bugün 1 sene oldu

e sende her laflarını, sözlerini, olayları eşinin gözünde cereyan etmesini istiyorsa, eşin olmadan onlarla başbaşa olma... yani eşin her zaman herşeye şahit olsun

ah işte öyle olmuyo dediğim gibi bunlar tutucu öyle kadın erkek yan yana durmaz akrabalar falan geldiğinde kadınlar bi yere erkekler bi yere oturur. çaylarıda kapının önüne gider ordan bi erkek alır. Allahtan benim eşim böyle değil

bende ne diyeceğimi bilemiyorum zor ama kavga etmiyim diye kendinden ödün verme eşin senin giyimine ne diyor eğer eşin sana giyimle ilgili bişi demiyorsa kimsenin karışmaya hakkı yok herkes kendi bacağından asılır diye şakayla karışık cevap verirdim ben
kayınvalidenede saygıda kusur etmicem diye kendini ezdirme eşinin ailesine de mahrem değildir ki gece uyuduğun kıyafetine dikkat edesin iyice saçmalamış

eşim giyimime asla karışmaz yerine göre herşeyi giymeme izin verir. kayınvalidemlere giderken dikkat ederim onun haricinde etekte giyerim şortta yerine göre izin verir herşeye

cnm sorunlarım çok can sıkıcı ve büyük. ama buradaki yazıları okudukça öyle yazma gereği duydum bide kavgamız olmadığı için hep sabrediyorum

Aşırı kışkanç bir kaynanan var belliki. Ayrıca dikkatimi çeken bişey var kaynanan gençliğinde cinselliğini biraz fazla bastırmış sanırım. Kötü niyetle söylemiyorum yanlış anlama. Yani oruç konusu Gece beraber yatmanız falan bunların hepsini O İŞ! 'e yorması bana çok garip geldi. İnşallah hiç tartışman gerekmez ama bence sınırı aşıyorsunuz izlenimini ufak ufak ver onlara. Kayanana oğlun beni böyle beğeniyor falan de. Bırak edepsiz desin uğraşmaktan vazgeçer belki:ssz: Allah eşinle ağzınızın tadını bozmasın.

bunlar daha yazdıklarım daha yazmadıklarım neler var bak seninkini okuyunca aklıma geldi. bizde bi keresinde geçen sene sahura kalkamamıştık. benim saf eşimde kayınvalideme gittiğinde su içmiş oruç tutmadık bugün demiş. kayınvalidemde niye tutmuyosunuz geceler bitti de gündüze mi kaldı işiniz demiş eşime. aynen canım Allah yardım etsin bize

benimde aynı senin gibi... küçük küçük şeylerdi.. art arda dağ oldu.ama ben hiç susmadım, hep hakkımı savundum , yinede küsmüyordum çünkü küsmek istemiyordum.. en son evlerine gittim kalmaya, bunlar birşey söylemiyorlar ama suratlar beş karış... 2. günü bomba patladı...büyük bir kavga. evden kovmalar... neler söyledi neler... yok beni en baştan sevmemiş,sevmeden aldım seni..vss. bende bir iki kelime ettim ve evden apar topar çıktık valizlerle... herneyse benimkiler ibreyi taşırmıştı, ben yaşım geregi cahil davranmamayım diye, agresif davranmamayayım diye hep dikkatli oldum ama yeterrr dedim eşime.. sen evladısın çekersin ama ben bir çekerim , iki çekerimm, çekmek zorunda değilim sizinkileri dedim...
yani 3 alternatif var...
ya böyle devam edeceksin...onlar sürekli başına kakacak sen susacaksın, içine atacaksın,sonra hasta olacaksın...huzurun bozulacak..
ya yavaş yavaş uzaklaşacaksın,bunuda hazmedemeyecekler... senin huzurunu bozacaklar,eşini doldurmaya çalışacaklar...
yada ipler kopacak bir gün.. ama senden olmasın sakın..bırak rezilliği onlar çıkarsın,sen pusuda bekle...saldırırlarsa karşılık verirsin sükunetle..çokta suçlamazsın, kapıyı çeker çıkarsın eşinle... onlar rezil olsunlar oğullarına
AMA HER HALÜKARDA CAHİLLERE DENK GELMİŞSSİN,HUZURUN BOZULACAK..YETERKİ EŞİNİ VE KENDİNİ YIPRATMADAN BU OLAYLARA , SAÇMA DİYALAOĞLARA DAHA FAZLA GİRME

