Bu yaşta evlilik stresi?

Kesinlikle.. mesela ben 24 ümde evlendim hiç maddi sıkıntımız yok diye kafamızda rahattı genç anne olmak dürtüsü bende de vardı birkaç ay sonra borç çıktı başımıza oturup evliliğimizi mahvettik resmen. Bide yaşın genç olunca kanın deli oluyor korkmuyorsun bak şimdi evli mutsuz ve çocuksuzum o koca istek gitti yapmıyorum çocuk falan. Keşke evlenmeseydim diyorum kafamı duvarlara vurucam o derece.

Tabi ki önce hayırlısını diliyorum allahtan ve başka bir arkadaşa da cevap verdim allah korusun çocuk sahibi olamayabilirim bile neyin garantisi var ki?
Ama en azından geleceğe yönelik planlar yapsın istiyorum benimle.
Ya da uzun bir süre değil de kısa bir süre versin. Ona göre en az 5-6 yıl.
Çok iyi bir insan kendisi ondan şüphem yok ama tabi kimseye yüzde yüz güven olmaz çok emin olmamak lazım.

Biz de çok çocuk istiyoruz sevgilimle ama evlenmeyi düşünmüyoruz, düşünsek sorun yapabilirdim belki ama bence sorun edecek bir yaşınız yok.

Evet yaşım genç ama erkek arkadaşım ne evlilikten ne çocuktan çok bahsetmeyi sevmez ona göre gerçekçi şeylerden konuşmalıyız bunlara zamanı gelince bakmalıyız.

Benim yaşımda evlenmişsiniz. Evet şu an bana da erken ama en azından iki sene sonra yükseğini bitirince olur diye düşünüyorum ama ona göre 5-6 yıl sonra olmalı.
Umarım eski huzur ve mutluluğunuza kavuşursunuz ve tatlı bir bebek nasip eder allah size

Amin inşalllah daha 1 yıl oldu bakalm hayırlısı...

Senin 5 6 yılada kalmaz herhalde kendi düşünceleri değişebilir erkek biraz sevgiye yoğunlaştımı direk evlenmek istiyor benim ol benim karım ol diye diye bakmışsın ayni evin içindesin nasip artık oluruna bırak boşver

Sizin daha çok yeniymiş eminim yoluna girer her şey :)

Umarım dediğiniz gibi olur.
Çok teşekkür ederim.

Kendimden örnek vereyim sana.
1) 20 li yaşların başında bı evlik yaptım. 2 ayda ailemin yanına döndüm. Hayatımın en zor zamanlariydi.
2) uzun yıllar evlenmedim. 33 yaşında evlendim. Çok severek hemde.
3) çocuk sahibi olmak için 2 operasyon geçirdim. İlkinde ölümden döndüm aylarca iyileşmedim.
4) ikinci kez herşeyi göze alarak ameliyat oldum. Bilmediğimiz neler neler alındı benden.
5) iki kez tüp bebek denedik.
6) doğal yolla 36 yaşında Allah'ın izniyle hamile kaldım.
7) normal gebelerden %700 ölüm riskim sadece bir sorundan dolayı fazla ki bende bı çok sorun var. Hamileliğimde hayatım boyunca sürecek gen, damar sorunlarımı öğrendim şok geçirdim.
8) vücudumda iğne yapacak yer bulamıyorum. Artık sinirlerim bozuldu o derece. Dakikalarca iğne yapacak yer arıyorum.
9) hamileliğimde sorunlarına sorunlar eklendi.
10) şu an o kadar ağrılarım var ki. Biraz önce hüngür hüngür ağladım.
11) doğumum riskli her doktor yapmıyor.
Erkek arkadaşın hayata bakış açını etkiliyorsa ayrıl, bir başkası çıkar karşına hemen evlenirsin.
Fakat unutma kaderin üstünde bir kader var. Ve bizi hangi sınavlarla sınayacak bilemeyiz.

Allah yardımcınız olsun ve bol bol sabır güç versin size inşallah.
Bende hep kendime bunu diyorum acele ediyorsun da allah ne derse o olur 3-4 çocuk diye tutturdun ya hiç olmazsa?
Şimdilik benim içinde erken zaten 2-3 seneye daha ihtiyacım var ama daha fazlası olmaz diye düşünüyorum.
Bunu zamanı gelince düşüneceğim sanırım.
Teşekkür ederim.

Gözlerimden dökülen yaşlara engel olamadım.. Çok geçmiş olsun Allah şifa versin.. bebeğinize sağlıcakla kavuşmak nasip olsun inşallah..

