Gagasının ucuna kafesin içindeki ekmek parcalarını alıp yuvaya getirmeye çalısıyordu.her seferindede düsürüyordu.hep arayış icindeydi kafesin icinde.bizde talaş attık.bu seferde yuvaya girmiyor.talas büyükmü geldi bizdenmi korktuanlamadıkKorkmuş olabilir ,yuvası varmış iste oraya yumurtlar bence
Şuan kafesin demirlerine tutunmuş başı aşagıda poposu havada duruyor.yuvanın icine öylece bakıyor.aynen bende sizin gibi düşündüm sert talaş daha ufak ve pamuk gibi yumusak olmalı dimi.okadar heycanlıyımki hergün köseden hareket etmeden izliyorum onları.nezaman yavruluyacak diye gözlerine bakıyorum.Talaşlar çok büyük odun resmen batar rahatsız eder bide talaşta çok koku olması.. pamuk filan ditin kafesin içine yayın yuvayada..
illa bir yere mecburiyetten yapacak.. en azından yumurta çatlamaz siz yuvaya alırsınız hemen.. (yumuşak bir kumaşta olabilir)
Yerdeki kağıdı ısırıp didikliyordu ama yuvaya taşımıyordu.ufff keske karısmasaydaydım.simdi hic girmiyor.yarın insallah herseyi unutur girer yuvasına.Yuvaya müdahale etmeniz hoşuna gitmemiştir belki.
Kafesin dibinde kağıt varsa onu da koparıp taşırdı kendisi keşke karışmasaydınız. Yoksa koyun kafesin dibine gazete kendi baksın çaresine girer mutlaka.
Hamster talaşı ufakmı acaba onu istermi.onu koymaya bile korkuyorumHamster talaşı alıp koyun. Beğenmezse kendisi dışarı atar. Yabancı bir maddeye alışması br kaç gün sürer. Sakın ola pamuk, gazete,ip, keten vs koymayın...
Çok tatlılar .kocası yuvaya girince kıskanıyor oda içine giriyordu.Ay aşkım yerim ben onugaripsemiştir. Siz bişey yapmayın insan kokusu olunca tedirgin olmuş olabilir
AminnnAllah tamamına erdirsin.:)))
Sizin kuşlar çiftleşmişmiydi.benimkiler daha siftah bile yapmadılar.acaba ben görmedigim yerdemi çiftlestiler diyecegim ama elbet buzamana kadar yakalardımToz Talas olmasi ggerekir . Siz yuvaliga el surerseniz girmez iceri. Bende bi ara oöylemeraktan aaçıp durdum kafesin icine yumurtladi .
Sizin kuşlar çiftleşmişmiydi.benimkiler daha siftah bile yapmadılar.acaba ben görmedigim yerdemi çiftlestiler diyecegim ama elbet buzamana kadar yakalardım
Insallah öyledir.erkek çiftlesmek icin yanasınca disi gagalayara erkegi uzaklastırıyor.Canim o kadar saniyelik birsey ki görmemiş olabilirsin. Yani dakika sürmüyor .
Rendelenmiş gibi talaş işte çok büyük batacak parçalar değil. Toz talaş da kullanmayın sakın özellikle yavrularda solunum problemlerine sebep oluyor.Hamster talaşı ufakmı acaba onu istermi.onu koymaya bile korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?