• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu ülkede işsizlik var diyen yanılıyor

ben o işe talibim o zaman okulu mokulu birakir gelirim. Türkiye sartlarinda kimse 2000 6000 arasi maaşa burun kiviramaz. size başvuranlar doktor falandi sanirim.

Valla kiviriyorlar. Hayir canım ne doktoru? Olsa olsa yemek doktoru olurlar :-) hahahaha
Gelip 2 3 gun calisip paralarini alip gidiyorlar.. Gençler maalesef azıcık zora gelemiyor....

Konuyu okuduğumda aklıma öğrencilik yıllarım geldi.Bir ajans aracılığıyla bağdat caddesi roman mağazasında part-time(haftada 2 gün) iş bulmuştum. 2008 yılında günlük 20 TL veriyorlardı. Ayrıca saçlar her gün fönlü olucak, bakımlı olucan vs. saçmalıklar. Şaka gibi değil mi, ama çok ciddiydiler. Tabi ki kabul etmedim. Ama çalıştırmak için zihinlerinde nasıl bir hedef kitle yarattıysalar artık siz düşünün. Kişinin çok boş vakti yoksa ya da zengin avcısı falan değilse niye böyle bi rakamı kabul etsin ki, nerdeyse size iş verdikleri için üstüne para istiycekler...

Size şöyle anlatayım bir marketler zincirinin satış müdürü "ben tepeden müdür olmadım bu işe paspascılıkla başladım, sonra yükseldim ve bu konuma geldim" demişti. Yani büyük şirketlerde tanıdıklarınız yoksa hoop müdürlükle pek başlamak olası değil. Hele iş tecrübesi yok 3000 lira maaaş nerde yaşıyor bu çocuklar, kim dolduruyor bunların aklını. Yahuu o kurumda yıllarını vermiş bir sürü adam var müdür olamayı hakeden sen kimsin. He alttan başlarsın masa başı iin olur ama kendini sevdirir, işine bağlı olur sıkı çalışırsan bir kaç sene sonra müdür olman kaçınılmaz müdürlük demeyeyim de maaşı dolgun konumu iyi bir yere gelebilirsin tabiki.. Ailelerde kaynaklanıyor bu. Çocukları çok el bebek gül bebek büyütüyorlar bir, kafalarını yanlış dolduruyorlar iki..Bnim annem işin büyüğü küçüğü olmaz, sen her zaman çalış büyüklerinin gözüne gir yükselmeye bak derdi.. Öyle de yaptım hep...Yani çocuğu okuttuk masa başı çalışsın ayy ben kızım bu işte mi çalışacak demeyin. Haa çok kötü şartlar olur tamam ama mükemmel iş de yok ki...Bence işlere girip baksınlar denesinler biraz sebretsinler kimbilir daha iyi yerlere gelebilirler...

Konu sahibesi kendi işinizde en fazla lise mezunu arıyorsunuzdur, haftalık vereceksinizdir. Sana bu mezuniyetine göre vereceğim en iyi parayı üstüne yemek ve ssk vereceğim dersin... Daha da beğenmezlerse ne diyeyim ben bu gençlere

Hakikaten biz de çalışacak eleman bulamiyoruz. Biz yemek sektoruyuz. Ya millet iş begenmiyor. Abi yorulamam diyorlar. Ee yorulmadan kim para kazanabilir ki zaten calisma koşulları da gayet iyi. Eşimin yaninda calisan kişinin en düşük maaşi 2000 en yuksegi de 6000 ki yemegi sigortasi yolu her seyi hariç . Bayramlarda harçlığı falani filani da cabasi ama gençler istemiyor. Calismiyorlar. Isci bulmak cok zor çok. Ama bakiyorsun herkesin elinde akilli telefonu şuyu buyu. Bu degirmenin suyu nerden geliyor peki?

Valla size hak veriyorum..

hangı il burası ? ve bir arkadaş yazmıs ben de talıbım bu işe en dusuk 2000 tl calısma kosulları da insancaymış ..

