• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sorunun sadece tek cevabı mı var

Neden ailesi ile yarışma gereği duyuyorsunuz? Kesinlikle ayrı kulvarlardasınız. Nedir derdiniz?

2 gun once belki buna sacma bir cevabim varmistir ama su an inan ki yok
Bu konuyu acarak kendime en buyuk iyiligi yaptim, sagolsunlar herkes cok yardimci olmaya calisti ve yardimci oldularda, oldunuz ..
Bende bilmiyorum sacmalamisim iste 22 yasindayim 23 olucam ergende degilim ama neden boyle bir seye kalkistim bilmem, herhalde ilgiye ihtiyac duydum, belkide degersiz hissettim kendimi bilemiyorum
Ama bir daha bu tarz bir kiyas yapmam artik :)

2 gun once belki buna sacma bir cevabim varmistir ama su an inan ki yok
Bu konuyu acarak kendime en buyuk iyiligi yaptim, sagolsunlar herkes cok yardimci olmaya calisti ve yardimci oldularda, oldunuz ..
Bende bilmiyorum sacmalamisim iste 22 yasindayim 23 olucam ergende degilim ama neden boyle bir seye kalkistim bilmem, herhalde ilgiye ihtiyac duydum, belkide degersiz hissettim kendimi bilemiyorum
Ama bir daha bu tarz bir kiyas yapmam artik :)

Konunun tamamını okumamıştım ama en azından farketmiş olmanız öncelikle sizin için muhteşem birşey. Hayat arkadaşınızı da mutsuzluğa itmekten kurtulmuşsunuz hem. Çok mutlu olun :KK51:

Bu soru çok yanlış olmuş,elmayla armut karşılaştırılır mı,biri bana dese aileni mi nişanlını mı daha çok seviyosun diye kızarım çünkü yerleri ayrı kalbimizde,küçükken sorarlardı hep anneni mi babanı mı daha çok seviyosun diye ona benzemiş bu.

Aranizda esim beni ailesini sevdiginden daha cok seviyor diyebilen var mi? Veya nisanlim, sevgilim beni ailesinden daha cok seviyor diyebilen var mi?
Kendimce savaslar verdim belkide farkinda olmadan, nisanlimin listesinde ilk kisi olmayi, herkesten cok sevdigi kisi olmayi.. ama bunu asla ve asla beceremeyecegimi anladim
Bir tarafi cok sevmek zorunda degil, iki sevgi ayri iki tarafida esit sevebilir diyebilirsiniz ama benim hissettigim bu degil ve nisanlimda bunu becerebilecek bir insan degil sanirim

Aile.. otesi yok.. en degerlilerimiz evet ama ben sahsen hayatimi birlestirmeyi dusundugum insanin hayatinda on planda olmak isterdim, ama bu sadece lafta ve sozde mumkun oluyormus..
Yoksa yanlis bir beklenti icindemiyim siz soyleyin arkadaslar
Siz bu konuda ne hissediyorsunuz, nasil olmasi gerektigini dusunuyorsunuz?
Su an benim nisanlim sehir disinda kisa sureligine ve ben, ailesini benden daha cok ozledigini hissedebiliyorum ve bu beni incitiyor

Bu sorunun cevabi nedir.. evet herzaman ailesini daha cok sevecek .. bu mu cevap
neden bir karşılaştırma yapıyorsunuz?
siz de onunla beraber ailesini sevmeye odaklansanız..
ne bileyim kıyas saçma bence

