- 1 Şubat 2019
- 157
- 116
- 18
- 32
- Konu Sahibi agresifkiz
-
Bende kendime bunu sık sık söylüyorum aslında anne babanın evindeki rahatlığı nerede bulacaksın diye ama işte bazen içimdeki türk kızı beni ele geçiriyor maalesef.
Ama beklemek ve geleceğe hazırlanmak en mantıklısı çünkü artık hayat çok pahalı.
Allahtan önce her şeyin hayırlısını istediniz mi?
Rabbim evliliğinde, çocuğunda hayırlısını nasip eylesin.
Evlenip mutlu bı yuva hayali ile kurulan fakat kısa sürede biten evlilikler var. Çocuk sahibi olmak için yıllarca uğraşan çiftler var.
İyice erkek arkadaşınızı tanıyor musunuz.?
He şu konuda haklısınız size altı dolu olan konuşmayı şimdi de yapabilir. Konuşmak için para gerekmiyor. Okul, yüksek lisans, askerlik, iyi bir iş ve para biriktirdikten sonra seninle mutlu bı yuva kuracağım içerikli konuşmayı yapabilir.
Biz de çok çocuk istiyoruz sevgilimle ama evlenmeyi düşünmüyoruz, düşünsek sorun yapabilirdim belki ama bence sorun edecek bir yaşınız yok.
Kesinlikle.. mesela ben 24 ümde evlendim hiç maddi sıkıntımız yok diye kafamızda rahattı genç anne olmak dürtüsü bende de vardı birkaç ay sonra borç çıktı başımıza oturup evliliğimizi mahvettik resmen. Bide yaşın genç olunca kanın deli oluyor korkmuyorsun bak şimdi evli mutsuz ve çocuksuzum o koca istek gitti yapmıyorum çocuk falan. Keşke evlenmeseydim diyorum kafamı duvarlara vurucam o derece.
Benim yaşımda evlenmişsiniz. Evet şu an bana da erken ama en azından iki sene sonra yükseğini bitirince olur diye düşünüyorum ama ona göre 5-6 yıl sonra olmalı.
Umarım eski huzur ve mutluluğunuza kavuşursunuz ve tatlı bir bebek nasip eder allah size
Amin inşalllah daha 1 yıl oldu bakalm hayırlısı...
Senin 5 6 yılada kalmaz herhalde kendi düşünceleri değişebilir erkek biraz sevgiye yoğunlaştımı direk evlenmek istiyor benim ol benim karım ol diye diye bakmışsın ayni evin içindesin nasip artık oluruna bırak boşver
Kendimden örnek vereyim sana.Tabi ki önce hayırlısını diliyorum allahtan ve başka bir arkadaşa da cevap verdim allah korusun çocuk sahibi olamayabilirim bile neyin garantisi var ki?
Ama en azından geleceğe yönelik planlar yapsın istiyorum benimle.
Ya da uzun bir süre değil de kısa bir süre versin. Ona göre en az 5-6 yıl.
Çok iyi bir insan kendisi ondan şüphem yok ama tabi kimseye yüzde yüz güven olmaz çok emin olmamak lazım.
Kendimden örnek vereyim sana.
1) 20 li yaşların başında bı evlik yaptım. 2 ayda ailemin yanına döndüm. Hayatımın en zor zamanlariydi.
2) uzun yıllar evlenmedim. 33 yaşında evlendim. Çok severek hemde.
3) çocuk sahibi olmak için 2 operasyon geçirdim. İlkinde ölümden döndüm aylarca iyileşmedim.
4) ikinci kez herşeyi göze alarak ameliyat oldum. Bilmediğimiz neler neler alındı benden.
5) iki kez tüp bebek denedik.
6) doğal yolla 36 yaşında Allah'ın izniyle hamile kaldım.
7) normal gebelerden %700 ölüm riskim sadece bir sorundan dolayı fazla ki bende bı çok sorun var. Hamileliğimde hayatım boyunca sürecek gen, damar sorunlarımı öğrendim şok geçirdim.
8) vücudumda iğne yapacak yer bulamıyorum. Artık sinirlerim bozuldu o derece. Dakikalarca iğne yapacak yer arıyorum.
9) hamileliğimde sorunlarına sorunlar eklendi.
10) şu an o kadar ağrılarım var ki. Biraz önce hüngür hüngür ağladım.
11) doğumum riskli her doktor yapmıyor.
Erkek arkadaşın hayata bakış açını etkiliyorsa ayrıl, bir başkası çıkar karşına hemen evlenirsin.
Fakat unutma kaderin üstünde bir kader var. Ve bizi hangi sınavlarla sınayacak bilemeyiz.
Gözlerimden dökülen yaşlara engel olamadım.. Çok geçmiş olsun Allah şifa versin.. bebeğinize sağlıcakla kavuşmak nasip olsun inşallah..Kendimden örnek vereyim sana.
