Bu şiddet mi değil mi?

Ne kadar ağlarsanız ağlayın, ne kadar anlamsız birşeye tepki göstermiş olursanız olun, eşiniz size vurmaya hakkı yok ki, hamile halinizle hem de.
Hamile insansınız hassas olmanız gayet normal.
Ben de hamileyim ve bazen eşimi çileden çıkartıyorum sanırım, bu bana vurma hakkı vermiyor ki.
Eşinizin açıklaması da komik geldi bana biraz, sarılarakta sizi sakinleştirebilirdi, tokatla mı sakinleştirecekmiş sizi.

bana da yapılan açıklama gerçekçi gelmedi..arkadaşın eşi benim sözümü dinlemek zorundasın diyor,arkadaş ta ağlayınca yüzüne tokadı yiyor..Neymiş efendim sakinleştirmek içinmiş...Aman ne inandırıcı...Ultimatom verip benim sözümü dinlemek zorundasın deyip karşısında ağlayan insana tokat atmanın sakinleştirmekle alakası olamaz benim bakış açımla..Zaten sinirlenen,üzülen insan tokadı yiyince daha çok ağlar...İnsan üzülen insanı sakinleştirmek için tokat atılmaz,sarılarak gönlünü almaya çalışılır...

Son düzenleme:
bana da yapılan açıklama gerçekçi gelmedi..arkadaşın eşi benim sözümü dinlemek zorundasın diyor,arkadaş ta ağlayınca yüzüne tokadı yiyor..Neymiş efendim sakinleştirmek içinmiş...Aman ne inandırıcı...Ultimatom verip benim sözümü dinlemek zorundasın deyip karşısında ağlayan insana tokat atmanın sakinleştirmekle alakası olamaz benim bakış açımla..Zaten sinirlenen,üzülen insan tokadı yiyince daha çok ağlar...İnsan üzülen insanı sakinleştirmek için tokat atılmaz,sarılarak gönlünü almaya çalışılır...

aslında sarıldı öncesinde ama o an gözüm sarılmasını falan görmedi..

Son düzenleme:

bazı şeylerin sizcesi bizcesi yok denenmişi kabul edilmişi tıbbi değilse de tıbben kullanılanı var

bazı şeylerin sizcesi bizcesi yok denenmişi kabul edilmişi tıbbi değilse de tıbben kullanılanı var

Ya öylemi...:37:

Eşim de babam da doktor.....Hiç kullanmadılar bu yöntemi....

Bu yöntemin kullanıldığı zamanlar da var evet,ama arkadaşın başına gelen durumda değil..

siddetin affedilir bir yani yok ama esinin niyeti gercekten o da olabilir..simdilik affet,sonucta hamilesin cok uzerinde durma ama bir daha tekrarlanirsa kesinlikle affetme.

ya öylemi...:37:

Eşim de babam da doktor.....hiç kullanmadılar bu yöntemi....

Bu yöntemin kullanıldığı zamanlar da var evet,ama arkadaşın başına gelen durumda değil..

ama başka doktorlar kullanıyor deprem sel kaza gibi -keza hepsi ülkemizde sıklıkla olur-ilkyardım gerektiren durumlarda ne yapacağınız eşiniz ve babanızdan öğrenmenizi tavsiye ederim madem böyle bir imkanınız var

ama başka doktorlar kullanıyor deprem sel kaza gibi -keza hepsi ülkemizde sıklıkla olur-ilkyardım gerektiren durumlarda ne yapacağınız eşiniz ve babanızdan öğrenmenizi tavsiye ederim madem böyle bir imkanınız var

Mesajımı tekrar oku canım...deprem sel-kaza gibi diye yazmışsın...hangisi var bu dediklerinden şu an arkadaşın başında olan?? Ayrıca gözü ,alnı morartıcak kadar olmaz bu yöntem.....Senin öğrenmeni tavsiye ederim..

Son düzenleme:
bence şiddet.........
bence şiddet değil, eşin seni sürekli tartaklayan biri olsak tamam buna şiddet denir. benimde başıma gelmişti evlenmeden önce . kıbrısta oturuyorduk başıma yılan düşüyordu nerdeyse :) korkudan dilim tutuldu abim iki tokat çaktı kendime geldim vallad dilim çözüldü. allah razı olsun öyle kalabilirdim böyle durumlarda tokat işe yarar şok durumlarında:) :22:

bence şiddet değil, eşin seni sürekli tartaklayan biri olsak tamam buna şiddet denir. benimde başıma gelmişti evlenmeden önce . kıbrısta oturuyorduk başıma yılan düşüyordu nerdeyse :) korkudan dilim tutuldu abim iki tokat çaktı kendime geldim vallad dilim çözüldü. allah razı olsun öyle kalabilirdim böyle durumlarda tokat işe yarar şok durumlarında:) :22:

