• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu ülkede işsizlik var diyen yanılıyor

Hakikaten biz de çalışacak eleman bulamiyoruz. Biz yemek sektoruyuz. Ya millet iş begenmiyor. Abi yorulamam diyorlar. Ee yorulmadan kim para kazanabilir ki zaten calisma koşulları da gayet iyi. Eşimin yaninda calisan kişinin en düşük maaşi 2000 en yuksegi de 6000 ki yemegi sigortasi yolu her seyi hariç . Bayramlarda harçlığı falani filani da cabasi ama gençler istemiyor. Calismiyorlar. Isci bulmak cok zor çok. Ama bakiyorsun herkesin elinde akilli telefonu şuyu buyu. Bu degirmenin suyu nerden geliyor peki?

Valla size hak veriyorum..

Çalıştığım adliyenin çay ocağına eleman arıyorlar kimse işi beğenip gelmiyor . Adam 900 TL maaş veriyor sigorta yapıyor .Öğlen yemeği veriyor.İş yorucu ama haftasonu yok bayramlarda yok .Memurdan farkı yok .Gençler iş beğenmiyor bunu kabul edin .Bizde osmanlıdan gelen bir aşağılama kültürü var.Gençler arkadaşlarıyla kafelerde buluştukları zaman mesleklerinden utanmamak istiyorlar .Kabahat hepimizde .

Yeni nesil bir garip, tembel, sorumsuzve bağımlı.
Bir işyeri açtım ve burayı açarken aklımdaki son şeydi eleman bulamamak.
Stresten psikolojim bozuldu, yüzüm döktü, saçlarım elimde kaldı.
Tanıdık vasıtası, ilan ne yaptıysam boş.Bir akıl verin ne olur ben elemanı nerden bulucam.
En sonunda aklıma yabancı çalıştırmak geldi, ihtiyaçları varya belki daha iyi olur diye oda kanuna aykırı çalışma izinleri yok.
Bu konudaki tek sıkıntılı ben degilim tüm esnaf arkadaşlarım aynı konudan muzdarip.

Şimdi biraz işim var sonra girip fikirlerinizi alıcam kızlar.
bravo doğru bir başlık.
işsizlik yok iş beğenmeme var.
bizim fabrikaya günde kaç kişi başlıyor bir kaç gün sonra işi bırakıyor ağır geliyor.
bir gün bir komşumuz bana dedi ki: yeğenim var sizin orada iş var mı?
dedim biz vasıfsız eleman arıyoruz, gelsin üretimde çalışsın.
dedi: yok öyle değil, şöyle masa başı, güvenlik falan:eek:

Valla insanlari günde 35 saat çalıştırıp asgari ucret verip sigortasından çalıp birde üstüne azarlayan insanlar okadar cokki millette botle çalışacağıma calismam daha iyi diorrr
evet öyle diyor.bizim burada adamın biri işi bırakacağım dedi. dedik"kış günü yapma etme, ne yapacaksın"
dedi ki: garda köfteçi Mahmut'ta çalışacağım.
Şimdi bu adam cahil mi yoksa bıkkın mı?
Sigortası yatıyor, maaşını alıyor gününde, sağlık güvencesi var vs vs.
ama getir götür işini tercih ediyor.

evet öyle diyor.bizim burada adamın biri işi bırakacağım dedi. dedik"kış günü yapma etme, ne yapacaksın"
dedi ki: garda köfteçi Mahmut'ta çalışacağım.
Şimdi bu adam cahil mi yoksa bıkkın mı?
Sigortası yatıyor, maaşını alıyor gününde, sağlık güvencesi var vs vs.
ama getir götür işini tercih ediyor.
Onun ki arayış belki ama maalesef genek olarak durum benm söylediğim gibi oluyor. İnanın cok üzücü bir durum ama ne bilim. Ozel sektöre taserona artık gerçekten düzenlemeler gelmeli. Halam taseron firma aracılığıyla iskurda calisior temizlik gorevkisi olarak. Bobrek ameliyati olcak 2gun icin cikardiklari tantanayi gormeliydiniz. Daha kendine gelemeden ise başlamak zorunda kaldi. Insanlari izinsiz soluksuz çalıştırıp emeklerinin karşılığı verilmior.

