bu tez yazma işini beceremiyorum:(

Ablacim tezde terim aciklamasi olmaz. Eger oyle olsaydi, butun tezlerde alt taraflar dopdolu olurdu. Tez demek, yaptigin calismanin sonuclarini ve metodolojisini sunmaktir. Okuyacak kisiler de zaten basic birikimi olan insanlardir. hedef kitlesi de sokaktaki adam degil, diger arastirmacilar ve profesyonellerdir. Terim aciklamasi dipnot seklinde koyarsaniz o okul kitabi ya da populer bilim dergisi yazisi olur. Tezde dipnot falan olmaz sadece ALINTI olur.

Bu isin dogrusu su sekilde yapilmali:

1. Introduction/Giris
Bu calismanin amaci, metodolojinin ozeti ve butunsel bir bakis cok ayrintiya girmeden. Diger calismalardan fark ne, bulunan sonucun katkisi ne.

2. Literature overview
Diger insanlar ne yapti, kim ne sonuc buldu.

3. Preliminaries
Burda onbilgiler yer alabilir. Burda alintilama bolca yapilabilir. Baska makalelerden alinti olabilir, kitaplardan alinti olabilir.

Bolum basligi 1

Bu bolumle ilgili hatirlatmalar
Teorem, teorik bilgi kullanimi varsa bunlarin kaynak bir kitaptan ifadelerinin alintilanmasi, kisaysa ve ilgiliyse ispati da konabilir
Makalenin gelisme bolumu, sonuca dogru giden ispat/hesaplamalar

Bolum basligi 2
Ayni sekilde

Bolum basligi3

Results and Future work/Sonuclar

Appendix

References

Bu kadar.
Ben de böyle yaptım
1. Introduction/Giris
2. Literature Review
3. Kendi ana konumuna giriş

Bolum basligi 1

Teorem, teorik bilgi kullanimi varsa bunlarin kaynak bir kitaptan ifadelerinin alintilanmasi, kisaysa ve ilgiliyse ispati da konabilir

Bolum basligi 2
Ayni sekilde

Bolum basligi3

Ablacim tezde terim aciklamasi olmaz. Eger oyle olsaydi, butun tezlerde alt taraflar dopdolu olurdu. Tez demek, yaptigin calismanin sonuclarini ve metodolojisini sunmaktir. Okuyacak kisiler de zaten basic birikimi olan insanlardir. hedef kitlesi de sokaktaki adam degil, diger arastirmacilar ve profesyonellerdir. Terim aciklamasi dipnot seklinde koyarsaniz o okul kitabi ya da populer bilim dergisi yazisi olur. Tezde dipnot falan olmaz sadece ALINTI olur.

Bu isin dogrusu su sekilde yapilmali:

1. Introduction/Giris
Bu calismanin amaci, metodolojinin ozeti ve butunsel bir bakis cok ayrintiya girmeden. Diger calismalardan fark ne, bulunan sonucun katkisi ne.

2. Literature overview
Diger insanlar ne yapti, kim ne sonuc buldu.

3. Preliminaries
Burda onbilgiler yer alabilir. Burda alintilama bolca yapilabilir. Baska makalelerden alinti olabilir, kitaplardan alinti olabilir.

Bolum basligi 1

Bolum basligi 2
Ayni sekilde

Bolum basligi3

Appendix

References

Bu kadar.
İnan dipnot bile kullandım yer yer bilmiyrlarsa anlamını diye ah ah:D

Yl tezi mi bu?
Hocanın daha önce bitirttiği başka bir tez öğrencisinin tezini yök ten indir
Onu referans alarak hangi bölümlerde ne yaptırmış bak
Savunma aşamasına gelene kadar danışman bunu okumamış mı da seni savunmaya almışlar

Yl tezi mi bu?
Hocanın daha önce bitirttiği başka bir tez öğrencisinin tezini yök ten indir
Onu referans alarak hangi bölümlerde ne yaptırmış bak
Savunma aşamasına gelene kadar danışman bunu okumamış mı da seni savunmaya almışlar
okumadığını düşünüyorum

