Ah..bu konu benim bam telim.
Öncelikle sen kim oluyorsun da genç insanlara garip,tembel ve sorumsuz gibi çirkin sıfatlar yakıştırıyosun? bilmem kaç kişiye ekmek veriyorum ulan ben diye homurdanan patronlar gibisin.
acaba insanlara nasıl bir çalışma şartı sunuyorsun da tanıdıkların dahi sana eleman bulmaktan çekiniyorlar?belki kuş kadar maaşa bir totosunu sildirtmediği kalan işverenlerdensindir?belki sunduğun imkanlar insani değil?sigorta yapıyor musun? sanmam..bunca zaman bir tane bile eleman bulamamanın başka ne açıklaması olacak..
mühendisim, 5 yıldır özel sektörün içindeyim hem arkadaşlarımdan duyduklarımdan hem de kendi tecrübelerimden dolayı nefret ettim,nefret!
yahu adam görüşmeye çağırıyor.başlıyor sıralamaya;ondan da sorumlusun,bundan da sorumlusun,bu işi de sen yöneteceksin buna da sen bakacaksın..he bu benim işim değil deme,senin sorumluluğunda olmasa bile o projeyle ilgili senin de katkı yapmanı bekliyoruz.. istiyoruz da istiyoruz... peki,bunların karşılığında benim ne gibi alacaklarım olacak?
hmm sigorta yapıyoruz (daha ne istiyosun dümbük),
yemek var(Allah razı olsun abi aç kalmıycam sayenizde),
iş sabah 8 bucuk akşam 7,cumartesi de çalışıyoruz.(başlarım senin sosyal hayatına senin sosyal hayatın benim ulan)
-eski işverenim bana açık açık senin hayatında birinci önceliğin daima burası olacak.ondan sonra ailen, sevgilin,kocan çocugun vs.gelecek demişti.evet evet aynen böyle söyledi bana 2 defa hem de.-
yol parası vermiyoruz herkes kendi imkanlarıyla geliyor.(koskoca firma bir servis kaldırmaktan aciz.verdiği kuş kadar maaşıma bile göz dikiyor yol parasını bana kilitleyerek)
öyle hastalanmak yok,düğünün cenazen sünnetin bilmemnen olmayacak olsa bile surat asarız.
eh senin tecrüben yok o yüzden 1000 tl ile başla bakalım.(oldu canım, kızın teki ben öğrenciyken puma magazasında çalışıyordum bu dediğiniz maaşı o zaman alıyordum kusura bakmayın demiş.hödük bana onu şikayet ediyor maaş beğenmiyorlar diye.arkadaşıma hak verdim siz kendinize köle arıyorsunuz dedim en son.)
tecrüben olsa bile teklif edilen rakamlar çok kötü.bunları hep yaşadım geçmişte.üstelik bunlar öyle kenar köşe firmalar falan değil he..bildiğiniz,tanıdıgınız eli yüzü düzgün kurumsal oldugunu iddia eden firmalar.kusura bakma konu sahibi, öyle ne yapsam da elemanın maaşından biraz daha tırtıklasam,ah şu vergileri biraz daha az daha düşürtsem,elemanın maaşı az daha geciksin ne olacak ben parayı bankada işletebildiğim kadar işleteyim, kendime şu marka araba alayım,villamın şu ihtiyaçlarını gidereyim,rabbena hep bana hep bana... dedikçe;
bu ülkede eleman da bulamazsınız,işi beğenen de.