Arkadaşım,hepimizin bakışı,görüş açısı farklı..bana göre şiddet..morluk yapacak kadar şiddetliyse şiddettir..Sadece arkadaşın sorusuna cevabımdı..Üstelik arkadaşa sağlıklı bir hamilelik de diledim..senin durumun korkudan kendine gelmen için olmuş..evet senin durumunda uygulanabilir belki..Ama,arkadaş eşi ile kavga etmiş,eşinin otoriter tutumuna sinir olmuş,kendine yedirememiş ağlamış...Herneyse ya tartışmak istemiyorum.Farklı yönlerden değerlendiriyoruz çünkü...Eğer arkadaş eşinin sözlerine ikna olmuşsa ,ki olmuş ta,sağlıklı bir hamilelik dilemekten ötesi olamaz...

ha eşin sürekli tartaklayan biri olsa demişsin,ayrıca bu konudaki düşüncemi söyleyeyim..dayak illa sürekli olunca şiddet değildir..tek tokat ta şiddettir benim bakış açımla..kimine göre ancak hastanelik duruma gelince şiddet olur..bu da hepimizin görüş açısının farklılığından kaynaklanan durum..

Son düzenleme:
dün yaşadığım bi olayı paylaşmak istiyorum.bu durumu anlatabileceğim kimse yok.ben 6 aylık hamileyim eşim bana çok ilgilidir bi dediğimi iki etmez ama dün bana vurdu.her evlilkte olabileceği gibi tartışıyorduk sonra benim sözümü dinlemek zorundasın dedi,ben de dinlemiyorum dedim o da o zaman git dedi.tabi bende bu lafa çok sinirlendim ve ağladım o sakinleştirmeye çalıştıkça daha çok ağladım.en sonunda yüzümde iki tokat hissettim tabi dahada çıldırdım.bi ara aynada kendimi gördüm ve gözümün altı ile alnımın bir kısmı kızarmış hatta morarmaya yaklaşmış.bunu görünce daha kötü oldum bende ona vurmaya başladım.sonra belim ağrıdı doktora gittik çok şükür bebeğimde bi sorun yoktu.idrar yolları enfeksiyonundan ağrımış belim.serum falan takıldı eve geldik.hastanedeykende eve gelincede ağladı yalvardı ben sana vururmuyum vurmak için yapmadım bebeğe bişey olcak diye çok korktum sende çok ağlıyodun kendini kaybettin sandım sakinleştirmek için,kendine gel diye yaptım dedi.ama ben karar veremedim bu ne şimdi ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bana yardımcı olun lütfen ....

Sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almanı dilerim.
Fakat baana biraz şiddet gibi geldi ..
Bizde eşimle bazen inanılmaz tarışmalar yaşarız,benimde ağladıgım zamanlar olmuştur fakat eşim hiç böyle bir sakinleştirme yöntemi uygulamadı ,hemde hamileyken..
Bence sen yine çok moralini bozma ama eşini bu konuda gözlemle..

bazı arkadaşlarda şiddet diyor gerçekten anlamıyorum ya evet tokat olayı şok durumlarda kullanılabilir
yapmayı hanımlar allah aşkına burda hepimiz şiddet desek'ki değil gidip kadın tekrar kocasıyla kavga edicek. sadece bu konu değil bazı konulara bakıyorumda resmen gaz veriyorsunuz insanlara gidip birazdaha kocasıyla tartışsın diye
şiddet diyen bayanlar şiddet ise napsın hadi şimdide diyinki boşanın sana vurdu hamile olduğun halde

Arkadaşım,hepimizin bakışı,görüş açısı farklı..bana göre şiddet..morluk yapacak kadar şiddetliyse şiddettir..Sadece arkadaşın sorusuna cevabımdı..Üstelik arkadaşa sağlıklı bir hamilelik de diledim..senin durumun korkudan kendine gelmen için olmuş..evet senin durumunda uygulanabilir belki..Ama,arkadaş eşi ile kavga etmiş,eşinin otoriter tutumuna sinir olmuş,kendine yedirememiş ağlamış...Herneyse ya tartışmak istemiyorum.Farklı yönlerden değerlendiriyoruz çünkü...Eğer arkadaş eşinin sözlerine ikna olmuşsa ,ki olmuş ta,sağlıklı bir hamilelik dilemekten ötesi olamaz...

ha eşin sürekli tartaklayan biri olsa demişsin,ayrıca bu konudaki düşüncemi söyleyeyim..dayak illa sürekli olunca şiddet değildir..tek tokat ta şiddettir benim bakış açımla..kimine göre ancak hastanelik duruma gelince şiddet olur..bu da hepimizin görüş açısının farklılığından kaynaklanan durum..

