Bu tür evlilikler nasıl gidiyor merak ediyorum?

Ashley_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2011
502
11
46
Bursa
Evli olan hemen hemen herkes, önceliğinde flört etmiştir.Kısa veya uzun, farketmez. görücü usulu evlenenlerde bile geçerlidir aslında bu sorum.
Evlenmeden önce eşi kendisini terk eden ve eşini evlenmeye uzun çabalar sonunda ikna edenler varmı?Yani evlenmeyi eşinden fazla isteyen ve eşi sürekli kendini naza çeken taraf olup, her kahrını çeken bayanlar vardır mesela.Bu şekilde eşi nazlı olup ayrılınca sürekli kendisi arayan bayanlar var mı?Sonunda evlilik oldu mu?Olduysa şuan evlilik nasıl gidiyor, evlilik sürecinde de aynı sorunlar devam ediyor mu?
Daha açık yazmama gerekirse eşi bayan gibi davaranan, aramak ve alttan almak zorunda kalan bayanlara soruyorum hep fedekarlık yapmak zor değil mi?Nasıl dayanıyorsunuz, yoksa zamanla oturuyor mu?Sabredince karşıdaki insanda zamanla size bağlanıyor mu?
Umarım anlatabilmişimdir.

Hemen cvp yazma istegi geldi yaziyi okudugumda:)
Biz esimle 2yildir beraberdik.
Tanistigimizda cok begenmistim esimi.
Ben asik oldum yani:) Sonrada kendime asik etmek icin ugrastim falan.
Esim suan yasadigimiz ulkede, ben Turkiyede idim.
6ayda bir anca gorusme imkanimiz vardi.
Ilk baslarda gayet iyiydik, daha yakin, sicak, samimi falan.
Daha sonralari cekilmez olmaya baslamisti.
Gorusmek istemez, konusmaz, aramaz, var mi yok mu belli olmazdi yani.
Sevgi ask mi? Zor oldugundan belkide ona daha cok baglanmistim.
Ama su vardi ki, Turkiyeye her gelisinde, ucaktan iner inmez Ist dan Bursaya hemen yanima gelirdi.
Ve birlikteyken hicbir sorunumuz olmazdi.
Hediyelerle gelirdi, guzel yerlere gitmek isterdi, iyi yerlerde yerdik icerdik vs vs.
2hafta Turkiyede kalirdi ve 2gunde bir yanima gelirdi.
Ama dondugunde yine aynisi, kavgalar, tartismalar, msn den bile gorusmek istememeler vs vs.
En sonunda dayanamayip ayrildim, aslinda ayrilma sebebim ilgisizligi yada davranislari degildi.
Gelecekle ilgili hicbir planimizin olmamasiydi.
Yasim ilerliyor, onunda ayni sekilde ama evlilik adina tek kelime etmiyorduk, o istemiyordu.
Bende ayrildim, 1ay icinde gorucu usulu nisanlandim hemen, ay sonrada evleniyorum nerdeyse:)
Allahtan anlasamadikta nisani attim. Bu arada o yine Turkiyeye geldi, ayrildiktan sonra hic aramamisti.
Nisanlandigimi ve beni aramamasini soyledim. Benim nisanlanmam donum noktamiz oldu.
Ayrildiktan sonrada tekrar gorusmeye basladik. 3ay sonra Turkiyeye tekrar geldi ve hemen ailesini yolladi bize:)
2hafta icinde nisanlandik. 3ay sonra yine geldi ve 2hafta icinde yine evlendik.
Simdi 6aylik evliyiz.
Nisanliykende cok sorunlar yasadik, o nisan atmaya kalkti vs, baska birileri yuzunden falan. Ablasi yani.
Esimle hala sorunlar yasiyoruz ama sorunlarin disinda onunla evli olmaktan dolayi mutluyum.
Sevgiliyken yada nisanliyken yasadigimiz sorunlari yasamiyoruz artik.
Aramiza kimseyi sokmamaya calisiyoruz.
Ayni cati altinda olmak, ayni yatagi paylasmak cok farkli.
Birde egerki gecinmek istiyorsan, seviyorsan ve tum fedakarliklara deger bu adam diyorsan mutlu oluyorsun.
Biz daha yeni evliyiz ama sukurler olsunki, eskiye gore daha iyiyiz. Inisler cikislar elbette oluyor, mesele sabir gostermekte.
Yani sevgi varsa arada, hersey yoluna giriyor.

