- 2 Şubat 2017
- 3.370
- 3.509
- 133
- Konu Sahibi Turkish Delight
-
Allah yardım eder de hep beraber buyuturuz inşallah sağlıkla.Valla kocaman olmuşlar okula gidecekler sonra da etüt gibi bişeye kalacaklar siz de iş çıkışı alacaksınız.
Ben 2 yaşına gelince kreşe verip sabah bırak akşam al yapacağım mesela mecburen. Hem ikizlermiş sıkılmazlar da.
İlk altı yıl zaten ücretsiz izin var devlet kurumların da mesela ben bundan faydalamamadım fakat öze farklı bebekler dünyayı değer kıyamam ki ben onlaraBebekken bırakmaktan bahsediyorum hasta olunca annesine değilde bakicisina yada anneanne babaannesine sarılmak onunla uyumak zorunda kalmasından bahsediyorum elbet çalışılır elbet kariyerde yukselinir ama bu cocugun ilk 4 yılında olmamalı bence...Arkadaşlarım çalışıyor gecen bı arkadasimdayim iki çocuğu var biri birinci sınıf diğeri iki yaşında annesi gelince iki yaşındaki çocuğun tepkisini görmeniz lazım ne meslek ne para ne pul önemli benim gözümde o cucugun gulmekle ağlamak arasında kalması o mazlumlugu..İki saat kalkmadı annesinin kucağından yemeğini yediremedik uyutamadik annesi gelince yemeğini yiyip annesinin koynunda uyudu bu elinden alınmalı çocuğun meslek kariyer para her zaman elde edilebilir ama çocuklarımızın o anlarinin telafisi yok bence...
İşi bırakmak korelmek olarak niye dusunuyorsunuz ki çocuğunuzla telafisi olmayan yılları ne Güzel doya doya beraber geciriyorsunuz çalışan kadın olmak özellikle çocukla çok zor...Eğer maddi durum yeterliyse kadın herseye neden yetmek zorunda kalsin...Eşine cocuguna işine kendine evine hangi birine vakit ayırsin...Zorunlu çalışmaktan kastınız nedir?
Mesela ben çalışmayınca da orta halli geçinebiliyoruz. Ama işimi elde edebilmek için 20 senedir okuyorum, işimi seviyorum ve mesleğimde ilerlemek de istiyorum. Bırakmak ve evde körelmek beni mutlu etmez ki.
Çocuğumla beraber de olmak istiyorum ama örneğin 3 -4 yaşında sürekli evde benimle olmaktan o da sıkılacaktır diye düşünüyorum çünkü ona yeterli sosyal ortamı sağlayamam tek başıma.
Bu yüzden oyun ve eğitimin beraber olduğu kurumları çok önemsiyorum. Zarardan çok fayda getireceğine inanıyorum çocuğun ihtiyacına uygun olan seçildiğinde
Siz devlet kurumundasiniz dimi neden yararlanamadinizİlk altı yıl zaten ücretsiz izin var devlet kurumların da mesela ben bundan faydalamamadım fakat öze farklı bebekler dünyayı değer kıyamam ki ben onlara
Mesela iki yaşında kreşe vericem demişsiniz ya kreşte derslere giren satranç öğretmeni olarak söylüyorum kreş için çok çok küçük bı yaş mecbur değilseniz daha çok erken söylemek istedimValla kocaman olmuşlar okula gidecekler sonra da etüt gibi bişeye kalacaklar siz de iş çıkışı alacaksınız.
Ben 2 yaşına gelince kreşe verip sabah bırak akşam al yapacağım mesela mecburen. Hem ikizlermiş sıkılmazlar da.
