Buda bana dert oldu (Çalışan anne çocukları nasıl büyür)

önceden çalışıyor muydunuz?
çalışıyorsanız memur vs miydiniz peki

evet çocuk fedakarlık ama insan iyi işini de bırakamıyor bir çırpıda
dünyanın binbir türlü hali var çünkü
ne güzel çocuklarınızı kendiniz büyütmüşsünüz

ilkönce iki yıl dı sonra 4 sonra 5 bidaki seneye 7 yaş olur.

bende çalışıyorum ve ilk çocuğa hamileyim bende öğreneyim takipteyim

6 yıla kadar var diye biliyorum ben 6 yıla uzadı bu iş
Devlet memurlarında 2 yıl ücretsiz izin. Sizin bahsettiğiniz çocuk ilköğretim yaşına gelene kadar verilen kısmi çalışma. Iş kanununa tabi olanlar bu haktan yararlanabiliyor ancak devlet memurları için uygulamaya yönelik yönetmelik henüz çıkmadığı için uygulamaya henüz geçilmedi.

Çalışan annelerin en büyük derdi çocukların okul dışı zamanları nasıl geçireceği Tam zamanlı özel okul, etüt veya bakıcı ile genellikle çözüm bulunuyor. Bizim kurumdakiler çocuklarını ilkokulda iş yerine yakın bir okula kaydettirmişler, çıkışta çocuk etüde gitmiş. Biz çözümü özel okulda bulduk şimdilik.
Kadınların çalışmasını zorunluluk veya keyfiyet olarak değerlendirip yorum yapmak bana doğru gelmiyor. Dünyanın bin türlü hali var. Keyfi çalışıyor dediğimiz bir kadın imkanlarını kaybedebilir, eşinden boşanabilir veya eşini kaybedebilir. Hayata çocuklarıyla birlikte uyum sağlaması ve beklenmedik durumlarda ayakta kalması için kadının çalışması çok önemli. Iş arayınca hemen bulunmuyor, bulunsa da adaptasyon zaman alır. Ayrıca her çocuk evde oturan anne istemiyor. Benim oğlum çalışmadığım zamanlarda bu durumdan rahatsızdı mesela. Arkadaşlarının anneleri çalıştığı için benim evde olmamı sorguluyordu. Sonra işe başlayınca bu sefer bu durumu yadırgadı. Çocuklar yeni durumlara daha kolay alışıyor yeter ki siz istekli olun durumu anlatın.

Annem 2 yıl bile kalmaz gider derken bence zaten kadin gitsin artik özgür birakin kadini. Yapacagini fazlasiyla yapmis çocuklar reşit olana kadar baktirmayi mi dusunuyordunuz? Yazik ona da onun da bir hayati var yani. Bakıcı ayarlayacaksiniz. Sosyallestirmeye bakacaksiniz cocuklari. Annenize de helal olsun 3 cocukla senelerdir ilgilenmis.

İlk 5 yıl sadece anneyle büyüyen çocukların okul zamanları ciddi sıkıntı. O yaşa kadar düzenli bir sosyal ortamları olması şart.
İlk 2 yıl çok önemli bence, ben mecburiyetten çalışıyorum neyse ki 3 e kadsr diye avunmaya çalışıyorum.

Mecburen koleje verdim ama kolejden alırsam iş yerime yakın olan okula kaydettirir ve işe getiririm okul bitince sonra birlikte eve geçeriz vs vs

İlk 5 yıl evde dursun demiyorum zaten bende tabiki kreş anaokulu gelişimi için önemli o ayrı bı konu

Anne çalışmayınca mutfaktan yemek kokusu tıkırtısı gelmiyor sadece. Ekonomik özgürlüğü olmadığı için kocasına alttan alma zorundalığı kokusu, kamusal alandan uzak kaldığı için depresyon tıkırtısı, özgüveni desteklenmediği için mutsuzluk buharı filan da geliyor. Annenin keyfi çalışması sözünüzü hiç hoş bulmadım; erkekler baba oldum diye işi bırakmıyorsa kadınlar da bırakmamalı. Neticede tek başımıza yapmıyor ve çoğu zaman da tek başımıza büyütmüyoruz

Herkes nedense mesajlarimdan kadınlar eve kapansın kariyer yapmasın calismasin kendini gelistirmesin falan anlamis ..Demek istedigimin o olmadığının herkes farkında ama kimse kabullenemiyor çocuğu küçük yaşta bakıcıya kreşe emanet etmek maddi zorunluluk yoksa bence bencillik bu benim görüşüm katilmak zorunda değilsiniz tabi ki

Sizin hesaba gore keyfi calisan kadin cocugu icin 5 yil isi birakti diyelim, 5 yil sonra ikinci olacak cunku kardessiz de olmaz. Bir 5 yil da ikinci icin evde kal etti mi 10 yil. Yas oldu mu 40. 10 yil ara vermissin yasin ilerlemis, o saatten sonra seni kim ise alacak. Gencler zehir gibi arkadan geliyorlar, iki cocuklu 10 yil ara vermis teyzeyi mi alalim derler. Kusura bakmayin da turkiye sartlarinda hersey bu kadar zorken bence isini birakmak keyfi bir durum olur.

Konu sahibi arkadasim benim buyuk cocugum 10 yasinda 4 e kadar okulda oluyor biz 6 da geliyoruz. Okul cikisi anahtari ile giriyor biz gelene kadar derslerini yapiyor. Kucuk de tam gun kreste. O da okula baslayinca 4 e kadar okulda olup abisiyle eve gececek biz yokken. Buyuk de o sirada 12-13 yasinda olacagi icin kardesine bakacak artik.

ben de babası çalışan çocuklara çok üzülüyorum, zavallıcıklar bütün gün baba hasretiyle yanıp tutuşuyorlar, yazık günah değil mi? akşamdan akşama iki saat babalarını görüyorlar, sağlıklı bir baba çocuk ilişkisi için 2-3 saat yeter mi, bir çocuğun babasıyla olan ilişkisinin bütün hayatını etkileyecek derin yaralara da neden olduğunu düşündükçe içim parçalanıyor. keşke bütün çocuklar babalarıyla büyüse, hiçbir baba keyfinden çalışmasa, her şeyin telafisi var da babadan yeterli ilgiyi görmeden geçen yılların yok...

Sabah sabah çok iyi geldi

Sabah sabah çok iyi geldi

Kadınların keyfi calismasi tanimini da ilk kez burda duydum ben, keyfi calisan erkek diye bie söylem yok mesela, neden kimse adama; "karin yeterince kazaniyor, niye çalışacağım diye tutturup cocuklarini perisan ediyorsun" diye vicdan yaptırmıyor, sonra da neden bu ataerkil kafalar degismiyor diyoruz. Biz kadın olarak kendi kimligimize, meslegimize, kariyerimize saygi duymadikca erkek niye duysun ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…