bu yüzden ilişkim bitsin istemiyorum:(

ister 2 ister 10 saat olsun başka şehir olunca olmazmış..

Beni sakın yanlış anlama, ama ben böyle aileleri anlamıyorum gerçekten.
Yani tamam, doğurup büyütüyorsun , ama büyüdükten sonra kendi hayatı oluyor.
Sen şimdi, ailen yüzünden ayrılsan sevgilinden, mutsuz olucaksın.
Bu mutsuzluğuna nasıl razı geliyorlar ? Anlam veremiyorum.​

sanki başka kimse yok burda bul birini evlen yanımda ol diyor.ben istediğim zaman senle geziyim alışverişe gidiyim bana gel bn sna geliyim istiyorum diyr annem.biliyorum ki bu yüzden ayırcaklar bzi benm zaten bazı hastalıklrm var o üzüntyle yaşabilecğimi sanmıyorm bni kmse düşünmüyor[/QU

bencede nışanlınız haklı sonuçta çevresi ordaysa işi ordaysa sizin onun yanına gitmeniz daha mantıklı. annenizin yaptığı kusura bakmayın ama resmen bencillik sevgini görmezden gelip buradan başkasını bul ne demek öyle üstelikte sadece birlikte gezip alışveriş yapmak için bunu istemesi fazla bencilce.senin mutlu olduğun kişiyle mutlu olduğun yerde olmanı desteklemeleri gerek.umarım bir orta yol bulursunuz..

Beni sakın yanlış anlama, ama ben böyle aileleri anlamıyorum gerçekten.
Yani tamam, doğurup büyütüyorsun , ama büyüdükten sonra kendi hayatı oluyor.
Sen şimdi, ailen yüzünden ayrılsan sevgilinden, mutsuz olucaksın.
Bu mutsuzluğuna nasıl razı geliyorlar ? Anlam veremiyorum.​

madem konu buralara kadar geldi ben zaten aile içi kavga huzursuzlk mutszlktan dolayı bu yaşmda bir sürü hastalk sahibiyim.bari bu yaşmdan snra mutlu oluym diyorm başkalaryla da mutlu olrsn diyr

madem konu buralara kadar geldi ben zaten aile içi kavga huzursuzlk mutszlktan dolayı bu yaşmda bir sürü hastalk sahibiyim.bari bu yaşmdan snra mutlu oluym diyorm başkalaryla da mutlu olrsn diyr

Demek ki,rest çekme vakti gelmiş canım benim :(

kızlar bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var..önceki açtğm konularda da bahsettm uzun süredir ilişkim var yakın zamanda düğün olucak ama erkek arkdaşımla farklı şehirlerde yaşıyoruz şimdi sorun şu benim ailem başka şehire gitme burda yaşa diyo onun ailesi onların tarafnda yaşamamızı istiyor.kendi işini kurcak memleketnde bnde burda çalışıyorm ordada iş bulabilirm ama ailem göndermk kesnlkle istemiyo erkek arkdşm da bnm bulndğm şehre gelmk istemiyor bn arada kaldım bu yüzden ilişkim bitsn istemiyorm :((

neden erkek arkadaşınız ya da ikiniz birden arada kalmıyorsunuzda sadece siz arada kalıyorsunuz neden ?

Canım kusura bakmada ailen ne kadar bencilmiş.Kendi mutlulukları için senin ne düşündüğünü ne hissettiğini önemsemiyorlar maalesef..

Ayrıca bu bizim ülkemizde gelenektir.Kadın erkeğin yanına gider.Senin ailen iç güveysi falan istiyor heralde bunu hiçbir aklı başında erkek kabul etmez..

Bide şu yönünü anlat ailene aynı şehire evlendin gün geldi adamın tayini çıktı veya farklı bi şehirden çok daha iyi bi teklif aldı işle ilgili..O zaman boşanmı dicek annenler sana????

Bence aklını başına al biraz ve kendi kararlarını yani mutlu olacağın kararları vermeye çalış.

annen hata yapıyor.kapı komşusuyla evlenip görüşemeyen ana kızlar var.önemli olan insanlıktır:34:

Çıkıntılık olsun diye demiyorum ama kızın erkeğin yaşadığı şehire gitmesi kanun mudur?

İlla ki bir tarafa yakın olunacaksa kızın ailesine yakın olmak daha mantıklı bence senin açından.İlerde çoluk çocuk olacak, ailen yaşlanacak.Ailenin senin yardımına ihtiyacı olunca işi gücü bırakıp şehirlerarası yolculuk nasıl yapıcan?Yapamayacaksın.

Ama erkek için zor değil bir otobüse atlayıp ailesine gitmek.Sen gidemesen bile tek başına gider gelir.

