• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sorunun sadece tek cevabı mı var

çok fazla yazdım ama bir yerde demiştin ya "sanki ailesini benden daha çok özlüyor"
bir gözlemim var bu konuda, kadınlar evlilik hayatına kendilerini daha erken hazırlıyorlar bu toplumsal kültürel yapıyla ilgili birşey ayrıca kromozomumuzdan da kaynaklanıyor:)
ama erkek kendi kurduğu aileyi kadına göre daha yavaş içselleştiriyor.
bunun en iyi örneği babamdır. ilk evlendiklerinde aileci bir adamken şimdi kardeşlerinin gerçek yüzünün farkında ve annemi baş tacı eden bir adam. ayrıca annem bu konuma 35 yıldır yüz göz olmayarak asaletini koruyarak ve babamın gerçekleri kendisinin farketmesini sağlayarak gelmiş. kendini ezdirme anlamında değil tabi, şikayet etmemiş mevzu etmemiş çünkü ortada çok bariz hareketler değil sadece kötü niyet vardı.

canım şimdi aklıma bir fikir daha geldi
acaba bizimle paylaştığın bu duyguyu nişanlına da hissettiriyor olabilir misin? Eğer öyleyse o da baştan bir savunma psikolojisine giriyor olabilir. Durum böyleyse kendini geri çok yoksa hiç yoktan adamı anneci yaparsın :) bir bütün olarak hareket etmeye odaklan artık siz iki kişilik bir ailesiniz bunu kırılmadan darılmadan gözüne sokmadan yap, mesela eğer seni çok zorlayan karakterine ters bir durum yoksa uyumlu olmaya çalış, hanımefendilik asalet her zaman prim yapar. ancak tabi kabul edilemez şeyler olursa tepki koyulmasından yanayım.

mesela ben eşimin annesinin bir hareketini yanlış bulup tepki gösterdiği durumlarda eğer eşime hak veriyorsam sesimi çıkarmam ama eşimi de doldurup kayınvalidemin dedikodusunu yapmam. ama gerçekten bir kayınvalide-gelin psikolojisi içinde değil de hareketin kendisine odaklanarak düşündüğümde kayınvalideme hak veriyorsam onu savunur eşime çıkışırım. bu da aramızdaki anne- kız bağını güçlendirir. eşim de kayınvalidemin tarafını tutmama bozulsa da içten içe mutlu olur annesini desteklediğim için... kendi cephemden de bakayım, bazen babamın absürd ve kırıcı bir lafını eşim hoşgörü ile karşıladığında o kadar mutlu oluyorum ki eşime sevgim saygım bin kat artıyor.

ben hep eşime "annene mecburiyetten sevgi saygı duymuyorum içimden geliyor onu sadece senin annen olduğu için değil ben istediğim için seviyorum bizim onunla aramızdaki ilişki bize özel senin bir etkin yok" derim :)

canim tesekkur ederim bunu ben nisanlima haydi haydi hissettirdim hissettirmeyi birak acik acik tartistigimda oldu ve bu yaptigim sacmaligin daniskasiydi keske bunlar olana kadar buraya yazsaydim size danissaydim nekadar kursaksizim agzima geleni soylerim dusundugumu soyleri asla ikili oynayamam ben iste ...

ve dedigin gibi bu ailesiyle annesiyle bagini dahada guclendirdi, daha cok sevip daha cok bir baglandi ailesine ..
son cumlen var ya ne mutlu size ben asla o cumleyi kuramam malesef kursam bile nisanlim bu saatten sonar asla inanmaz :)

çok fazla yazdım ama bir yerde demiştin ya "sanki ailesini benden daha çok özlüyor"
bir gözlemim var bu konuda, kadınlar evlilik hayatına kendilerini daha erken hazırlıyorlar bu toplumsal kültürel yapıyla ilgili birşey ayrıca kromozomumuzdan da kaynaklanıyor:)
ama erkek kendi kurduğu aileyi kadına göre daha yavaş içselleştiriyor.
bunun en iyi örneği babamdır. ilk evlendiklerinde aileci bir adamken şimdi kardeşlerinin gerçek yüzünün farkında ve annemi baş tacı eden bir adam. ayrıca annem bu konuma 35 yıldır yüz göz olmayarak asaletini koruyarak ve babamın gerçekleri kendisinin farketmesini sağlayarak gelmiş. kendini ezdirme anlamında değil tabi, şikayet etmemiş mevzu etmemiş çünkü ortada çok bariz hareketler değil sadece kötü niyet vardı.