Bu tür savaşlara girmemek en mantıklısı.Daha güzel geliyor olabilir size belki ama aslında sıkıntılı bi durum eşin aileden çok karısına düşkün olması.Şöyle özetliyim: Evli değilim. Erkek arkadaşım beni ailesinden daha çok seviyor buna adım gibi eminim.Bir iki kere karşı karşıya geldiğimde annesiyle,evde terör estirmişti.Annesi bana ağır kıskançlık yapıcağım bir konuyu söylediğinde erkek arkadaşıma söyledim ayrıldım,annesini arayip beni aramasını yoksa onun yüzünden kendisinden ayrılırsam o evi başınıza yıkarım sizin tarzı konuşmuştu.Bilmiyorum bu okuduklarından zevk alan ne güzel diyen varmı.Beni bi durum rahatsız etmişti bence büyük sorumluluk biniyor insanın üstüne.Normal olan iki tarafıda eşit tutan bir sevgili bir eş.Kim haksızsa onunla doğru düzgün konuşıp halletmeye çalışan biri.Kadın bana söylediğine bin pişman oldu,oğlu benim yüzümden annesine demediğini bırakmadı diye günlerce utancımdan kadının yüzüne bakamadım.Hayır bide bişeye bozulsam kadına söyleyemiyorum büyüktür diye,oğluna söyleyemiyorum kadını gebertiyo laf etmiceksin şunu yapmicaksın bunu etmiceksin diye.Mecbur susuyosun.Haydeeeeee çek ondan sonra.Vallahi mantıklı insan en iyisi.Beni de tepesinde taşımasın ailesinide.Ayarlı biriyse ne mutlu size.Bence en temizi bu.

Erkekler için özellikle de evlendikten sonra ailesi daha da kıymetli olur, hayatında ilk sırada gelir. Bunu kabullenmek lazım. Başka türlüsü sadece mutsuzluk getirir. Ben de isterdim eşim en çok beni sevsin. Ama öyle olmuyo. Sen onu hayatında ilk sıraya koyuyosun, o beceremiyo. Zaten evliliklerde çoğu zaman bundan sorun çıkıyo. Sen ailesi hakkında bi yorum yapıyorsun, o direk kötü anliyo. Kendisini ailesine öyle bi kaptiriyo ki. Yapılan haksizliklari, herseyi gormezden geliyo.

Yanlış bir düşünce. Bizde yıllar içinde gelişti. Eşim şimdi beni en çok seviyor diyebilirim. Ama bu beni mutlu eder mi? İlk evlendiğim zamanki tecrübesiz beni mutlu ederdi, o zaman ailesi ağır basıyordu. Şimdiyse hiç karşılaştırmıyorum. Anneyim, ablayım, görümceyim, eşim. Herkesin yeri farklı, sevgisi farklı. Eşimin ablaları ona çok düşkün. Ben o ihmal ettikçe gitsin, görsün isterim. Benimle bir ömrü paylaşıyor ama onların da daha doğuştan gelen bir bağı var. Kalbimiz de herkese yer açacak kadar geniş. Ben eşimin ailesine kıymet verdikçe o beni daha çok sever, ben o benim aileme kıymet verdikçe onu daha çok severim. Ayrıca ailesini kendi ailemizi ihmal etmedikçe her zaman el üstünde tutsun isterim. Bir de bir anne olarak, arada çokça imalat hataları çıksa da, annesinden çok bir insanı kimse sevemez bence. O yüzden eşimin annesiyle yarışa hiçbir zaman girmem. Anne dünya kıymetlisi, herkesi ben geçerim eşimin kalbinde ama annesini ve çocuğumuzu benden daha çok sevsin, hiç gocunmam.

Her sevginin çeşidi farklıdır lakin bir erkeğin veya kadının eşini ailesinden daha fazla sevmesini beklemek pek makul bir düşünce değil maalesef.

Tabii berbat ebeveynleri olan ve anlaşamayan insanları ayrı tutuyorum.

sizi bilemiyorum ama eşim bizi hepimizi eşit sever.
ama bu kıyaslanacak bir sevgi değil mesela ben ona karılık yapıyorum , annesi ise onu doğurmuş ve büyütmüş.

ne bilim bu kankan ile kız kardesşini ayırt etmek gibi geliyor

Bende öyle isterdim , gecelekte evleneceğim adamın 1 numarası olmak mesela.

Ama bundan yıllar sonra kayınvalide olduğumda, kızımın yada oğlumun, eşi için beni kırmamasını isterdim. Tabi ki kötü kaynana olmazdım, onlara her zaman yardımcı ve destekçi olurdum.

