korkmayin bukadat
Peki ya hastalığı olmadan genç yaşta ölenleri duymuyor musunuz hiç? Sonraki etkileri bile tam bilinmeyen 6 aylık bir canavarı nasıl olsa hepimiz olacağız (ki bu bile net değil) diye kucaklamak bana çok ürkütücü geliyor şuan.

Bende gittim lgs sinavindan onceki hafta gittim daha sakin olacagini dusunduk normal bildigimiz tatillerden farkliydi villa kiraladik otellerde klima problemine care bulamadik
Vaka sayisi yuksek bir ildeyim o hafta daha izoleydim daha az risk altindaydim
Esim son zamanlarda rahatsizlanmisti en cok onun icin gitmek istedim bizim icin sartti is yerine adapte olamiyordum
Bir problem yasamadik ztn artik hastalik kapmak degil herkes birsekilde yasayacak gibi geliyor engel olmak isteseler zorunlu olmayan alanlar kapali kalirdi
Bu arada plajlarda onlemler gayet iyi kalkan kisilerden sonra hemen dezenfekte ediliyor is yerinde bu kdr onlem yok
Bu arada hep maskeliyim en basindan beri
Kendi yasadigim yerde carsiya en son 5 Martta gittim
Bana da kuaforler ve dugunler hic sicak gelmiyor hele sifirdan baslayan dugun dernek isleri evlerde kalabalik toplantilar dogumgunleri bunlar icime hic sinmiyor 3 ay oldu kuafore gitmedim herkes kendine gore yasiyor siz kendinizi nasil iyi hissediyorsaniz oyle yasayin otel olmaz villa olur minik sahil kasabasinda ev olur cadir olur gunu birlik olur yeterki gidin yasama tutunun herkesin rahatlamaya ihtiyaci var

katıldım

biz de villa kiraladık gideceğiz önümüzdeki haftalarda

daha önce de gittiğimiz ıssız bir koyda villa

çevrede tesis su alacak yer dahi yok

şezlong da yok

herkes kendi sandalyesini havlusunu getirip oturuyor

iskelede vs oturan da pek olmuyor o nedenle burada çalışırken olan riskten daha az diye düşündük

Peki ya hastalığı olmadan genç yaşta ölenleri duymuyor musunuz hiç? Sonraki etkileri bile tam bilinmeyen 6 aylık bir canavarı nasıl olsa hepimiz olacağız (ki bu bile net değil) diye kucaklamak bana çok ürkütücü geliyor şuan.
İyide disari cikmak bu virusu kapmak demek degilki zaten vakanin en yuksek oldugu iller belli anadoluda yasiyosaniz kafaniza takmayin ben istanbuldayim temastan kacindiktan sonra maske taktiktan sonra bukadar panik olmak neden bende bunu anlamiyorum

ben tatil yapiyorum. su ana kadar bu yaz gittigim 4. tatilim. (hala corona olmadim) hepsi inanilmaz sessiz sakin geciyor. kalabalik gormuyoruz neredeyse. zaten kaldigimiz otel toplam 8 oda, odalar ayri ayri bungalov gibi, kendi gittigim ekipten baskasini gormuyorum. yemek de toplu degil odalara geliyor.

birkac kez beach cluba gittim oralarda sosyal mesafe yok, cogu tedbir de yok o yuzden bir daha gitmeyi dusunmuyorum. oralara gitmek isteyenler de bir hafta onceden loca kiralarlarsa daha iyi olur. bu sekilde kendi onlemlerinizi alarak tatil yapmakt sorun gormuyorum. cok kalabalik otellerdense bu alternatifler daha mantikli.
Bu şekilde bir tesiste tabi ki tatil yapılır ancak fiyatlar eminim ki ateş pahasıdır. Ben 1 hafta aynı maskeyi takan insan biliyorum maalesef (durumu olmayan biri değil), kaldı ki böyle bir önleme para versin. 🤷🏼‍♀️

Ben tatile gideceğim, ailemin yazlığına. Oğlum da eylülde kreşe başlayacak.
Pandemi başında aldığım önlemler kadar sıkmıyorum kendimi ve oğlumu ama gidip dışarıda da yemek yemiyorum mesela. Apartmanımızda taziye vardı, gitmediğim gibi görüşmedim de onlarla bir süre çünkü çok gelen oldu. Kuzenim düğün yapacak, ona da gitmeyeceğim. Arkadaşlarımla da buluşup görüşmüyorum, aile ziyaretine gitmedim şimdiye kadar.
Amma velakin 19 aylık çocuğu da kendimizi deyeterince eve tıktım, parka götürmesem de yeşillik tenha yerlere götürüyorum, market alışverişimi hızlıca yapıp çıkıyoruz beraber. Yeni hayata adapte olmaya çalışıyoruz psikolojik olarak zarara uğramamak adına.
Çok salmadan ama artık o kadar da kasmadan devam ediyorum ben, diğer türlü uzun süre yaşayamayacağıma kanaat getirdim.

