Çıkıntılık olsun diye demiyorum ama kızın erkeğin yaşadığı şehire gitmesi kanun mudur?
İlla ki bir tarafa yakın olunacaksa kızın ailesine yakın olmak daha mantıklı bence senin açından.İlerde çoluk çocuk olacak, ailen yaşlanacak.Ailenin senin yardımına ihtiyacı olunca işi gücü bırakıp şehirlerarası yolculuk nasıl yapıcan?Yapamayacaksın.
Ama erkek için zor değil bir otobüse atlayıp ailesine gitmek.Sen gidemesen bile tek başına gider gelir.
Ama sen anne olacaksın, ev hanımı olacaksın, belki aynı zamanda iş kadını olup ev geçindireceksin, öyle ha deyince kalkıp kopmak kolay mı?
Ben genel düşüncemi söyledim "ille de kız gitmeli, kız fedakarlık yapmalı gereken budur" zihniyeti kabul edilebilir bir şey değil benim için, mesela benim babam vefat etti annem kızkardeşimle tek kalıyor.Öldürseler sırf kocam ailesine yakın olacak diye annemi bırakıp da uzağa gitmem, gerekirse evlenmem, babamı kaybetmişim zaten annem de yaşlı, ömründen ne kadar kaldı bilinmez.O vakti de ona uzak geçiremem ha deyince rahatça gidip görmek isterim.
Ki bu isteğimi annem bilse "saçmalama, madem kocanın sözüne uymayacaksın neden evleniyorsun" der,azar işitirim.Ama bu benim görüşüm, benim isteğim, benim seçimim.Kimse beni zorla istemediğim bir yere götüremez, bu konuda benden fedakarlık bekleyemez(bana göre geçerli bir mazeretim varken), kendi isteğini dayatamaz.Ama orta yolu bulmak gerekti mi her türlü varım.
Benim önceliğim budur mesela.Şimdi diyecekler ki yeni kuracağın ailene haksızlık değil mi bu? Kesinlikle ve kesinlikle aynı şeyler değil.Eşimin ailesi de onun için önemlidir o da görmek etmek ister ama biri zorluk çekecekse bu konuda, o kişi erkek olsun, bayanın çekeceği kadar zor olmaz ki onlarınki.
Şu bir gerçek ki hem duygusal açıdan hem de fiziken bizden güçlü erkekler kolay kolay yıpranmazlar.Kadınların yaptığı onca fedakarlığın yanında erkekler de biraz fedakar olmalı bence.Tabi şartlara bağlı olarak.
Ama bence sizin ailenizi bırakamamak gibi bir sorununuz yok, hal böyleyken ailenizin diretmesi de bana mantıksız geliyor.Nerede hayatınızı kuracağınıza bu kadar müdahale edilmesi bence hiç sağlıklı değil.
Siz oturun düşünün, nerede yaşamak istediğinize karar verin.Ne ailenizin ne nişanlınızın dedikleri, önemli olan sizin ne istediğiniz.İster fedakarlık yapar gidersiniz istemezseniz de ailenizin dizi dibinde oturursunuz.Kimse sizi zorlamamalı.