Benim durumum yetersiz kalır çünkü yüzden borçlarım vardı hala da bitmediSiz devlet kurumundasiniz dimi neden yararlanamadiniz
Herkes nasıl yapar öyle yapacagım d neden bende gelecek kaygısı var yasabah 9 oglen 4 ders saati.olan devlet okullai da var sanirim. Bulundugunuz ilde omokullari arastirsaniz, sayet var ve iyi ise eviniz kiralikmis evi oraya tasirsiniz. Cikis icinde onden komsularla gorusursunuz siz isten gelene kadar cocuklari karsilayacak, ev toparlayip yemek yapacak birini ayarlarsiniz. Artı gün ola harman olaaaaa
Buna annelik deniyor. Hepimizde varHerkes nasıl yapar öyle yapacagım d neden bende gelecek kaygısı var ya
Yada şeytan dürtüyor kendime dert arıyorumBuna annelik deniyor. Hepimizde var
Sabah işe götürseniz servis Ordan alsa.İlkokul 2. Sınıf ve 3. Sınıfa giden 2 kızım var. İlkokula başlayana kadar herşey güllük gülistanlıktı. Sabah işe giderken kreşe bırak işten eve dönerken al şeklindeydi. Okula başladılar şansıma adresimize çıkan okul tam gün. Yani 9 da başlayıp 3 te bitiyor. 3 ten sonra bazı günler etüd oluyor saat 5 e kadar hergün değil ama. Ben 7.30 da evden çıkıyorum saat 6 da evdeyim. Bakıcı bulmak çok sorun çünkü sadece sabah okula gönderecek akşam karşılayacak. Gelenler ya tam gün yada yarım gün geliyorlar. Sabah 1 saat akşam 1 saat geleyim diyen yok yani. 1 tane vardı yaşlı bir teyze oda ameliyat olacağım dedi gitti. Şimdilik annemi getirdim yeni birini bulamadım. Seneye özele vereyim diyorum bu seferde kızım 4. Sınıf son sene düzen bozulur vermek istemiyorum. Yani kelin ilacı yok... Siz bana bi akıl verin...
Sabah işe götürseniz servis Ordan alsa.
aynı durumda tek çocuk annesiyim kızım 3,5 yaşında geçen kıştan beri kreşe gidiyor, öncesinde ailem baktı yarı bizde kaldılar yarı kızımı götürdüler memlekete (yakın 1 saatlık yer o nedenle gıtmesı sorun olmadı) yazları annemlerin yanına yolluyorum eylüle kadar orada kalıyor ben haftasonları babası arada gidip geliyor, ilkokul dönemi ya tam gün özel okula vereceğim ya d adevlete gidip sonrası etut vs takılacak en kötü servisle yanıma işe gelecek eve beraber geçeceğiz... çalışan için çocuk bakımı çok zor ...Merhaba kızlar beni tanımayanlar için kısaca kendimden bahsedeyim bu arada hepinizi çok özledim ponçiklerim. Bu akşam beni uyumayacak bir dert yapıştı yakama. Ayy fenalık bastı saatlerdir. Bir devlet kurumunda Memur olarak çalışmaktayım. Eşim de özelde çalışıyor. 3 cocugum var. Biri büyük zaten. Neyse diğerleri ikiz. Annem 4 yıldır benimle neyse ki kızlarımda 4 bucuk yaşına geldi.Bu yaşa beraber getirdik. Eşim sabah benimle çıkıp akşam geç geliyor. İşi evimize 1 saat uzaklıkta neredeyse. Annem benimle 2 yıl bile kalmaz artık memlekete gider diye düşünüyorum.Bu Cocuklar 6 yaşından 12-13 yaşına kadar nasıl büyüyecekler. Okul dışında ne yapacaklar nereye gidecekler kafayı yiyeceğim bir düşünce yapıştı kafama. Sizler nasıl yapıyorsunuz bir el atın şu ga inana, Bu arada maddi durumum normal evim kira önerileriniz nelerdir.
6 yıl mı? 24 ay sadece ücretsiz izinİlk altı yıl zaten ücretsiz izin var devlet kurumların da mesela ben bundan faydalamamadım fakat öze farklı bebekler dünyayı değer kıyamam ki ben onlara
İşi bırakmak korelmek olarak niye dusunuyorsunuz ki çocuğunuzla telafisi olmayan yılları ne Güzel doya doya beraber geciriyorsunuz çalışan kadın olmak özellikle çocukla çok zor...Eğer maddi durum yeterliyse kadın herseye neden yetmek zorunda kalsin...Eşine cocuguna işine kendine evine hangi birine vakit ayırsin...
Mesela iki yaşında kreşe vericem demişsiniz ya kreşte derslere giren satranç öğretmeni olarak söylüyorum kreş için çok çok küçük bı yaş mecbur değilseniz daha çok erken söylemek istedim
Hemde çok zor .aynı durumda tek çocuk annesiyim kızım 3,5 yaşında geçen kıştan beri kreşe gidiyor, öncesinde ailem baktı yarı bizde kaldılar yarı kızımı götürdüler memlekete (yakın 1 saatlık yer o nedenle gıtmesı sorun olmadı) yazları annemlerin yanına yolluyorum eylüle kadar orada kalıyor ben haftasonları babası arada gidip geliyor, ilkokul dönemi ya tam gün özel okula vereceğim ya d adevlete gidip sonrası etut vs takılacak en kötü servisle yanıma işe gelecek eve beraber geçeceğiz... çalışan için çocuk bakımı çok zor ...
bebek veya küçük çocuk aynı bence başarının çaresine bakana kadar.Ben de küçük bebek vAr sandım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?