bu tez yazma işini beceremiyorum:(

NeuroCathy

❤.❤ Çoook şükür Allah'ım ❣
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2017
2.819
4.748
83
Yani nasıl bir öneri gelir bilmiyorum çünkü cidden hani otur çalış yapman gereken bu denilebilecek bir durum. Ama çalışıyorum olmuyor olmuyor olmuyor... İlk tezi yazdım hoca çok karışık dedi uzatma verdi üç ay, şimdi ara ara yoluyorum her gün yazdığım halde daha hızlı olmalısın diye yorum yazmış mailden. Ama bunun ötesi yok bende işte yok millet nasıl yazdı yazıyor çatır çatır anlamıyorum elinden geleni yapıyorum ama yok beğenilmiyor sürekli ağlamak istiyorum napacağım ben...Bir de işim bununla ilgili tezi bitirmeme gibi bir lüksüm yok bitirmezsem atılırım bu kadar net bunaldım gerçekten...

Yani nasıl bir öneri gelir bilmiyorum çünkü cidden hani otur çalış yapman gereken bu denilebilecek bir durum. Ama çalışıyorum olmuyor olmuyor olmuyor... İlk tezi yazdım hoca çok karışık dedi uzatma verdi üç ay, şimdi ara ara yoluyorum her gün yazdığım halde daha hızlı olmalısın diye yorum yazmış mailden. Ama bunun ötesi yok bende işte yok millet nasıl yazdı yazıyor çatır çatır anlamıyorum elinden geleni yapıyorum ama yok beğenilmiyor sürekli ağlamak istiyorum napacağım ben...Bir de işim bununla ilgili tezi bitirmeme gibi bir lüksüm yok bitirmezsem atılırım bu kadar net bunaldım gerçekten...
Konunuz Ne üzerine ve hoca beğenmiyor mu, beğenmiyorsa Ne açıdan değerlendirmiş ?

Sırf tez yazmamak için yüksek lisans yapmıyorum valla.
Zor geliyor yazmak, benim aklıma birden çok fazla düşünce geliyor hepsini unutmamak için not alırken bu sefer ilk düşündüğüm gibi güzel gelmiyor.
Umarım güzel fikir verenler çıkar :)

Konunuz Ne üzerine ve hoca beğenmiyor mu, beğenmiyorsa Ne açıdan değerlendirmiş ?
Konumu hoca tam tersi çok beğendi başlangıçta bunu çalış diye epey destekledi sonra da karışık dedi ya şaka gibi karışık nasıl bir yorumdur
Dediki her yazdığım terimi detaylıca güzelce anlat anlatıyorum bu sefer de yavaş ilerliyor :( dili daha anlaşılır olmalıymış olursa ama o zaman 120 sayfa tez olur 200 kusur ben ne yapmam gerekiyor bilmiyorum gerçekten..
Disiplinlerarası bir tez o yüzden çok fazla farklı disiplinlerden terminolojik kelime var sorun ondan kaynaklı sanıyorum:( bilmiyorum... Nasıl düzeltilir ki bu acaba...

Aynı sıkıntı bende de var.
Mecburen yardım alacaksınız.
Tez konusunda ücretli danışmanlık yapan ve hatta sizin yerinize yazan kişiler, bürolar var.
Siz kaynak ve taslaklarınızı hazırlayıp; yardım alın.
Birde hocadan daha önce tez alan kişilere ulaşmaya çalışın, az çok bir tüyo verirler. Tam olarak ne istiyormuş bir öğrenin.

Konumu hoca tam tersi çok beğendi başlangıçta bunu çalış diye epey destekledi sonra da karışık dedi ya şaka gibi karışık nasıl bir yorumdur
Dediki her yazdığım terimi detaylıca güzelce anlat anlatıyorum bu sefer de yavaş ilerliyor :KK43: dili daha anlaşılır olmalıymış olursa ama o zaman 120 sayfa tez olur 200 kusur ben ne yapmam gerekiyor bilmiyorum gerçekten..
Disiplinlerarası bir tez o yüzden çok fazla farklı disiplinlerden terminolojik kelime var sorun ondan kaynaklı sanıyorum:KK43: bilmiyorum... Nasıl düzeltilir ki bu acaba...
Yazdıklarınızı gruplayın o zaman, karışıktan kasıt Ne bilmiyorum ama , ilgili gruba ilgili terimleri vs koyun, çok yardımcı olamadım birebir tezi vs görmediğim için...