Tezini yeni vermis cicegi burnunda biri olarak tez danismanlari bu surecin en sorunlu alani bence. Beni danismanim savunmaya 2 ay kala terketti ama 1 ay once haber verdi.Ki o zamana kadar bakmamisti yzdiklarima. O yuzden cok takmayin
Tez yazmak sistematik isi.
Arastirmanizi yapip neyi savunacaginiza karar verin. Sonra buna gore asgari 3 bolum olmak uzere basliklari belirleyin. Tabi yazdikca degisebilir. Ama konuya kavrayacak kadar arastirma yapmis olmak sart iste. Ilk bolum kavramsal cercevedir. Yani tezinde surekli kullancagin kavramlari aciklarsin. Sonra ana konuya girip sonuca baglarsin. Tezinin karışık olmamasi icin kisa ve oz cumleler kurmalisin. Ve her bolumden once o bolumde ne anlatacagini bir pragraf seklinde ozetlemelisin. O zaman anlasilmamasi mumkun degil.

Tezini yeni vermis cicegi burnunda biri olarak tez danismanlari bu surecin en sorunlu alani bence. Beni danismanim savunmaya 2 ay kala terketti ama 1 ay once haber verdi.Ki o zamana kadar bakmamisti yzdiklarima. O yuzden cok takmayin
Tez yazmak sistematik isi.
Arastirmanizi yapip neyi savunacaginiza karar verin. Sonra buna gore asgari 3 bolum olmak uzere basliklari belirleyin. Tabi yazdikca degisebilir. Ama konuya kavrayacak kadar arastirma yapmis olmak sart iste. Ilk bolum kavramsal cercevedir. Yani tezinde surekli kullancagin kavramlari aciklarsin. Sonra ana konuya girip sonuca baglarsin. Tezinin karışık olmamasi icin kisa ve oz cumleler kurmalisin. Ve her bolumden once o bolumde ne anlatacagini bir pragraf seklinde ozetlemelisin. O zaman anlasilmamasi mumkun degil.
küçükken de kompozisyon yazamazdım sorun o mu acaba yahu:) cidden güzel mi yazamadım ki her başlığın altını buna dikkat edeyim bir ben
kısa ve öz cümle kurunca ingilizce bilmiyor gibi algılanıyorsun onu yapamam maalesef:(

2 sene once yükseklisansi biraksam mi diye konu acmistim, hey gidi...benim danismanim da alanında cok taninan, saygıdeğer bir hocaydi ama cok enteresan bir şekilde verdiği feedback ler birbirini tutmazdi, konuştuğumuz seyleri unuturdu. Gidip icerik yerine formata, tablolardaki yazilar italik mi olsaymis boyutu mu küçülseymis 3d mi olsaymış onlara takilirdi. Danışmanı o olup da tezini normal sure icinde bitirebilen kimseyi de tanımıyorum acikcasi. Derken hirs yaptim dvmli mail attim aradim, baska sehirde calisiyo olmama ragmen atlayıp gidip toplanti talep ettim surekli. Bakti kararliyim adam gibi ilgilenmeye başladı sonunda ve bitti. Ucunu birakip pes etmemek lazim.

küçükken de kompozisyon yazamazdım sorun o mu acaba yahu:) cidden güzel mi yazamadım ki her başlığın altını buna dikkat edeyim bir ben
kısa ve öz cümle kurunca ingilizce bilmiyor gibi algılanıyorsun onu yapamam maalesef:KK43:
Ingilizce yaziyorsan kisa yazmaya calissan da olmaz zaten. Bir de akademik dil denen bir sey var. En dandik cumleyi bile o dille yazsan degerli bi cumle imaji katar

Yani nasıl bir öneri gelir bilmiyorum çünkü cidden hani otur çalış yapman gereken bu denilebilecek bir durum. Ama çalışıyorum olmuyor olmuyor olmuyor... İlk tezi yazdım hoca çok karışık dedi uzatma verdi üç ay, şimdi ara ara yoluyorum her gün yazdığım halde daha hızlı olmalısın diye yorum yazmış mailden. Ama bunun ötesi yok bende işte yok millet nasıl yazdı yazıyor çatır çatır anlamıyorum elinden geleni yapıyorum ama yok beğenilmiyor sürekli ağlamak istiyorum napacağım ben...Bir de işim bununla ilgili tezi bitirmeme gibi bir lüksüm yok bitirmezsem atılırım bu kadar net bunaldım gerçekten...