Onun ki arayış belki ama maalesef genek olarak durum benm söylediğim gibi oluyor. İnanın cok üzücü bir durum ama ne bilim. Ozel sektöre taserona artık gerçekten düzenlemeler gelmeli. Halam taseron firma aracılığıyla iskurda calisior temizlik gorevkisi olarak. Bobrek ameliyati olcak 2gun icin cikardiklari tantanayi gormeliydiniz. Daha kendine gelemeden ise başlamak zorunda kaldi. Insanlari izinsiz soluksuz çalıştırıp emeklerinin karşılığı verilmior.
bu kısım doğru tabi.
devletin çıkarının değdiği konular çözülüyor ama şu teşeronlaşma hala aynı hala aynı.

iş verenlere gram acımıyorum.sürünün !!!

ayrıca kımseye tembel sorumsuz dıyemezsın.allah bılır nasıl bir patron ımajı cızmışsın kı tanıdıklar bıle yanaşmıyor sana

ayrıca 16/20 yaş arası kesım ya okuyordur ya part time çalışabılır durumdadır.sen de 600 tl yı bıle elın tıtreyerek vereceksındır...

kımse İNSANİ yaşama koşulları olan maaşı reddetmez..

Zamanında işveren olarak bende çok personel çalıştırdım. İş bazen ağır geliyor. Yada maaş tatmin etmiyor. Bu gayet normal şartlar uyarsa devam eder yada etmez. Bir işyeri açarken bunları göz önünde tutmak lazım. Insanlara bakarsanız sizin söylediğinizin tam aksine nasıl daha fazla kazanırım çabası içinde. Yanlış ithamlarda insanları rencide etme hakkınız yok! Kimin neye ihtiyacı var siz bilemezsiniz.

Yeni nesil bir garip, tembel, sorumsuzve bağımlı.
Bir işyeri açtım ve burayı açarken aklımdaki son şeydi eleman bulamamak.
Stresten psikolojim bozuldu, yüzüm döktü, saçlarım elimde kaldı.
Tanıdık vasıtası, ilan ne yaptıysam boş.Bir akıl verin ne olur ben elemanı nerden bulucam.
En sonunda aklıma yabancı çalıştırmak geldi, ihtiyaçları varya belki daha iyi olur diye oda kanuna aykırı çalışma izinleri yok.
Bu konudaki tek sıkıntılı ben degilim tüm esnaf arkadaşlarım aynı konudan muzdarip.

Şimdi biraz işim var sonra girip fikirlerinizi alıcam kızlar.
antalyaysa lütfen görüşelim 1 aydır işsizim hep biz sizi ararıza döndü olay bunalmak üzereyim

onlardan biri de benim kardeşimse evet iş beğenmiyorlar.
3 yıldır boş oturuyor, kendi işini yapacakmış.ne sermaye var ne bir ön çalışma,
kimsenin emrinde çalışmıyor paşam, ya da masa başı elit iş olacak beyefendiye.
daha kaç sene bekleyecek bilmiyorum,
60 yaşında babacığım para yetiremediğinden haftasonları da çalışmaya başladı, gecesi gündüzü yok.
kahroluyorum artık, yanlarına gitmek istemi,yorum göremeyeyim diye.
ben onun yerinde olsam hamallık yaparım, en azından babamdan harçlık almam.
onun kendine yediremediği işlerden daha aşağısını yapıyor babam şu an.
hafta sonu 100 lira kazanıyor, getirip gizliden kardeşimin cüzdanına koyuyor.
eşşek kadar küçük de değil, 27 yaşına girecek nerdeyse:KK61::KK61:

Yeni nesil tembel diye genelleme yapılmaması daha uygun.çünkü aralarında mezun olduğu günden beri iş arayanlar ailesinden azar işitenler var benim gibi.iş beğenmiyorlar diyenlere çok kızıyorum çünkü bunun nedenini hiç sormuyorlar acaba nden beğenmiyorlar diye? Ki iş ve koşullar uygun değlse beğenmemek normal.geçenlerde sekreterlik işi buldum.başladığım günün akşamı işi bıraktım.çünkü üniv. Mezunuyum ofisin sahibi ise konuşmayı bile bilmeyen hödüğün biriydi.bana 850 tl maaş önerdi ama sadece sekreterlik yapmıcaktım.temizlik güvenlik çay kahve artı sekreterlik.. ama tek maaş.böyle iş beğenilir mi?ben beğenmedim o yüzden işverenlerden biraz daha iyi koşullar sağlanmasını istiyorum bu benim dşüncem :KK52:

Evet bazı insanlar gerçekten iş beğenmiyor doğru ama pazı işverenler de az paraya insanların
canını çıkarmak istiyorlar gerçekten..

Bazı işverenlere seslenmek istiyorum hatta.

