• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu ülkede işsizlik var diyen yanılıyor

elmakurdumusun

AİLEME KAVUŞTUM
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
3.628
55
683
Yeni nesil bir garip, tembel, sorumsuzve bağımlı.
Bir işyeri açtım ve burayı açarken aklımdaki son şeydi eleman bulamamak.
Stresten psikolojim bozuldu, yüzüm döktü, saçlarım elimde kaldı.
Tanıdık vasıtası, ilan ne yaptıysam boş.Bir akıl verin ne olur ben elemanı nerden bulucam.
En sonunda aklıma yabancı çalıştırmak geldi, ihtiyaçları varya belki daha iyi olur diye oda kanuna aykırı çalışma izinleri yok.
Bu konudaki tek sıkıntılı ben degilim tüm esnaf arkadaşlarım aynı konudan muzdarip.

Şimdi biraz işim var sonra girip fikirlerinizi alıcam kızlar.

Ben geleyim çalışayım canım :KK76: şaka bir yana tanıdık falan yok mu yahu şaşırdım gerçekten o_O

Bahçelievler Yenibosna'da büyük bir sitede şarküteri açtım, burada çalışacak 16-20 yaş arası erkek servis elemanı ihtiyacım var.
Part time çalışabilecek lise, üniversite okuyan öğrenci olur.
Çevrenizde işe ihtiyacı olan kardeşlerimiz varsa lütfen benimle iletişime geçin.

Not:Dükkanın olduğu yer büyük bir çarşı ve çevre dükkanlarında eleman ihtiyaçları var geneli restorant ve cafe :KK56: burada çalışabilecek kişilerede yol göstermeye çalışırım.

Sanirim hala bu isten bahsediyorsun. Eleman bulamasan da , bir isveren olarak yeni nesilden tembel , sorumsuz , bagimli diye bahsetmen hic hos degil. Aksine cok zeki ve daha fazlasini isteyen bir nesil ve okumak onlarin ana amaci.

Son düzenleme:
artık bedenen çalışmayı kimse istemiyor.zanaatkar zaten yok.
marangoz,tesisatçı vs çırak bulamıyor çünkü aileler memur olsun istiyor.
bende çocuğumu ders çalıştırıyorum iyi bir üni okusun diye ama olmuyorsa meslek sahibi yapmak gerekir.
her yere üniversite açıldı gençler haklı olarak ben üniversite mezunuyum diyor.iş beğenmiyor bu bir gerçek ama çok fazla işsizlik oluncada şartlar çok alt seviyede.bir dengesizliktir gidiyor.

Sonuna kadar katılıyorum size.İş var ama iş beğenmeyen çok .Herkes masa başı iş istiyor .Ohhhh .Diğer işleri kim yapacak ?
İş beğenmemek falan yok inanın. Ben mühendisim mesleğimden iş bulamadım satış elemanlığına kasiyerliğe falan bile başvuruyorum. Yaşamayan bilmiyor. Bu ülkede işsizlik yok siz beğenmiyorsunuz denilince çok üzülüyorum. Ne diyeyim allah böyle düşünenlere ve çocuklarına yaşatmaz umarım.

Üniversite mezunu kesim evet iş beğenmiyor çünkü aldıgı eğitime layık bir iş yapmak istiyor.Siz daha çok part time bir iş arıyorsunuz anladıgım kadarıyla.Yeterince fazla yerlere başvurdugunuza emin misiniz? okullar da açılıyor bir öğrenci yurduna ya da okul çevrelerinde bir yerlere broşür dağıtabilirsiniz bir öğrenci vasıtasıyla.İlla ki gelen olur.Tabi öncelik sigorta.

konu sahibi sözüm size değil, genel olarak söylüyorum; o kadar sene okuyup, okullara binlerce lira bayılıp karşılığında asgari ücretle, sigortasız, hastalandığında bile of-pof edecek yerlerde çalışmak istemiyor insanlar.. okurken verdiği paranın yarısını bile biriktiremiyorlar bütün yaşamları boyunca neredeyse.. evet işsizlik ve ciddi oranda adaletsizlik var ne yazık ki..

okullar açılıyor, part time rahat bulursunuz inşallah..

İş beğenmemek falan yok inanın. Ben mühendisim mesleğimden iş bulamadım satış elemanlığına kasiyerliğe falan bile başvuruyorum. Yaşamayan bilmiyor. Bu ülkede işsizlik yok siz beğenmiyorsunuz denilince çok üzülüyorum. Ne diyeyim allah böyle düşünenlere ve çocuklarına yaşatmaz umarım.
Canım , sen böyle değilsin...ama benim çevremde şahit olduğum o kadar çok örnek var ki... Lise mezunu bile olmadığı halde masa başı olmazsa çalışmam diyen bir sürü örnek gördüm. Sanılanın aksine her genç okumuyorda.
En yakınımızda komşu oğlu. Babasi vefat etti, annesi temizlik yaparak evin kirasını ödüyor, o kimsenin bulduğu işi beğenmiyor. Lise terk çocuğa, gel bu koltukta senin olsun diye davet eden çıkacak sanki.

Son düzenleme:
Canım , sen böyle değilsin...ama benim çevremde şahit olduğum o kadar çok örnek var ki... Lise mezunu bile olmadığı halde masa başı olmazsa çalışmam diyen bir sürü örnek gördüm. Sanılanın aksine her genç okumuyorda.
En yakınımızda komşu oğlu. Babasi vefat etti, annesi temiz yaparak evin kirasını ödüyor, o kimsenin bulduğu işi beğenmiyor. Lise terk çocuğa, gel bu koltukta senin olsunda diye davet eden çıkacak sanki.
Muhakkak öylesi de vardır ama cidden üzülüyorum bu tip laflara. Zaten bu ülkede işsizlik okumayana değil okuyana var. Aileler bir çocuğu okutup bu günlere getirene kadar en az 200 milyar harcıyor. Karşılığını alamıyoruz ama. Keşke okumasaydım diyorum bazen. Yani bir de kendisi işsizliği yaşamamış insanların rahat rahat konuşması sinir bozucu. Çocuğunu üniversiteden mezun etmiş hiçbir aile işsizlik yok demiyor zaten. Çeken bilir. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Muhakkak öylesi de vardır ama cidden üzülüyorum bu tip laflara. Zaten bu ülkede işsizlik okumayana değil okuyana var. Aileler bir çocuğu okutup bu günlere getirene kadar en az 200 milyar harcıyor. Karşılığını alamıyoruz ama. Keşke okumasaydım diyorum bazen. Yani bir de kendisi işsizliği yaşamamış insanların rahat rahat konuşması sinir bozucu. Çocuğunu üniversiteden mezun etmiş hiçbir aile işsizlik yok demiyor zaten. Çeken bilir. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Kulak asmamaya çalış, biz millet olarak öyle oturduğumuz yerden ahkam kesmeye meraklıyız. Lafta herkes her sorunun çözümünü bilir, ama kimsenin bir derde derman olduğu yok. Amin, Allah kimsenin emeklerini boşa çıkarmasın.

Back
X