Bu zamanda gecinebiliyormusunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tüm dünyada kriz olduğu kesin, buna hiçbir lafım yok. Kendi üretmediğim şeyi ucuza almak da istemiyorum. Ama ev önündeki bahçede bile biten biberi, yol kenarındaki mandalinayı yahu en basit patatesi bile fahiş fiyata almak istemiyorum! Tarım ülkesiyiz tarım ülkesiyiz diyorlardı eskiden şimdi tarım ülkesi de değiliz. Olsa olsa mülteci ülkesi ne bileyim yabancılar için emlak ve turizm cenneti falan oluruz.
Bu arada Sudan’da kiralanan tarım arazileri ne oldu bilen var mı?

Kendimi bildim bileli bu ülkede çalışıyorum ve her fırsatta kenara para atan biriyim. Birikimimin yüzde 15 peşinatını verdigim ve taksitlerini 50 seneye böldüğüm evi aldım. Tutumluyum ve elimden geldiği kadar kendime değer veririm. Her sene 3-4 kez tatile gidiyorum doğru cünkü sadece gece çalışıyorum haftada 6 gece ve cok yoğun bir işim var. Bu da benim yaşam tarzım neden sizi rahatsız etti ? Kimisi sigara kullanır kimisi içki bense onlrı kullanmayıp bu şekilde tatil yapabiliyorum. Bu arada Antalya da da evim var onu hesaplamayı unuttunuz. Ayrıca kişi bası 18000 degil oda bası 1800 lira. Eskiden olsa bunun kat be katını harcardım.
İnsanın asabını bozmak için mi uğraşıyosun? Sen tutumlu olduğun için bu hayatı yaşamıyorsun. İsveç ekonomisi iyi olduğu için bu hayatı yaşıyorsun. İsveçte ortalama herkes yılda 3-4 kere tatile gidip müstakil evde oturuyor. Türkiyede istediğin kadar tasarruf yap 4 bin birim parayla 1+1 kümes gibi bir ev bile alamazdın. İnsan o kadar varlık içinde Türkiyedeki insanlara geçinemiyorum naraları atmaya utanır biraz. Keşke isveç senin gibi ülkeden memnun olmayanları sınır dışı etse de türkiyede yaşasanız. O zaman şükür etmeyi öğrenirsiniz

Son düzenleme:
Bu arada Sudan’da kiralanan tarım arazileri ne oldu bilen var mı?

Orasini bilmiyorum da. Gecenlerde Sudi Arabistanin Türkiyede de bir cok tarla felan alacagagini/aldigini okumustum. Türk hükümeti buna izin veriyorsa hata yapiyor, cünkü Afrikada gördügümüz gibi iyi tarlalar zengin ülkeler tarafindan satin alip kendi insani icin kullaniliyor oranin insani ac dururken. Aynisini kendi ülkesinde engellemesi lazim aslinda

Bu arkadaşın İsveç'te bahçeli tripleks villası var, tek başına üç çocukla her yıl 3-4 kez yurtdışı tatile çıkıyor ( geceliği kişi başı 18000 ödemiş mesela bu yaz için) ....bla bla bla....hem durup dururken sürekli bunları anlatıyor hem de hep burası Türkiye'den beter , burda da kriz var diye ekliyor , her yorumu böyle zaten.

Bazilari yok demeyi çok sever. Bizim akraba avrupada yasiyor. Turkiyede bir kaç evleri var yurtdisinda da ev aldilar bir kac tane araba vs var ama sorsan para yok derler, pahali derler. :)))))
Benim anne babam da avrupada yasiyor ve bu kişilerle ayni yerde calişiyorlar ustelik yani bilmiyor değil kimse, bizim yanimizda bile millete yok çekiyorlar, ha kimsenin de onlardan bir şey istedigi yok ama Turkiyeden birilerine anlatirken hep yok yok yok muhabbetleri.

Hanımlar istiyoruz ki hepimizin ortak derdi olan pahalılıkla alakalı derdinizi paylaşın, çözüm olmasa da dertleşip rahatlayın ama ne zaman böyle bir konu açılsa ya siyasi yorumlar oluyor veya sanki biriniz diğerine yalan söylüyormuş gibi tavır takınıp tartışıyorsunuz.