canim tabiki yaz cok yardimci oluyorsun zaten bana sagolasin cok
bende malesef butun olumsuz huylar mevcut ama ikili oynayamadigim icin kotu fesat ve kiskanc biriyim nisanlimin gozunde :) niye hala seviyorsun ozaman beni diyorum birak madem iyi biriyle hayat kur diyorum, seviyorum iste seni ayrilamam diyor
kv ise cok iyi ikili oynuyor sagolsun o yuzden bas taci :)

canim tesekkur ederim bunu ben nisanlima haydi haydi hissettirdim hissettirmeyi birak acik acik tartistigimda oldu ve bu yaptigim sacmaligin daniskasiydi keske bunlar olana kadar buraya yazsaydim size danissaydim nekadar kursaksizim agzima geleni soylerim dusundugumu soyleri asla ikili oynayamam ben iste ...

ve dedigin gibi bu ailesiyle annesiyle bagini dahada guclendirdi, daha cok sevip daha cok bir baglandi ailesine ..
son cumlen var ya ne mutlu size ben asla o cumleyi kuramam malesef kursam bile nisanlim bu saatten sonar asla inanmaz :)

böyle düşünme eminim yaşın küçük ve iyi niyetli dürüst bir kızsın sen :) yanlış hesap Bağdat'tan döner daha dur ne oluyoruz nişanlısınız henüz. sen gayret göster herşey güzel olacak inan. Ben iyi niyetli insanların eninde sonunda mükafatlandırılacağına inanıyorum :KK66:

lafla olmuyor hiçbirşey hareketlerinle göster, üstelik sen bunları kötü niyetinden değil sevginden ve kaybetme korkundan yapmışsın, şimdi temiz bir sayfa aç :KK68:

canim tabiki yaz cok yardimci oluyorsun zaten bana sagolasin cok
bende malesef butun olumsuz huylar mevcut ama ikili oynayamadigim icin kotu fesat ve kiskanc biriyim nisanlimin gozunde :) niye hala seviyorsun ozaman beni diyorum birak madem iyi biriyle hayat kur diyorum, seviyorum iste seni ayrilamam diyor
kv ise cok iyi ikili oynuyor sagolsun o yuzden bas taci :)

ikili oynamak zorunda değilsin, öyle insanların bi gün elinde patlıyor herşey bak görürsün :KK66:
kararlılık ve zaman, sorun çözülecek emin ol :KK51:
ayrılık lafını dillendirmeyin bu kadar kardeşim nişanlı ona da söylüyorum, yaşlanıyor muyum ne biraz annelerimizin cefakarlığından örnek almalıyız diyorum artık :KK48: sevgi emekle büyür:KK36:

böyle düşünme eminim yaşın küçük ve iyi niyetli dürüst bir kızsın sen :) yanlış hesap Bağdat'tan döner daha dur ne oluyoruz nişanlısınız henüz. sen gayret göster herşey güzel olacak inan. Ben iyi niyetli insanların eninde sonunda mükafatlandırılacağına inanıyorum :KK66:

lafla olmuyor hiçbirşey hareketlerinle göster, üstelik sen bunları kötü niyetinden değil sevginden ve kaybetme korkundan yapmışsın, şimdi temiz bir sayfa aç :KK68:

Tesekkur ederim canim bende temiz bir sayfa acmak istiyorum
degistirebildigim kadar degistirecegim kendimi, en onemlisi acik sozlu olmak insana kaybettiriyor bunu gordum

demissin ya annem kendisinin anlamasini saglamis babamin diye, en guzelini yapmis, bende annenin yolunda ilerlemek istiyorum Allahin izniyle

Tesekkur ederim canim bende temiz bir sayfa acmak istiyorum
degistirebildigim kadar degistirecegim kendimi, en onemlisi acik sozlu olmak insana kaybettiriyor bunu gordum

demissin ya annem kendisinin anlamasini saglamis babamin diye, en guzelini yapmis, bende annenin yolunda ilerlemek istiyorum Allahin izniyle

hayatta babam kadar zor bir başka erkeğin daha olacağına inanmıyorum o yüzden çabuk sonuç alacağını garanti ederim :KK48:

saçma . .. örneğin ben ,30 yıllık annemden daha fazla kimi sevebilirim ki. ne de olsa diğeri eldir. sonsuza kadar yanımda olacağı kesin değil. ama annem ,hep annem.
bence böyle düşünme. ailenin yeri ayrı, eşin ayrı...