Konuyu okuduğumda aklıma öğrencilik yıllarım geldi.Bir ajans aracılığıyla bağdat caddesi roman mağazasında part-time(haftada 2 gün) iş bulmuştum. 2008 yılında günlük 20 TL veriyorlardı. Ayrıca saçlar her gün fönlü olucak, bakımlı olucan vs. saçmalıklar. Şaka gibi değil mi, ama çok ciddiydiler. Tabi ki kabul etmedim. Ama çalıştırmak için zihinlerinde nasıl bir hedef kitle yarattıysalar artık siz düşünün. Kişinin çok boş vakti yoksa ya da zengin avcısı falan değilse niye böyle bi rakamı kabul etsin ki, nerdeyse size iş verdikleri için üstüne para istiycekler...

benim suan universite okudugum sehirde ogrenci icin saatine 1,5 -2 tl veriyorlar. aglatana kadar da calistiriyorlar. ne yazık ki onlara bu hakki biz veriyoruz. sanmayin ki kimse calismiyor. bes kurus parasi olmayan okumaya calisan adam sizlana sizlana çalışıyor ne yazık ki. mazlumu görmesin kimse, herkes tepesine binmeye calisiyor.

Insanı şartlarda çalıştırmazsanız, emegin karşılığını uc kuruş parayla ölçersen olacağı bu. Lafım meclisten dışarı sizin icin konuşmuyorum ama bu tarz hizmet işlerinde çalışanlar uzun ömürlü olmuyor çünkü cok mesai az para maniyi guduluyor

İşsizlik yok ağır iş şartları var
En rahatlar memurlar.
Kimseye hesap vermeden hastalandığımda doktora gidebiliyorum, bayramlarda seyranlarda çalışmıyorum, senelik tatilimi istediğim zaman alabiliyorum. Hadi bi çay getir gibi ekstra işlere maruz kalmıyorum. Hafta sonu da tatil...çalışma saatleri benden daha çok olup asgari ücret alanlar isyan etmeyip ne yapsın şimdi?

Etrafta iş çooook ama herkes kendine uygun bir iş arıyor ben bile sırf bu yüzden çalışmıyorum iş çok ama bana uygun yok ne yapayım iş çok diye istemediğim kendi alanım olmayan bir işte mi çalışayım? Hem işveren olarak sabretmelisiniz :)

Valla kiviriyorlar. Hayir canım ne doktoru? Olsa olsa yemek doktoru olurlar :-) hahahaha
Gelip 2 3 gun calisip paralarini alip gidiyorlar.. Gençler maalesef azıcık zora gelemiyor....

Hangi şehirdesiniz?
3 gün çalışmaya 2000 verecekseniz ben geleyim en kötü ablamı göndereyim yemek, mutfak konusunda süperdir.
Millete 1000 tl ye hizmetçilik etmesin. Çok ciddiyim yahu! 2000-6000 diyorsunuz. Şaştım kaldım.

Anladığım kadarıyla herkes kendi tecrübelerine göre yorum yapıyor, benim işsizlik yok gençler tembel diyen üyelerden ricam yarın bir cv oluşturup birkaç yere iş başvurusunda bulunmaları. İş arama maratonuna girerseniz belki daha iyi anlaşılabiliriz. İnanın bir çok yer görüşmeye bile çağırmıyor. Aranızda çalışanlar varsa da engin tecrübelerinizden nasıl kolayca iş bulduğunuzdan faydalanmak isterim.

Hangi şehirdesiniz?
3 gün çalışmaya 2000 verecekseniz ben geleyim en kötü ablamı göndereyim yemek, mutfak konusunda süperdir.
Millete 1000 tl ye hizmetçilik etmesin. Çok ciddiyim yahu! 2000-6000 diyorsunuz. Şaştım kaldım.

3 gün calismaya 2000 değil yanliz. 3 gunluk paralari veriliyor. Ayrica bizim iş bayanlar icin degil. Buraya calisacak kişi aramak icin de yazmadim ki. Sadece ben de sikayetimi dile getirdim.
Dedigim gibi arkadaslar bayanlarin calistigi bir is yeri değil. Oyle sulu yemek türü degil yani...

İşsizlik yok ağır iş şartları var
En rahatlar memurlar.
Kimseye hesap vermeden hastalandığımda doktora gidebiliyorum, bayramlarda seyranlarda çalışmıyorum, senelik tatilimi istediğim zaman alabiliyorum. Hadi bi çay getir gibi ekstra işlere maruz kalmıyorum. Hafta sonu da tatil...çalışma saatleri benden daha çok olup asgari ücret alanlar isyan etmeyip ne yapsın şimdi?
Sonuna kadar katılıyorum. En zoruma gidende asgari ücretle çalışanların hali düşünülmeden memurların zam istemesi. Tamam çoğu kişinin maaşları Türkiye şartlarında kötü durumda malesef, ancak memurluk bi nebze daha rahat kaldı ki bu nedenle herkes memur olmak isterken asgari ücretlilerin burnunu çekmesi beni mahvediyor. Bu ülkede 1000 lira için toprağın altında canından olanda var, 2500 tl maaşı beğenmeyende.