Kandill sizinki uymuyor ki konuya,eşin de evlenmeye gönüllüymüş.
Onu ikna ettiğinden bahsetmemişsin hiç
Sizin muhtemelen yeni evli olduğunuz için çatışmalarınız var veya ne bileyim karakter çatışmalarınız var.
Konu sahibi erkeği evliliğe ikna etmekten bahsediyor galiba
.

Valla ben de böyle yazacaktım ama bazen konulara böyle yorum yapınca kızıyorlar :)
Ben bir erkeğin istemezse evleneceğini düşünmüyorum.
O yüzden bahsettiğin gibi bir evlilik yokmuş gibime geliyor.

tatlım istemeden demiyorum tabiki iki kişi birbirini seviyor. ama nazlı olan adam ve hep kaçan adam, ama tabiki seviyor ama olur ya ilişkilerde hep bi taraf daha fazla arayan soran ayrılınca arayan olur o anlamda diyorum

Kadin isterse evlilik gerceklesiyor bence.

En az 10 tane arkadaşım var erkeğin keyfinin gelmesini bekleyen :)
Ama hiç erkek arkadaşını bekleten arkadaşım yok :P
Eskiden öyleymiş evet ama günümüzde erkekler istemezse evlilik olmuyor.
Onlarda eskisinden daha gönülsüz.

Hemen cvp yazma istegi geldi yaziyi okudugumda:)
Biz esimle 2yildir beraberdik.
Tanistigimizda cok begenmistim esimi.
Ben asik oldum yani:) Sonrada kendime asik etmek icin ugrastim falan.
Esim suan yasadigimiz ulkede, ben Turkiyede idim.
6ayda bir anca gorusme imkanimiz vardi.
Ilk baslarda gayet iyiydik, daha yakin, sicak, samimi falan.
Daha sonralari cekilmez olmaya baslamisti.
Gorusmek istemez, konusmaz, aramaz, var mi yok mu belli olmazdi yani.
Sevgi ask mi? Zor oldugundan belkide ona daha cok baglanmistim.
Ama su vardi ki, Turkiyeye her gelisinde, ucaktan iner inmez Ist dan Bursaya hemen yanima gelirdi.
Ve birlikteyken hicbir sorunumuz olmazdi.
Hediyelerle gelirdi, guzel yerlere gitmek isterdi, iyi yerlerde yerdik icerdik vs vs.
2hafta Turkiyede kalirdi ve 2gunde bir yanima gelirdi.
Ama dondugunde yine aynisi, kavgalar, tartismalar, msn den bile gorusmek istememeler vs vs.
En sonunda dayanamayip ayrildim, aslinda ayrilma sebebim ilgisizligi yada davranislari degildi.
Gelecekle ilgili hicbir planimizin olmamasiydi.
Yasim ilerliyor, onunda ayni sekilde ama evlilik adina tek kelime etmiyorduk, o istemiyordu.
Bende ayrildim, 1ay icinde gorucu usulu nisanlandim hemen, ay sonrada evleniyorum nerdeyse:)
Allahtan anlasamadikta nisani attim. Bu arada o yine Turkiyeye geldi, ayrildiktan sonra hic aramamisti.
Nisanlandigimi ve beni aramamasini soyledim. Benim nisanlanmam donum noktamiz oldu.
Ayrildiktan sonrada tekrar gorusmeye basladik. 3ay sonra Turkiyeye tekrar geldi ve hemen ailesini yolladi bize:)
2hafta icinde nisanlandik. 3ay sonra yine geldi ve 2hafta icinde yine evlendik.
Simdi 6aylik evliyiz.
Nisanliykende cok sorunlar yasadik, o nisan atmaya kalkti vs, baska birileri yuzunden falan. Ablasi yani.
Esimle hala sorunlar yasiyoruz ama sorunlarin disinda onunla evli olmaktan dolayi mutluyum.
Sevgiliyken yada nisanliyken yasadigimiz sorunlari yasamiyoruz artik.
Aramiza kimseyi sokmamaya calisiyoruz.
Ayni cati altinda olmak, ayni yatagi paylasmak cok farkli.
Birde egerki gecinmek istiyorsan, seviyorsan ve tum fedakarliklara deger bu adam diyorsan mutlu oluyorsun.
Biz daha yeni evliyiz ama sukurler olsunki, eskiye gore daha iyiyiz. Inisler cikislar elbette oluyor, mesele sabir gostermekte.
Yani sevgi varsa arada, hersey yoluna giriyor.
sormak istediğim aslında aynen buydu tatlım ya :) peki birşey sorucam nişan attıktan sonra yeniden başladık dedin, o zaman ilk onu sen mi aradın o mu?yani ona sen mi ulaştın?

