Bu zamanda gecinebiliyormusunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Istanbulda yasayan memurlara akil sir ermiyor.ikna edin bence.pahali,kalabalik,guvenli degil.aldigin maas ayni zaten.rahat rahat yasamak varken,is cikisi denizine girip keyif catmak varken niye trafikte bir saat syresle yol gideceksiniz hafta sonu iki bogaz gorecegiz diye.
Modern,uygun sehirler var.kalkip iatanbuldan bagnaz bi uere gitmeyin tabi.

Eşimin işinden dolayi Turkiyede yasadigimiz surece İstanbuldan başka bir yere gidemeyiz kolay kolay gidecek olsakta belli yerler. Oturudugum yeri seviyorum ama yoruyor bazen... 🙄 İmkani olan kafasini dinlesin. 😂

Devlet memuru olsam buyuk sehirde asla kalmazdim.deniz kenari ufak ama merkezlere yakin bir yere tasinir kucuk bahceli bi ev.orada meuveni sebzeni ek.ya suya bile para verilmiyor burada kesela cesmeden mis gibi kaynak suyu akiyor.
Memursaniz ayrilin istanbuldan bence
Çok güzel yazmışsınız, keşke milyoner olsam da dediklerinizi yapabilsem.
Deniz kenarında müstakil bahçeli evi hangi memur alabilir ki?

Çok şükür geçiniyoruz rahat yaşıyoruz. Çocuk yok ev kirası yok denebilir lojmanda yaşıyoruz. Bu yüzden birikim yapıyoruz. Ben çalışmıyorum çünkü çalışsam büyük ihtimalle maaşın yarısını mazota vermek zorunda kalırdım merkeze git gel 1.5-2 saate yakın oluyor. Hayat pahalılığı çok çok fazla durumumuz olmasına rağmen gereksiz harcama yapmamaya çalışıyorum. Bir çanta bile 800-1000 lira olmuş. Bu devirde çok çocuğu olanların Allah yardımcısı olsun umarım ülke ekonomisi bir an önce toparlar.

Türkiyede geçinmek diye birşey kalmadı artık yaşam savaşı bu , günü kurtarıyoruz sadece , herşey o kadar pahalı ki ne kadar idare etmeye de çalışsam elimdeki para eriyip gidiyor birikim yapmak hayal oldu , zorunlu ihtiyaçların bile birini alabiliyorsak diğerini alamıyoruz , birde benim çocuğum yok , çocuklu ailelerin Allah yardımcısı olsun inşallah bu durum nereye gidiyor bilemiyorum ama hiç, iç açıcı değil malesef :KK43:

Istanbulda yasayan memurlara akil sir ermiyor.ikna edin bence.pahali,kalabalik,guvenli degil.aldigin maas ayni zaten.rahat rahat yasamak varken,is cikisi denizine girip keyif catmak varken niye trafikte bir saat syresle yol gideceksiniz hafta sonu iki bogaz gorecegiz diye.
Modern,uygun sehirler var.kalkip iatanbuldan bagnaz bi uere gitmeyin tabi.
Yemin ederim yıllardır ege de bir sahil kasabasında öğretmenlik yapmanın hayalini kuruyorum. Akşamları bir değil iki saat sürüyor yolu ama adam vaz geçmiyor bu şehirden. İkna edemiyorum beceremedim bunca zamandır

Az daha gul canım ıkı de cocuk var ocakta ev borcu bitecek soyle bır artımız var gıdayı esımın ıs yerının verdıgı yemek kartıyla karrsılıyoruz
Bazı şehirlerde o gıda fişlerinin geçtiği yerler dehşet fahiş fiyatlar veriyor ya, inşallah sizinki öyle değildir. Allah yardımcınız olsun

Yemin ederim yıllardır ege de bir sahil kasabasında öğretmenlik yapmanın hayalini kuruyorum. Akşamları bir değil iki saat sürüyor yolu ama adam vaz geçmiyor bu şehirden. İkna edemiyorum beceremedim bunca zamandır
Oralarda boş yer bulursanız tayin istersiniz, hepsi silme dolu zaten. Allah gönlünüze göre versin inşallah

Geçinebildiğimizi söyleyemem sadece karnımız doyuyor
Kıyafet masrafı ekstra çıkan şeylerde borca giriyoruz
Birde ucuz bir yerdeyiz
Pahalı bir memleket tercih edemem asla

😂😂😂😂😂
Şu dönemde geçinebiliyorum ‘yaşıyorum’ diyebilecek insanın, tr ortalamasının çok çok üstünde bir gelire sahip olması gerekir.
Geri kalanlar olanlar günü kurtarıyoruz sadece.

Turkiye ortalamasinin cook cook ustunde degiliz kendi adima. +20 ustu şuan gelirimiz. Ortalama bir şekilde yaşiyoruz işte. Bir başkasi bu gelirle ayı cikaramadigini da yazabilir. 😂

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X