- Konu Sahibi handeac123
Şaka mısınız trol mü?Uretmediginiz araba gibi mallari ureten ulkeler gibi ucuza almak istemeniz ve kiyaslamaniz o kadar harip ki...istiyorsunuz ki oradaki gibi alin.ole bi dunya yok.uretceksin,calisacaksin
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Şaka mısınız trol mü?Uretmediginiz araba gibi mallari ureten ulkeler gibi ucuza almak istemeniz ve kiyaslamaniz o kadar harip ki...istiyorsunuz ki oradaki gibi alin.ole bi dunya yok.uretceksin,calisacaksin
Öyleleri dediğimiz burdan gitme yani en yakınım ablam. Rsmen ablamla bunun tartışmasını yaptık kendiside sık sık izine gelşyor, burda kim ne kadar kazanıyor bilşyor çünkü konuşuyoruz. Doğalgaz faturalarımızı konuşuyoruz grupta, dediği şey ayyy çok gelmiş ama çok yakıyorsunuz siz heralde, metreküp olarak burada aynı metreküppe koca camiyi vs ısıtıyoruz diyor. Diyorum en kısık ayarda yakıyoruz, tğm odaları yakmayın gece yakmayın, kapalı kalsın çok sopuk olmadıkça vs tavsiyeler veriyor. Çok aöıyırsunuz sonra da şikayet ediyorsunuz çok geldi diye rahata alıştın yokluk görmedin o yüzden isyan ediyorsun karşı çıkıyorsun vs ama sizin isyan ettiğiniz kadar asgari ücretliler şikayet etmiyor diyor.Ama öyle insanlarin gercekten Türkiyedeki durumdan haberdar olduklarini düsünüyormusunuz? Tamam haberlere baksaniz asgari ücret su kadar yükseltildi diye görüyorlar, ama bazi yerlerde 3000 tl nin altinda ev bulamadigini bilmiyorlar iste. Öylelerini ciddiye almayin. Evet yag 5 euroya cikti ve burda ki zamlar da bir cok aileyi zora sokuyor. Ama Türkiyedeki ekonomik durum ve almanyadaki katsilastirilmaz iste. Onu anlamiyorlar
Deniz kenarı ufak ama merkeze yakın bir yerde hiç baktınız mi kiralar ne kadarDevlet memuru olsam buyuk sehirde asla kalmazdim.deniz kenari ufak ama merkezlere yakin bir yere tasinir kucuk bahceli bi ev.orada meuveni sebzeni ek.ya suya bile para verilmiyor burada kesela cesmeden mis gibi kaynak suyu akiyor.
Memursaniz ayrilin istanbuldan bence
Sen nerde yaşıyorsun tavuğun kg 40 tl burda kasapta4750 TL asgari ücret. Beyaz peynirin kilosu 100 TL minimum, eğer pazardan alırsan vaktin varsa gezer dolaşırsan 80’e bulursun ki ucuz değil. Kira, fatura falan yazmıyorum bak. Tavuğun kilosu bile 90 Lira olmuş hadi onu da yazayım. Ama hala daha muhakeme yok yazık.
Ay ne dediğinizin farkında bile değilsinizButin meaajlarimi birer birer okuyun ekonomi iyi demedim.araba uzerinden ornek veriliyor ve diyorum ki araba uretmiyorsunuz pahali alman dogal olan.
Yiyecek avrupadan ucuz burada bazi urunlerde de başa baş.cunku gida dunya genelinde pahali ve sen iyi urunlerini ihrac ediyorsun.mesela rizede bir bal var anzer bali.ic piyasafa satilmadan direkt giden.satisi kazandirdigi icin satiyorlar.dogrudur demiyorum ama dunyada da bir kriz var.orasi cennet burasi cehennem.degil
Haberinin olmadığı o kadar belli ki, ya da dalga geçiyorDeniz kenarı ufak ama merkeze yakın bir yerde hiç baktınız mi kiralar ne kadar![]()
Bu arkadaşın İsveç'te bahçeli tripleks villası var, tek başına üç çocukla her yıl 3-4 kez yurtdışı tatile çıkıyor ( geceliği kişi başı 18000 ödemiş mesela bu yaz için) ....bla bla bla....hem durup dururken sürekli bunları anlatıyor hem de hep burası Türkiye'den beter , burda da kriz var diye ekliyor , her yorumu böyle zaten.konu sahibi türkiyede yaşıyor ve türkiyedekilere sordu yalnız. Bak tek başına üç çocuğuna bakabiliyormuşsun. Burda boşanmış üç çocuklu bir kadın senin deyişinle ayı bile kurtaramaz. Burdaki geçim şartlarıyla, alım gücüyle orası kıyaslanamaz. O yüzden isveçte yaşayan birinin türkiyedekilere zamlardan yakınması gerçekten çok çok ayıp
Merhaba, mesleğinizi merak ettim de. Özel değilse öğrenebilir miyim?Ayda 13 bin tl gelirimiz var kira yok çocuk yok. ama çocuğa bakar gibi arabaya baktığımız için birikim yapılmıyor ne yazık ki.