Aranizda esim beni ailesini sevdiginden daha cok seviyor diyebilen var mi? Veya nisanlim, sevgilim beni ailesinden daha cok seviyor diyebilen var mi?
Kendimce savaslar verdim belkide farkinda olmadan, nisanlimin listesinde ilk kisi olmayi, herkesten cok sevdigi kisi olmayi.. ama bunu asla ve asla beceremeyecegimi anladim
Bir tarafi cok sevmek zorunda degil, iki sevgi ayri iki tarafida esit sevebilir diyebilirsiniz ama benim hissettigim bu degil ve nisanlimda bunu becerebilecek bir insan degil sanirim

Aile.. otesi yok.. en degerlilerimiz evet ama ben sahsen hayatimi birlestirmeyi dusundugum insanin hayatinda on planda olmak isterdim, ama bu sadece lafta ve sozde mumkun oluyormus..
Yoksa yanlis bir beklenti icindemiyim siz soyleyin arkadaslar
Siz bu konuda ne hissediyorsunuz, nasil olmasi gerektigini dusunuyorsunuz?
Su an benim nisanlim sehir disinda kisa sureligine ve ben, ailesini benden daha cok ozledigini hissedebiliyorum ve bu beni incitiyor

Bu sorunun cevabi nedir.. evet herzaman ailesini daha cok sevecek .. bu mu cevap
Sizi anlamakla beraber birde ayni soruyu size yoneltmek isterim cnm sizce nisanlinizmi ailenizmi boyle bi durumla karsi karsiya kalmamk ivin bnce bu soruya esitlik diyerek devam ettirebilirsik yoksa aksi takdirde hayal kirikliklari ve nisnlini kaybetmekle karsi karsiya kalabilirsin cnm bu nacizhane 10 senelik evli bir bayan olarak bnm sana tavsiyem senin istedin seyi her bayan bekliyor sahs3n bnde bekliyodum ve daha gecenlerde esime sordum benmi daha ondeyim ailenmi diye oda tabiki esitsiniz dedi senin yerin ayri ailemin yeri ayri dedi seni esim olarak onlarida ilem olarak seviyorum dedi anlican 10 senelik evli bn bile bu cvbi aliyorsam cnm bnce hic kendini yipratip da uzme cunki bizlerde ailemizden onde goremwyiz onlari empatiyle bnce kurtulabilrsin bu dusunceden bu arada mutluluklar dilerim Rabbim daim etsin

Sizi anlamakla beraber birde ayni soruyu size yoneltmek isterim cnm sizce nisanlinizmi ailenizmi boyle bi durumla karsi karsiya kalmamk ivin bnce bu soruya esitlik diyerek devam ettirebilirsik yoksa aksi takdirde hayal kirikliklari ve nisnlini kaybetmekle karsi karsiya kalabilirsin cnm bu nacizhane 10 senelik evli bir bayan olarak bnm sana tavsiyem senin istedin seyi her bayan bekliyor sahs3n bnde bekliyodum ve daha gecenlerde esime sordum benmi daha ondeyim ailenmi diye oda tabiki esitsiniz dedi senin yerin ayri ailemin yeri ayri dedi seni esim olarak onlarida ilem olarak seviyorum dedi anlican 10 senelik evli bn bile bu cvbi aliyorsam cnm bnce hic kendini yipratip da uzme cunki bizlerde ailemizden onde goremwyiz onlari empatiyle bnce kurtulabilrsin bu dusunceden bu arada mutluluklar dilerim Rabbim daim etsin

tesekkur ederim canim bu samimi yorum icin .. nekadar guzel dedin ben 10 senelik evliyim bu cevabi aliyorum diye
ben daha evli bile degilim, ve boyle birsey beklemem nekadar yanlismis
iyiki varsiniz yardimsever kk uyeleri, sayenizde dogru yolu buluyorum ve okadar bir rahatlama oluyor ki bende, gereksiz yere niye ben kendime bukadar dert sikinti yapmisim su an kendime anlam veremiyorum
gece bu konuyu acarken okadar hararetli ve okadar dusunceme inanarak actim herkesin haklisin diyecegini saniyordum ama su an kendim bile nekadar sacma bir soru sordugumu goruyorum, sayenizde
tesekkurler