Ben nedense seni anladım.
Bu Anne olma istegi bana da 24 yaşında bastırdı birden.
Benim de korkum, annemin erken menopoza girmiş olması bana da olur diye korkuyordum ondan

Ben nedense seni anladım.
Bu Anne olma istegi bana da 24 yaşında bastırdı birden.
Benim de korkum, annemin erken menopoza girmiş olması bana da olur diye korkuyordum ondan

Bana da ya çocuğum olmazsa korkusu basıyor arada.
Evlilik için delirmiyorum aslında ama deli gibi çocuk istiyorum neden bilmiyorum.
Kafayı yiyorum galiba.

Gözlerimden dökülen yaşlara engel olamadım.. Çok geçmiş olsun Allah şifa versin.. bebeğinize sağlıcakla kavuşmak nasip olsun inşallah..
Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim.
Ağlama cnm, Rabbimden gelen sınava boynumuz kıldan ince yapılacak hiç bir şey yok. Tevekkül en büyük ilaç.
Ben yıllar evvel organlarımı bağışlamıştım. Doğumumda bana bişey olursa doktorlara söylicem anesteziden önce, hemen organlarımı alıp organ bekleyen hastalara versinler.
İnsan oğlu kuş misaliyiz. Hatalarımız doğrularımızla varız.
Önemli olan Allah'a isyan etmemek.
Genç kızlar evde kaldım, hemen evlenip çocuk istiyorum vs vs diye konular açınca kendilerini boşuna üzüyorlar. Alnımıza ne yazıldı ise o. Konularını okuyorum tebessüm ediyorum. Diyorum ne güzel dertleri var.

Doğru, ben de çoğu zaman kaygıların derdin kendinden daha çok dert olduğunu düşünüyorum hep. Korkularımız, endişelerimiz bizi öldürüyor işin aslı.
Ben de hamileyim, yalnızım ve üzgünüm. Allah bu günleri sağlıcakla geçirmeyi nasip etsin bize. Hem isyan etmeden hem stres yüzünden içimizdeki hayata zarar vermeden..

Birlikte oldugumuz insanlarla hayat beklentilerimiz aynı olmalı yoksa çok sorun oluyor. Bak adamın daha 5 6 senesi var en temizinden hadi diyelim senin ısrarlarınla evlendiniz cocuk oldu, adam bunalima girer hayatı kaçırdığını düşünürse nolacak? Sende varsa imkan yuksek lisans falan yapsan? Bu bizim hayallerimizi kısıtlamamız olarak düsünuyorum hep. Hani dünyayı gezeyim, şunu ögreneyim, bunu yapayım değilde; okul bitti şimdi evlenip, çocuk yapma sırası diye bir sıralamamız var otomatik kurgu. Bence fırsat bu fırsat bekleme süresini kendine yor hazır aşk var.

30 dan sonrada anne olabilirsin nasipte varsa. Biraz tedavili olur belki ama erken oluncada tedavisiz olacak diye birsey yok.

Hele bi 1 taneyi dogurda 3-4 nasip olacakmi onu dusunursun. Ben hep 4 isterdim esim 2 .. ortasi oldu, zaten ben pert:)) yani bekarliktaki gibi 10-15 cocuk istiyorumlar masal olabiliyor bazen:)

Evet cnm, çok haklısın.
Allah benim içime bu kalp ferahlığı verdi.
Duyanlar fenalık geçiriyor, ağlıyorlar üzülüyorlar. Ben çok dirayetliyim.
Rabbim bizi utanacağımız sınavlarla sınamasın.
Her şeyin hayırlısını nasip eylesin.

Sizin bir kariyer planınız var mı? 4 çocuk yapılır da o çocukların eğitimi, ihtiyaçları ne olacak? Siz bu kadar çocukla çalışabilecek misiniz? Eşinizin geliri yetecek mi?
Tüm hayatınızı planladınız mı yoksa ille de çocuk mu?

Daha işi yok eş adayınızın neyle gecineceksiniz
Eş adayınız gayet saglam ayakları yere basan biri gibi geldi
Evet suanda hadi yaza evlenelim dese ne yiyip ne iciceksiniz nasıl gecineceksiniz sizde biraz mantıklı düşünün
Evlenmek güzel cocuk güzel ama evlenince zınk diye cocugunuz olacak mı kactane olacak vs bunların planı icin cooook erken geldi

Biz de 6 sene bekledik evlenebilmek için.
Herşeyi eşimle birlikte yaptık.Eşim çok emek verdi maddi olarak, o da aynı altı boş hiç konuşmadı, konuşmadık.
Bazen birşeyler emek vermeden, gerçekten savaşıp başarmadan olmuyor.
Herşey yolunu bulur. Olursa da en güzeli olur takma kafaya. Seni evlilik meraklısı seni :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…