tatlım istemeden demiyorum tabiki iki kişi birbirini seviyor. ama nazlı olan adam ve hep kaçan adam, ama tabiki seviyor ama olur ya ilişkilerde hep bi taraf daha fazla arayan soran ayrılınca arayan olur o anlamda diyorum

"Kadınlar erkeklerin değişeceğini ümit ederek birlikte oluyorlar. Erkekler ise kadınların değişmeyeceğini.. "

demiş Einstein

Sanırım kadın beklentilerinin en güzel özeti :)

Kandill sizinki uymuyor ki konuya,eşin de evlenmeye gönüllüymüş.
Onu ikna ettiğinden bahsetmemişsin hiç
Sizin muhtemelen yeni evli olduğunuz için çatışmalarınız var veya ne bileyim karakter çatışmalarınız var.
Konu sahibi erkeği evliliğe ikna etmekten bahsediyor galiba
.

canım aslında evliliğe iknadan bahsetmiyorum.
bahsettiğim hep kaçan bir erkek ama evlilikten değil, tamam seninle evlenmek istiyor ama en ufak sorunda bitti deyip kenara çekiliyor ta ki siz arayan döndürene kadar, alışmış kudurmuştan beter derler onun gibi işte.
biliyorsun senle evlenmek istediğini ama sürekli kendini naza çekip peşinden koşturtan tipte erkekler

sormak istediğim aslında aynen buydu tatlım ya :) peki birşey sorucam nişan attıktan sonra yeniden başladık dedin, o zaman ilk onu sen mi aradın o mu?yani ona sen mi ulaştın?

Nisanlarin atilma sebebi ablasi oldugundan o ariyordu.
Yani soyle diyeyim nisanliyken biraz daha kendimi cekmeye baslamistim:))
Ama yine cogunlukla ben ariyordum.
Nisan attim bitti derdi, 2saati gecmezdi aramizin duzelmesi.
Esimin bu huyunu cok seviyorum, kus kalmaz, ben kinciyimdir, uzatirim ama o hemen halletmeye calisir.
Evlilikte bu cok onemli cnm.
Sorun yasiyoruz ama arkadasin dedigi gb yeni evlendigimizden kaynaklaniyordur herhalde.
Yoksa laf aramizda, esimi yola getirebiliyorum artik.
Ne sevgiliyken nede nisanliyken gb davranmiyor, benimde tavirlarim kesin ve net oluyor artik.
Yani ayni evin icindeyken, o sirnasip, barismak zorunda kaliyor.
Yada evden opmeden yolladiysam, ogleden sonra muhakkak isten kacar gelir, gonlumu almaya ugrasir:)
Evlenince bizimki cok degisti yani, aman nazarlardan uzak duralimda:)) :nazar: :nazar: :nazar:

Nisanlarin atilma sebebi ablasi oldugundan o ariyordu.
Yani soyle diyeyim nisanliyken biraz daha kendimi cekmeye baslamistim:))
Ama yine cogunlukla ben ariyordum.
Nisan attim bitti derdi, 2saati gecmezdi aramizin duzelmesi.
Esimin bu huyunu cok seviyorum, kus kalmaz, ben kinciyimdir, uzatirim ama o hemen halletmeye calisir.
Evlilikte bu cok onemli cnm.
Sorun yasiyoruz ama arkadasin dedigi gb yeni evlendigimizden kaynaklaniyordur herhalde.
Yoksa laf aramizda, esimi yola getirebiliyorum artik.
Ne sevgiliyken nede nisanliyken gb davranmiyor, benimde tavirlarim kesin ve net oluyor artik.
Yani ayni evin icindeyken, o sirnasip, barismak zorunda kaliyor.
Yada evden opmeden yolladiysam, ogleden sonra muhakkak isten kacar gelir, gonlumu almaya ugrasir:)
Evlenince bizimki cok degisti yani, aman nazarlardan uzak duralimda:)) :nazar: :nazar: :nazar:

maşallah nazar değmesin o zaman :nazar::34:

benım bır tanıdıgım var kız nıkah masasına oturtana kadar adamı göbeği çatladı:1:
bence fazla sabır ve buyuk sevgı enınde sonunda kazanıyor ama arada bir kendını çekmekte lazım akıllarının basına gelmesı için bak mesela kandill arkadasımızın baskasıyla nişanlanması dönüm noktası olmuş yani cepte hissini sürekli vermemek gerek arada bir diş göstermeli...

benım bır tanıdıgım var kız nıkah masasına oturtana kadar adamı göbeği çatladı:1:
bence fazla sabır ve buyuk sevgı enınde sonunda kazanıyor ama arada bir kendını çekmekte lazım akıllarının basına gelmesı için bak mesela kandill arkadasımızın baskasıyla nişanlanması dönüm noktası olmuş yani cepte hissini sürekli vermemek gerek arada bir diş göstermeli...