Sekreterlik + çay + gerektiğinde ayak işleri(otoparkta takatukalarımı unuttum alsana) 800TL idi 2 sene önce. Otoparka gönderirlerdi ama öğle yemeğini ofiste tek başıma yerdim maksatları ofis boş kalmasın. Ama beni düşünen yok. Gördüğüm küçümsemenin haddi hesabı yok. Her güne of diyerek başladım. Bir gün dayanamadım bastım istifayı. Şu an işsizim ama orayı terk ettiğime gram pişman değilim. Biraz daha dursam çıldıracaktım. Bu arada üniversite mezunuyum. İnsan dirsek çürütürken kurduğu hayalleri hatırlayınca yıkıma uğruyor kusura bakmayın.

Ucak muhendisiyim. Doktorami yarim biraktim. 2 3 yildir universitede argor olcam diye 1500e profesorlerin ayak islerine kosturdum. Kendime hicbi sey katamadim. Ben de sektorde is aramaya basladim. 8 ayda zor is buldum. Maasim 2 katina cikti. Ama yillardir verdigim emegin yaninda hicbi sey. Yurtdisinda bu bolumu okuyan paraya para demiyor.

Gencler tembel oyle mi? 4 yasimda anaokuluna basladim 14 yasimda gelecek kaygim tavan yapmisti deli gibi calisiyodum. Istanbulun en iyi lisesine girdim. Teknik universiteyi kazandim. Simdiye kadar yuksekti doktoraydi canim cikti. Zor is buldum. Yapi olarak yavas olabilirim ama tembel asla :)

kendi adıma konuşuyorum hiçte tembel değilimdir işimden ayrıldım , bir süredir iş bakıyorum ilanda yazanla gidip görüştüğünde istedikleri hiç aynı olmuyor..iş beğenmemezlik değil işci beğenmemezlik daha fazla örnek veriyorum ilana yazmışlar sekreter aranıyor.. ofis programı bilecek ,telefon trafiğini yönlendirecek ,fax kullanabilecek ,kargoları alıp yollayacak vs ..aranan özellikler :tecrübe en az lise mezunu ,prezentabıl vsvs arıyorlar gidiyorsun,, yanlızz biz yemek servisi de yapmanızı istiyoruz.. gerekirse wc de temizleyeceksiniz..yol parası veremiyoruz..ee ücret , asgari ücret +yemek+sgk ama bu dedikleriniz ilanda yoktu dediğinde işine gelirse bu şartları kabul eden çok insan var kapıda...ee bu durumda genç mi tembel iş veren mi acımasız..ha bu arada çalışma saati diyorsunuz akşam 6 normalde ama tabi yoğunluğa göre 8 olabiliyor.. peki izin onu konuşuruz..

16-20 yaş arası lise öğrencisi demek zaten, şu sıralar tatil olduğu için durgunluk olur, okul başlayınca talep alırsınız bence ama sırf eleman bulamadınız diye bunca işsiz insanı tembel bilmemne diye yaftalamanız çok acımasızca. Siz vasıfsız eleman arıyorsunuz, işsizlik diye yakınan pek çok insan okumuş, belirli vasıflara sahip eğitim almış kişiler. Haliyle bilgi birikimlerini kullanacakları bir işte çalışmak isteyeceklerdir bu çok doğal. Bunun adı tembellik değil, bunun adı aldıgı eğitimin hakkını vermek olur ancak.

Yeni nesil bir garip, tembel, sorumsuzve bağımlı.
Bir işyeri açtım ve burayı açarken aklımdaki son şeydi eleman bulamamak.
Stresten psikolojim bozuldu, yüzüm döktü, saçlarım elimde kaldı.
Tanıdık vasıtası, ilan ne yaptıysam boş.Bir akıl verin ne olur ben elemanı nerden bulucam.
En sonunda aklıma yabancı çalıştırmak geldi, ihtiyaçları varya belki daha iyi olur diye oda kanuna aykırı çalışma izinleri yok.
Bu konudaki tek sıkıntılı ben degilim tüm esnaf arkadaşlarım aynı konudan muzdarip.

Şimdi biraz işim var sonra girip fikirlerinizi alıcam kızlar.

