• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu ülkede işsizlik var diyen yanılıyor

İş mi var bu ülkede... işletme okudum, iki sene işsiz kaldım, ilanlara bakıyorum 18 - 25 yaşlarında en az 2 sene tecrubeli elemanlar.. vay arkadaş dedim millet heralde anasının karnında tecrube öğreniyor... neyse buldum biyerden tecrubesizim de markette kasiyerlik yapacağım, verdikleri 600 lira maaş (3 sene önceleri) yemek yok, sigorta yok, yol yok... eee ne var, iş bulduğumuza şükredelim... markette kimler var, patronun kardeşi, amcasının oğlu... tabi akrabaları ya yan gelip yatmalarıda cabası...bir hakaretler..müşterilerin yanında azarlamalar.. 5 kuruşcuk eksik olsun hemen müsterinin peşine yollamalar... sabah 8 gece 12 öğlen üç saatte eve gidip dinlenme süreci.. en son ağlayarak eve gelmiştim, dedim başlarım sizede işinizede... sonra mesleğimden farklı bi iş bulmuşum... kaçırmak olmaz, ee eğitiyolarda, zaten sevdiğim bir bölüm bütün gün kitaplarla iç içe.. (kitap grafikerliği) maaş nedir 400 lira (2 sene önce stajer maaşına 1 yıl boyunca şimdi :D 600 lira zam yaptılar ayy ne çokkk ) pufff.. yol yok, sigorta yok.. Allahtan yemek var... sabah 9 akşam 7 eve gidene kadar 8 buçuk oldu sosyal hayat sıfır.. :D allahtan türkiyede iş var ya... vallaa.. acaba nerde bu 2000-6000 lirası maaşla çalıştıran yerler, baktıkta bizmi bulamadık.. sen okadar derslerine çalış, gece gündüz uyuma, en güzel okullara git... mezun oldunmu, iş beğenmiyor diye suçlu ol..

iyice kafam karisti benim, garsonlar 5bin tl mi maas alyormus?
Şef garsonların maaşı 5 binlirayı bulabilir bahşişlerle falan hatta geçenler bile var,normal garson olanların 5 binlirayı bulması zor olur yarı yarıya düşer garsonların bahşişten iyi para alıyorlar, garson tanıdıklarım var onlar söylüyordu.

Ben yalan söylemekten Allah'a siginirim. Neden yalan söyleme geregi duyayim? Ne gibi bir çıkarım olabilir? Internetten eleman aramadim. Esimin sıkıntısını burada ben de belirttim. Detayi da soyledim. Biz bayan calistirmiyoruz. Sulu yemek türü degil. Bizim dukkanimiza yemek için kilometrelerce öteden insanlar geliyor. Böyle bir yerin de maaşları ve calisma sartlari düşük olacak değil.
Bir zahmet hakkimda kimse ileri geri konusup da yalan söylüyor demesin. Ablamin düğünü var onlarla ilgileniyorum. Neyse, hakkimda ileri geri konusanlara hakkimi helal etmiyorum.
Isle ilgili ayrinti falan da sormayın lutfen. Cevap vermeyeceğim. Dedigim gibi buradan işçi de aramiyorum.....

Ayrica benim eşim Allahtan korkan, hak yemeyen namuslu bir isverendir. Elemaninin burnu kanasa hemen koşar hastaneye götürür. Asla kimsenin hakkini yemez. Ileri geri konusup da insanlarin sinirlerini bozmayin. Siz bir garsonun 5binden assagi aldığını dusunuyor musunuz?
Asil siz bilmiyorsunuz. Yok bir hisimla söylemiş, yok bilmem ne yapmismis..! Bana belki ama serefiyle çalışan ve Allah korkusu olan bir adamdan yani esimden öyle bahsetmenizden sizi men ediyorum. Ve asla hakkımı helal etmiyorum. Insan azicik terbiyeli olur...

