• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sokaktaki erkeklerin bizi korkutmasından usandım!!!

Bu durumlarda insan korkuyor evet ama biraz göz açık davranmak lazım. Bağırmak çağırmak onları korkutmak lazım. Bayram için ailemin yanına gitmiştim. Çarşıda dolanıyordum öyle. Askerlerde izindeymiş o gün. İki tanesi takıldı peşime laf atmadan takip ediyorlar. Mağazalara giriyorum çıkıyorum hala daha dışardalar. Sonra hızlı hızlı ilerledim bir yandan babamı aradım ve salak gibi izimi kaybettiririm düşüncesiyle bir pasaja girdim. Kapkaranlıktı heryer kapalıydı. Bir baktım arkamda belirdiler. Onlara korktuğumu belli etmemek adına suratlarına doğru döndüm, babam telefonu açmıştı. Babama "Baba pasajdayım ve karşımda iki tane hanzo var. Yarım saattir takip ediyorlar" dedim. "Numaranı isticektik sadece hanzo falan ayıp oluyor" dediler yüzsüz yüzsüz. Ama bir yandanda topuklamaya başladılar. Şükür ki babamla dayım çok yakındalarmış, dayaksız sıyıramadılar işin içinden.

Oh çok güzel olmuş:)

Bu erkeklerin beyinleri kafa taslarinin icinde degil maalesef baska yerlerinde .. tiskiniyorumda kusacak dereceye geliyorum aynn senin dedigin gibi.. ortalik sapik doldu tasti keske plakasini alip polisi arasaydin .. cantanda gaz bombasi ve bicak muhakkak bulunsun biliyorum siddete karsiyiz ama baska caresi yok .. not : erkeklerin hepsi sapik degil tabikide ama cogu sapik yani.. eski esimde dahil maalesef bir subyanciyla evlenmisimde haberim yokmus kurtuldum sayilir sukurler olsun ..

Genelde bulundururum ancak o aksam malesef yanimda olmadigini belirtmistim
Plaka almayi o korkuyla basaramadim
Esinizin subyanci olmasi beni üzdü, geçmiş olsun simdiden.

Aksam saatlerindeki derslerw gidesim gelmez benimde bazen. Hep duraga kadar bir arkadasim birakir mutlaka. Nasil sindirmisler bizi. Arsiz insanlar.. Hangi sehirde okudunuz bu arada? Merak ettim

Konya da okudum. bitti gitti cok sükür

Merhaba hanımlar. Ben artık bunu çok takıyorum kafaya onca öldürülen kadin onca yetistirilememis erkek varken sokakta bile yuruyemiyoruz ya.. Cok korkuyorum artik. Size dun basimdang ecen olayi anlaticam
İftarı yaptım ailemle biliyosunuz iftar biraz gec oluyor arkadasimla liseden arkadaslarimla bulusucaktik evimin yakinlarinda bir cafe var saat gec oldugu icin orada toplanilmasini istedim. Sagolsun kabul ettiler. 1 saatten belki biraz daha fazla oturup kalktik saat 9 bucuk gibi. Ben eve yuruyordum. Sokakta da cok ilginc bir sekilde kimse yok. Yanimda bir araba yavasladi ben adimlarimi hizlandirdim. Icinden iyi aksamlar bisey soyleyebilir miyim diye herifin teki sarkti camdan araba hala benim hizimda hareket ediyor ben de resmen koşar adim yuruyorum. Hicbisey soylemedim ve yürümeye devam ettim. Bi dur da soyleyebileyim guzelim sen ne hoş ne ürkek şeysin ceylan gibi vs şeyler soylemeye basladi ben koşmaya başladım. Seni bulurum ama tadina bakarim vb seyler söyledi ya o kadar korktum o kadar tiksindim ki kadinligimdan utandim. Evimin onune kostum zile basmadan önce kapının önünde dakikalarca ağladım diyebilirim.biz ne yapacağız bu heriflerle ya? Artik ne midem ne yuregim kaldiriyor ne kadar sapkinlasti bu insanlik.. Mubarek gunde.. Allahim sen yardim et bize

:KK43: :KK43: :KK43: bu araba ile takip edilme benim de başıma bir kez gelmişti insan ne yapacağını şaşırıyor. O zamanlar üniversitedeydim. Büyüklerimiz başımıza byle bir şey gelirse "arabanın aksi yönüne doğru koş ilk gördüğün markete/mağazaya gir " diye tembihliyorlardı bu konuda ama o anda aklına hiçbir şey gelmiyor insanın panik halde kaçmaya çalışıyor ee tabii adam da takip etmeye...eve kendimi güç bela atmıştım aynı sizin gibi. Plakasını bile almak aklıma gelmemişti. Aslında plakasını alıp polise şikayet etmek çözüm. Şikayetleri dikkate alıyorlar hele de kamera görüntsü bulabilirlerse ciddi cezası var. Tacizden polisin savcının karşısına bir kere otursa ifade verse bir daha zor cesaret eder.
Bir kez de teşhirci takılmıştı peşime iki de bir karşıma çıkıp orasını burasını gösteriyordu o zaman da tepki vermek bağırmak aklıma gelmedi utanç içinde uzaklaşmaya çalışmaktan başka...