Kesinlikle katiliyorum hurremlanda.
Ondan ayrilamayacagima o kadar emindiki, ben onun icin cepteydim.
Evlilik icinde, daha kim bilir ne kadar zaman bekletecekti beni:))
Ama ben evleniyorum, arama beni dedigimde tutustu pacalari.
5ay icinde evlendik hemen, demek ki evlenilebiliyormus.

Kesinlikle katiliyorum hurremlanda.
Ondan ayrilamayacagima o kadar emindiki, ben onun icin cepteydim.
Evlilik icinde, daha kim bilir ne kadar zaman bekletecekti beni:))
Ama ben evleniyorum, arama beni dedigimde tutustu pacalari.
5ay icinde evlendik hemen, demek ki evlenilebiliyormus.

canım peki evlenmeden önce tartıştığınızda arayan sen oluyorsun ve bu sefer insanın sabrı tükeniyor
karşındaki insan barışsada ona karşı içinde peki hiç öfke olmuyormuydu yada ne bilim şuan evlisin daha önce seni üzmeleri aklına gelip sinirlenmiyor musun onu bu noktada affedebiliyor musun

hiçbir erkeğin nazını niyazını çekemem benimle evlensin diye kendimi paralayamam.kısacası nazlı kaprisli erkekle hiç uğraşamam:19:ayrıca bir erkek gerçekten istemiyorsa kadın onu evliliğe asla ikna edemez diye düşünüyorum ben:34:

bahsettiğim hep kaçan bir erkek ama evlilikten değil, tamam seninle evlenmek istiyor ama en ufak sorunda bitti deyip kenara çekiliyor ta ki siz arayan döndürene kadar, alışmış kudurmuştan beter derler onun gibi işte.
biliyorsun senle evlenmek istediğini ama sürekli kendini naza çekip peşinden koşturtan tipte erkekler

Böyle bir erkek sizin her daim ona kul köle olacagınızı biliyor demek ki.

Yapmayın arkadaşım bu kadar taviz vermeyin.

Net konuşuyorum; kesinlikle böyle biriyle evlenirse kişi çok mutsuz olur..Asla durumun değişeceğine inanmıyorum.

Etrafımızda onlarca örneği var.

Aylarca evlenecekleri kişiyi ikna etmek için uğraşan erkekler bile evlendikten sonra ilgisizleşebiliyor, ya da evrim geçiriyor; birde böylesi asla çekilmez.

Eğer böyle bir yoldaysanız asla çabalamayın.

Evliliğiniz boyunca hep yük sizin sırtınızda olacaktır, sizin patlama noktasına geldiğiniz zaman ise artık o ilişki geri dönüşüm kutusuna gitmeye mahkum olacaktır.

Bunu burada söylemek ne kadar etkili bilmiyorum ama yakınımda bir yerde olsaydı böyle bir durumda olan kişi, o kişiyle evlenmemesi için çabalardım.

Son düzenleme:
hiçbir erkeğin nazını niyazını çekemem benimle evlensin diye kendimi paralayamam.kısacası nazlı kaprisli erkekle hiç uğraşamam:19:ayrıca bir erkek gerçekten istemiyorsa kadın onu evliliğe asla ikna edemez diye düşünüyorum ben:34:

evliliğe genellikle kadın ikna eder diye düşünüyorum.
bazı kadınlar alenen ister ikna eder,
bazıları erkeği, evlenmeyi erkeğin kendisinin istediğine inandırır.
erkek de kendisini ikna eden taraf zanneder.
evlendikten sonra ya erkek birden uyanır,
bi dakka ya ben evlenmek falan istemiyordum ne ara oldu bütün bunlar der.
yada kadın, evlendiği adamın evlenmek istediği adam olmadığını anlar.
çünkü kadın için esas olan adam değil evlilik olayıdır..
istisnalar kaideyi bozmaz tabi.

Back
X