öncelikle;
1)terbiyeyi senden öğrenecek değilim hanımefendi.
2)senin bana geçmiş olan ya da geçen bir hakkın mı var?helal etsen nolur etmesen nolur,pehh..
3)eşinden 'öyle' bahsetmek ne demek anlamadım?ben ya da bir başka kişi eşine tek bir laf etmedi niye edelim adamı tanıyor muyuz topluca?bizler özel sektör hakkında konuşuyoruz.senin eşinin dükkanından başka bir yerde deneyimin olmayabilir,başka yerler ya da kısacası özel sektör hakkında tek bir harf bilmiyor olabilirsin (ki bence böyle) ama eşinin dükkanının dışında da kocaman bir dünya var.keşke deneyimleme şansına sahip olsaydın.bu kadar tuhaflaşmazdın belki.
4)bak şimdi Allah korkusu ayrı şey, işveren olma-büyük sermayeyi elinde bulundurma-ticaret yapma çok ayrı şey.Boşuna dememişler paranın dini olmaz diye..Biz ne Allah korkusu olan,cumaya gitmeyi hiç aksatmayan,hacılar şunlar bunlar gördük iş çalışanın emeğine,hakkına gelince 180 derece dönüp kendi ceplerine hep biraz daha biraz daha isteyenleri,rabbena hep bana hep banacıları,çalışanın 3 kuruş maaşına dahi göz dikenleri,her yıl cirosunu katlarken kendi cebi daha fazla dolarken,bu başarıda çok emeği olan çalışanlarının maaşını yıllarca yerinde saydıranları ...o yüzden ikide bir Allah korkusunu vurgulaman ben de en ufak bir titreme yaratmadı,üzgünüm.
5)Eşin bir patron olarak tabiiki de işyerinde rahatsızlanan,başına birşey gelen elemanı bir sağlık kuruluşuna götürmekle yükümlü,bu heryerde geçerli. zaten yapması gereken bişeyi lütufmuş gibi söylemen de ayrı ilginç.
5 ya da 6 sayfa kadar öncesinde yazdıklarından alıntı yapıp sana birkaç soru yöneltmiştim.şu şekilde;
jasse: hanımefendi gerçekten çok merak ettim,
2000 tl hiç fena bir maaş değil.yani merak ettim gerçekten size kimler başvuruyor ya da iş tanımınız ve şartlarınız nedir de insanlar 2000 lere hatta 6000 lere yüz çeviriyor?

Gerçekten merak ediyorum çünkü yazdıkların Türkiye'de mi geçiyor yoksa Ütopya'da mı?bunu benim dışımda başka merak edenler de olmuş ve soru yöneltmişler.ama hepsine yanıt vermekten itinayla kaçıyorsun.Farkındaysan sen konu sahibinden rol çalmış oldun yani yazdıkların onun konusunun önüne geçti.birçok kişi konu sahibine cevap vermeyi bırakıp senin yazdıklarına ithafen cevap yazıyor.bu durumda senin çıkıp bir açıklama yapman gerekiyordu,yapmadın.yalan söylemiş olman daha mantıklı geliyor bu durumda.
işyerinin adını adresini vermek zorunda değilsin.kimse senden bunu istemedi.ama yazdıkların gerçekse detayları yazabilirsin.mesela 2000-6000 çok iyi bir rakam.işletmeniz bebekte,etilerde ya da tarabyada mı?ünlü bir restaurantı mı işletiyorsunuz.gizemli hareketler filan..5000 tl alan garson duymadım.şimdi duyunca kariyerimi bırakıp garsonluğa geçiş yapma hevesi geldi sayende,teşekkür ederim.
herneyse ben o kısımla zaten ilgilenmiyorum.benim ilgilendiğim tutarsız ve bir türlü aydınlatılmayan noktalar.bu kadar iyi bir işletme (kmlerce öteden insanlar yemek yemeğe geliyormuş )böyle iyi bir para veriyorken ve eşin de bu kadar kanatsız melek bir işverenken;siz neden eleman sıkıntısı çekiyorsunuz o zaman?neden eleman sirkülasyonu sık?anlattığına göre bundan iyisi şamda kayısı..yani daha ne istiyor bu insanlar?işsizlik aldı başını gidiyor,çok daha kötü yerlerden ayrılmamakta ısrar edecek kadar işine sadık insanlar var bu ülkede,size hep mi tembeli denk geldi yani?..sizin kusurunuz ne?senin işletmenin karanlık tarafı ne ki min 2000-max 6000 tl e rağmen birkaç güne bırakılıyor? ben bununla ilgileniyorum..bununla ilgili sorular geldiğinde geçiştirmen yalan söylemeni düşünmemize sebep oluyor açıkçası.
neyse,daha yazardım ama çok uzatmak istemiyorum.