biriktirdiğimize her ay bakıyorum hep 8 bin, ne çoğalıyor ne azalıyor![]()
insan gibi yaşıyoruz ama ötesi yok.
Araba alamıyoruz, haftada bir kere et alamıyoruz, tatile gidemiyoruz eli yüzü düzgün ev kiralanmıyor bile, spor ayakkabısı alınmıyor, kıyafet tekstil uçmuş gitmiş bakıyoruz sadece.sinema tiyatro eğitim saymıyorum bile. Daha sayayım mı, hepsini teker teker saymak mı gerekir. Anlamadım nasıl bir mantık var siz de, takip etmedim ama gurbetçi misiniz, öyleyse gelişmiş ülkelerde bu mantıkla nasıl yaşam sürüyorsunuz, o ülkeler buna rağmen nasıl gelişiyor, kafamda deli sorular.Kardes ben yanlis gorduklerimi.soyledim.genellemeyin her yazdigimi.araba alamiyoz diye kiyaslayanlara yazdim.ulke ekonomisi.mukemmel.ucuyoz yazmadim.
Ö
Öyleleri dediğimiz burdan gitme yani en yakınım ablam. Rsmen ablamla bunun tartışmasını yaptık kendiside sık sık izine gelşyor, burda kim ne kadar kazanıyor bilşyor çünkü konuşuyoruz. Doğalgaz faturalarımızı konuşuyoruz grupta, dediği şey ayyy çok gelmiş ama çok yakıyorsunuz siz heralde, metreküp olarak burada aynı metreküppe koca camiyi vs ısıtıyoruz diyor. Diyorum en kısık ayarda yakıyoruz, tğm odaları yakmayın gece yakmayın, kapalı kalsın çok sopuk olmadıkça vs tavsiyeler veriyor. Çok aöıyırsunuz sonra da şikayet ediyorsunuz çok geldi diye rahata alıştın yokluk görmedin o yüzden isyan ediyorsun karşı çıkıyorsun vs ama sizin isyan ettiğiniz kadar asgari ücretliler şikayet etmiyor diyor.
Tam tahmin ettiğim gibi. Çok terbiyesizce bu yaptıkları. Bir de siz daha kötüsünüz diye biz şikayet edemeyecek miyiz diyorlar. Benim gidip afrikalı kabilelere biz de açııız demem gibi bir şey bu yaptıkları. İşlerine gelince arabası, evleriyle hava atıyolar, işlerine gelmeyince biz de çok zor geçiniyok diyolar.Bu arkadaşın İsveç'te bahçeli tripleks villası var, tek başına üç çocukla her yıl 3-4 kez yurtdışı tatile çıkıyor ( geceliği kişi başı 18000 ödemiş mesela bu yaz için) ....bla bla bla....hem durup dururken sürekli bunları anlatıyor hem de hep burası Türkiye'den beter , burda da kriz var diye ekliyor , her yorumu böyle zaten.
Kendileri geceleri yakmıyorlsrmış. Ev sahibi gece binanın doğalgazını kesiyormuş, orda binanın doğalgazı ev sahibinə bağlı kombi yok evde termostat var, gece kapatıyor sabah tekrar açıyormuş. Bizde yatak odasını 3 4 senedir yakıyoruz en soğuk olduğu günlerde bile kapalı diyor. Ee ben ihtiyacım olan şeyi nşye yakmayayım, ısınmak bir temel ihtiyaç, kalın giyin az yak diyorÖyle bir sacmalak olur mu. Calisan insanlari yokluga alistirmanin anlami olur mu.böyle insanlar o kadar kolaysa bi zahmet kendileri gelip öyle yasasinlar.