1) 20 li yaşların başında bı evlik yaptım. 2 ayda ailemin yanına döndüm. Hayatımın en zor zamanlariydi.
2) uzun yıllar evlenmedim. 33 yaşında evlendim. Çok severek hemde.
3) çocuk sahibi olmak için 2 operasyon geçirdim. İlkinde ölümden döndüm aylarca iyileşmedim.
4) ikinci kez herşeyi göze alarak ameliyat oldum. Bilmediğimiz neler neler alındı benden.
5) iki kez tüp bebek denedik.
6) doğal yolla 36 yaşında Allah'ın izniyle hamile kaldım.
7) normal gebelerden %700 ölüm riskim sadece bir sorundan dolayı fazla ki bende bı çok sorun var. Hamileliğimde hayatım boyunca sürecek gen, damar sorunlarımı öğrendim şok geçirdim.
8) vücudumda iğne yapacak yer bulamıyorum. Artık sinirlerim bozuldu o derece. Dakikalarca iğne yapacak yer arıyorum.
9) hamileliğimde sorunlarına sorunlar eklendi.
10) şu an o kadar ağrılarım var ki. Biraz önce hüngür hüngür ağladım.
11) doğumum riskli her doktor yapmıyor.
Erkek arkadaşın hayata bakış açını etkiliyorsa ayrıl, bir başkası çıkar karşına hemen evlenirsin.
Fakat unutma kaderin üstünde bir kader var. Ve bizi hangi sınavlarla sınayacak bilemeyiz.
Ben nedense seni anladım.
Bu Anne olma istegi bana da 24 yaşında bastırdı birden.
Benim de korkum, annemin erken menopoza girmiş olması bana da olur diye korkuyordum ondan
Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim.Gözlerimden dökülen yaşlara engel olamadım.. Çok geçmiş olsun Allah şifa versin.. bebeğinize sağlıcakla kavuşmak nasip olsun inşallah..
Doğru, ben de çoğu zaman kaygıların derdin kendinden daha çok dert olduğunu düşünüyorum hep. Korkularımız, endişelerimiz bizi öldürüyor işin aslı.Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim.
Ağlama cnm, Rabbimden gelen sınava boynumuz kıldan ince yapılacak hiç bir şey yok. Tevekkül en büyük ilaç.
Ben yıllar evvel organlarımı bağışlamıştım. Doğumumda bana bişey olursa doktorlara söylicem anesteziden önce, hemen organlarımı alıp organ bekleyen hastalara versinler.
İnsan oğlu kuş misaliyiz. Hatalarımız doğrularımızla varız.
Önemli olan Allah'a isyan etmemek.
Genç kızlar evde kaldım, hemen evlenip çocuk istiyorum vs vs diye konular açınca kendilerini boşuna üzüyorlar. Alnımıza ne yazıldı ise o. Konularını okuyorum tebessüm ediyorum. Diyorum ne güzel dertleri var.
Evet cnm, çok haklısın.Doğru, ben de çoğu zaman kaygıların derdin kendinden daha çok dert olduğunu düşünüyorum hep. Korkularımız, endişelerimiz bizi öldürüyor işin aslı.
Ben de hamileyim, yalnızım ve üzgünüm. Allah bu günleri sağlıcakla geçirmeyi nasip etsin bize. Hem isyan etmeden hem stres yüzünden içimizdeki hayata zarar vermeden..
Bunu söylemekten utanıyorum ama 24 yaşında neden evlilik stresine girdim bilmiyorum. Bir senelik bir ilişkim var erkek arkadaşımda yüksek lisans yapıyor. Evlilik konusu açıldığında genelde o kapatır konuşmaz. Sorunca da ekonomik durumum iyi olana kadar sana altı dolu olmayan şeyler söylemek istemiyorum der. Benim evlilik konusunu stres yapma nedenime gelirsek en az iki sene yüksek lisans işlerini yoluna koyması ve belli bir birikim yapması derken en az 4-5 senemiz var. Ama ben çocuk konusunda stres yapıyorum geç anne olmak istemiyorum. Tamamen tercih meselesi allah nasip ederse 3-4 çocuk yapmak isteyen biriyim ama nedense 4-5 sene sonra evlenmiş olsam bu bana çok geç geliyor.
Erkek arkadaşıma da yüklenip başının etini yemek istemiyorum çünkü bu tek taraflı istenecek karar verilecek bir şey değil. Ayrıca evlilik meraklısı gibi görünmek istemiyorum. Ama içten içe böyle biri oldum gibi hissediyorum ve ben ne ara böyle oldum bilmiyorum. Üniversite de arkadaşlarımı eleştirirdim neden erkenden evlenmek istiyorsunuz diye. Şimdi düştüğüm duruma bakın. Benden başka böyle düşünen var mı acaba ben anormalim değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?