Son düzenleme:
ah işte öyle olmuyo dediğim gibi bunlar tutucu öyle kadın erkek yan yana durmaz akrabalar falan geldiğinde kadınlar bi yere erkekler bi yere oturur. çaylarıda kapının önüne gider ordan bi erkek alır. Allahtan benim eşim böyle değil

kaynanan milletin arasındada laf söyleyecek kadar haddini aşmamış diye farzediyorum ..kalabalık ortamdan korkma...
başbaşa kalma sadece onlarla, eşin olsun mutlaka yanında

benimde aynı senin gibi... küçük küçük şeyler.. art art dağ oldu.ama ben hiç susmadım, hep hakkımı savundum , yinede küsmüyordum çünkü küsmek istemiyordum.. en son evlerine gittim kalmaya, bunlar birşey söylemiyorlar ama suratlar beş karış... 2. günü bomba patladı...büyük bir kavga. evden kovmalar... neler söyledi neler... yok beni en baştan sevmemiş,sevmeden aldım seni..vss. bende bir iki kelime ettim ve evden apar topar çıktık valizlerle... herneyse benimkiler ibreyi taşırmıştı, ben yaşım geregi cahil davranmamayım diye, agresif davranmamayayım diye hep dikkatli oldum ama yeterrr dedim eşime.. sen evladısın çekersin ama ben bir çekerim , iki çekerimm, çekmek zorunda değilim sizinkileri dedim...
yani 3 alternatif var...
ya böyle devam edeceksin...onlar sürekli başına kakacak sen susacaksın, içine atacaksın,sonra hasta olacaksın...huzurun bozulacak..
ya yavaş yavaş uzaklaşacaksın,bunuda hazmedemeyecekler... senin huzurunu bozacaklar,eşini doldurmaya çalışacaklar...
yada ipler kopacak bir gün.. ama senden olmasın sakın..bırak rezilliği onlar çıkarsın,sen pusuda bekle...saldırırlarsa karşılık verirsin sükunetle..çokta suçlamazsın, kapıyı çeker çıkarsın eşinle... onlar rezil olsunlar oğullarına
AMA HER HALÜKARDA CAHİLLERE DENK GELMİŞSSİN,HUZURUN BOZULACAK..YETERKİ EŞİNİ VE KENDİNİ YIPRATMADAN BU OLAYLARI , SAÇMA DİYALAOĞLARA DAHA FAZLA GİRME

ya ben her defasında saygı çerçevesinde cevap vereyim diyorum ama o an geliyo ağzım kilitleniyo bi şey söyleyemiyorum

Aşırı kışkanç bir kaynanan var belliki. Ayrıca dikkatimi çeken bişey var kaynanan gençliğinde cinselliğini biraz fazla bastırmış sanırım. Kötü niyetle söylemiyorum yanlış anlama. Yani oruç konusu Gece beraber yatmanız falan bunların hepsini O İŞ! 'e yorması bana çok garip geldi. İnşallah hiç tartışman gerekmez ama bence sınırı aşıyorsunuz izlenimini ufak ufak ver onlara. Kayanana oğlun beni böyle beğeniyor falan de. Bırak edepsiz desin uğraşmaktan vazgeçer belki:ssz: Allah eşinle ağzınızın tadını bozmasın.

bi de şunu söyleyeyim hepinize. ben vajinusmusum hala ilk birleşmemiz olmadı deniyoruz eşimde bende sabrediyoruz yılmıyoruz. bi de kayınvalidem bunu bilmiyo. bilmesin de kesinlikle... geçenlerde söylediği şey eğer 1 sene içinde çocuk doğurmazsan gözükme gözüme dedi. ah bilse yapamadığımı.. ya birleşme olmuş olsa bile biz daha eşimle 4 5 sene düşünmüyoruz

her konuya dinle cevap veren arkadaşlar nerde acaba görmemişler herhalde henüz konunu.