Ama sen anne olacaksın, ev hanımı olacaksın, belki aynı zamanda iş kadını olup ev geçindireceksin, öyle ha deyince kalkıp kopmak kolay mı?

Ben genel düşüncemi söyledim "ille de kız gitmeli, kız fedakarlık yapmalı gereken budur" zihniyeti kabul edilebilir bir şey değil benim için, mesela benim babam vefat etti annem kızkardeşimle tek kalıyor.Öldürseler sırf kocam ailesine yakın olacak diye annemi bırakıp da uzağa gitmem, gerekirse evlenmem, babamı kaybetmişim zaten annem de yaşlı, ömründen ne kadar kaldı bilinmez.O vakti de ona uzak geçiremem ha deyince rahatça gidip görmek isterim.

Ki bu isteğimi annem bilse "saçmalama, madem kocanın sözüne uymayacaksın neden evleniyorsun" der,azar işitirim.Ama bu benim görüşüm, benim isteğim, benim seçimim.Kimse beni zorla istemediğim bir yere götüremez, bu konuda benden fedakarlık bekleyemez(bana göre geçerli bir mazeretim varken), kendi isteğini dayatamaz.Ama orta yolu bulmak gerekti mi her türlü varım.

Benim önceliğim budur mesela.Şimdi diyecekler ki yeni kuracağın ailene haksızlık değil mi bu? Kesinlikle ve kesinlikle aynı şeyler değil.Eşimin ailesi de onun için önemlidir o da görmek etmek ister ama biri zorluk çekecekse bu konuda, o kişi erkek olsun, bayanın çekeceği kadar zor olmaz ki onlarınki.

Şu bir gerçek ki hem duygusal açıdan hem de fiziken bizden güçlü erkekler kolay kolay yıpranmazlar.Kadınların yaptığı onca fedakarlığın yanında erkekler de biraz fedakar olmalı bence.Tabi şartlara bağlı olarak.

Ama bence sizin ailenizi bırakamamak gibi bir sorununuz yok, hal böyleyken ailenizin diretmesi de bana mantıksız geliyor.Nerede hayatınızı kuracağınıza bu kadar müdahale edilmesi bence hiç sağlıklı değil.

Siz oturun düşünün, nerede yaşamak istediğinize karar verin.Ne ailenizin ne nişanlınızın dedikleri, önemli olan sizin ne istediğiniz.İster fedakarlık yapar gidersiniz istemezseniz de ailenizin dizi dibinde oturursunuz.Kimse sizi zorlamamalı.

Son düzenleme:
evlendikten sonra yaşanılacak şehir konusunda öncelikli kıstas iştir. siz o şehirde iş bulurum diyorsunuz ama arkadaşınız sadece orada işini yapabiliyor. bu durumda sizin gitmeniz mantıklı görünüyor. ailenizin de önce sizin mutluluğunuzu düşünmesi gerekir. keşke herkes hep ailesi ile olsa ama bu her zaman mümkün olan bir şey değil.

Çıkıntılık olsun diye demiyorum ama kızın erkeğin yaşadığı şehire gitmesi kanun mudur?

İlla ki bir tarafa yakın olunacaksa kızın ailesine yakın olmak daha mantıklı bence senin açından.İlerde çoluk çocuk olacak, ailen yaşlanacak.Ailenin senin yardımına ihtiyacı olunca işi gücü bırakıp şehirlerarası yolculuk nasıl yapıcan?Yapamayacaksın.

Ama erkek için zor değil bir otobüse atlayıp ailesine gitmek.Sen gidemesen bile tek başına gider gelir.

Ama sen anne olacaksın, ev hanımı olacaksın, belki aynı zamanda iş kadını olup ev geçindireceksin, öyle ha deyince kalkıp kopmak kolay mı?

Ben genel düşüncemi söyledim "ille de kız gitmeli, kız fedakarlık yapmalı gereken budur" zihniyeti kabul edilebilir bir şey değil benim için, mesela benim babam vefat etti annem kızkardeşimle tek kalıyor.Öldürseler sırf kocam ailesine yakın olacak diye annemi bırakıp da uzağa gitmem, gerekirse evlenmem, babamı kaybetmişim zaten annem de yaşlı, ömründen ne kadar kaldı bilinmez.O vakti de ona uzak geçiremem ha deyince rahatça gidip görmek isterim.

Ki bu isteğimi annem bilse "saçmalama, madem kocanın sözüne uymayacaksın neden evleniyorsun" der,azar işitirim.Ama bu benim görüşüm, benim isteğim, benim seçimim.Kimse beni zorla istemediğim bir yere götüremez, bu konuda benden fedakarlık bekleyemez(bana göre geçerli bir mazeretim varken), kendi isteğini dayatamaz.Ama orta yolu bulmak gerekti mi her türlü varım.