öncelikle;
1)terbiyeyi senden öğrenecek değilim hanımefendi.
2)senin bana geçmiş olan ya da geçen bir hakkın mı var?helal etsen nolur etmesen nolur,pehh..
3)eşinden 'öyle' bahsetmek ne demek anlamadım?ben ya da bir başka kişi eşine tek bir laf etmedi niye edelim adamı tanıyor muyuz topluca?bizler özel sektör hakkında konuşuyoruz.senin eşinin dükkanından başka bir yerde deneyimin olmayabilir,başka yerler ya da kısacası özel sektör hakkında tek bir harf bilmiyor olabilirsin (ki bence böyle) ama eşinin dükkanının dışında da kocaman bir dünya var.keşke deneyimleme şansına sahip olsaydın.bu kadar tuhaflaşmazdın belki.
4)bak şimdi Allah korkusu ayrı şey, işveren olma-büyük sermayeyi elinde bulundurma-ticaret yapma çok ayrı şey.Boşuna dememişler paranın dini olmaz diye..Biz ne Allah korkusu olan,cumaya gitmeyi hiç aksatmayan,hacılar şunlar bunlar gördük iş çalışanın emeğine,hakkına gelince 180 derece dönüp kendi ceplerine hep biraz daha biraz daha isteyenleri,rabbena hep bana hep banacıları,çalışanın 3 kuruş maaşına dahi göz dikenleri,her yıl cirosunu katlarken kendi cebi daha fazla dolarken,bu başarıda çok emeği olan çalışanlarının maaşını yıllarca yerinde saydıranları ...o yüzden ikide bir Allah korkusunu vurgulaman ben de en ufak bir titreme yaratmadı,üzgünüm.
5)Eşin bir patron olarak tabiiki de işyerinde rahatsızlanan,başına birşey gelen elemanı bir sağlık kuruluşuna götürmekle yükümlü,bu heryerde geçerli. zaten yapması gereken bişeyi lütufmuş gibi söylemen de ayrı ilginç.
5 ya da 6 sayfa kadar öncesinde yazdıklarından alıntı yapıp sana birkaç soru yöneltmiştim.şu şekilde;
jasse: hanımefendi gerçekten çok merak ettim,
2000 tl hiç fena bir maaş değil.yani merak ettim gerçekten size kimler başvuruyor ya da iş tanımınız ve şartlarınız nedir de insanlar 2000 lere hatta 6000 lere yüz çeviriyor?

Gerçekten merak ediyorum çünkü yazdıkların Türkiye'de mi geçiyor yoksa Ütopya'da mı?bunu benim dışımda başka merak edenler de olmuş ve soru yöneltmişler.ama hepsine yanıt vermekten itinayla kaçıyorsun.Farkındaysan sen konu sahibinden rol çalmış oldun yani yazdıkların onun konusunun önüne geçti.birçok kişi konu sahibine cevap vermeyi bırakıp senin yazdıklarına ithafen cevap yazıyor.bu durumda senin çıkıp bir açıklama yapman gerekiyordu,yapmadın.yalan söylemiş olman daha mantıklı geliyor bu durumda.
işyerinin adını adresini vermek zorunda değilsin.kimse senden bunu istemedi.ama yazdıkların gerçekse detayları yazabilirsin.mesela 2000-6000 çok iyi bir rakam.işletmeniz bebekte,etilerde ya da tarabyada mı?ünlü bir restaurantı mı işletiyorsunuz.gizemli hareketler filan..5000 tl alan garson duymadım.şimdi duyunca kariyerimi bırakıp garsonluğa geçiş yapma hevesi geldi sayende,teşekkür ederim.
herneyse ben o kısımla zaten ilgilenmiyorum.benim ilgilendiğim tutarsız ve bir türlü aydınlatılmayan noktalar.bu kadar iyi bir işletme (kmlerce öteden insanlar yemek yemeğe geliyormuş )böyle iyi bir para veriyorken ve eşin de bu kadar kanatsız melek bir işverenken;siz neden eleman sıkıntısı çekiyorsunuz o zaman?neden eleman sirkülasyonu sık?anlattığına göre bundan iyisi şamda kayısı..yani daha ne istiyor bu insanlar?işsizlik aldı başını gidiyor,çok daha kötü yerlerden ayrılmamakta ısrar edecek kadar işine sadık insanlar var bu ülkede,size hep mi tembeli denk geldi yani?..sizin kusurunuz ne?senin işletmenin karanlık tarafı ne ki min 2000-max 6000 tl e rağmen birkaç güne bırakılıyor? ben bununla ilgileniyorum..bununla ilgili sorular geldiğinde geçiştirmen yalan söylemeni düşünmemize sebep oluyor açıkçası.
neyse,daha yazardım ama çok uzatmak istemiyorum.