Çok kızıyorum kimse kusura bakmasın ama karşınızdaki de bir insan unutuyorsunuz.
İstekleriniz, beklentileriniz verdiğiniz parayı karşılasın. Yazık günah. Kimse hobi diye çalışmıyor.
Herkesin ihtiyacı var.

Sonra öğrenci nasılsa ihtiyacı var diye asgari ücretle dil dışarda kalıncaya kadar çalıştırıyorlar..

Yaa ikiz çocuklarına sabah 8 akşam 8 baktırıp üstüne her gün yemek, her hafta ütü, temizlik isteyen, tek pazar tatilli 600 tl, yol parası, sigorta veren işverenler var.. Yok canım demeyin bizzat ablam çalıştı böyle..
Kendisi asla çalışmaz bu şartlarda. İnsaf.. Azıcık empati..

Şimdi başka işe başladı yine çocuk bakımı, full temizlik, yemek, aşırı titiz aile tişörtler katlanınca iz oluyor diye yeniden ütü isteyen insanlar düşünün.. Haftasonu tatil Sigorta+ 1000 tl..Yine bu iyi diyoruz ama düşününce bir insanda kaç iş yükü var. Üstüne bebek bakımı sorumluluğu var bari bu kadar titiz olma, yapılmış ütüye saygın olsun sanki çok büyük para veriyorlar. En basit işin hakkı 1000 tl olmalı. Herkesin geçim derdi var. Yazık gerçekten..

Bu ülkede işssizlik var hanımefendi.. hem de sıralasanız fizana yetişecek kadar işssiz var..

insanları tembel iş beğenmiyor olarak nitelendireceğinize karşılıklı beklentilerde ortak yol bulmayı deneyın derim.

daha üç gün önce bir görüşmem oldu ; üniversite mezunuyum suyum buyumu geçiyorum görüşmem bir alışveriş magazında satış elemanlığıydı mesleğimde alakası yoktu ama artık mesleğini yapanları sanslı gordugumden iş begenme luksum yok gozuyle gittim gorustum haftanın 6 günü sabah 9 aksam 7 aylık 650 tl idi.. oturmak yok bütün gün satış yapılacak,ürün dizaynı yapılacak genel temizlikte satış elemanına aitti..

ben begenmedım mesela bu işi hatta hakaret gibi geldi günde on saat çalışacam ayda 650 tl alıcam falan kufur edıyorlar herhalde dedım ve cıktım. bu en basit ornek iş arayanlar bilir ki bunun gibi yüzlercesi var.. işverenler daima ucuza eleman calıstırma derdındeler iş arayanda hakkını alma derdin de bu ulkede.. o yuzden ınsanlar ıs begenmıyor demeyın lutfen..

aynı fikirde değilim kesinlikle. kendimden bir örnek vereyim: ben teknik ünv.den mezun oldum, yüksek lisans yaptım, kendi mesleğimden iş bulamadığım için satış danışmanlığına başvuruyorum paramı kazanabilmek için. genelleme yapmamanız daha doğru olur.

onca sene bir suru sıkıntıyla parasizlikla okuyup bi yere gelmiş insanlarin kendi meslek türünde ya da kendi seviyesinde iş bulmak istemesine, diger işleri begenmemesine kimse laf soyleyemez. suçu cok yanlis yerde ariyoruz ülkecek.

Hakikaten biz de çalışacak eleman bulamiyoruz. Biz yemek sektoruyuz. Ya millet iş begenmiyor. Abi yorulamam diyorlar. Ee yorulmadan kim para kazanabilir ki zaten calisma koşulları da gayet iyi. Eşimin yaninda calisan kişinin en düşük maaşi 2000 en yuksegi de 6000 ki yemegi sigortasi yolu her seyi hariç . Bayramlarda harçlığı falani filani da cabasi ama gençler istemiyor. Calismiyorlar. Isci bulmak cok zor çok. Ama bakiyorsun herkesin elinde akilli telefonu şuyu buyu. Bu degirmenin suyu nerden geliyor peki?

Valla size hak veriyorum..
ben o işe talibim o zaman okulu mokulu birakir gelirim. Türkiye sartlarinda kimse 2000 6000 arasi maaşa burun kiviramaz. size başvuranlar doktor falandi sanirim.

ben o işe talibim o zaman okulu mokulu birakir gelirim. Türkiye sartlarinda kimse 2000 6000 arasi maaşa burun kiviramaz. size başvuranlar doktor falandi sanirim.

valla ben kendi mesleğimle ilgili bir iş bulursam eğer (umarım), en fazla 1500 tl verirler, neden çünkü tecrübesizim. öyle 2000 tl falan bir iş bulsam öpüp başıma koyarım.

Back
X