Benim önceliğim budur mesela.Şimdi diyecekler ki yeni kuracağın ailene haksızlık değil mi bu? Kesinlikle ve kesinlikle aynı şeyler değil.Eşimin ailesi de onun için önemlidir o da görmek etmek ister ama biri zorluk çekecekse bu konuda, o kişi erkek olsun, bayanın çekeceği kadar zor olmaz ki onlarınki.

Şu bir gerçek ki hem duygusal açıdan hem de fiziken bizden güçlü erkekler kolay kolay yıpranmazlar.Kadınların yaptığı onca fedakarlığın yanında erkekler de biraz fedakar olmalı bence.Tabi şartlara bağlı olarak.

Ama bence sizin ailenizi bırakamamak gibi bir sorununuz yok, hal böyleyken ailenizin diretmesi de bana mantıksız geliyor.Nerede hayatınızı kuracağınıza bu kadar müdahale edilmesi bence hiç sağlıklı değil.

Siz oturun düşünün, nerede yaşamak istediğinize karar verin.Ne ailenizin ne nişanlınızın dedikleri, önemli olan sizin ne istediğiniz.İster fedakarlık yapar gidersiniz istemezseniz de ailenizin dizi dibinde oturursunuz.Kimse sizi zorlamamalı.

Ne kadar güzel yazmışsınız.

Ayrıca şöylede birşey var forumda herkes ailemi bıraktım eşimin yanına geldim yok annesi bunu yaptı yok görümcem bunu yaptı diyor. Ama bir genelleme yaparsak kimse kalkıp annem eşimi rahatız etti geldi bütün gün eşimden hizmet bekledi. Evimize odamıza karıştı demiyor. Kaldıki neden arada kalmak?

Ha ben sizin yerinizde olsam nişanlım sevgilim vs bana dese ki hayatım benim için uygun değil bu şehir, ama napalım sen istiyorsan benim için herşeyden önce gelirsin dese tamam o zaman bende derim ya bu adam önceliğini götermiş. Bana demişki illede sen. Ama bu adam olmazsa olmaz demiş. O zaman gitsin nerde yaşarsa yaşasın. Bence bunu söyleme tarzı da çok önemli.

ailemden çok uzağa gelin gittim.. ülke değiştirdim hatta.. kayınvalidemle de beraber yaşadım bi süre.. sonra şehir değiştirdik 2 saatlik mesafedeyiz, hala daha evime geldiler mi haftalarca gitmezler.. her işe karışmalar, evde eşyaların yerini değiştirmeler, evime kafalarına göre istedikleri saatte misafir davet etmeler.. midemi bulandıracak herşey..
neden? çünkü ailem uzakta.. çünkü biliyorlar burda yalnız olduğumu.. biliyorlar ailem uzakta olduğu için onlara derdimi anlatıp da üzmek istemeyeceğimi ve hep içime atacağımı..
artık cinnet geçirecek duruma geldim bu vıcık vıcık ilişkilerden.. ciddi anlamda ruh sağlığım bozuldu..

bunları örnek olsun diye yazıyorum.. sakın ailenden vazgeçmeyi düşünme bile.. inan baba evinde yaşadığın en büyük sıkıntılardan bile daha büyük sorunlar yaşanıyor başka memlekette..

bence her 2 tarafa da eşit uzaklıkta bi yerde yaşanmalı
bize sevgilimin babası tecrübelerimden yararlanarak söylüyorum demişti
hangi tarafa daha yakınsan o taraftan ister istemez müdahele artıyo
uzak kalınan tarafta kırgınlıklara yol açabiliyo
sorunları beraberinde getirebiliyo
nişanlınla ortak bi yol bulmaya çalışın
mesela benim kuzenim edirneli, sevgilisi adanalı, ikisi eskişehirde okuyor ve orada yaşamayı düşünüyolar, planlarını ona göre yapıyolar
siz de keşke daha önceden ortak karar verseydiniz
sen ve nişanlının isteği neyse o olsun
ailelerinizi kararlarınızın içine sokmamaya çalışın
tabii ki fikirlerini alın ama kararlarınıza müdahale ettirmeyin, yoksa başa çıkamazsınız

Ne kadar güzel yazmışsınız.

Ayrıca şöylede birşey var forumda herkes ailemi bıraktım eşimin yanına geldim yok annesi bunu yaptı yok görümcem bunu yaptı diyor. Ama bir genelleme yaparsak kimse kalkıp annem eşimi rahatız etti geldi bütün gün eşimden hizmet bekledi. Evimize odamıza karıştı demiyor. Kaldıki neden arada kalmak?

