bu testler hakkında bilgisi olan var mı????

pearlheart

az kaldi melegim:)))
Kayıtlı Üye
1 Mart 2009
848
197
133
mrb arkadaşlar.bu testler hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi?
MTHFR ve faktör 5 LEİDEN ve Protombin gen.
21.gün PMPC
TORCH
FSH*LH*TSH
bunları yaptıran varsa nasıl yapılışı hakkında bilgi verirse çoook sevinirim.teşekkürler

fsh lh ve tsh hormon testi , , bayanlarda bu test adetin 3, günü kanda bakılıyor . tsh troidle alakalı..tam anlamadım birde genetik testin var galiba oda kan alınaarak bakılıyor ama 1 ayda cıkıyor

sağol cnm.rahimden de varmış ama hangisi ve nasıl olacak bilmiyorum...

merhaba ben size yardımcı olabilirm sanırım.protrombin gen ve MTHFR Tekrarlayan düşüklerde acaba acaba genetik olarak kan pıhtılaşmasına bi eğilim olup olmadığını anlamak için yapılıyor.fsh,lh ise hormon testi addeti3. ya da 5.günü yapılıyor.umarım yardımcı olmuşumdur daha sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım

torch da,gebelik için çok önemli olan bikaç tür enfeksiyon un daha önce ya da gebelik esnasında geçirilip geçirilmediğini anlamak için yapılıyor.

MTHFR VE faktör5 leiden genetik pıhtılaşma testleri.her lab.yapmıyor.büyük lablar yapar bu testleri ve özelde yaptırırsan pahalıdır.üniv.hastaneleri yapıyor ama.
protrombin zamanı ,kanın kaç saniyede pıhtılaştığıyla ilgili bir test.birkaç güne belli oluyor.
PMPC ve TORCH bilmiyorum.geri kalan FSH(yumurta rezervinle ilgili bilgi verir.düşük çıkması daha iyidir.),LH ve TSH(tiroidle ilgili) adetin 2.günü yaptırılması gereken hormon tetsleri canımmm..
umarım yardımcı olmuşumdur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…