- 11 Ocak 2018
- 530
- 1.200
- 33
- Konu Sahibi NeuroCathy
Merak etmeyin ben de sizin gibiyim. Siz en azından yazmaya başlamışsınız ben daha literatür taraması yapmakla meşgulüm...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tam olarak ne istediğini anlayamıyorum zaten iki cümleden fazla kurmuyor şaka gibi ama bu soruyu direk soracağım aynı bu şekilde bakalım ne diyecek
Anlaşamıyoruz ki mesela başından beri outline diye bir şey hazırlıyoruz ta en başında içindekiler gibi bir şey başlıkları yazıyoruz orada mesela kod yazacağım bariz belli olmasına rağmen ve bunu konuşmuş da olmamıza rağmen yaz sonu bana dediği şuydu ben senin kod yazacağını düşünmedim kodun yazılabileceğini söylemen gerekiyordu
Aylardır ben anlamadığım videoları izledim o kodları yazmayı öğreneyim diye anlamadan aptal gibi böyle izledim sonunda anlayacağım elbet diye sonunda anladım da yazdım da ama sonra ne oldu çöp meğer hoca onu istemiyormuş
O zaman keşke baştan deseydin hocam ya(( of of
Kusura bakmayın telefondan yazıyorum noktasız virgülsüz karmakarışık yazdım sanırım
Mimarlık tezi ondan sanırım bir de jürimde uç hoca vardı biri yapı bölümünden biri iç mimarlık ki ben bina bilgisi(mimarlık-mimari tasarım diye de geçiyor) bölümündeyim ikisiyle de alakam yok tezimin de alakası yokMadem o kadar uğraştın koy bence kodları. Mühendislik fakültesinde kodsuz tez az zaten. Tez metninin içinde kod yazdım, simülasyon yaptım sonucu da bunlar şeklinde sonuç ve gözlemlerinden oluşan bir bölüm yap. Kodları da tezin sonuna, referanslardan önce Appendix bölümü olarak yap. Benim tezimde de kod vardı yani, kod kötü bir şey değil ki. Madem çalışmasını yaptın koyacaksın tabi ki. Yapılmış işi neden çöpleyesin ki?
Yardımcı olacak başka hoca yok mu? Bölüm başkanı nasıl bir insan konuşsan yardımcı olur mu?
Okumuyorlar okumuyorlar ah okusalar zatenKolay gelsin, iki tez yazdim biri yuksek lisans (Turkiye) digeri doktora (Amerika), hangisinde zorlandin dersen yuksek lisans derim, o da hocadan degil tezi gozden geciren memurlar varya (hala var mi bilmiyorum) onlar cok ugrastirdi. Ben deneysel calistigim icin zaten yaptigim deneylere dayali yaziyordum, sadece hocayla hangi projeleri dahil edelim diye basta konusmustuk, ona gore yazdim verdim, bir iki kere tez aramizda gitti geldi diye hatirliyorum o kadar. Doktora hocamin tezi bile okumadigini biliyorum cunku zaten makalelerden olusmustu tez, sadece basligina onem vermisti. Siz de hocanizla acik acik konusun, ne istiyor tam olarak sizden ogrenin.
Asistanlığını yaptığım çok da iyi anlaştığım bir hoca var ondan kritik rica etmek çok mu abes olur? Bölüm başkanını pek tanımıyorum ama dekanla aram epey iyiydi onun da dersinde asistanlık yapmıştım ama gidip konuşup ne diyeceğim ki hocaları birbirine şikayet etmiş olan kişi olmaktan çekiniyorumYardımcı olacak başka hoca yok mu? Bölüm başkanı nasıl bir insan konuşsan yardımcı olur mu?
Mimarlık tezi ondan sanırım bir de jürimde uç hoca vardı biri yapı bölümünden biri iç mimarlık ki ben bina bilgisi(mimarlık-mimari tasarım diye de geçiyor) bölümündeyim ikisiyle de alakam yok tezimin de alakası yok
Elektrik elektronik mühendisliğinden bi hocadan ders aldım hatta o hoca çok destekliyordu da tez konumu ama onu çağırmama izin bile vermedi jürime
Jürime gelen hocalar şunu dedi inanabiliyor musunuz bunların doğruluğundan emin değilim dedi. . biz bilmiyoruz sen de bilemezsin dediler hocam dersini aldım dedim. Sen şimdi mimarlık okudun mimarlık biliyorum diyebilir misin diyemezsin bunları da biliyorum diyemezsin dediler böyle saçma bir iddia ile yalanlanabilir mi? Ben de dedim hocam tabiki ben bununla ilgili her şeyi biliyorum diye iddia edemem ama yazdığım neyse onun doğru olduğunu biliyorum bilmediğim şeyi yazmadım dedim.kendileri bilmiyor diye ben de bilmiyormuşum...