Ha ben sizin yerinizde olsam nişanlım sevgilim vs bana dese ki hayatım benim için uygun değil bu şehir, ama napalım sen istiyorsan benim için herşeyden önce gelirsin dese tamam o zaman bende derim ya bu adam önceliğini götermiş. Bana demişki illede sen. Ama bu adam olmazsa olmaz demiş. O zaman gitsin nerde yaşarsa yaşasın. Bence bunu söyleme tarzı da çok önemli.

Evet erkek ailesine yakın olmanın getirdiği sıkıntılar da cabası, baksınlar bakalım eşim ve ailesi bölümünü.İnsanların kayınvalideleriyle ilişkileri güllük gülistanlık mı?Daha dün gece bir bayan konu açmış eşin ailesiyle de evlenmekle ilgili.

En sağlıklısı yeni yuva kuranların evlilikleri oturana kadar ailelerin etkilerinden uzak olması ama insanlarda bu mantık olmuyor genelde, çok düşüncesizce davranılıyor.Sonra gelin kaynana çekişmeleri, ev içi huzursuzluk, boşanmayı düşünen bayanlar vs vs.Bırakın da insanlar aynı çatı altında yaşamaya alışsınlar, düzenlerini kursunlar ama yok."Benim ailem burada, çevrem burada, işim burada bir yere gidemem ben,sen geleceksen gel" diye dayatmaların akabininde de yukarda hanımların saydığı "erkek kızın yanına gitmez,kız erkeğin yanına gider" kaidesi çıkıveriyor.

Son düzenleme:
kızlar bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var..önceki açtğm konularda da bahsettm uzun süredir ilişkim var yakın zamanda düğün olucak ama erkek arkdaşımla farklı şehirlerde yaşıyoruz şimdi sorun şu benim ailem başka şehire gitme burda yaşa diyo onun ailesi onların tarafnda yaşamamızı istiyor.kendi işini kurcak memleketnde bnde burda çalışıyorm ordada iş bulabilirm ama ailem göndermk kesnlkle istemiyo erkek arkdşm da bnm bulndğm şehre gelmk istemiyor bn arada kaldım bu yüzden ilişkim bitsn istemiyorm :((

canım benim bu sebepten bi ilişkim bitti severek ayrıldık, sonra ben çok pişman oldum sonradan keşke gitseydim diye ama iş işten çoktan geçmişti.. sonra şimdiki eşimle tanıştım şimdi eşimi çok seviyorum ama geriye dönüp bakınca içim sızlıyo, büyük pişmanlıklar yaşamak istemiyosan ve onsuz yapamam diyosan aileni ikna etmeye çalış canım.. aşk kolay bulunmuyor ben tekrar buldum ama öncekini kaybettiğim zaman çok yıprandım pişman oldum hastalık sahibi oldum, hem evlenince ailelerden önce eşin geliyo hayatı en çok onunla paylaşıyosun sakın pişman olucağın bişey yapma aşkına sahip çık..

çok haklısınız:46:çok güzel yazmışsınız:46:

bence kız erkeğin ayağına idecek bir kaide yok yani,hem işini kurmamış bir insan daha,kızın yaşadığı yerdede işini kurabilir..

aslında bni kendi yaşadğı şehirde yaşamaya ikna etse bile ben ailesyle sık sık görüşmek istemiyorum bunu onada söyledim.ben çalışan bi bayanım boş zamanlarımı ailesiyle geçirme mecburiyetinde değilim.çocuk oldğunda yardım eder diyosunuz öyle bişi istemiyorum çünkü o zamanda evimde yardımcı olucak iki tarafa da yakın olmaya gerek yok bence.orada yaşarsam ev alıncak ama burda yaşamayı kabul etse evimiz hazır ama bn içgüveysi miyim diyor

aslında bni kendi yaşadğı şehirde yaşamaya ikna etse bile ben ailesyle sık sık görüşmek istemiyorum bunu onada söyledim.ben çalışan bi bayanım boş zamanlarımı ailesiyle geçirme mecburiyetinde değilim.çocuk oldğunda yardım eder diyosunuz öyle bişi istemiyorum çünkü o zamanda evimde yardımcı olucak iki tarafa da yakın olmaya gerek yok bence.orada yaşarsam ev alıncak ama burda yaşamayı kabul etse evimiz hazır ama bn içgüveysi miyim diyor

Aynı şehirde yaşamakla mı iç güveysi olunuyor, tamam anneniz de bu konuda hatalı ama nişanlınız oldukça bağnaz.

Back
X