Bu yaşta evlilik stresi?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.154
1.778
333
İstanbul
Bunu söylemekten utanıyorum ama 24 yaşında neden evlilik stresine girdim bilmiyorum. Bir senelik bir ilişkim var erkek arkadaşımda yüksek lisans yapıyor. Evlilik konusu açıldığında genelde o kapatır konuşmaz. Sorunca da ekonomik durumum iyi olana kadar sana altı dolu olmayan şeyler söylemek istemiyorum der. Benim evlilik konusunu stres yapma nedenime gelirsek en az iki sene yüksek lisans işlerini yoluna koyması ve belli bir birikim yapması derken en az 4-5 senemiz var. Ama ben çocuk konusunda stres yapıyorum geç anne olmak istemiyorum. Tamamen tercih meselesi allah nasip ederse 3-4 çocuk yapmak isteyen biriyim ama nedense 4-5 sene sonra evlenmiş olsam bu bana çok geç geliyor.
Erkek arkadaşıma da yüklenip başının etini yemek istemiyorum çünkü bu tek taraflı istenecek karar verilecek bir şey değil. Ayrıca evlilik meraklısı gibi görünmek istemiyorum. Ama içten içe böyle biri oldum gibi hissediyorum ve ben ne ara böyle oldum bilmiyorum. Üniversite de arkadaşlarımı eleştirirdim neden erkenden evlenmek istiyorsunuz diye. Şimdi düştüğüm duruma bakın. Benden başka böyle düşünen var mı acaba ben anormalim değil mi

Adamda haklı size ve çocuklarınıza daha iyi şeyler vermek istiyor,zaman zaman herkes öyle hissedebilir belli bi yaştan sonra normal şeyler,düşünmemeye çalışın,ne güzel bi birlikteliğiniz var onu ve geleceğiniz için ne yapacağınızı düşünün.

Aynen öyle çok güzel söylemişsiniz. Kendisi çok gururlu biri zaten özellikle maddiyat konusunda. Benim ailemin durumu biraz iyi allaha şükür ve o her zaman kendi parasını kendi çıkarmış bir yerlerde çalışarak. Haliyle kendini tamamen düzlüğe çıkarıp bizi garantiye almak istiyor. Ama benimde içim içimi yiyor onun niyeti 30 undan sonra evlenmek bunu bir iki kere dile getirdi. Bende düşünüyorum haliyle o kadar çok beklemek istemiyorum ama bu nedenle asla ayrılmam sevviyorum.

Bu yanaklara nasıl talip yok yav yirim çok tatlış.
Yazık üzüldüm keşke herkes mutlu olacağı biriyle olabilse.

E o zMan 30 lara kalamaz
Ben bi tane doğurdum 28 yaşında feleğim şaştı. En az 2 sene ara da vermen lazım diyor doktorlar
Bir de sezaryen olursa zaten ardı ardına riskli

Bende sağlıkçıyım bunları bildiğim için aslında sanırım bu strese girdim.
Benim asıl sorunum çünkü çocuk galiba. Hayır sonra kendi kendime korkuyorum da böyle yapıyorsun allah korusun ya hiç çocuğun olmazsa diye

Yüksek lisansın evlenmeye ne engeli var
1 sene haftada birkaç ders, 1 sene de tez
Çalışıyor mu şu an?

Allahtan önce her şeyin hayırlısını istediniz mi?
Rabbim evliliğinde, çocuğunda hayırlısını nasip eylesin.
Evlenip mutlu bı yuva hayali ile kurulan fakat kısa sürede biten evlilikler var. Çocuk sahibi olmak için yıllarca uğraşan çiftler var.
İyice erkek arkadaşınızı tanıyor musunuz.?

He şu konuda haklısınız size altı dolu olan konuşmayı şimdi de yapabilir. Konuşmak için para gerekmiyor. Okul, yüksek lisans, askerlik, iyi bir iş ve para biriktirdikten sonra seninle mutlu bı yuva kuracağım içerikli konuşmayı yapabilir.

Kesinlikle öyle hiç bir şey bizim isteğimize planlarımıza göre ilerlemiyor hepimiz için hayırlısı olur inşallah.

Biz de çok çocuk istiyoruz sevgilimle ama evlenmeyi düşünmüyoruz, düşünsek sorun yapabilirdim belki ama bence sorun edecek bir yaşınız yok.

Erkek arkadaşın güzel düşünmüş bırak kendinizi ileriye daha iyi hazırlayın. Hiçbirşey planlanan gibi olmaz o yüzden çokta stres yapma kendine. Maddiyatta sıkıntı çekerseniz zaten evliliğinizde ciddi problemler olur zamana bırak olduğunda çocuklarında olur rahat kafaylada büyütürsün. İnan evlendikten sonra insan bekarlığını anıp anıp iç çekiyor.

O da olası. Belki de hemen olmayacak. Belli olmuyor ki bu işler. Stres yapma belki 1 çocuktan sonra sen de benim gibi zirvede bıraktım dersin
Sevgilinin kendi planları var, senin de var. Orta yolu bulmazsanız sonunda ikiniz de üzülürsünüz. Onun beklemeni istediği süre çok uzun
Bazı şeyleri evlenip beraber de yapabilirsiniz

Bende kendime bunu sık sık söylüyorum aslında anne babanın evindeki rahatlığı nerede bulacaksın diye ama işte bazen içimdeki türk kızı beni ele geçiriyor maalesef.
Ama beklemek ve geleceğe hazırlanmak en mantıklısı çünkü artık hayat çok pahalı.

Çünkü çalışmıyor.
Zaten alanında iş bulması zor bu nedenle yapıyor yüksek.
Anladım
Bence kocaa 2 seneyi sadece yüksek lisansla harcamamalı
Öyle lisans gibi tam zamanlı bir şey değil ki yüksek lisans
Bitirince iş garantisi yine yok zaten
Deneyim olması için düşük ücretten stajyer gibi bile girse mantıklı bence

Ben çok erken istiyorum o çok geç.
En azından yüksek yapıp bitirdikten sonra hemen işe girerse daha beklemek istemem ama bende şu an onu sıkboğaz etmem erken çünkü.
Çocukları çok seviyorum ama dediğiniz gibi belki fikrim değişir ileride

Kalııcı bir işi yok ara ara çalışıyor sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…