buda benim evliligim

Canim1012

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2012
79
102
43
Bazen yetersiz hissediyorum kendimi
4yildir evliyim, birbirimizi cok seviyoruz, genel olarak mutlu bi evliligimiz var :)
Ama baska ciftlere gore degisik bi yasam tarzimiz var diye dusunuyorum , o yuzden paylasmak istedim,
ikimizde calisiyoruz ayni is yerinde ,
Benim derdim ev hanimi olma konusunda cok yetersizim, ama ne yalan soyleyim duzelmek icinde çabada sarfetmiyorum biraz tembelim, is yerimizde tempolu calistigimdan dolayi eve geldigimde is yapmak cok zoruma gidiyor, temizlik yapmaktanda nefret ediyorum, mecbur kalmadigim surece yapmam, yemek deseniz oda nadiren acikinca kendime kolay pratik biseyler yaparim yerim
esimde isten geldiginde oda kendine yapar.. dün izinliydim mesela , butun gun evi temizledim, esim isten dondugunde yemek yoktu, kendi gitti iki yumurta kirip ekmekle yedi, evliligimizin basindàn beri bu boyle , tuhaf olansa bu durumdan sikayetci degil yani sanki normalmis gibi, evde acikirsa hemen ekmek arasi biseyler hazirlar kendine, makarna pisirir
Sabahlari da mesela ikimizde kendi kahvalti tabagimizi kéndimiz hazirlariz, oturur beraber yeriz
bazi gunleri hadi bugun yemek yapta yiyelim falan der mesela gelir bana eslik eder beraber hazirlariz yemegi sonrada bayila bayila yer tesekur eder ellerine saglik falàn der buyuk bi iyilik yapmisim gibi..
sabah kalkar giyecegini kendi ütüler mesela, bi yàndàn utaniyorum kocam kalkiyor kiyafetini kendi utuluyor ne bicim kariyim diyorum ama bi yandanda adam soylenmiyorki yani kizsa istese sorsa yapacagim... ev islerinde bana cok yardim eder, bazen kendiliginden bulasiklari halleder falan... bu durum normalmii degilmi iyimi kotumu cozemedim, cevreme anlattigim zaman soktalar ay utanmiyomusunda adama yazikta neler cekiyorda diye laflar isitiyorum, ama esim bu durumdan rahatsiz degil, belkide cekiniyordur diyemiyordur diyede dusunmeyin cunku aramizda cekinme diye bisey yok herseyi sorunsuz konusabiliyoruz bazi huylarimdanda cok sikayetci olabiliyor, bende ona ayni sekilde yeri geldimi bagirir cagirir buyuk tartismalar yasariz , ama bu anlattigim konulardan rahatsiz olmuyor, yada evin cok berbat olmasi lazimkiii kalkta su eviiii bi temizle diye kizdigi oluyor, ay ne tuhaf bi evliligim var demi bizim hayatimizda boyle Cok sukurki mutluyum esimi cok seviyorum, onunda benimle mutlu oldugunu biliyorum

biz de öyleyiz.. iki taraf çalışınca normali de bu sanırım. Ama hamile kalınca, evden çalışmaya başladım. Anladım ki bütün işi eşim yapıyormuş meğer. O yüzden en azından yemek yapmaya ağırlık verdim. Zaten ev işini hiç sevmiyorum.

ne guzel sorun cikarmio anlayisli sana yardim edio hic bi sorun yok bence de ama sen yinede kendini bu kdr birakma yarin cocuk olunca gerci bilmiorum dusunuomusunuz ama yemek yapmaya ve evi duzenli temizlemeye mecbursun cocugunn sagligi icin yavastan kendini bu tempoya hazirlamalisin

Ben calismadigim halde temizlik bana zor geliyor yani yapı meselesi bu.yemek konusunda esine masallah diyorum cunki evde yemek yoksa benimki ya disar da yer ya da ac kalir yemez.

Bana kahvalti ve yemek konusu biraz fazla gibi geldi.hadi temizlik duzeni gectim ama yenek ve kahvalti konusunda biraz hassas olmalisiniz gibime geldi. Ütü konusunda bosverin yapsin :)

Ben çalışmıyorum. Yinede esim kendı kahvaltısını hazırlayıp, ütüsünü yapıp işe gıder uyandırmaz eger kalkmadıysam. Tuhaf bişey göremedim saydıklarınızda. Aile ve cevrenızde bu tür seylerı kadınlar görev edınmısse hep ve siz ilk kez esınızden böyle görduysenız demekki tek oldugunuzu fılan sanıyorsunuz. Böyle evlilikler var ve tuhaf degıl. Benım babam da yemegını, ütüsü yapar, annem calısıyor, yemek temizlik beklemez. Babamda temizlik yapar. İlgınc bısey yok yanı.

Bence gayet normal. Çalışan bir kadının aile hayatı zaten bundan çok farklı olmaz diye düşünüyorum. Ben evli değilim ancak çalışıyorum, kimse evde benden ufacık bile bir iş beklemez. Hem çalışıp hem ev ile ilgilenmek cookkkk zor. Hele bir de tempolu özel sektörde iseniz. Kıymetini bilin :)

Asıl evlilik böyle olmalı. Ama o kadar alışmışız ki bayan her şeyi üstlenir diye, bu durumu garipsiyor olmanız gayet doğal.
Erkek çocuğum olursa aynen böyle yetiştireceğim.

