Bu yaşta bunları düşünmek için erken ama..

Welldone0

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2016
4.205
10.441
208
20 yaşındayım.Üniversitesi öğrencisiyim.Benle yaşıt bir arkadaşım yaklaşık 2 yıldır evli.Bir diğer arkadaşım ise evlilik hazırlığında.(Arkadaşlarımla farklı şehirlerdeyiz).Ben şu ana kadar hoşlandığım kişilerden bi karşılık alamamışken yaşıtlarımın evleniyor olması beni bir garip hissettiriyor.İki kişinin birbirinden hoşlanması,sevmesi bana o kadar uzak ki ve bir o kadar da olağanüstü bir durum.İnsan bir kere sevgisine karşılık bulamaz mı ya.
Sadece içimi dökmek istedim.Siz bu konuda ne dersiniz?

hoşlanmalar, aşklar, tabiri caizse takılmalar bu yaşta hoş ama, evlilik nedir? Erken evlilik bana çok üzücü geliyor, daha çocukluktan gençliğe yeni geçiş döneminde direkt kadın olmak ve o ağır sorumluluğu sırtına almak bence bir bayanın kendine yapacağı en kötü şey.

Daha yaşın 20 bu yaşta erkekler çocuk

Ben 25 yaşında bekarken benimle yaşıt birisi ikinci eşinden boşanıyordu

Aceleye gerek yok daha önüne çok kişi çıkar

Acele gidip tanıyamadAn yapılan heves evlilikleri kısa ömürlü oluyor

Bunun tam tersi olması gerekiyor normalde. Sen üniversite okuyorsun diye o evlenen kızların sana özenmesi lazım.

20 yaş evlilik için o kadar küçük ki. Okumanın gezmenin yeni şeyler kesfetmenin yaşı bu. Olaya aşk olarak bakacak olursan da mutlaka çıkacaktır karşına zamanı gelmemiştir sadece.

Daha cok erken onunuzde uzun bi yol var. Bende sizin gibi dusunurdum iki insanin birbirini karsilikli sevmesi mi aman allahim asla olmucak bu hayatimda diye dusunurdum ama oyle olmuyormus karsilikli sevdigimiz biriyle evliyim simdi cok ta mutluyum. Hee bu arada bende 20 yasinda evlendim simdi ki aklim olsa 24 ten asagi evlenmezdim

Yakında 22 olacağım. Kız kardeşim evli bebek bekliyor, bütün kuzenlerim evli. Arkadaşlarım ya nişanlı ya uzun süreli ilişkileri var biri nikah tarihini gönderdi geçenlerde. Benim sevgilim bile yok. Camdan mi atlasam?

Evlilik çok da matah bir şey değil. Bu günlerinizin tadını çıkarın nasılsa olacak ilerde.

20 yaşındayım.Üniversitesi öğrencisiyim.Benle yaşıt bir arkadaşım yaklaşık 2 yıldır evli.Bir diğer arkadaşım ise evlilik hazırlığında.(Arkadaşlarımla farklı şehirlerdeyiz).Ben şu ana kadar hoşlandığım kişilerden bi karşılık alamamışken yaşıtlarımın evleniyor olması beni bir garip hissettiriyor.İki kişinin birbirinden hoşlanması,sevmesi bana o kadar uzak ki ve bir o kadar da olağanüstü bir durum.İnsan bir kere sevgisine karşılık bulamaz mı ya.
Garip hissetmekle haklısın,ben de garip hissettim.
İnsan okumayı,çalışmayı hiç mi düşünmez?
Bu yaşta nedir bu koca merakı kızlarda anlayamadım bir türlü?
Neyse sen hele bir mesleğini eline al,bak peşinde kimler kimler koşacak.

her şey vaktinde güzel. 20 yaş evlilik için çok ama çok erken. bu yaşta vizedir finaldir bu gibi konular iyi gider.

en keyifli yaşları yahu gez toz arkadaş edin okulunu bitir.Evlilik ne daha 20 yaşındasın sen bakma o arkadaşlarına sen rahatına bak.

İkisi de okuyor ,evli olan açıktan okuyor.
Açıktan okuyan en rahatı. Diğer arkadaşının ise yükü 2 kat daha fazla. Evlenmek hayatımızdaki en önemli şey olmamalı bayanlar için. Önce üniversiteyi bitir meslek sahibi ol. Sonra işini bul paranı kazan. Öncelikle bir bayan tek başına ayakta durabilmeli. Evlilik sonra oluyor zaten. Sen düzeyli ilişkiler yaşayarak erkekleri tanımaya çalış bu yaşlarda bence. İlk hedefin okulu bitirip para kazanmak ve güçlü olmak olsun. Daha okulun son yıllarında da evlenenleri göreceksin ama imrenme bence. Önce kendini yetiştir.

ha ha konu sahibi sizce neden tüm kına gecelerinde sadece evlenmiş kadınlar ağlıyor?
gelinle samimi olsun olmasın tüm kadınların gözü yaşlı.
ne kadar mükemmel evliliği olursa olsun kişinin baba evi rahatı olmuyor beya,
o yüzden ne kadar geç, o kadar iyi bence.
siz keyfinize bakın, oooooooh yaz tatilinde gidin anacığınızın evine, yapın nazınızı.

30 yaşındayım, hamilelik ayağına anama babama nazlanma planları yapıyorum şimdiden.
çok mu fenayım nedir :KK76:

Evet gerçekten bunları düşünmen için erken. Bir o kadar da manasız.
Bu aşk, sevgi, hoşlanma işi nasip. Bana da evlilik gibi şeyler çok uzak geliyordu ama zamanı gelince oluveriyor.
Arkadaşlarının ikisi de çok erken yaşta evliliği seçmişler. Ne işin var Allah aşkına o yaşta evlilikle? Okulunu oku, işini eline al, gez toz sonra bakarsın.

13 yaşında çocuk gelinler var onlar gibi mi olmak isterdin? Daha 20 yaşındasın üniversite okuyorsun. Kafanı taktığın şeylere bak. Karşına elbet biri çıkar, evlenirsin vakti gelince.
Niye bu kadar kendini garip hissettin anlamadım. Düşüneceğin farklı konularının olması gerekir. Mesela okul bitince ne yapacaksın. Ayaklarının üzerinde durabilecek bi işin olacak mı vs gibi.
Ve bunları kafana takmadığın anda karşına biri çıkar aşık olursun. Ama sürekli arkadaşlarım evlendi, ben kimseden karşılık bulamıyorum diye gezinirsen hiç bulamazsın.
Ben 27 yaşında evlendim de noldu çok mu geç kaldım. Okudum, mesleğim var, çok şükür paramı kazanıyorum. İstediğimi alıp, istediğim yere gidebiliyorum. Bazı arkadaşlarım var liseden çıkar çıkmaz evde kalmışcasına evlendiler. Sırf evlenmek için, sevmedikleri insanlarla. Geçen karşılaştım biriyle çocuğu okula başlayacak nerdeyse yaşamaktan bıkmış, yaşlanmış. Pişmanım, gençliğimi yaşasaydım, okusaydım, çalışsaydım keşke diyor. Böyle olmak ister misin mesela düşün.

20 yaşında ne evlenmesi ya. çocuksun daha. hele üniversite bitsin sonra önüne bakarsın. onların yaptığı hatalı. ilerde ne demek istediğimi anlarsın

Back
X