açık konuşmak gerekirse sen böyle alttan alıp sessiz kaldıkça tepene daha çok çıkacaklarını düşünüyorum, hakaret gibi görünmesin sıfat olarak söylüyorum eşinin ailesi tam anlamıyla cahil, terbiyesiz saygısız ve hatta hadsiz.

kayınbabanın uzuvlarını gösteriyorsun demesinden tut kaynananın oğlumun koynuna burda da mı gireceksin demesine kadar her yaptıkları sinir bozucu ve seviyesizlikten başka bir şey değil.

ben olsam her şeyi eşime anlatırım elimi ayağımı da onlardan çekerim ama sende o potansiyeli görmedim dersem kızmazsın inşallah.

iyi olalım iyi geçinelim huzursuzluk olmasın diyorsun seni anlıyorum ama karşındakilerin geçinmeye niyeti yok belli ki. bu gidişle sen de böyle hakaretlere terbiyesizliklere maruz kala kala sinir hastası olursun sonunda. biraz da bencil ol kendini düşün, bazı insanlar için fedakarlığa değmez unutma.

Son düzenleme:
ya ben her defasında saygı çerçevesinde cevap vereyim diyorum ama o an geliyo ağzım kilitleniyo bi şey söyleyemiyorum
senin ağzın kilitleniyorsa...mesela sana birşeymi söylüyorlar.. sen kesinlikle susma, aklına o an hiç birşey gelmiyorsa bile şöyle diyebilirsin...
''ay anne aşkolsun, kırılıyorum bak''.. yada 'ne alaka anne ya'... kıyafetine laf ederlerse 'eşim böyle istiyor hep'
vsss
önce kendini savunmayı bileceksinki, seni ezmesinler...kendini savunman, karşı tarafı suçlaman demek değiltir... önce hakkını savun, gün gelir yaptıklarınıda yüzlerine vurma seviyesinede gelirsin

Son düzenleme:
bi de şunu söyleyeyim hepinize. ben vajinusmusum hala ilk birleşmemiz olmadı deniyoruz eşimde bende sabrediyoruz yılmıyoruz. bi de kayınvalidem bunu bilmiyo. bilmesin de kesinlikle... geçenlerde söylediği şey eğer 1 sene içinde çocuk doğurmazsan gözükme gözüme dedi. ah bilse yapamadığımı.. ya birleşme olmuş olsa bile biz daha eşimle 4 5 sene düşünmüyoruz

yuh artık yaa :O vajinusmus olabilirsin, herkesin başına gelebilir böyle bişey, bunun için kendini kötü hissetme ama ne demek 1 sene içinde çocuk doğur yoksa gözüme görünme. Allah aşkına sen eşine anlatmıyomusun bunları, yada onun görmediği zmnlarda yaşadığın şeyleri.. mesela görümcenin kapı deliğinden sizi izlediğinden haber var mı? eminim yoktur, sen söyleme gereği duymassan daha çoooook ezerler seni. günün birinde daha büyük bi kavga olur, eşinin de anasının bunca yaptığından haberi olmadığı için onun tarafını tutuverir, o gün sende ağlar durursun artık... her ne yaparlarsa anlat eşine. ve burdaki kişilerin de dediği gibi onlarla yalnız kalmamaya çalış..

her konuya dinle cevap veren arkadaşlar nerde acaba görmemişler herhalde henüz konunu.

açık konuşmak gerekirse sen böyle alttan alıp sessiz kaldıkça tepene daha çok çıkacaklarını düşünüyorum, hakaret gibi görünmesin sıfat olarak söylüyorum eşinin ailesi tam anlamıyla cahil, terbiyesiz saygısız ve hatta hadsiz.

kayınbabanın uzuvlarını gösteriyorsun demesinden tut kaynananın oğlumun koynuna burda da mı gireceksin demesine kadar her yaptıkları sinir bozucu ve seviyesizlikten başka bir şey değil.

ben olsam her şeyi eşime anlatırım elimi ayağımı da onlardan çekerim ama sende o potansiyeli görmedim dersem kızmazsın inşallah.