Hı hı tamam...

bende şu an iş arıyorum 1500 tl maaş piyasa şartlarında iyi bi maaş gibi gözüküyor şu an çünkü maaşlar genelde 1000-1300 arası:(

Okuyup kendi meslegine uygun bir is bulamayanlarda var,
Bir uzmanligi olmasada fiziksel guc gerektiren isleri yapmak istemeyenlerde var,
Asgari ucrete ve kendi meslegini yapamamaya razi olsalar dahi is bulamayanlarda var,
Calismadi zor gelip is begenmeyenlerde var.(daha kistaslari cogaltmak mumkun)
Yani var da var,umarim gonlunuzce bir calisan bulursunuz..

Garson 5000 lirayı nerde alıyormuş yahu, ben öğrencilik hayatım boyunca yaptım hiç öyle meblağlar görmedim.. Hayır alınıyorsa ben de alayım, kaç yıllık da tecrübem var, ne iş olsa yaparım abi :rolleyes:

Veterinerde sabah 8:30 akşam 07:00 da çalışıyordum.sabah 8:30 u bi geçeyim hele geç kalma derdi patronum.akşam bulunduğum sokakta iş yerini en son ben kapayırdım kız başıma akşama kalırdım buna rağmen patronum aslında bu saatte erken deee neeeeyse derdi.işe girerken 400 tl maaş ve etrafı temizleyeceksin o kadarcık dedi ama çocuklarına dadılık yapmadığımmı kaldı beceriksiz oluşummu aç kalıışımmı.yemek bile almazdı 9 ay sabrettim çıktım ve şuanki iş yerime girdim. Sabah 9 akşam 6 + sigorta + örmuhabe öğreteceğiz buranın temizlikçisi yemek yapanı var hiçbiiey yapmayacak denildi 650 maaş denildi.şuan mı? İki aydır maaşımı alamıyorum.he aldığım zamanlarda 500 lira alıyordum.5 ayı geçiktir çalışıyorum.sigorta yok.sabah 8:30 akşam 8:30 du. Ve muhasebede laf mı.tuvalet temizlettrriyor bulaşık yıkattırıyor. Lafa gelincede kapının yeri belli. Ben onca yerde çalıştım.hepside iki kuruş veriyor diye kendini bişey sanıyor.bizde insanız. Benim bütün şenkim kırılıyor

Yeni nesil bir garip, tembel, sorumsuzve bağımlı.
Bir işyeri açtım ve burayı açarken aklımdaki son şeydi eleman bulamamak.
Stresten psikolojim bozuldu, yüzüm döktü, saçlarım elimde kaldı.
Tanıdık vasıtası, ilan ne yaptıysam boş.Bir akıl verin ne olur ben elemanı nerden bulucam.
En sonunda aklıma yabancı çalıştırmak geldi, ihtiyaçları varya belki daha iyi olur diye oda kanuna aykırı çalışma izinleri yok.
Bu konudaki tek sıkıntılı ben degilim tüm esnaf arkadaşlarım aynı konudan muzdarip.

Şimdi biraz işim var sonra girip fikirlerinizi alıcam kızlar.
o kadar haklısınızki. İşe girerken her şeyi biliyorlar, her işi yaparlar ama biraz çalışınca sapıtmaya başlıyorlar. her şey zor geliyor ve bahsettiğim çalışma saatleri hafta içi 09:00-18:00

Öğretmenim,branşım Türkçe.2 yıldır atanamıyorum.Bu memlekette öğretmenlikten başka hiçbir meslekte ücretli denen saçmalık yok.Maaşı,tatili vs...Alay eder gibi...Ben de fabrikaya girip çalışacağım kısa bir süre sonra.Babam 15 yıldır aynı yerde,sigortası tam yatar,maaşı da gününde yatar.Ne heves,ne umut...Kırdılar hepsini...