İyide disari cikmak bu virusu kapmak demek degilki zaten vakanin en yuksek oldugu iller belli anadoluda yasiyosaniz kafaniza takmayin ben istanbuldayim temastan kacindiktan sonra maske taktiktan sonra bukadar panik olmak neden bende bunu anlamiyorum
Anadolu'da olsaydım da maske takmayan ve sokaklarda düğün yapan insanlar yüzünden rahat olamazdım. Ben de İstanbuldayım. Tek başına maske yeterli değil artı olarak sosyal mesafe de şart ve bunu da sağlamak kalabalık bir ortamda çok zor. Çokça okuyup araştırınca insan her yönden düşünüyor, panik oluyor. Herkese bulasacak, hastalık yoksa kolay atlatırsınız dediğinize göre siz fazlaca rahatsınız. 🤷🏼‍♀️ Gerçi bu da iyi bir şey Allah saklasın virüs sizi bulduğunda siz daha kolay atlatacaksınız, beni bulsa ben panik olduğum için daha ağır tablolar yaşayacağım belki.
Bu zamana kadar çokça gezdim, tatilsiz yaz geçirmedim varsın bu yaz böyle olsun.

katıldım

biz de villa kiraladık gideceğiz önümüzdeki haftalarda

daha önce de gittiğimiz ıssız bir koyda villa

çevrede tesis su alacak yer dahi yok

şezlong da yok

herkes kendi sandalyesini havlusunu getirip oturuyor

iskelede vs oturan da pek olmuyor o nedenle burada çalışırken olan riskten daha az diye düşündük
Merhaba , Nerden kiraladınız ve fiyatı neydi acaba Bizde düşünüyoruz ama 10-15 bin arası baya pahalı 😕

Bu şekilde bir tesiste tabi ki tatil yapılır ancak fiyatlar eminim ki ateş pahasıdır. Ben 1 hafta aynı maskeyi takan insan biliyorum maalesef (durumu olmayan biri değil), kaldı ki böyle bir önleme para versin. 🤷🏼‍♀️

yani ben sadece kendi aldigim onlemden bahsettim. keske herkes iyi imkanlara sahip olsa ayni zamanda da bilincli olsa.

Anadolu'da olsaydım da maske takmayan ve sokaklarda düğün yapan insanlar yüzünden rahat olamazdım. Ben de İstanbuldayım. Tek başına maske yeterli değil artı olarak sosyal mesafe de şart ve bunu da sağlamak kalabalık bir ortamda çok zor. Çokça okuyup araştırınca insan her yönden düşünüyor, panik oluyor. Herkese bulasacak, hastalık yoksa kolay atlatırsınız dediğinize göre siz fazlaca rahatsınız. 🤷🏼‍♀️ Gerçi bu da iyi bir şey Allah saklasın virüs sizi bulduğunda siz daha kolay atlatacaksınız, beni bulsa ben panik olduğum için daha ağır tablolar yaşayacağım belki.
Bu zamana kadar çokça gezdim, tatilsiz yaz geçirmedim varsın bu yaz böyle olsun.
Siz haksizsiniz demiyorum yanlis anlamayin ama benim yapim biraz daha rahat virusu kapsamda atlatacaima inaniyorum ailem su anda karantinada onlarda atlatacaktir sadece iki tame yasli var evde onlar icin korkuyoruz. Ben elimden geleni yapiyorum gerisini allaha biraktim. Ben tatil istiyoum ama esim istemiyor muhtemelen gidemiycez yazlik var bu yazi orda geciricez oyle gorunuyor. Dediginiz gibi cok tatil yaptik yapmasakta bisey kaybetmeyiz ama ben tatile gidende illa virusu kapacak diye kesin bisey yok demek istiyorum. Sen hic evden cikmazsin bir gun tesaduf bir yerden kaparsin belli olmaz cok kafaya takmamak lazim

