Bu Yaşadığım Ne?

mavihayall

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
387
126
33
27
Herkese tekrardan merhaba günlerdir aklımda olan bu konuyu size danışmak istedim.23 yaşındayım önceki konularımda bahsettim aile hayatımda ezildim ilk daha sonra orta okul ve lisede çok fazla akran zorbalığına uğradım.Kendimi çok ezik hissediyorum özgüvenli olacak olsam hemen geçmişte yaşadıklarım yüzüme vuruluyor ayy onlar seni dövmüştüler lisede hatırlıyor musun diyorlar.Çok konuşkan sıcak kanlıyım bi arkadaş grubuna girince hiç değer görmüyorum tamam kiloluyum kısayım çokda güzel değilim ama tam olarak bunlara bağlı olmadığını düşünüyorum ne çirkinler var özgüvenli oldukları için göze güzel geliyorlar.Kitap okuyorum ingilizce çalışıyorum başka ne yapabilirim özgüvenli olup kendimi sevebiilmem için?Değer görebilmem için nasıl davranmam gerekiyor?Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kendini sevmen için sağlıklı ve başarılı olduğunu bilmek yetmez mi ? Hem insanlar seni gözünde büyütse ne olacak ki senin tarafından hep beklenti içine girecekler. Boşversene kendin için yaşa başkaları için değil.

Benim çok başarılı bulduğum bi teknik var özgüven geliştirme konusunda. Yapmaktan çekinilen, zorlanılan ne varsa bi listesi oluşturuluyor. Ama ufacık şeyler bile dahil bu listeye, akla gelen ne varsa. Sonra bunlar kişiye göre yapılması en kolaydan başlayarak gerçekleştiriliyor. Ne zaman o madde kişi için sıradan basit bi şeye dönüşür, o zaman diğer meddeye geçilir. Tabi bu konuda kararli olmak lazım çünkü bazen maddeler zorlaştıkça aylarca yapamadığı oluyor insanın. Ama o maddeleri yaptıkça hem insanın cesareti artıyor hem de kendindeki gelişmeyi daha net görüyor. Tabi bu teknik tamamen kişinin kendi iç huzuruna kavuşması, özgüven kazanması için. Yoksa hayatta eskiden kalan motivasyon baltalayıcılar konuşmaya devam edicek tabi. Ama siz iç huzurunuzu yakalamışsanız söylenenler karşısındaki hisleriniz ve tepkileriniz değişir. Hatta belki o insanları hayatınızdan çıkarma cesareti bulursunuz. Hadi diyelim çıkaramıyorsunuz, zamanla içinizdeki özgüven, huzur, duruşunuza-cevaplarınıza yansır ve hepsi susup size saygı duymak hatta belki özenmek zorunda kalır. Ben buna inananlardan ve deneyimleyenlerdenim.

Kendine en çok güvendiğin konuda kendini geliştir ve uzmanlaşmaya bak. Sana negatif enerji veren insanlarla hemen iletişimini kes. Kendini geliştirdiğin konuda ilerledikçe özgüvenin gelecek. Ve kendini sev, kendine bak. Zamanla özgüvenin gelecek. Oturduğun yerden daha fazla asosyal olmak dışında bir şey ilerletemezsin.

Kendini sevmeyeni başkası niye sevsin ki. Kitap okumakla, yabancı dil öğrenmekle ,kariyer sahibi olmakla kendini sevmez insan. Başkaları tarafından kabul görme ,beğenilme fikrini kafandan çıkar. Elalem için değil kendin için yaşa.