Randevu anlamıyorum beyfendiden
Benim aptallığım ne oldu biliyor musunuz konumla en alakalı diye onu seçtim adam yüzüme bakmıyor yahu :( yolluyorum maille atıyorum yanına gidiyorum dediği şeyler saçmasapan yok karışık yok ben sana kod yaz demedim kodun yazılabileceğini söylenen gerekiyordu vs oysa milletin danışmanı kelimesi kelimesine düzeltiyor ne yapacağım ben :(

Konunuz benim durumumla birebir aynı. :KK61:

Valla panpa ben her hafta buluşurdum danışmanımla o hafta yaptığım şeyleri düzeltirdi. Üstüne yenisini koyardım, düzeltmeleri yapardım bir sonraki görüşmeye öyle giderdim.

Bunca zaman bu adam hiçbir okuma, düzeltme, feedback yapmadı mı? Bu nasıl bir danışmanlık arkadaş?

Danışmanınız tam olarak sizden ne bekliyormuş yani onun gözünde eksiğiniz hatanız neymiş ?
Tam olarak ne istediğini anlayamıyorum zaten iki cümleden fazla kurmuyor şaka gibi ama bu soruyu direk soracağım aynı bu şekilde bakalım ne diyecek
Anlaşamıyoruz ki mesela başından beri outline diye bir şey hazırlıyoruz ta en başında içindekiler gibi bir şey başlıkları yazıyoruz orada mesela kod yazacağım bariz belli olmasına rağmen ve bunu konuşmuş da olmamıza rağmen yaz sonu bana dediği şuydu ben senin kod yazacağını düşünmedim kodun yazılabileceğini söylemen gerekiyordu
Aylardır ben anlamadığım videoları izledim o kodları yazmayı öğreneyim diye anlamadan aptal gibi böyle izledim sonunda anlayacağım elbet diye sonunda anladım da yazdım da ama sonra ne oldu çöp meğer hoca onu istemiyormuş
O zaman keşke baştan deseydin hocam ya :((( of of
Kusura bakmayın telefondan yazıyorum noktasız virgülsüz karmakarışık yazdım sanırım

Bu arada benim tez danışmanım Amerikada çok iyi bir yerden PhDydi, Amerikan stili danışmanlıkta öğrencinin yanında çok sıkı şekilde olursun, takip edersin, çalışmanın çıkmaz yönlere ilerleme durumu varsa önünü anında kesersin. PhD öğrencileri daha bağımsız şekilde araştırma yapabilir ama Master öyle değil, araştırma deneyimi olmayan birine al bu problemin yaz getir demezsin yani.

Valla panpa ben her hafta buluşurdum danışmanımla o hafta yaptığım şeyleri düzeltirdi. Üstüne yenisini koyardım, düzeltmeleri yapardım bir sonraki görüşmeye öyle giderdim.

Bunca zaman bu adam hiçbir okuma, düzeltme, feedback yapmadı mı? Bu nasıl bir danışmanlık arkadaş?
İnanki altı aydır bi kere azıcık bir kısmını okudu onda da dönüşü bitir bakalım nasıl olacak gibi bir yorumdu :(

İnanki altı aydır bi kere azıcık bir kısmını okudu onda da dönüşü bitir bakalım nasıl olacak gibi bir yorumdu :KK43:
Benimki yazıp bitirdiğim tezi okumamıştı bile. Mail kutusunda durdu 1 sene. 1 sene sonunda tez savunmasında jüri sen bunu bir daha yaz deyip tüm kurguyu değiştirmemi istedi. 6 ay daha attı. Sonradan öğrendim ki beni oyalamaları gerekiyormuş başka ayak oyunları sebebiyle. 4 yıl süren yüksek, harap olan sinir sistemi ve bir daha okulun kapısından geçmeyen ben

Benimki yazıp bitirdiğim tezi okumamıştı bile. Mail kutusunda durdu 1 sene. 1 sene sonunda tez savunmasında jüri sen bunu bir daha yaz deyip tüm kurguyu değiştirmemi istedi. 6 ay daha attı. Sonradan öğrendim ki beni oyalamaları gerekiyormuş başka ayak oyunları sebebiyle. 4 yıl süren yüksek, harap olan sinir sistemi ve bir daha okulun kapısından geçmeyen ben
Ne kötüler insanların hayatlarıyla oynuyorlar

Yeterli feedback yapmayan bir danışmana denk gelmişsiniz. Bu danışman işi de biraz şans gerçekten. Tezi yazımı için mecbur yardım alacaksınız durumunuz bu kadar kritikse..
Bir arkadaş da demiş ücretli danışmanlık yapanlar var en iyisi onu araştırayım ben yazayım onlar kontrol etsin bakalım öyle nasıl olacak çok mantıklı geldi

Back
X