- 16 Haziran 2011
- 16.130
- 70.474
- 798
- Konu Sahibi elmakurdumusun
sizin katılamadığınız yoruma bende katılmıyorum ama rachel.crame arkadaşımızın yorumunu alıntılayamadım için
sizinkini alıntıladım.
memur olmak için afedersin bir taraflarımızı yırttık.23 yaşına kadar ders çalıştım bir fiil.ne gecem
ne gündüzüm ne tatilim vardı.
millet gezerken oturduk eşek gibi de ders çalıştık hala bişeylerden fedakarlık edip çalışıyoruz.
işini yapmayan memur lafına da katılmıyorum ben
ona bakılırsa burda asgari ücretle çalışan şirket elemanlarının bazıları da işini doğru düzgün yapmıyor.
kaytarıyor,hepsi aynı demiyorum ama ben.
Merhaba ,
Siz de genellemeler tuzağına düşmüş gözüküyorsunuz. Memur olmayan kişiler çalışmadı mı ? Hepsi yattı mı sanıyorsunuz ? Özel sektörde çalışanlar ders çalışmadı mı ? Sınavlardan geçmedi mi ?
Veya sanayide çalışan mavi yakalı iş gücü kendi mesleği için çalışmadı mı ? Her şey diploma, okul ve kpss sınavlarından ibaret değil.
Hatalı gördüğünüz ifadeyi düzeltirken kullandığınız kelimelere biraz daha özen gösterirseniz yanlış anlaşılmazsınız.
Asgari ücret belirlemelerinde işveren dostu yaklaşımla yapılan düşük zamlar , tüm çalışanları etkilemektedir. İşe göre ücret ve insani yaşam hakkı hepimizin isteği.
Asgari ücretin arttırılması ve en azından net tutarının açlık sınırı olarak belirlenen rakamlara yükseltilmesi için çaba harcanması gerekmektedir.
Size bir kaç veri sunayım :
TURK-IS'E GORE AGUSTOS AYINDA DORT KISILIK AILENIN ACLIK SINIRI 1.175 TL, YOKSULLUK SINIRI 3.826 TL
BELEDIYE VE OZEL IDARE CALISANLARI BIRLIGI SENDIKASI(BEM-BIR-SEN), AGUSTOS AYINDA ACLIK SINIRININ BIN 199 TL'YE, YOKSULLUK SINIRININ ISE 3 BIN 149 TL YUKSELDIGINI ACIKLADI.
BEM-BIR-SEN'IN YAPTIGI ACLIK VE YOKSULLUK SINIRI ARASTIRMASINA GORE, AGUSTOS AYINDA ACLIK RAKAMLARI 15 TL ARTARAK BIN 199 TL, YOKSULLUK RAKAMLARI ISE 4 TL'LIK ARTIS GOSTEREREK 3 BIN 149 TL OLDU.
( Büyük karakterle yazım nedeni , metnin aslından kaynaklıdır).