• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu yaştan sonra okunur mu

ben varim elimde kac tane diplomam var hic kimseye soylemiyorum hicbiryerede yazmiyorum okuayi cok seviyorum halen daha okuyorum ustelik 33 yasindayim 3 cocuk annesiyim aslada kocunmuyorum halen daha okula devammi diyenlere hafifce gulerek geciyorum 3 gun ogretmenlik yapip 2 gun okula gidiyorum cok aktif yasiyorum vucudumda acayip dinc hissediyorum arada beyin yorgunlugum oluyor firat bulup sekerleme yaparsam oda geciyor neden olmasin istedikden sonra hersey yaparsiniz emin olun:KK66:
ben de tek ben varım sanıyordum. tebrikler:KK9:

ben dün gece bayağı baktım..kendime göre bir bölüm bulurum diye ama yok bulamadım..
2.üniversite kısmına baktım ben var 2 senelik dediğiniz bölüm ama staj zorunluluğu varmış onunda size uyar mı bilemem..
Evet staj yapmak lazım ancak yaz tatilinde yapabilirim onu. Bölümler benim de işime yaramıyor, yüksem lisansa çalışsam daha iyi ama onun da bir faydası yokk"yüüüksekkk lisans yaptım" demekteen başka çünkü kariyer düşünmüyorum. Sevdiğim bir şeyleri yapasım var, petshop mu açsam napsam:cry:

Hakim savcı olmak biraz uzun bir süreç ve ciddi emek gerektirir. Ama neden olmasın ki?
Bu heves içinde hep kalabilir. En azından şartların müsaitse deneyebilirsin.

bu dgs ne oluyor ? başka bölümler içinde bu şekilde geçiş yapma şansı var mı?

güzelim öss ye öys ne ne oldu yahu iyice yaşlanmışım:KK70:
2 yıllık bölüm okuyanlar örgün yada aöf 4 yıllıga tamamlama yapmak isterse dikey geçiş sinavina girip 3.sınıftan başlıyor 2 Yıllığı 4 yıllıga tamamlama.

eğer okula gitmede okunsaydı herkes biryerleri okurdu maalesef mümkün değil..özelliğkle hukuk gibi bölümler...

Aöf de laborant ve veteriner sağlık okuyordum ama hiç bir şey öğrenmeden devam ettim. O yüzden hoşlanmayıp bıraktım. Bu arada bahsettiğim bölüm zaten 4 yıllıktı başka veterinerlikle alakalı bölüm görmedim.
Veterinerlik bölümü 2 yıllık aöf de.

Evet staj yapmak lazım ancak yaz tatilinde yapabilirim onu. Bölümler benim de işime yaramıyor, yüksem lisansa çalışsam daha iyi ama onun da bir faydası yokk"yüüüksekkk lisans yaptım" demekteen başka çünkü kariyer düşünmüyorum. Sevdiğim bir şeyleri yapasım var, petshop mu açsam napsam:cry:

çoğu bölüm iş odaklı yada klasik işletme maliye vs..
bir fotoğrafçılık bölümü var ilgimi çekti ama onun içinde 3 ay kursa gitsen aynı şeyleri öğrenir insan gibi geldi:))

arkeoloji, sanat tarihi gibi bölümler yok..
yada bu yaştan sonra bütün çocukluk hayalimi gerçekleştirmeye beni teşvik edecek bir uzay bilimleri de olabilirdi:KK70:

petshoplardaki kutu gibi kafeslerde son derece sakince duran o hayvanlar beni her zaman üzmüştür.. o iş sizin harcınız değil pek sanırım...

Kızlar benim bir derdim var ben şuan öğretmenim ama liseden beri hakim savcı olmak isterdim sözelim çok iyidir çalışmayı da çok seviyorum hiç dersaneye gitmeden kendim çalışarak 88 puan aldım kpssden ve atandım ben şimdi ygs ye çalışıp hukuku kazanıp mesleğimi bırakmadan dışardan bitirmek istiyorum mümkünmü bu çok mu zor bişey başarabilir miyim liseden eşit ağırlık çıkışlıyım.
Babam 50 yaşında Ankara Üniversitesi hukuk da okuyor 2. Sınıfa geçti. Komşum üni okumamış evlenmiş iki çocuğu var 35 yaşlarında geçen sene çalıştı Ankara üni ilahiyat fakültesi kazandı. İstediği bölüm buydu ve hazırlığı iyi dereceyle bitirdi.istersen yaparsın

bir fotoğrafçılık bölümü var ilgimi çekti ama onun içinde 3 ay kursa gitsen aynı şeyleri öğrenir insan gibi geldi:))

yada bu yaştan sonra bütün çocukluk hayalimi gerçekleştirmeye beni teşvik edecek bir uzay bilimleri de olabilirdi:KK70:

petshoplardaki kutu gibi kafeslerde son derece sakince duran o hayvanlar beni her zaman üzmüştür.. o iş sizin harcınız değil pek sanırım...
Aslında suan aöf de en göze gelen bölüm 4 yıllık sosyal hizmetler. Oda 2.universite kapsamında almıyor çünkü ygs taban puanı yüksek anadolu universitesi 353.