Esim icin oncelik herzaman benimdir. Bu nisanliyken de boyleydi. Ama bunun bir tek sebebi var. Ben ailesinden daha dusunceliyim ve ben onun ailesinin bana verdigi degerden daha fazlasini onlara veriyorum. Esim de bunun cok iyi farkinda. Ve hep senin yerinde baskasi olsa ben ailem yuzunden cok sıkinti cekerdim der. Ben eger onlara bir konuda kizmis isem bilir ki ben hakliyimdir. Cunku ben nasil bana olumsuz bir tavirlari olunca esime anlatirsam olumlu seyler yaptiklarnda da esime anlatirim ve annenin su davranisi beni cpk mutlu etti sagolsun derim. Yani objektif bakabildigimi sadece gelin kaprisi ve alinganligi yapmadigimi cok iyi bilor. Cunku onun yaninda da beni kirdiklari olur. Esimin ailesi cok iyi insanlar ama ince dusunceli degiller o da bunun farkinda.
Hatta o ailesine benden daha cok sinirlenir ve onu frenleyen hep ben olurum. O senin annen yillarca senin ne kahirlarini cekti sen onun bir yanlisinda hemen tavir koyuyorsun diye.
Ben ona gore aileme daha duskunum ama benim de onceligim esimdir.

Esim icin oncelik herzaman benimdir. Bu nisanliyken de boyleydi. Ama bunun bir tek sebebi var. Ben ailesinden daha dusunceliyim ve ben onun ailesinin bana verdigi degerden daha fazlasini onlara veriyorum. Esim de bunun cok iyi farkinda. Ve hep senin yerinde baskasi olsa ben ailem yuzunden cok sıkinti cekerdim der. Ben eger onlara bir konuda kizmis isem bilir ki ben hakliyimdir. Cunku ben nasil bana olumsuz bir tavirlari olunca esime anlatirsam olumlu seyler yaptiklarnda da esime anlatirim ve annenin su davranisi beni cpk mutlu etti sagolsun derim. Yani objektif bakabildigimi sadece gelin kaprisi ve alinganligi yapmadigimi cok iyi bilor. Cunku onun yaninda da beni kirdiklari olur. Esimin ailesi cok iyi insanlar ama ince dusunceli degiller o da bunun farkinda.
Hatta o ailesine benden daha cok sinirlenir ve onu frenleyen hep ben olurum. O senin annen yillarca senin ne kahirlarini cekti sen onun bir yanlisinda hemen tavir koyuyorsun diye.
Ben ona gore aileme daha duskunum ama benim de onceligim esimdir.

Esine masallah diyorum oncelikle.. cunku bir cok erkegin beceremedigini becermis objektif olmus
Erkekler var aileleri anneleri yanlis olsa 100 kiside annesinin hatali oldugunu soylese ve kendiside bilse bunu reddediyor annesini ailesini koruyor hatali olduklarini bile bile
Ne mutlu sana esin boyle biri oldugu icin, cok sevindim, boyle iyi orneklerin oldugunu bilmek mutlu ediyorum beni yeminle
iliski kurali ve nisanlanali okadar olumsuz bakmaya basladim ki aile ici iliski kavramina :)

tesekkur ederim canim bu samimi yorum icin .. nekadar guzel dedin ben 10 senelik evliyim bu cevabi aliyorum diye
ben daha evli bile degilim, ve boyle birsey beklemem nekadar yanlismis
iyiki varsiniz yardimsever kk uyeleri, sayenizde dogru yolu buluyorum ve okadar bir rahatlama oluyor ki bende, gereksiz yere niye ben kendime bukadar dert sikinti yapmisim su an kendime anlam veremiyorum
gece bu konuyu acarken okadar hararetli ve okadar dusunceme inanarak actim herkesin haklisin diyecegini saniyordum ama su an kendim bile nekadar sacma bir soru sordugumu goruyorum, sayenizde
tesekkurler
Rica ederim cnm yardimci olabildiysem cok sevindim mutluluklar diliyorum boyle seylere takilarak mutlulugunuzu koreltmeyin derim

Böyle bir kıyaslamaya girerseniz malesef kendi kendinizi üzersiniz yalnızca. Ne gereği var yeterince üzülmüyor muyuz zaten

Back
X