Bu takıntımı yenerim.

Ben kullanıyorum ama sevmiyorum. En son 3-4 ay önce içtim. İçince bir kadehi bir saat içenlerdenim. Soda bile içemiyorum.
Yine de onunla takılırım ama o arkadaşlarıyla kafa dağıtıyor.

Sigaradan konu acilsa bukadar iyimser yaklaşılmazdi sanırım .
Sarhoş insanları komik değil Aciz buluyorum
Üstelik insanın sağlığını bozuyor Eğlenilecek birsey degil.
Uyuşturucu = alkol ikisi de madde ve zararlı.

Haftada bir gün içmesinde bir sorun göremedim. Bu da onun gevşeme biçimi. Soğuyacak birşey bulamadım. Sarhoş olan bir adama bakınca aklına alkollüyken eşini öldüren-ki bunun kadın versiyonu da var. Ayık kafayla kötü işler yapan çok kişi var- erkekler geliyorsa birilerinin aklına,bu bakış açısının anormal olmasından kaynaklıdır

Alkol düşkünü değilim fakat rakı sofrası muhabbetini severim ya da ayda yılda 1-2 kadeh şarap yada gin içip keyif yapmak isterim. Fakat erkek arkadaşım kullanmıyor üstüne psikolojik baskı yapıyor bende arada kızlarla gizli içiyorum ve kendimi alkololik gibi hissediyorum. Bı düşse yakamdan keyifle icebilsem yılda 1 icicem böyle her fırsatta...
O yüzden haftada 1 diye baskı uygulamayın sarhos olma cakirkeyifte bırak diyin

Kadınlar alkol konusunda çok başarılı. Erkekler öyle değil. Sınırları yok. Baskı konusunda haklısınız. Bir işe yaramadığını biliyorum. Artık yapmayacağım. En azından
deneyeceğim.
İçki içmesi ile sorunum yok. Bir dönem çok abarttı. Haftada 5-6 oluyordu. Evi terkettim. Boşanacaktım. Geri dönmek için, haftada bir kez içmesini, içtiğinde de eve vakitli gelmesini istedim.
Teşekkür ederim yorumunuz için.

Yapılan araştırmalar alkolün önemli bir etkisi olduğunu gösteriyor. Ne kadar doğru bilmem ama bir kaç haber ekliyorum.

Eklentiler

• IMG_20200809_091834.webp
    38,2 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_20200809_092217.webp
    39,1 KB · Görüntüleme: 25
Ben de aciz buluyorum. Eşimden tek bu sebeple boşanmayı istemiyorum. O değişmediği için ben daha pozitif bakış açısı geliştirip sakin olmak istiyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Sabah pikniğe gidecektik. Tatsızlığa rağmen hazırlıklara başladım. Kuşun kafesini de temizledim. Ses yapıyormuşum derdim neymiş. Söylendi ve oda değiştirdi. 10 dk sonra geldi hadi hazırlan çıkalım dedi. Öylece oturuyorum. benneyanginlargordum ben ne yapayım bu şaşı beş beyfendiyi?

Tatsızmıssınız zaten.
Henuz cozulmemıs, Hersey yolunda gibi gitmezdim ben olsam pikniğe.

Tabiki aileden böyle görmediğiniz için.
Benim ne annem ne babam alkol almazdı. Babam çok çok nadir özel günlerde alırdı o da 1 2 bardak.
O yüzden bende sarhoş insanları çok garipsiyorum. Tabiki sadece ve sadece ailemde böyle görmediğim için. Sizinde bundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Bir ihtimal var o da sevdiğiniz adamı güçsüz ve alkolik görmekten hoşlanmıyor olabilirsiniz.

Lise çağlarımda bi çocuk vardı o zamanlar nasıl yakışıklı cool gelirdi yeşil gözlü kumral falan bir tipti. İlk zamanlar ölüp bitiyorum sonra çocukta beni rahatsız eden bir şeyler vardı. Zamanla konuştuk ettik vs o da bahsettiğiniz gibi içen biriydi. Hani içti mi iyi içenlerden dağıtmazdı ama inanın ben çocuktan nefret ettim bu huyu yüzünden. Her ne kadar düzgün biri olsa da. Alkol sevmeyen keyif almayan biri için çok ters seyler sizi iyi anlıyorum. Ben yol yakınken bıraktım sizin böyle bir durumunuz direk olmasın ama aciken terapi vs denemeye başlasa? Sizin de desteğinizle belki çoğaltmadan bırakır

İcmenin de adabi vardir sarhosluk abartmaktir bence o duruma dusmedim hic esimi de bir kere o halde gördüm kizmadm ama uzulmustum karsilikli saygi duyulmasi gereken bir konu bence alkol ve sigara da bir taraf icip bir taraf icmiyorsa goze batiyo bende sigaradan tiksinirim alkol alsin ama sigara icmesin

Evinize harcayacağı parayı oraya harcaması
Dozu kaçırması
İçip kendini kaybetmesi vs
Bunların hepsi birer sorun aslında
Dozunda içerse sorun değil de kendini kaybederse o zaman başlar problemler işte

Eşiniz kaldıramıyor sanki.. dozunu da ayarlayamiyor. Fırsat bulsa her gün içer sanırım ve bu ihtimal bu iradesizlik sizi rahatsız ediyor olmalı..
Eskiden eşiniz gibiydim..bulsam her gece içerdim. Eşim bana pis ayyaş muamelesi yapa yapa bıraktırdı sağ olsun.
Şimdi de içiyoruz ama ayda bir defa falan.. ve ben ayarinda birakmayi öğrendim. yoksa ben gerçekten her gece içerdim. Eşimden çekiniyorum. Tamamen bırakmasını istemeden ve hatta kendisine eşlik ederek içerseniz halledersiniz diye düşünüyorum. Yasaklar daha cazip geliyor o yüzden hiç içme derseniz ters tepebilir.

İçen biri olarak size sorayım. Nasıl yaklaşmak gerekiyor az içsin, kavga tartışma olmasın.

bu konuda verebilecek bir tavsiye bulamadım konu sahibi ama gerçekten çok tatlı geldiniz bana. ince ruhlu ve kibarsınız. eleştiriye açıksınız ve tartışma adabını biliyorsunuz. bunun için tebrik etmeye geldim sizi,iyi forumlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…