Ben üniversitedeyken ikinci ögretimdim. Bombos sokaklardan gecerdim yurda dönerken. O nasil bir korku, o nasil bir ölüme yaklasmak.. Yurdun kapisina vardigimda dünyalar benim olurdu, bugün de bana birsey olmadi diye. Her seferinde öyle cok sevinirdim ki. Bir keresinde bir grup erkek üzerime yürümüstü korkutmak icin pislikler. Kulakliklarimi sonuna kadar acardim ses duyup daha da korkmamak icin. Ve bulundugum sehirde söyle birsey duymustum ki asil bu beni daha da korkutur. Sokakta bir kadina tecavüz ediyorlar götürüyorlar mi neymis. Feryat figan kadin tabi imdat diye yardim istiyor. Ve halk perdenin arkasinda bakip sonra geri cekiliyor. Bunu bana bir arkadasim anlatmisti sahit mi olmus tam hatirlamiyorum. O mu duymus birinden ne bilmiyorum. Ama herkesin bu kadar görmezden gelmesi, asil cehennem budur. Bulundugum sehir muhafazakardi ve o saatte dolarsirsa hak ediyor kafasindaydi galiba. Bütün ögrenciler o***u onlar icin.
Yahu hic mi evladiniz yok, bizler de ana baba kuzusu degil miyiz? cok hakaret duydum arkadaslara edilen. Kolu acik giyiniyor diye teyzelerin laf soktugu. Kocamizi elimizden aliyonuz diye oda arkadasima cemkirmis bir tanesi. sizin yüzünüzden oluyor diye. Genellemeye bak.
Batmisiz biz. Bu ülkede kadin olmak ne zor. Insanlik kalmamis ki.
Su an yurt disindayim ve kimse dönüp bakmiyor. Rahatsiz eden tipler varsa biliyorum ki yine bizimkiler. Küfürler ediyorlar bagira cagira.
Ne olacak bu halimiz. hatirladim yine o korktugum günleri. Bir daha yasamamak icin evden cikmamaya raziyim. O nasil bir korkudur..

Ben de sizin üniversite okuduğunuz şehirde ysaşıyorum,geçen gün bu şehrin erkekleri çok kaba ve eşlerine çok kaba davranıyor dediim için birisi bu sitede genellemeyin demişti ama bu şehrin adı çıkmış...
Türkiyede bir kaç şehirden biri...Alınmaya gerek yok işte siz de yaşamışsınız,sadece öğrenciye değil,çalışana,açık bir insana da tavır aynı merak etmeyin.Tabi 70 li yıllara göre daha gelişmiş ama hala kenar semtlerdeki yerlileri öyle.Geçen gün çocuğumun yanında laf attı bisikletli biri ve o kadar üzüldüm ki.Çocuğumun etkilenmesi de umurunda değil.

Ben de yolda kalabalık bi caddede yürürken bile korkuyorum. İnsanlar sanki üstüme üstüme yürüyormuş gibime geliyor. Ki gerçekten erkekler yürümeyi bile bilmiyor. Gözünün içine baka baka sana doğru yürüyorlar.. Kadın olmanın çaresizliği de bu olsa gerek.

Biz de onlarin ustune ustune yuruyelim nasil fikir ama?

Böyle şeyler olduğunda insan başına iş almamak için şikayetçi bile olamıyor. Çok sıkıntılı bir durum. Sonuçta kimliğinizle şikayetçi oluyorsunuz. Şikayetçi olmayayım polise şikayet edeyim de nezarete atsın gibi bir dünya yok. Mesela ben telefonla 155e ihbar yapmaya bile korkuyorum. sokakta kavga var, polisi aramaya korkuyorum. Polis tanıdığı olan için şikayet edene ulaşmak o kadar kolay ki. Polisin de daha üst tanıdığı oluyor. aynı şey sözle taciz edenler için de geçerli. Şikayet etmezsen geçti gitti, şikayetçi olduğunda adamın gerçekten musallat olmasına hiçbir engel yok. Kadınların çocukların işi çooook zor. Dünya pisliklerin Dünyası. Ellerini kana bulayaba kadar hapse atamıyorsun.
Hadi bir de şikayetçi oldun diyelim, şahidin yok. Adamın iftira atması bile mümkün.
Pislik bi dünya. Sapıkların hepsinin erkekliği kurusun.

Neyin kafasiyla hareket ediyorlar hic anlamiyorum onu da.haklisiniz. bu islet biraz tanidik meselesiyle yürüyor keske yürümese.ama yürüyor...

Back
X