Lütfen rica ediyorum siyasi yorum da yazmayın, polemiğe de girmeyin.

Evet, öyle malesef.
Diğer marketleri de kıyasladım, yarım kilo fiyatıdır.
Çeşitliliklere göre fiyat artıp azalsa da ortalama 80 100 tl kilo fiyatı var artık peynirin.

Eklentiler

• 21A73557-76DE-4FF1-9C55-69013C36638D.webp
    21A73557-76DE-4FF1-9C55-69013C36638D.webp
    20 KB · Görüntüleme: 56
Kendimi bildim bileli bu ülkede çalışıyorum ve her fırsatta kenara para atan biriyim. Birikimimin yüzde 15 peşinatını verdigim ve taksitlerini 50 seneye böldüğüm evi aldım. Tutumluyum ve elimden geldiği kadar kendime değer veririm. Her sene 3-4 kez tatile gidiyorum doğru cünkü sadece gece çalışıyorum haftada 6 gece ve cok yoğun bir işim var. Bu da benim yaşam tarzım neden sizi rahatsız etti ? Kimisi sigara kullanır kimisi içki bense onlrı kullanmayıp bu şekilde tatil yapabiliyorum. Bu arada Antalya da da evim var onu hesaplamayı unuttunuz. Ayrıca kişi bası 18000 degil oda bası 1800 lira. Eskiden olsa bunun kat be katını harcardım.
Yeterince çalışmadığım ve tutumlu olmadığım için son yıllarda eve sadece 1 (yazıyla bir) çocuğuma yetecek kadar et alabildiğimi öğrendiğim iyi oldu...k 28 yıldır karı koca gece gündüz it gibi çalışıyor ve 7-8 yıldır aynı ayakkabıları giyiyor olmamız dışında sorun yok... İyi ki İsveç in zorlu koşullarından seslenip kulağımızi çektiniz yoksa tembellikten savurganliktan helak olup, daha da şimaracaktik allah mahfaza... Eşsiz bilgilendirmeniz için teşekkür ederiz.

Son düzenleme:
İnsanın asabını bozmak için mi uğraşıyosun? Sen tutumlu olduğun için bu hayatı yaşamıyorsun. İsveç ekonomisi iyi olduğu için bu hayatı yaşıyorsun. İsveçte ortalama herkes yılda 3-4 kere tatile gidip müstakil evde oturuyor. Türkiyede istediğin kadar tasarruf yap 4 bin birim parayla 1+1 kümes gibi bir ev bile alamazdın. İnsan o kadar varlık içinde Türkiyedeki insanlara geçinemiyorum naraları atmaya utanır biraz. Böyle pişkin pişkin konuşacağına biraz yüzün kızarsın. Keşke isveç senin gibi ülkeden memnun olmayanları sınır dışı etse de türkiyede yaşasanız. O zaman şükür etmeyi öğrenirsiniz
Evet aynen asabınızı bozmak icin uğraşıyorum , asabınız benim ekonomik durumum icin bozulacaksa istediğiniz kadar bozulsun. Birincisi asla “sürünüyorum” demedim, ekonominin ve zamların burayıda etkilediğini belirttim. Zamanında faizlerde oluşan artışlar etkisiyle bir cok insan evini bankaya bırakıp gitmiş. Yani hiç bir şeyin garantisi yok. Günah kecisi arıyorsanız bu ben değilim . Sinirlerinizi başkalarında çıkarın. Artık birilerine saldırmak icin bahane aramayın!

Evet aynen asabınızı bozmak icin uğraşıyorum , asabınız benim ekonomik durumum icin bozulacaksa istediğiniz kadar bozulsun. Birincisi asla “sürünüyorum” demedim, ekonominin ve zamların burayıda etkilediğini belirttim. Zamanında faizlerde oluşan artışlar etkisiyle bir cok insan evini bankaya bırakıp gitmiş. Yani hiç bir şeyin garantisi yok. Günah kecisi arıyorsanız bu ben değilim . Sinirlerinizi başkalarında çıkarın. Artık birilerine saldırmak icin bahane aramayın!
bence bu konuda daha fazla konusmanizin luzumu yok. siz isvecte bahsettiginiz sartlarda calisip o uc katli villayi alabiliyorsunuz, hakkiniz olan da bu zaten. turkiyede sizden daha fazla calisan insan 1+1 daireyi alamiyor. en basit kiyas bu. marketi, ithalati, ihracati gectim dumduz her beynin anlayacagi bir kiyas yaptim. o yuzden isvecte enflasyon ne olursa olsun dunya tersine donmedikce kendinizi turkiyeyle kiyaslamanizin mantigi yok.