Keske benim hocalar da "hizli olmalisin" deselerdi.. uzattikca uzattilar. . yaramaz ve zor bj bebekle zaten uykuya hasret halde uyumadim etmedim cok onemsedim ve yazdim. Ama olmadi terslikler cikti uyusmadi biseyler hoop hoca biyerleri cikartti baska seyler eklememi istedi .. tamamen degisti tez ..
Sonra savunmami yaptim ve olmamis dendi 3ay duzeltme verildi. Ben o duzeltmeleri 4.gun bitirmistim ve bu 4gun gece 3saat falan anca uyumusumdur o da bebege kalk geri yat seklinde..hoca gonderdgm maile bakamadi bi 3haftada zor bakti geri donus yaomasi 2haftayi buldu hep hatirlattigim halde..
Uzattilar da uzattilar. Bi de benim donem son donemdi. Yani bitirmezsem suresi icinde yaniyordu yukseklisans. Hoca songune birakti herseyi. Neyse bitti. Ben de bittim. Cidden zor. Yasamayan bilemez. Benden tavsiye cocuk yapmadan yapin napiyosaniz. Cocuk da yaparim kariyer de isi yalan yok oyle bi dunya ..
Peki sizin bolum ve konu neydi acaba? Belki yardimci olabiliriz burdan..
Nerelerde tikandiniz mesela konu akisinda mi konularin siralamasi mi, giris gelisme sonucu nasil yapacaginizi mi bilemediniz,uygulama kismindaki yontemler mi zor geldi vs..

Danışman işi şans işi... Benim hocam çok zorlamıştı, ama haftada bir hocaya kontrol ettiriyordum. Tek tek eksiklerimi söylüyordu. Tabi hocanın sayesinde üstüne bir sürü sayfa yazmak zorunda kalmıştım ama en azından ne istediğini biliyordum. Sizin en büyük sorununuz hocanın ne istediğinin belli olmaması

Benim tez sürecim de apayrı travmatikti,sadece geceleri 00.00-03.00 iletişimde olabileceğimizi söyleyen bi ş.refsiz danışmanlık yapıyordu,ve bu saatlerde “uyudun mu” diye mesajlar atardı beyfendi,kendisine yüz vermediğim için yüksek lisansı 8 yılda bitirdim:KK76:

Akademisyen camiasına hep bi mesafeliyimdir ve korkarım..

Bulunduğum şehirde bi üniversitede öğretim görevlisi olmak isteyip istemediğimi sordular,enterasan bi şekilde bölüm kurulurken fırsat ayağıma geldi,aman dedim ben 657de iyiyim hiç beceremem o kurtlar sofrasını.

Benim tez sürecim de apayrı travmatikti,sadece geceleri 00.00-03.00 iletişimde olabileceğimizi söyleyen bi ş.refsiz danışmanlık yapıyordu,ve bu saatlerde “uyudun mu” diye mesajlar atardı beyfendi,kendisine yüz vermediğim için yüksek lisansı 8 yılda bitirdim:KK76:

Bulunduğum şehirde bi üniversitede öğretim görevlisi olmak isteyip istemediğimi sordular,enterasan bi şekilde bölüm kurulurken fırsat ayağıma geldi,aman dedim ben 657de iyiyim hiç beceremem o kurtlar sofrasını.

Höh
Basbayağı cinsel taciz bu panpa
Ben olsam danışman değiştirirdim , bu herifi şikayet ederdim sosyal medyada da ifşa ederdim
İğrenç herif sapık

Höh
Basbayağı cinsel taciz bu panpa
Ben olsam danışman değiştirirdim , bu herifi şikayet ederdim sosyal medyada da ifşa ederdim
İğrenç herif sapık

Danışmanı değiştirmek için tam bir yıl uğraştım,bütün enstitüye tembel olduğumu anlatmış hoca değiştirebiliyorum fakat beni kabul edecek enstitü kriterlerini karşılayan hoca bulamadım bir türlü,en son kadın bi hocaya ya alın beni ya lanet olsun deyip bırakıcam okulu dedim,kıyamadı kabul etti ama sadece kağıt üstünde danışmanım oldu,tezimi okumadan jüriye girdi kadın.