Şu sözüne katılıyorum....

bazı arkadaşlarda şiddet diyor gerçekten anlamıyorum ya evet tokat olayı şok durumlarda kullanılabilir
yapmayı hanımlar allah aşkına burda hepimiz şiddet desek'ki değil gidip kadın tekrar kocasıyla kavga edicek. sadece bu konu değil bazı konulara bakıyorumda resmen gaz veriyorsunuz insanlara gidip birazdaha kocasıyla tartışsın diye
şiddet diyen bayanlar şiddet ise napsın hadi şimdide diyinki boşanın sana vurdu hamile olduğun halde

boşan diyen olmadı...deseydik derdik,ama demedik....

canım özürdilemiş.isteyerek yapmadım seni sakinleştirmek için yaptım demiş..eğer tekrar yaparsa bukadar problem et kendine.ama şimdi çokta büyütme...tabiki nazlan biraz ama kavga çıkarma?üzme kendini bak hamileymişsinde....allah korusun bebeğini....:nazar::emir_bebek:

işten bugün izin alıp erken çıkmış bana hediye almış eve geldiğinden beri bana bakıp bakıp ağlıyo içim parçalanıo dio öle hıçkıra hıçkıra özür diiyince tamam inandım sakinleştirmek için dedim 7 saat oldu durum hala böle

Son düzenleme:
işten bugün izi alıp erken çıkmış bana hediye almış eve geldiğinden beri bana bakıp bakıp ağlıyo içim parçalanıo dio öle hıçkıra hıçkıra özür diiyince tamam inandım sakinleştirmek için dedm 7 saat oldu durum hala böle

Arkadaşım sen ikna olduysan bu konuyu unutacaksın..ha ben ikna olmazdım ama bu da benim bakış açım yüzünden...Olayı yaşayan sensin..Önemli olan senin ne düşündüğün..burada çeşitli fikirlerde insanlarız..kimimizin ak dediğine diğerimiz kara diyor..Sen tamam diyorsan üzme kendini daha fazla...En iyisi bu...

Son düzenleme:
bence asla şiddet amaçlı değil. hem sen demiyo musun bir dediğimi iki etmez diye. öyle bir adam hamile ve ağlayan bir kadına neden vursun ki. belli ki sakinleş diye yapmış. evet elinin ayarı biraz kaçmış ama:) yazık bi de suçlu hissedip gidip hediye almış. kesinlikle şiddet değil. sen biraz hassassın bebişten dolayı canım :emir_bebek:

Pardonda fikir belirtmemizin neresi gaz vermek, illa sizin istediğiniz ya da konu sahibinin istediği cevabı vermek zorunda mı yorum yapanlar. (Konu sahibinin böyle bir derdi yok zaten, sizin var anlaşılan)
Farkındaysanız arkadaş bir soru sormuş, kimse ayrılın boşanın demedi, fikrini yazdı.
Evet bana göre de şiddet, hiç hayatım da duymadım hamile kadına ağlıyor diye kendine getirmek için tokat atmanın adının sakinleştirmek olduğunu.
O söylediğiniz yöntemler şoka girmiş, başına birşey gelmiş vs. durumlarda kullanılır.
Her ağlayana (hem de hamile kadına) tokat atıp kendine getirmeye kalkacaksak ortalık şiddetten geçilmez heralde. Ayrıca size göre tokat her koşulda kullanılabilecek bir yöntem olabilir ,bana göre değil.
Ben ne ağlama krizlerine giriyorum bazen, inanılmaz saçma şeylere çoğu da, ama hamile kadın duygularına engel olamayabilir, hepimizin kocaları çaksın 2 tane o zaman,sakinleştiriversin.
Gayet açık ki, arkadaşın eşi sinirlerine hakim olamamış, evet ağlıyor diye sussun diye vurmuş olabilir, ama hamile kadını susturmanın yolu bu olmamalı, sonradan yaptığının farkında ki pişman olmuş.

herkese yorumlarından dolayı teşekkür ederim,bende ona inandığımı söledim ama yine soğuk davranıyorum,mesela sabah uyanınca beni gördü yine ağlamaya başladı içim parçalanıyor baktıkça diyor bende fondöten sürüp o gelince siliyorum,daha çok üzülsün diye...

Back
X