Ikiniz de ayni isi yapiyosunuz ayni is yerinde, niye sen evde daha cok is yapasin? Niye adamin kiyafetini sen utuleyesin? Eskiden kadinlar evde her isi yapiyomus da zaten tek isleri ev isiymis, calismiyolarmis. Sen kocanla ayni isi zaten yapiyosun.

He ben senin yerinde olsam ya esimle birlikte yapardim ya arada bi temizlikci alirdim, cunku pis evde asla yasamam. Yemegi de esimin yardimiyla yapardim her gun. Cunku kimse bana her gun yumurta makarna yediremez. Ama sen oyle yasamaktan, oyle beslenmekten mutlusun kime ne

İyi geceler
Derdim var benimde ne yapsam kime anlatsam bilemiyorum. 1 buçuk yıllık evliyim düğün takilarim kayınvalide de idi. Ve 3 buçuk aylık hamileyim. Geçenlerde paraya ihtiyacım oldu. Kayınvalideye dedim benin altınlardan bı çeyrek ver ihtiyacım var.
Bana ne dese iyi paraya sıkıştık senin altınları biz bozdurduk. Ne tepki vereceğini bilemedim .
Meğer eşim biliyormuş ve bana söylememiş.
Güya ailesi bana söylemesi için baskı yapmış ama eşim bilir türlü söyleyememis.
Bu arada üzüntüden kanamam oldu ve düşük tehlikem var. Ve telefon konuşmalarını duydum bu arada meğer ailesi söyleme yerine koyarız demiş.
Artık kimseye guvenim kalmadı ve kendi ailemi başka şehirde bırakıp geldim.
Ne yapacağımı bilmiyorum biraz birşeyler duymaya ihtiyacım var..

Mutluysanız sorun yok.

Tek takıldığım ikinizin de kendinize yiyecek bir şeyler hazırlaması.
Yani siz problem etmiyorsanız sizin evliliğiniz için normaldir ama ben yadırgadım.
O gün erken kalkan kahvaltılıkları masaya koyabilir veya akşam kendine bir şey hazırlayan iki kişilik hazırlayabilir.
Kimin yaptığı önemli değil.
Fazla bireysel geldi bana.

Herşey normal gayet yolunda. Tebrikler. Ikinizde çalışıyorsunuz yapacak tabi. Sen ev hanımı deģilsin bu arada kendini yorma boşver :)

Yeni konu açsana. Hem başkasının konusunu sabote ediyorsun hemde kim kime cevap yazacak karışır.

Yapmaya çalışıp yetiştirememeyi anladım da biraz tuhaf geldi sizin durumunuz. Hayal ettim de bir yuva kokusu yok sizin evde her şeyi kendinize yapıyorsunuz çünkü ikiniz de. Sizin kendinize yemek yapmanız onun kendine kahvaltı tabağı hazırlaması falan. Çalışmayla ilgisi yok ki bunun çünkü nöbetli çok yoğun çalıştığı halde eşinin iç çamaşirina kadar ütüleyen kadınlar da var. Evde olduğu zaman kim varsa yemek yapar ama anladığım siz hiçbir şeye dokunmuyor sunuz. Herkes kendi işini kendi görüyor bu da tuhaf geldi. Belki de alişmadiğim için ama ben rahat edemezdim hem de eşim iyiyse daha çok ezilirdim.

Herkes 'çalışan kadın' olduğunuz için normal olduğunu söylemiş.
Küçük bebeğim olduğu için yaklaşık 4 Aydır evdeyim.
Çalıştığım zamanlar yoğun çalışıyorum, ağırlıklı olarak ihaleler, teklifler hazırlıyorum, ihaleye toplantılara katılıyorum. Gece yarılarına kadar bilgisayar başında oluyorum.
Ama evde ortalık toplama, çeşit çeşit yemekler yapma, arkadaşlarımızı davet etmekten de vazgeçmiyorum.
Çalışan kadının bu kadar kendini bırakmasını hiç mi hiç tasvip etmiyorum. Bu insanın kendini kötü hissetmesine, yaşadığı yeri sahiplenememesine neden olur.
Tek çalışan kadın siz değilsiniz. Ne hayatlar var bence kendinizde bazı şeylerin yanlış gittiğini farkettiginiz için konu açmışsınız.

Bence hiç sorun yok. Çünkü ikiniz de memnunsunuz. İkiniz de çalışıyorsunuz zaten, sizin ondan daha fazla ev işi yapma sorumluluğunuz yok. Ben eşime bırakmam mesela kendim yaparım (temizlik değil, ona kadın geliyor) çünkü benim mesaim çok rahat, bazen hiç evden çıkmayabiliyorum. Ama o normal mesai yapıyor, geldiğinde ondan iş beklemem haksızlık olur. Yemek yapmayı severim, o yüzden yaparım. Yapmasam niye yapmıyorsun demez. Sipariş veririz. Bazen ikimize de ekmek arası yaparım ayrı ayrı odalarda yeriz. Herkes o kadar evcil olmak zorunda değil. Şimdilik hiç dert etmeyin. Çocuk olduğu zaman annelik hissiyle kendiliğinizden değişirsiniz zaten. O zaman bir düzeniniz olur. Bir siz bir eşiniz falan yaparsınız yemekleri, beraber yersiniz vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…