Buda bana dert oldu (Çalışan anne çocukları nasıl büyür)

Allah yardım eder de hep beraber buyuturuz inşallah sağlıkla.

İlk altı yıl zaten ücretsiz izin var devlet kurumların da mesela ben bundan faydalamamadım fakat öze farklı bebekler dünyayı değer kıyamam ki ben onlara

İşi bırakmak korelmek olarak niye dusunuyorsunuz ki çocuğunuzla telafisi olmayan yılları ne Güzel doya doya beraber geciriyorsunuz çalışan kadın olmak özellikle çocukla çok zor...Eğer maddi durum yeterliyse kadın herseye neden yetmek zorunda kalsin...Eşine cocuguna işine kendine evine hangi birine vakit ayırsin...

Mesela iki yaşında kreşe vericem demişsiniz ya kreşte derslere giren satranç öğretmeni olarak söylüyorum kreş için çok çok küçük bı yaş mecbur değilseniz daha çok erken söylemek istedim

sabah 9 oglen 4 ders saati.olan devlet okullai da var sanirim. Bulundugunuz ilde omokullari arastirsaniz, sayet var ve iyi ise eviniz kiralikmis evi oraya tasirsiniz. Cikis icinde onden komsularla gorusursunuz siz isten gelene kadar cocuklari karsilayacak, ev toparlayip yemek yapacak birini ayarlarsiniz. Artı gün ola harman olaaaaa

Herkes nasıl yapar öyle yapacagım d neden bende gelecek kaygısı var ya

Sabah işe götürseniz servis Ordan alsa.

aynı durumda tek çocuk annesiyim kızım 3,5 yaşında geçen kıştan beri kreşe gidiyor, öncesinde ailem baktı yarı bizde kaldılar yarı kızımı götürdüler memlekete (yakın 1 saatlık yer o nedenle gıtmesı sorun olmadı) yazları annemlerin yanına yolluyorum eylüle kadar orada kalıyor ben haftasonları babası arada gidip geliyor, ilkokul dönemi ya tam gün özel okula vereceğim ya d adevlete gidip sonrası etut vs takılacak en kötü servisle yanıma işe gelecek eve beraber geçeceğiz... çalışan için çocuk bakımı çok zor ...

Eşe zaman ayırmak nasıl oluyor :)
Evin sorumluluğunu da şu anda ben evde olmama rağmen eşimle paylaşıyoruz. Çalışıp çalışmamaktan bağımsız bence bu durum. Eşimden 2 kat fazla kazanıyorum normalde. O yüzden işten ayrılmak bana mantıklı gelmiyor.

Malesef bebekle ilgilenebilecek bir anneanne babanne yok. Akrabamız da yok çalıştığımız şehirde. Ben de eğitimsiz bakıcıların bakmasındansa iyi bir kurumda bilinçli insanlara emanet etmeyi tercih ederim. Hoş ben çalışmasam da yarım gün mutlaka oyun grubu ya da kreşe gönderirdim, çünkü sosyalleşmesi lazım. Sadece benimle olmaz bu iş. Yaşıtları ve kendinden biraz büyüklerden öğrendikleri ile benden öğrendikleri çok farklı olacaktır.

Hemde çok zor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…