ben boyle konulara yazmaya cok cekinirim mesela cunku genel olarak hep havada kalir yazdiklarim. bazi konularda kendi kendimize allah yardim etsin hepimize diyip gecmeyi bilmeliyiz bence. her konuda fikrimizin onemi yok. insanlar bizim ne dusundugumuzu bilmek zorunda degiller. cunku acikcasi ise yarar bir fikrimiz yok bazi konularda.

13 bin gelir kimine fazla kimine yetmez.kıyaslama yapmak çok yanlış neden sordu ki işinizi anlamadım
Kiyaslama yaptığımı kim söyledi ki? :). Hanimefendinin mesleğini merak ettim sadece. Kendisi de sağolsun kırmadı beni ve yanıt verdi.

Diğer marketleri de kıyasladım, yarım kilo fiyatıdır.
Çeşitliliklere göre fiyat artıp azalsa da ortalama 80 100 tl kilo fiyatı var artık peynirin.

Üşendim koymaya ben, koysam da anlamayacak nasılsa diye. Bu da ahım şahım lezzetli değil bir de daha ucuzları direkt peynir suyu. Napalım tebeşir mi yiyelim alıp, bu mu reva?

Üzüldüm ben de sizin hayatınıza. Bu kadar savurgan olmayın o gittiğiniz tatil paranızı da koyun kenara daha çok şey söyleme hakkı bulun kendinize ülkemiz ve insanları için. Ama siz yine de şikayetçisiniz yaşadığınız ülkeden. O yazdığınız mesajları isveç hükümetine maillesek de sizi sınırdışı etse ülkemize gelseniz. Eskisinden kat be kat gününüzü gün edersiniz. 💁‍♀️

Üşendim koymaya ben, koysam da anlamayacak nasılsa diye. Bu da ahım şahım lezzetli değil bir de daha ucuzları direkt peynir suyu. Napalım tebeşir mi yiyelim alıp, bu mu reva?
Kaç zamandır eve kaşar diye tost peyniri alıyoruz, neyse ki gerçekten tostta yiyoruz, cheddar yerine burger peyniri vb şeylerle idame ettiriyoruz, tek başına yesek tadını alırız diye gözardı ediyorum:)
Alamaz mıyım, alırım lakin her şeyden biraz kırpa kırpa, kaliteden ödün vere vere bir şekilde standart düşmesin, eksik olmasın diye uğraş bu sadece.
Olmayan zaten anlamıyor eksikliğini ama yurdun has malı yaz gelince kilolarca alınıp tuz dökülüp ekmekle öylece yemen domates yerine ne koyarız bilmem.

bir öğretmen adayı öğretmenin maaşını da bilir ama.nete yazarsın bulursun en azından
Pardon da derdiniz ne? Aklıma geldi sormak istedim yanıt aldığım hanimefendi de sağ olsun öyle düşünmüyor neden ve neyi kurcalamaya calisiyorsunuz? İnternetten araştırmak zorunda miyim? Belki buradan öğrenmek istedim? Nedir bu merak yahu?

Bazı şehirlerde o gıda fişlerinin geçtiği yerler dehşet fahiş fiyatlar veriyor ya, inşallah sizinki öyle değildir. Allah yardımcınız olsun
Multinetim var geçtiği yerler aşırı pahalı gerçekten. Fix marketlerde patlıcan 14 tl ye 10 tl ye düşmüş ama multinetin geçtiği yerde hala 25tl 😀 çarliston ve kapya biber almaya gittim almadım kazıklamak bu resmen kapya bibere 35 yazmışlar sanırsın havyar almaya gittim 😀😀 aşırı fahiş fiyatlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X