Buda bana dert oldu (Çalışan anne çocukları nasıl büyür)

Turkish Delight

beni yaradan,elbet yolumu gösterir.
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2017
3.370
3.509
133
Merhaba kızlar beni tanımayanlar için kısaca kendimden bahsedeyim bu arada hepinizi çok özledim ponçiklerim. Bu akşam beni uyumayacak bir dert yapıştı yakama. Ayy fenalık bastı saatlerdir. Bir devlet kurumunda Memur olarak çalışmaktayım. Eşim de özelde çalışıyor. 3 cocugum var. Biri büyük zaten. Neyse diğerleri ikiz. Annem 4 yıldır benimle neyse ki kızlarımda 4 bucuk yaşına geldi.Bu yaşa beraber getirdik. Eşim sabah benimle çıkıp akşam geç geliyor. İşi evimize 1 saat uzaklıkta neredeyse. Annem benimle 2 yıl bile kalmaz artık memlekete gider diye düşünüyorum.Bu Cocuklar 6 yaşından 12-13 yaşına kadar nasıl büyüyecekler. Okul dışında ne yapacaklar nereye gidecekler kafayı yiyeceğim bir düşünce yapıştı kafama. Sizler nasıl yapıyorsunuz bir el atın şu ga inana, Bu arada maddi durumum normal evim kira önerileriniz nelerdir.

Harcamalarınızdan kısıp tam gün özel bir okula vereceksiniz başka bir yolu yok. Part time bakıcılarla iş yürümüyor

Benim de ikizlerim var.Bu zamana kadar annenizin desteği harika takdirlik.Ikiz bakmak zulüm gibi bazen bizlere bile artik birakin kadini özgür kalsın gitsin.uzucu yaşlı insanlara cocuk baktirmak bencillik bir nevi acımasızlık gibi geliyor kusura bakmayin.
Yapacaginiz sey cok basit bakici tutacaksiniz okul cikisi evde baslarinda duracak
Veya büyük sehirse koleje verip 5e kadar okulda tutacaksiniz.

Ben ne yapayım. 5 yaşında ve 8 aylık iki Kızım var. Yardımcı olacak hiç bir akrabam yok ve çalışıyorum. Büyük Kızım anaokuluna gidiyor, küçük kızıma bakıcı bakıyor. Seneye ilk okula başlayınca, kızıma okul çıkışı bakıcı bakabilir yada etüt merkezine gönderebilirim. Tercihim etüt merkezi ama bakalım ne olacak. Seninkiler büyümüş. Büyük çocuğunuz bile okul çıkışı bakabilir kardeşlerine bi kaç saatliğine. Benim arkadaşım özel okula gönderdi küçük oğlunu büyük kızı lise bire gidiyor. Zorda kalınca büyük bakar oluyor küçüğe.

Mantıklı veyahut etüte gidecekler

Tam gun koleje gidiyor, ama yine olmadi, yaz tatili, sömestr tatili, senede iki ara tatil, her seferinde anneme kayinvalideme yalvarmakta
biktim. Bir de plansiz durumlar var,hastalanirr ikimizin de acil işi varsa bakan yok, kar tatili bile sorun... Biz yurutemedik, eşim evden calisiyor, yine tam gun kolejde, ama en azindan tatiller icin kafamiz rahat.

Gerçekten hayat çok zor çocuklar kolay büyümüyor hele durumun zayıfsa aman Allahın rezalet

6 yasindan sonra ilkokula baslarlar. Oglum okuldan sonra etut merkezine gidiyordu. Gittigi etut kres arti etut idi. Sadece etut olunca dersane gibi oluyor. Kres arti etut birlikte olan kurumda cocugu servisle okuldan gidip aliyorlar, karnini doyurup odevlerini yaptiriyorlar, oyun oynatiyorlar. Sonra ister siz etutten aliyorsunuz ya da onlar eve belli bir saatte servisle birakiyorlar. Boylece cocuk eve geldiginde odevi olmuyor. Anneyle daha kaliteli vakit geciriyor. Ustelik odev yaptiricam diye anne ile yuz goz olmuyor cocuk.

Büyüyene kadar epey emek veriyoruz biz calisan anneler hele yanimizda anneler yoksa.Benim büyük kolejde, kucuk yarim gun kres, diger yarım gun bakicisi var. Hasta olduklarinda ya da işlerim uzadiginda mecburen bakici olmak zorunda. Önumuzdeki sene memleketimize donme ihtimalimiz var ama hic gidesimiz yok bu zor donemleri atlattiysak diyoruz

Bak bu çok güzelmiş canım okulun böyle etkinlikleri varsa çok güzel,

Allah yardımcınız olsun cnm gerçekten cok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…