Bu yaşadıklarıma inanamıyorum :(

canım seni herkes anlıyordur.. hem endişe hem korku hem üzerine tepki hakaret.. bi de ablasın kırıldın.. haklısın.. ama ne yapacaksın ne yapabilirsin? babana söylemek neyi çözecek bu aşamada en azından söyleme.. ama annene söyle.. biri bilmeli senden başka.. yanında olacaksın.. elinden geleni yapacaksın.. tabi kardeşine değer veriyorsan.. ki vermesen böyle sinirlenmezdin.. kırılmazdın..

ama sakinleş artık.. geçti sonuçta kazasız belasız.. bundan sonrasına bak.. al karşına konuş.. iki kızkardeş olmak çok değerli.. aranızı bozma.. bir ömür omuz omuza olun inşallah..

canım anneme söylicem ama nasıl inan bilmiyorum annem hemen beni suçlar :(

haklısın belkide canım şuanda öyle üzgünümki herşey boş geliyor inan

Canım sen bizi dinle..konuş onunla..şikayet etme kimseye kardeşini..eğer bunu yaparsan başına gelececek en kötü durumdan bile kimseyi haberdar etmez..bütün belalardan kendisi kurtulmaya çalışır..belki de kurtulamaz..ergenlik böyle bir şey işte ortam çok kötü..arkadaşlıklar menfaate dayalı..her pislik var..görmüyo muyuz haberlerde her gün neler oluyo ?? madem bu kadar korktun başına bir şey gelmesinden o zaman artık daha fazla kızma ona kendine çek onu..konuşmak her şeyi çözer..

Canım sen bizi dinle..konuş onunla..şikayet etme kimseye kardeşini..eğer bunu yaparsan başına gelececek en kötü durumdan bile kimseyi haberdar etmez..bütün belalardan kendisi kurtulmaya çalışır..belki de kurtulamaz..ergenlik böyle bir şey işte ortam çok kötü..arkadaşlıklar menfaate dayalı..her pislik var..görmüyo muyuz haberlerde her gün neler oluyo ?? madem bu kadar korktun başına bir şey gelmesinden o zaman artık daha fazla kızma ona kendine çek onu..konuşmak her şeyi çözer..

haklısın canım ama biraz uzak durucam üzülsün kıymetimi anlasın

canım anneme söylicem ama nasıl inan bilmiyorum annem hemen beni suçlar :(

niye suçlayacak? çıplak peşinden mi gitseydin.. aramışsın korkmuşsun hepsini söyle annene.. ama annen de baban gibi aşırı sinirlenecek biri ise bir süre ona da söyleme.. önce kardeşinle mutlaka konuş.. o kızsa da sen biraz alttan al.. "ergenler" mantıksız oldukları kadar duygusaldırlar da:))) dayanamaz ablasına..

niye suçlayacak? çıplak peşinden mi gitseydin.. aramışsın korkmuşsun hepsini söyle annene.. ama annen de baban gibi aşırı sinirlenecek biri ise bir süre ona da söyleme.. önce kardeşinle mutlaka konuş.. o kızsa da sen biraz alttan al.. "ergenler" mantıksız oldukları kadar duygusaldırlar da:))) dayanamaz ablasına..

yok canım peşinden git diye değil :) bak sevgilini duydu da seni tehtit ediyorsa sen ona böyle davransın diye yol açtında gibi konuşmalar olacak

yok canım peşinden git diye değil :) bak sevgilini duydu da seni tehtit ediyorsa sen ona böyle davransın diye yol açtında gibi konuşmalar olacak

sen annen ve babandan çok ebeveyn mi oldun kardeşine diye aklıma geldi? sana fazla mı sorumluluk yüklüyorlar? sen de genç bir kızsın.. "anne benim yolumdan gitmeyi değil ona kendi yolunu çizmeyi öğretsek.. siz öğretseniz" demeni isterdim..

sen annen ve babandan çok ebeveyn mi oldun kardeşine diye aklıma geldi? sana fazla mı sorumluluk yüklüyorlar? sen de genç bir kızsın.. "anne benim yolumdan gitmeyi değil ona kendi yolunu çizmeyi öğretsek.. siz öğretseniz" demeni isterdim..