Hala pandeminin basindaki sikilikta kendi kisisel onlemlerimi almaya devam ediyorum. Kendimden ziyade 18 aylik oglum icin endiseleniyorum. Vaka sayilari bu kadar yuksekken disari cikmam gereken zaruri durumlarda bile kaygilanirken cevremdeki herkesin normal hayata devam etmesi, bol bol tatil paylasimlari yapmasi bir tek bana mi tuhaf geliyor merak ediyorum. Paylasilan vaka sayilarinin gercegi yansitmadigindan eminim cunku bir suru kisi aslinda tani almadan hastaligi geciriyor. Temasli insanlarla nerde karsilasabilecegimiz belli degilken milletin artik maske bile kullanmayisi, sosyal mesafenin hak getirmesi, bol deniz, kum,plaj, cafeler paylasimlarina akil erdiremiyorum. Esim bile yavastan biz de mi bi yerlere kacsak demeye basladi ama ben en basitinden yolda mola yerinde umumi wc kullanmak zorunda kaldigimi dusununce sanki nefes alamiyorum. Dahasi her firsatta her yere dokunup buldugu her ssyi agzina goturen oglumun hijyenini saglamaya calismak var. Ben mi abartiyorum, yoksa ozellikle sonbahar gelince hep beraber ayvayi yiyecek miyiz? Ozellikle tatile giden, gitmeyi dusunen, kucuk cocuklu arkadaslardan fikir almak istiyorum. Ne dusunduklerini merak ediyorum. Zira cevremde herkes abarttigimi, hastalik hastasi oldugumu dusunmeye basladi
bu tamamen sizinle alakalı bir durum şu bir gerçek ki bu salgın ülkemize çok daha erken bir zamanda ulaştı , alınan önlemler geçici süreli önlemlerdi ve ekonomik nedenlerden ötürü bir anda herşey normale dönünce,insanların çoğu da eski düzenine geri döndü tek fark maske takmak onu da düzgün takan çok az alışmadık dötte don durmaz hesabı maskeyi hakkıyla takan çok az kişi var. ve bu salgın daha bir süre devam edecek belki aşı bulunana kadar belkide şekil değiştirerek daha uzun yıllar sürecek bu nedenle önleminizi alıp gideceğiniz yeri iyi araştırıp tatile gitmekte hakkınız.ama isteemzseniz gitmezsiniz karar sizin.

Düşüncem şu.. İnsanlar sanırım "Biz bu illetten kurtulamayacağız bulaşırsa da ölmezsek bağışıklık kazanırız" diye düşünerek hareket ediyorlar.. hayır birşey değil bu sıcakta maske de taklmyor 🙄
Bagisiklik konusu da muamma. Binlerce kez mutasyona ugradigi soyleniyor ve su anda yaygin olan covid vucutta bagisiklik olusturmuyormus mesela. Tekrar tekrar yakalanmak kabus gibi bir sey. Vucutta uzun vadede ne etki biraktigi bilinmiyor. Zaten maskesizlere veya cenesinin.altinda takanlara diyecek lafim.yok aksesuar niyetine kullandiklari belli

Benim de derdim bu iste. Fazla okuyup arastirma yapinca olayin tum vehametini goruyorsun. Amaan ne olacak.markette bile bulasir bulasacaksa veyw nasilsa herkese bulasacak bir sskilde atlatiriz diyemiyorsun. Bir sekilde de o sekil nasil bir sekil iste.

Yani ben de bakiyorum arkadaslarim kucuk cocuklariyla tatildeler cocuklar ddnizde havuzda gayet keyifli mutlu oynuyorlar. Diyorum benimki de cocuk degil mi,ustelik tam da cevresinin, oyun oynamanin farkina vardigi aylara geldi. Kucucuk eve tikildi aylardir enerjisini zor atiyor. Sicaktan isilik oldu. Tabii bahceye vs cikiyor ama gezmekle tatille bir olmuyor. Park yuzu gormedi. Ote yandan tatil riskine girmek de hic mantikli gelmiyor

Her sene en az 2 kez tatil yapan bir aileyiz. Çocuklarım kendini koruyabilecek yaştalar ama bu sene tatil planımız yok gibi. Oturduğumuz sitede havuz var ama ortak kullanım sonuçta, içim almıyor kullanmadık bu sene. Havuzda ki klor virüsten koruyabilir ama şezlongu, kapı kolu vs. geriyor beni. Denize yakın villa düşündüm ama hem fiyatlar uçmuş, hem temizliği konusunda kararsızım.
18 aylık bebek şişme havuz, bahçe vs. oyalanabilir bence. Deniz tatili bilincinde değil ki talep etsin. Bence eşiniz ve siz sıkılmışsınız tatil isteğiniz var. Haklısınız da ama olağanüstü bir durum yaşıyoruz şu anda. DSÖ daha bugün açıklamış, pandemi hızla yayılıyor daha pik yapmadı diye.

Back
X