2 yillik sosyal hizmetler alıyor 2.universite olarak onunda ataması yok ve yine 4 tamamlama gerek dikey geçiş sınavı ile.
Isletme Maliye olsa sınavsız alıyor aöf gerçi oda son diyorlar bu sene aöf ye dgs şartı gelecekmis 4 yıllıga tamamlama da.

sınavsız geçiş bu sene sonmuş bu seneden sonra dgs için her bölüm sınavlı olucakmış..
2.universite son degil. O devam ediyor. 2.universite olarak yazılabilir Koalina Koalina 2.universite kapsamında kayıt olmuştur.
2 yıllıgi 4 yıllıga tamamlama da sınav şartı gelecekmis.

Eşim fotoğrafçılık okudu ama zaten fotoğraf ve kamera geçmişi olduğundan sadece belge almış oldu:) Sanırım en mantıklısı sınava çalışıp kazanmak, elle tutulur bölüm bulamadım ben. Ya da ben isteksizim:)
Benim farklı bir petshop hayalim vardı ama sonuçta o da hayvan satışı ve yapabileceğim bir şey değil gibi...

Evet. Sınavsız geçiş yada ygs ile yerlesme 2 yıllık bahsettiğiniz bölüm. Anadolu universitesi idi değil mi?
Evet Anadolu, ben geçen sene veterinerlikle ilgili bölümlere bakmıştım ama böyle bir bölüm yoktu. Laborant ve veteriner sağlık seçmiştim 4 yıllık. Bir daha bakayım bari teşekkürler.

Yaşım 30 veteriner olmak istiyorum ben de öğretmenim. İşi bırakmadan okuyabileceğime inansam, birileri de gaz verse ne güzel olurdu ama hep "bir bayan için en ideal meslek öğretmenliktir" sözünü duyuyorum.
otur oturduğun yerde canım veteriner hekim arkadaşım var işyerinde atanamıyor puanlar aldı başını gitti alımlar çok düşük özelde çalışıyor verdikleri maaş devletin %30 u kadar. ve akşama kadar sahadalar. Üzerinde hayvan pisliğiyle eve gidiyor. kız şuan çok pişman okuduğuna.
Doktora düşünüyor ama yds istenilen puanı alamıyor.

otur oturduğun yerde canım veteriner hekim arkadaşım var işyerinde atanamıyor puanlar aldı başını gitti alımlar çok düşük özelde çalışıyor verdikleri maaş devletin %30 u kadar. ve akşama kadar sahadalar. Üzerinde hayvan pisliğiyle eve gidiyor. kız şuan çok pişman okuduğuna.
Doktora düşünüyor ama yds istenilen puanı alamıyor.
Ayyy bu ülkede kimse sevdiği, yeteneğinin olduğu işi yapamayacak mı yahu:(

Kızlar benim bir derdim var ben şuan öğretmenim ama liseden beri hakim savcı olmak isterdim sözelim çok iyidir çalışmayı da çok seviyorum hiç dersaneye gitmeden kendim çalışarak 88 puan aldım kpssden ve atandım ben şimdi ygs ye çalışıp hukuku kazanıp mesleğimi bırakmadan dışardan bitirmek istiyorum mümkünmü bu çok mu zor bişey başarabilir miyim liseden eşit ağırlık çıkışlıyım.

canım tabiki okunur insan dünyaya bir defa geliyor bende 28 yaşındayım ve kpss ye hazırlanıyorum.. nasıl 88 aldın bana bir yol göster ne olur sözelim iyidir ama sayısal yok bende.. oyyy

eğer okula gitmede okunsaydı herkes biryerleri okurdu maalesef mümkün değil..özelliğkle hukuk gibi bölümler...

ama bu ülkede uzun yıllar hukuk fakültelerinde okula gitmeden okuma diye bir sistem vardı

onu kaldırdılar ama yine de büyük çoğunluğunda devam zorunluluğu yok

hani devam etmeden ne okunur diye sorarsan hukuk okunur

zira laboratuvar dersi yok; uygulama dersi yok vs vs

bende 88 ile atanmıştım. bende matematik öğretmeni olmak istiyorum bazen senin gibi aklıma geliyor ev,iş derken normal kitap okumaya bile vaktim olmuyo bazen :KK47:

Eşim fotoğrafçılık okudu ama zaten fotoğraf ve kamera geçmişi olduğundan sadece belge almış oldu:) Sanırım en mantıklısı sınava çalışıp kazanmak, elle tutulur bölüm bulamadım ben. Ya da ben isteksizim:)
Benim farklı bir petshop hayalim vardı ama sonuçta o da hayvan satışı ve yapabileceğim bir şey değil gibi...

Evet Anadolu, ben geçen sene veterinerlikle ilgili bölümlere bakmıştım ama böyle bir bölüm yoktu. Laborant ve veteriner sağlık seçmiştim 4 yıllık. Bir daha bakayım bari teşekkürler.

öğretmenler fotoğrafçılık okuyabilir aslında

bir tanıdığımız okudu; o diploma ile okulda egzersiz dersi veriyor; etkinlik vs oluyor

Back
X