Asistanlığını yaptığım çok da iyi anlaştığım bir hoca var ondan kritik rica etmek çok mu abes olur? Bölüm başkanını pek tanımıyorum ama dekanla aram epey iyiydi onun da dersinde asistanlık yapmıştım ama gidip konuşup ne diyeceğim ki hocaları birbirine şikayet etmiş olan kişi olmaktan çekiniyorum
Yok olmuyor değiştirme şansım yok bu aşamada ..Ne yazik ki danismanlar cok sey istiyor ama işin kendilerine düşen kısmını asla yerine getirmiyorlar. Normalde danismanla surekli iletisim halinde olmaniz, ilerlediginiz her adimda onay almaniz gerekiyor. Ama hocalar yaz bitir gel diyor. Yazinca da olmamis sunu degistir diyor. Halbuki sen onun icin ugras vermissin bitirmissin. Baslangic asamasinda bunu yapma deseydi ugrasmiycaktin...
Hocanin danismanlik yaptigi diğer tezlere bakip o tarz bir yol cizebilirsin kendine. Son asamalarda olmasan ikinci bir danismanla çalışma önerisi sunabilirdin ama su andan sonra olmaz sanirim.
Mimarlık tezi ondan sanırım bir de jürimde uç hoca vardı biri yapı bölümünden biri iç mimarlık ki ben bina bilgisi(mimarlık-mimari tasarım diye de geçiyor) bölümündeyim ikisiyle de alakam yok tezimin de alakası yok
Elektrik elektronik mühendisliğinden bi hocadan ders aldım hatta o hoca çok destekliyordu da tez konumu ama onu çağırmama izin bile vermedi jürime
Jürime gelen hocalar şunu dedi inanabiliyor musunuz bunların doğruluğundan emin değilim dedi. . biz bilmiyoruz sen de bilemezsin dediler hocam dersini aldım dedim. Sen şimdi mimarlık okudun mimarlık biliyorum diyebilir misin diyemezsin bunları da biliyorum diyemezsin dediler böyle saçma bir iddia ile yalanlanabilir mi? Ben de dedim hocam tabiki ben bununla ilgili her şeyi biliyorum diye iddia edemem ama yazdığım neyse onun doğru olduğunu biliyorum bilmediğim şeyi yazmadım dedim.kendileri bilmiyor diye ben de bilmiyormuşum...
Ben de bunu yazacaktım. Siz benden daha önce yazmışsınız.MerhabaNeuroCathy Hanım,
Sizin sorununuz konunuzu belirli parcalara ayıramamak gibi geldi bana. Bu da hocanızda düzensiz ve karmaşık izlenimi oluşturmuş.
Ilk olarak alın elinize bir kağıt kalem. Ana başlıkları alt başlıkları tek tek belirleyin. Ardından sırayla o başlıkların içini doldurun. Aksi halde konunun icinden de çıkamayacağınız gibi vermek istediginiz sonucu da tam veremezsiniz dağınıklık olacağı için.
Evet bana açık gelen terimler onlara çok farklı gelmiş olabilir dediğim gibi disiplinlerarası bir tezBen de bunu yazacaktım. Siz benden daha önce yazmışsınız.
Mesela konumuz major depresyon diyelim.
Major Depresyon nedir?
Kimlerde görülür?
Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Bu yöntemlerde en işe yarayanı hangisidir?
Sonuç
Yukarıdaki örnek gibi her şey açık mı tezinizde? Ayrıca tezinizin amacı da önemli. Yani bu tezin kime ne faydası var, bu çok önemli.
Hocanın terim açıklamaları istediğinizi söylemiştiniz. Bu açıklamaları dipnotta yazıyorsunuz değil mi?
Bende de hata var strüktürünü iyi organize edebilmiş olsaydım tezin bana bu iddialarla gelemeyeceklerdi belki deAhhh ah beynim yandı sinirden okuyunca bunu. Türkiye akademik dünyasında profesörler bütün bilgilere sahipmiş gibi davranıp, yaratıcı ve yeni fikir çıkınca zavallı egolarını böyle vuruyorlar yüzüne. Dil varsa yabancı kaynak/bağlantı öneririm. Onun dışında bu dersini aldığınız hocaya gitmek mantıksız değil. Eğer kişiler gereken danışmanlığı sağlamıyorsa alternatif kaynaklara gitmenize de ses edemezler. Sonuçta bu tez sizin teziniz, başka kimseyi etkilemeyecek.
Ben de bunu yazacaktım. Siz benden daha önce yazmışsınız.
Mesela konumuz major depresyon diyelim.
Major Depresyon nedir?
Kimlerde görülür?
Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Bu yöntemlerde en işe yarayanı hangisidir?
Sonuç
Yukarıdaki örnek gibi her şey açık mı tezinizde? Ayrıca tezinizin amacı da önemli. Yani bu tezin kime ne faydası var, bu çok önemli.
Hocanın terim açıklamaları istediğinizi söylemiştiniz. Bu açıklamaları dipnotta yazıyorsunuz değil mi?