Bi tweet okumuştum. İnsanlara karşı zor olmamak için kendini o kadar basitleştiriyosun ki sana değer vermeye gerek görmüyolar yazıyordu. Bence öncelikle kendini sen değerli gör. Kendini sen sev sen saygı duy. Sonra da seni mutsuz eden insanlardan uzaklaş, yeni arkadaşlar edin çevreni değiştir. Bir de bana göre, insanlara kendinde sevmediğin özelliklerinden bahsetme. Sen kendini biraz eleştirince onlarda kendilerine hak görüyolar seni ezmeyi. Seni senden daha kötü eleştirmeye başlıyolar. Belki buna da dikkat edebilirsin.

yani benim anlamadigim cingene gibi olmak ovunulecek bir sey mi? su an biri bana saldirsa buyuk ihtimal ben de dayak yerim cunku hayatimda daha once hic kavga etmedim. sonradan biri bunu benim yuzume vursa da “e ne yapayim ben fight club icinde buyumedim ki, karsimdakiler insan degildi” der gecerim. gecmiste kalmis bir sey icin cekinmek cok anlamsiz.

bir de hic mi ortaminiz degismedi? mesela lisede yasamissiniz boyle bir olay, universitede farkli arkadasliklar kurmadiniz mi? orada nasilsiniz yeni tanistiginiz insanlar icinde?

Önce kendini insanlara kabullendirmek zorunda olmadığını bil.Sen diger herkes gibi biriciksin ve hayatta etrafında ailen arkadaslarin ıstediğin kadar kalabalık icinde olsan da hep teksin aslında. Kimsenin mecburi arkadaşligina ihtiyacın yok hele ki seni dış görünüsünle kabullenip kabullenmeyecek biri gibi gören sığ kişilerle.böyle kisilerle arkadas olacagina hayali bir arkadas uydurup onunla sohbet et inan daha faydalı olur.Ayrıca kendini geliştirmek adına bir seyler yapmak istemen cok güzel ama bunlari bir ödev gibi degil zevk icin yap.Film izlemek gibi.Imkanin varsa spor kursları olabilir.Inan bana sen kendine yatirim yaptikca sosyallesme otomatik olarak gelir.

Krndimden ornek veriyom. Korona suresince cok hareketsiz kalip kilo aldim. Aynaya bakinca kendimi guzel bulmuyordum. Simdi instafmgramdan birini takip ediyorum ve hergun onun yaptigi hareketleri yapiyorum. Yuruyuse basladim bu arada. Her gun mumkun mertebe yurumeye calisiyorum. Bu bile beni kendimle baristirdi.

bunu başarmak istiyorum kendimi nasıl sevebilirim bilmiyorum bacağımda bi problem var oda kendimi sevmeme engel yamuk yürüyorum ve hiç tedavisi yokm

teşekkür ederim uygulayacağım

teşekkür ederim mesajınız gerçekten moralimi düzeltti bi nebze ben üniversite 1 dönem okudum bıraktım 2.dönem o sebebple hayatım pek değişmedi

Böyle kendini zorlayarak kendini programlayarak özgüvenli olunmaz.

Öncelikle seni özgüvensiz hissettiren ortamdan uzaklaş. Benim ailemin yanindaki özgüvensizligimi ve günlük hayattaki özgüvenimi görsen bipolar zannedersin. Ailenizi secemezsiniz gecmisi degistiremezsiniz. Ama arkadas cevrenizi seçebilir, geleceginizi degistirebilirsiniz. Ben lisede akran zorbaligina cok uğradim mesela genede icten ne kadar yikilsam da dıştan dimdik özgüvenli durdum ve o liseden hickimseyle görüşmüyorum. Sizin aynisini yapmaniz icin engel ne ? Sizi özgüvensiz hissettiren seylerden kacinin derken bu kilolariniz da olabilir önce kilo verin bu sizi rahatsiz ediyorsa. Baskalari gibi "önce kendi sagligini düşün " demeyecegim. Zaten kilo verince boyunuz da uzun gözükür. Sizi rahatsiz eden ne varsa kurtulun

83 milyon nufuslu bir ulkede neden baska insanlari denemiyorsun?

Hakikaten bu kadar mal nasil oluyorda sokakta dolaniyor diye dusunurken yazdiklarindan cekirdekten yetistigini gordum zira ortalama zekaya sahip hicbir insan ayy seni dovmustuleeer diyerek hatirlatmaz zulum gordugun konularda asagilamak yeriine destek olur, deger gormemenin sebebi bu ruh hastasi insanlara kendini sevdirmeye calistigin icin olabilir ,bu tipler seni sevse kendin olmaktan vazgec

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…