Bi şirkette İdari işler de çalışıyorum. Bende meslek çokMerhaba, mesleğinizi merak ettim de. Özel değilse öğrenebilir miyim?![]()
AnladimmBi şirkette İdari işler de çalışıyorum. Bende meslek çokönceden ön muhasebeciydim
Kendileri geceleri yakmıyorlsrmış. Ev sahibi gece binanın doğalgazını kesiyormuş, orda binanın doğalgazı ev sahibinə bağlı kombi yok evde termostat var, gece kapatıyor sabah tekrar açıyormuş. Bizde yatak odasını 3 4 senedir yakıyoruz en soğuk olduğu günlerde bile kapalı diyor. Ee ben ihtiyacım olan şeyi nşye yakmayayım, ısınmak bir temel ihtiyaç, kalın giyin az yak diyorbiz geliyoruz geziyoruz ama bizim paramız orda değerleniyor yoksa burda hiç gezemiyoruz diyor. Yaz geldiğinde nerdeyse 2-3 haftada bir mangal yapıyorlar bazen her hafta ve tavuğu beğenmeyip, sucuk, kuzu vs. yapıyorlar. Yakıt fiyatları 1,6 euro vs oldu diye nasıl çıldırdılar, scooter almışlar bisikletle işe gidiyorlarmış yakıt çok artmış neler nelerrrr...
Evet, öyle malesef.Almanyada da hükümet daha az nasil yakabilirsiniz diye bir yazi yayinladi Rusya krizi yüzündenama bunlar bir yana benim en cok zoruma giden calisan insanlarin emek verdiklerinin karsiligini alamamasi. En temel ihtiyaclar icin bile artik "o zaman almasinlar" "yemesinler" diyenler oluyor.
Almanyadan örnek veriyim. Eskiden bir isci (mesela babam) ailesini rahat gecindiriyordu, birikim yapabiliyordu, tatile gitmek o zamanlar daha farkliydi ama gidebilirdi mesela. Artik eskisi kadar ayni islerde maas vermiyorlar, sözlesmeler de kisitli oluyor ve genelde ailelerde iki kisi artik mecbur calismak.zorunda. O yüzden kadinlar da daha erken ise dönüyor. bunun kat kat verziyonunu Türkiyede de görüyoruz. Insanlar o kadar calisip cirpiniyor karsiligini alabiliyor mu hayir. Orta kesim yok edilmeye basladi. Corona ve savas tuz biber oldu.
Kendimi bildim bileli bu ülkede çalışıyorum ve her fırsatta kenara para atan biriyim. Birikimimin yüzde 15 peşinatını verdigim ve taksitlerini 50 seneye böldüğüm evi aldım. Tutumluyum ve elimden geldiği kadar kendime değer veririm. Her sene 3-4 kez tatile gidiyorum doğru cünkü sadece gece çalışıyorum haftada 6 gece ve cok yoğun bir işim var. Bu da benim yaşam tarzım neden sizi rahatsız etti ? Kimisi sigara kullanır kimisi içki bense onlrı kullanmayıp bu şekilde tatil yapabiliyorum. Bu arada Antalya da da evim var onu hesaplamayı unuttunuz. Ayrıca kişi bası 18000 degil oda bası 1800 lira. Eskiden olsa bunun kat be katını harcardım.Bu arkadaşın İsveç'te bahçeli tripleks villası var, tek başına üç çocukla her yıl 3-4 kez yurtdışı tatile çıkıyor ( geceliği kişi başı 18000 ödemiş mesela bu yaz için) ....bla bla bla....hem durup dururken sürekli bunları anlatıyor hem de hep burası Türkiye'den beter , burda da kriz var diye ekliyor , her yorumu böyle zaten.
Sen nerde yaşıyorsun tavuğun kg 40 tl burda kasaptapeyniri de daha geçen hafta şarküteriden kg 60 tl den aldım. 100 tl beyaz peynir mi olur
![]()