Cesaret edemedim ifşa etmeye,çok ünlü bi profesördür kendileri,programlara filan katılır yüz karası.

Taciz ettiğini kanıtlayamam gibi düşündüm,çok güçlü geldi gözüme,kimse inanmaz ki vs diye çekindim,bi de o ara yeni nişanlanmıştım hayatım etkilenir diye herhangi bişe yapmadım,yapamadım.

Ben universitede çalışıyorum araştırma görevlisi olarak. Öyle olunca az çok herkesin tezinden ve danismanindan ve süreçten haberiniz oluyor.
Ben henüz danismanindan memnun olan bir öğrenci görmedim :) ben dahil.
Önerim, hocanin soylediklerini not alırken detaylı yazın. Hocanin sonra sizin amladiginizin aynı oldugundan emin olun.
Ve hocaya deyin donut versin size. Yoksa hiç yol alamazsiniz.
Dilerim tez zamanda tez yazan herkesin tezi biteerr. Ben dahil :dua:

Keske benim hocalar da "hizli olmalisin" deselerdi.. uzattikca uzattilar. . yaramaz ve zor bj bebekle zaten uykuya hasret halde uyumadim etmedim cok onemsedim ve yazdim. Ama olmadi terslikler cikti uyusmadi biseyler hoop hoca biyerleri cikartti baska seyler eklememi istedi .. tamamen degisti tez ..
Sonra savunmami yaptim ve olmamis dendi 3ay duzeltme verildi. Ben o duzeltmeleri 4.gun bitirmistim ve bu 4gun gece 3saat falan anca uyumusumdur o da bebege kalk geri yat seklinde..hoca gonderdgm maile bakamadi bi 3haftada zor bakti geri donus yaomasi 2haftayi buldu hep hatirlattigim halde..
Uzattilar da uzattilar. Bi de benim donem son donemdi. Yani bitirmezsem suresi icinde yaniyordu yukseklisans. Hoca songune birakti herseyi. Neyse bitti. Ben de bittim. Cidden zor. Yasamayan bilemez. Benden tavsiye cocuk yapmadan yapin napiyosaniz. Cocuk da yaparim kariyer de isi yalan yok oyle bi dunya ..
Peki sizin bolum ve konu neydi acaba? Belki yardimci olabiliriz burdan..
Nerelerde tikandiniz mesela konu akisinda mi konularin siralamasi mi, giris gelisme sonucu nasil yapacaginizi mi bilemediniz,uygulama kismindaki yontemler mi zor geldi vs..
ben sorunun nerede olduğunu tam anlayabilsem ama düşünüo size detaylı cevap yazvam şimdi işe gidiyorum çok teşekkür ederim ilginize
Bölüm mimarlık konuyu açıkça yazamıyorum :(

Valla ben de devlete geçmeyi düşünmüyorum değil son zamanlarda gerçekten akademisyenlik sıkıntı:KK43: yani nasıl desem başka şeyler de oluyor da anlatmayayım şu an ifşa olursam sıkıntı sonra yazarım

ben sorunun nerede olduğunu

Valla ben de devlete geçmeyi düşünmüyorum değil son zamanlarda gerçekten akademisyenlik sıkıntı:KK43: yani nasıl desem başka şeyler de oluyor da anlatmayayım şu an ifşa olursam sıkıntı sonra yazarım

Gelmişim 32 yaşıma bi konumum saygınlığım var,bu saatten sonra beni doçent bik bik yapacaklar diye kimseyi dandinleyemem,kurumunda uzman personelim orada çömez olamam diye direk reddettim,”Ya bi düşün” dediler fevri davrandığımı düşündü hoca ama yine de bi kez bile keşke demedim. 657 candır. Ben orada doktoraya başlayacaktım,o doktora bitene kadar kanser eder bunlar beni,bigün doktorayı yine yapabilirim kendi kurumumdan izin alıp öğrenci gibi okula gider gelirim gerekirse o da sekiz yılda bitsin ama orada kalmam :)

Back
X