Şuan böyle isteyip yıllar sonra farklı düşüneceğiz.. Kendi kârımıza göre.

Eş için anne baba silinmez (absürt aileler hariç) ,
Anne baba için de eş silinmez. İkisinin de sevgisi ayrı, aileye minnet, eşe aşk gibi.

Hani yangında ilk kurtarılanlar listesi vardır ya :rolleyes: Öyle bi liste olsa da eşim beni 1 e yazsa diye düşünüyoruz şimdi ama ilerde kendi evladımızın annesini 1e yazsın isteriz eminim :KK70:

aile ayrı siz ayrısınız yarış haline atmayın kendinizi bu sizi yanlışa sevkeder .siz onu çok sevin oda sizi yaşadığınız somut bir olay anlatın bakalım nişanlınız size deger vermiyorda sıkıntınız bundanmı yoksa çocuk aileyide sizide ayrı ayrı seviyor koruyır siz kıskançlıkmı yapıyorsunuz

Niye "daha çok sevsin ,ailenizi sevmesin vs. falan diye " düşünüyorsunuz ki.Bunlar yanlış düşünceler.Ailesine de (körkütük olmamak şartıyla ) değer versin sevsin.Sizi de sevsin.Arkadaşlarını da sevsin.Sadece tek bir kişiye bağımlı yaşamak kötü bence.Doğru değil ve normal de değil.Sizin için demiyorum ama ilişkiye başladığında arkadaşlarını silen ,sildiren ,ailenle arana mesafe koy diyen çok kişi var .Ben bunu anlayamıyorum.

Aranizda esim beni ailesini sevdiginden daha cok seviyor diyebilen var mi? Veya nisanlim, sevgilim beni ailesinden daha cok seviyor diyebilen var mi?
Kendimce savaslar verdim belkide farkinda olmadan, nisanlimin listesinde ilk kisi olmayi, herkesten cok sevdigi kisi olmayi.. ama bunu asla ve asla beceremeyecegimi anladim
Bir tarafi cok sevmek zorunda degil, iki sevgi ayri iki tarafida esit sevebilir diyebilirsiniz ama benim hissettigim bu degil ve nisanlimda bunu becerebilecek bir insan degil sanirim

Aile.. otesi yok.. en degerlilerimiz evet ama ben sahsen hayatimi birlestirmeyi dusundugum insanin hayatinda on planda olmak isterdim, ama bu sadece lafta ve sozde mumkun oluyormus..
Yoksa yanlis bir beklenti icindemiyim siz soyleyin arkadaslar
Siz bu konuda ne hissediyorsunuz, nasil olmasi gerektigini dusunuyorsunuz?
Su an benim nisanlim sehir disinda kisa sureligine ve ben, ailesini benden daha cok ozledigini hissedebiliyorum ve bu beni incitiyor

Bu sorunun cevabi nedir.. evet herzaman ailesini daha cok sevecek .. bu mu cevap
Aileler hep ön plandadır kural bu değişmez, değiştiremezsin çünkü AİLE. Hele ki çok bağlılarsa birbirlerine destekçilerse her anlarında yanı başındalar sa bu gayet doğal lakin eğer sen bu şekilde ''ben'' ci olursan hep ben ,ben dersen işler değişir , nasıl değişir biliyor musun en ufak şeyde tartışmalar çıkar , senin kafan hep bu durum yüzünden dolu olur ''anı'' nı yaşayamaz belki sevgisini göremez olursun sana önerim ailesi var ki artık senin de ailen olacak elbet ama sende onun eşi olacaksın bunu böyle düşün ve sevgini eşine de ailesine de belli et göster ve en önemlisi kendini önemse emin ol bu tarz şeyleri sorun edersen hiç mutlu olamaz o ev sana dar gelir kabullen ya da kabullenme değil bu olay , bu bir gerçek olması gereken de diyebiliriz uyumlu olur ve hep sever sayarsan yerin hep daim olur ben böyle düşünüyorum , yolun açık olsun (=

Back
X