Yeni nesil bir garip, tembel, sbakiyoe bağımlı.
Bir işyeri açtım ve burayı açarken aklımdaki son şeydi eleman bulamamak.
Stresten psikolojim bozuldu, yüzüm döktü, saçlarım elimde kaldı.
Tanıdık vasıtası, ilan ne yaptıysam boş.Bir akıl verin ne olur ben elemanı nerden bulucam.
En sonunda aklıma yabancı çalıştırmak geldi, ihtiyaçları varya belki daha iyi olur diye oda kanuna aykırı çalışma izinleri yok.
Bu konudaki tek sıkıntılı ben degilim tüm esnaf arkadaşlarım aynı konudan muzdarip.

Şimdi biraz işim var sonra girip fikirlerinizi alıcam kızlar.
Biz is basvurusu yapiyoruz sonra arayacagiz
diyorlar is var ama nasil var kim icin var
bakiyorum hep 16-17 yasinda cocuklar bazi yerlerde calistiriliyor maas sgk falan olayi heralde daha ucuza geliyor isletmeye ki boyle bir harita ciziyorlar

Ah..bu konu benim bam telim.
Öncelikle sen kim oluyorsun da genç insanlara garip,tembel ve sorumsuz gibi çirkin sıfatlar yakıştırıyosun? bilmem kaç kişiye ekmek veriyorum ulan ben diye homurdanan patronlar gibisin.
acaba insanlara nasıl bir çalışma şartı sunuyorsun da tanıdıkların dahi sana eleman bulmaktan çekiniyorlar?belki kuş kadar maaşa bir totosunu sildirtmediği kalan işverenlerdensindir?belki sunduğun imkanlar insani değil?sigorta yapıyor musun? sanmam..bunca zaman bir tane bile eleman bulamamanın başka ne açıklaması olacak..
mühendisim, 5 yıldır özel sektörün içindeyim hem arkadaşlarımdan duyduklarımdan hem de kendi tecrübelerimden dolayı nefret ettim,nefret!
yahu adam görüşmeye çağırıyor.başlıyor sıralamaya;ondan da sorumlusun,bundan da sorumlusun,bu işi de sen yöneteceksin buna da sen bakacaksın..he bu benim işim değil deme,senin sorumluluğunda olmasa bile o projeyle ilgili senin de katkı yapmanı bekliyoruz.. istiyoruz da istiyoruz... peki,bunların karşılığında benim ne gibi alacaklarım olacak?
hmm sigorta yapıyoruz (daha ne istiyosun dümbük),
yemek var(Allah razı olsun abi aç kalmıycam sayenizde),
iş sabah 8 bucuk akşam 7,cumartesi de çalışıyoruz.(başlarım senin sosyal hayatına senin sosyal hayatın benim ulan)
-eski işverenim bana açık açık senin hayatında birinci önceliğin daima burası olacak.ondan sonra ailen, sevgilin,kocan çocugun vs.gelecek demişti.evet evet aynen böyle söyledi bana 2 defa hem de.-
yol parası vermiyoruz herkes kendi imkanlarıyla geliyor.(koskoca firma bir servis kaldırmaktan aciz.verdiği kuş kadar maaşıma bile göz dikiyor yol parasını bana kilitleyerek)
öyle hastalanmak yok,düğünün cenazen sünnetin bilmemnen olmayacak olsa bile surat asarız.
eh senin tecrüben yok o yüzden 1000 tl ile başla bakalım.(oldu canım, kızın teki ben öğrenciyken puma magazasında çalışıyordum bu dediğiniz maaşı o zaman alıyordum kusura bakmayın demiş.hödük bana onu şikayet ediyor maaş beğenmiyorlar diye.arkadaşıma hak verdim siz kendinize köle arıyorsunuz dedim en son.)
tecrüben olsa bile teklif edilen rakamlar çok kötü.bunları hep yaşadım geçmişte.üstelik bunlar öyle kenar köşe firmalar falan değil he..bildiğiniz,tanıdıgınız eli yüzü düzgün kurumsal oldugunu iddia eden firmalar.kusura bakma konu sahibi, öyle ne yapsam da elemanın maaşından biraz daha tırtıklasam,ah şu vergileri biraz daha az daha düşürtsem,elemanın maaşı az daha geciksin ne olacak ben parayı bankada işletebildiğim kadar işleteyim, kendime şu marka araba alayım,villamın şu ihtiyaçlarını gidereyim,rabbena hep bana hep bana... dedikçe;
bu ülkede eleman da bulamazsınız,işi beğenen de.

Back
X