- Konu Sahibi fataldanger
O anki atışmanın siniriyle yazdığım için yazım evet cidden kendi içinde takıntılı bir varlık yazısı olmuş..aynı kelimeleri tekrarlamalar,yok başıma ağrılar girdi bilmem ne abartmışım biraz.Aslında benden çok yazının kendisi çok obsesif.O an onunla atışmıştım,o öfkeyle bayağı bir ateş püskürmüşüm.
Çok aydınlatıcı yorumlar okudum,teşekkür ederim. sorun aslında şuydu.Diyelim doktor hastasına teşhis koydu.İkide birde dediği tek şey "sen kansersin" veya bilmem nesin olur mu?Onun ilacını vermesi ,tedaviye başlaması gerekir öyle değil mi?Veya işte psikiyatr sürekli "Sen şizofrensin" dese mesela bu hoş olur muydu?Sorunu anlar,gereken tedaviye başlar.İşte bu durum gibi,bana sürekli her konuşmada"sen şöylesin böylesin,bu yüzden bu sıkıntıyı yaşıyorsun " dedi.Halbuki ben çözüm önerisi bekledim.Teşhis bir işe yaramaz ki,öğrensem ne öğrenmesem ne.Ben onun birikimli bir insan olduğunu düşünüp bana sınıfta,okul ortamımda rehberlik edecek tüyolarda bulunmasını istemiştim.
O ise sürekli şundan dolayı bundan dolayı,böylesin şöylesin demeyi tercih etti.Beni sinirlendiren bu oldu işte.Asıl nokta bu esasen.En başından zaten beni adam yerine koymamış,sürekli ukalaca sözlerle bozmak niyetiyle yazmış.Ben de gidip güvenip bu insana sorunumu anlatmışım.Keşke anlatmayıp ağırlığımla kalsaymışım diye üzülmüştüm.
Bir diğer nokta internetten tanıdığın birine neden bu kadar önem veriyorsun ki fikri..Ben o insanların da dışarıda değer verdiğim insanlar kadar kanlı canlı,akıl ve ruh taşıyan varlıklar olduğunun bilincinde olduğum için değer veriyorum.İnternete girince karşıdakinin de bir ruhu ve değer hakeden bir şahsiyeti olduğunu unutan insanlardan olmalıydım belki de.Öyle olunca kazanılıyor.Ama ben işte insana değer veriyorum,vermemeliyim ama işte böyle...
sana surekli sen guzelsin, o yuzden mi diyip durdu yani...
sen ona sana yardimci olur, yol gosterir gozuyle bakmis olabilirsin ama o kendini bu konuda sorumlu gormemis demek ki, sana yardimci olmak zorunda degil, oyle bir misyonu yok ki... verdigin ornekler zaten gorevi o olan kisiler, bu ise senin gibi bir ogrenci belli ki... cocuk da bu kadar guzel olmak zorunda degilsin demek istedi belki de:)