Muhasebe işi yapıyorsun, bunun için giriyorsun bir bakmışsın sonra çayı da sen yapıp servisini yapıyorsun temizliğin de, verilen ücret ne peki? Asgari, sigorta desen deneme süreci, benim arkadaşım muhasebe sektöründe bir şirkete 4 yılını verdi, üstelik çayından temizliğine o yapıyor.

Ayrıca şirketin genel muhasebesinden sorumlu işi ağır ve yoğun olmasına rağmen aldığı ücret asgarinin biraz üzerinde üstelik ne yemek şirketten ne yol, ve hastayım, doktorluk işim var diyemiyorsun bile neden? İzin alması çok zor, sürücü belgesi almak için sınava gitmesi bile sorun olmuştu, iş çok ama verilen ücretler işe göre, geçinmeye göre az bence yani iş çok ama (çakal) işveren de çok:KK14:

Son düzenleme:
İş beğenmeyen gençler de var,insafsız patronlarda.
Kötü niyetli patronlar insanların çaresizliğini sonuna kadar sömürmeye çalışıyorlar.
Hayatı anlayamamış gençlerde mucize bekliyorlar filmlerdeki gibi...

Ama sanırım bu ülkede işsizlik konusunda yaşanan en büyük sıkıntı diploma'ya yüklenen anlam.
Sanki diploma alınca bir kağıt parçası senin geleceğini garantileyecek gözüyle bakılıyor.
Bir sürü yetersiz üni. açılıyor oraya girebilende sanıyor ki hayatım kurtuldu.

İyi işyerlerine girebilmek için iyi olmak gerekli ve yığınların içinden dikkat çekmek.
Bu devir artık çoğunluğun diplomasının olduğu bir devir.
Bu nedenle üni. mezunuyum ama işsizim demek artık şaşılacak bir durum değil.

Bende yıllarca geliri ve imkanları iyi bir işte çalışmış ve sonrada kötü iş yerlerine işe alınıp işi bırakmış ve uzuuuun süre iş arayıp bulamamış biri olarak şunu söyleyebiliyorum eğer işverene para kazandıracak özellikleriniz varsa iş bulabilirsin.Ve bunun için diploma sadece bir başlangıç.Kaç dil biliyorsun?Bilgisayarda hangi programları kullanabiliyorsun?Kendini ifade edebiliyor musun?İnsan ilişkilerin,stress yönetimin nasıl?.....vb.

Konu sahibine de şunu önerebilirim nasıl iş arayanlar tercih edilmek için diğerlerine göre cazip yönlerini açığa çıkarmaya çalışıyorlarsa sizde iş arayanların sizi tercih etmeleri için şartlarınızı daha cazip hale getirebilirsiniz diye düşündüm.

İnşallah işe ihtiyacı olan v size faydası olacak kişiler ile karşılaşabilirsiniz.

Yaptıracağı iş telefona baktırmak, ihracat veya ithalatı da yok , üni. mezunu, yabancı dil bilen, giyimine özen gösteren , ehliyetli , ofis programlarını kullanmayı bilen gerektiğinde muhasebeye yardım edecek olan, şirket içi temizlik, hani nerdeyse yanadığında beni de olsun mu diyesim var.. veya boş günlerde evinizi de temizleyelim mi

Yaptıracağı iş telefona baktırmak, ihracat veya ithalatı da yok , üni. mezunu, yabancı dil bilen, giyimine özen gösteren , ehliyetli , ofis programlarını kullanmayı bilen gerektiğinde muhasebeye yardım edecek olan, şirket içi temizlik, hani nerdeyse yanadığında beni de olsun mu diyesim var.. veya boş günlerde evinizi de temizleyelim mi

Konu 1 senelik :KK14:

'TEMBEL,SORUMSUZBAGIMLI'bu nasıl bir ithamdır allah aşkınıza yeni nesil çok zeki ve çok bilgili.Ve sizin bahsettiğiniz yaş aralığı şuanda okuyor..Çalışmak için daha çok erken..

Back
X