bu konuda çok haklısın çünkü annem kaza geçirdikten sonra çok sorumluluk aldım almak zorunda kaldı :(

bu konuda çok haklısın çünkü annem kaza geçirdikten sonra çok sorumluluk aldım almak zorunda kaldı :(

bunu da ailenle konuşmalısın.. tamam kazadan sonrası mecburiyet olmuş ama kardeşinin her hareketinden seni sorumlu tutmak kolaycılık.. kızlarının başında oturup kendi ilgilenecek.. kardeşine de söylemelisin özellikle tehdit olayını.. kız kardeşler birbirlerini idare eder sen niye beni üzüyorsun bu tehditlerle gibi.. duygusal yaklaş.. onu idare etmek istediğini ama çok endişelendiğini söyle.. ama bağırmadan kızmadan..

Baskı yaparak hiç bir insan doğru yola gelmez.
Babandan baskı gördüğün korktuğun halde sevgilin var, kız kardeşine baskı yaptığın halde seni dinlemeden dışarı çıkıyor.
Yerinde olsam ortalığın durulmasını bekler kardeşinin mutlu olduğu bir zaman yakalar ve birbirinize karşı daha fazla tölaranslı olmanız için konuşma yapardım.
Mesela kız kardeşinin arkadaşlarını bil, dışarı çıkmak mı istedi kıyameti koparma çıksın ama sana güveniyorum gittiğin yeri söyle ve 1 saatte burada ol de vs.
İnan hem kardeşinle aranı düzeltirsin hem ailenle.
Hayat birbirinin hayatını kısıtlamakla geçmez.
Hem böyle evden kimseyi dinlemeden telefonlara cevap vermeden çıkması daha kötü Allah korusun başına birşey gelebilir.
Ayrıca son olarak kardeşinin ciddi bir sorunu olabilir, iftira ağlama vs diyorsun. Yanında olmaya sorununu öğrenmeye çalış.

Kardesinin kufurlerini, saldirmalarini tasvip edecek degilim.

Ama ben sende de hata oldugunu dusunuyorum. Kiz her gece mi cikiyor? Yok. O gece cikmak istemis. Bir de sebep soylemis, iftira filan. Belli ki birsey var yani. "hayir, izin vermiyorum da babama soylerim de" diye bagrinacagina, "ne oldu" diye sorabilirdin. Kiz sana ablaliktan dem vururken haksiz degil yani. Senin derdin kiz degil ki, babanin korkusu. Ben de istemezdim senin gibi ablam olsun acikcasi. Konusmadan, anlamadan baskilar, izinler, ustune babayla tehdit filan... Bunlarin yerine "dur bakalim, anlat ne oldu, birsey varsa birlikte de cikariz gerekirse" diyen, ilgili bir ablayi tercih ederim. Benim de kiz kardesim var yani. Bir durum oldugunda asla tehdit etmem, ha o beni tehdit etse de kendisinin iyi niyetine asla guvenemem. Dogruya dogru.

Kardesinin yaptigi tehditler ve tavirlar da hos degil. Ama siz karsilikli olarak kardes kavgasi etmissiniz. Tek fark o kufur de etmis. Baska fark yok. Biriniz da hakli degil, ikiniz de aynisiniz. Artik nasil duzeltirsiniz bilmem.. Ama bir dahaki sefere asip kesmeden once kardesini bir dinle. Nacizane tavsiyem.

Bizde 3 kizkardesiz bende ayni seyleri yasadim gayet iyi anliyorum. Kardesim evlendi dahala oturur konusurum dahala beni anlamaz kizdim dovdum kucukkene olmadi genc kiz oldu kac kere oturup konustum tamam diyor arkamdan yapcagini yapiyor ve sonunda hakli cikiyorum. Ne care =( Uzuluyor bende uzuluyorum Sana tavsiyem annenle babanla konus. Duzelcek gibi degilse psikologa gidin. Herzaman arkadas gibi konus idare et ama olculu .

Back
X