iyi olalım iyi geçinelim huzursuzluk olmasın diyorsun seni anlıyorum ama karşındakilerin geçinmeye niyeti yok belli ki. bu gidişle sen de böyle hakaretlere terbiyesizliklere maruz kala kala sinir hastası olursun sonunda. biraz da bencil ol kendini düşün, bazı insanlar için fedakarlığa değmez unutma.

aynen öyle diyorum iyi olalım iyi geçinelim.. eşime anlatmaya korkuyorum yani korku derken benden soğursa ailesini bana karşı savunursa bi de kayınvalidem herşeyi inkar ederse

Zaten kendin dertlisin bir de düşüncesiz kadının ettiğine bak. Allahtan eşin ailesine çekmemiş huy olarak. Siz eşinle bir ailesiniz çocuk kararını yalnızca siz verebilirsiniz. Ne demek olmazsa gözüme görünme:47: Üstüne vazife olmayan her konunun içinde kadın. Çok sinir bozucu. Ben sinirleniyorum sen anlattıkça:19: Bu arada canım hiç moralini bozma forumda da uğraşmaları sonucunda bunun üstesinden gelen çok kadın var. Umursamaz ol biraz gevşe dert etme herşeyi kendine şu kaynana sorununun da üstesinden gelemeye başladınmı kim tutar kocişinle seni :))

Son düzenleme:
yuh artık yaa :O vajinusmus olabilirsin, herkesin başına gelebilir böyle bişey, bunun için kendini kötü hissetme ama ne demek 1 sene içinde çocuk doğur yoksa gözüme görünme. Allah aşkına sen eşine anlatmıyomusun bunları, yada onun görmediği zmnlarda yaşadığın şeyleri.. mesela görümcenin kapı deliğinden sizi izlediğinden haber var mı? eminim yoktur, sen söyleme gereği duymassan daha çoooook ezerler seni. günün birinde daha büyük bi kavga olur, eşinin de anasının bunca yaptığından haberi olmadığı için onun tarafını tutuverir, o gün sende ağlar durursun artık... her ne yaparlarsa anlat eşine. ve burdaki kişilerin de dediği gibi onlarla yalnız kalmamaya çalış..

zaten eskisi gibi samimi değilim gidip gelmiyorum eşime söylesem o da annesinin yanına gitse kayınvalidem inkar etse napıcam diye korkuyorum

Zaten kendin dertlisin bir de düşüncesiz kadının ettiğine bak. Allahtan eşin ailesine çekmemiş huy olarak. Siz eşinle bir ailesiniz çocuk kararını yalnızca siz verebilirsiniz. Ne demek olmazsa gözüme görünme:47: Üstüne vazife olmayan her konunun içinde kadın. Çok sinir bozucu. Ben sinirleniyorum sen anlattıkça:19:

yanlarında konuşmaktan korkarsın zaten sürekli ayak üstünde olursun acaba yanlış bi şey mi söyledim diye düşünürsün hep konuşsan bile.

aynen öyle diyorum iyi olalım iyi geçinelim.. eşime anlatmaya korkuyorum yani korku derken benden soğursa ailesini bana karşı savunursa bi de kayınvalidem herşeyi inkar ederse

bu da ayrı bir sorun o zaman hayatındaki...

asgari şekilde görüşmeyi dene, ve onların yanındayken eşinin yanından ayrılma bi şey diyemezler derlerse de eşin duymuş olur.

sen sesini çıkarmazsan eşin hiç sesini çıkarmaz savunmaz onlarda dahada üstüne gelir. kapalı biri olsanda bu kadar üstüne gelirlerdi bence onlar şimdilik açık olmanı bahane ediyorlar

eşini takdir ettim tatlım. aman gönlünü hoş tutmaya çalış. kavınvalidenlerle de olabildiğince az görüşmeye çalış.

Iki gündür okuduğum konular acayip derecede moralimi bozdu söylemeden geçemeyeceğim..biri kocasından dayak yer hiçbirşey olmamış gibi meyve tabakları hazırlar..dünkü konuda kaynana kayınpeder kadının her kıyafetine karışır herşeyine karışır..yok biri kaynanasından dayak yer..sırf iyi geçinelim diye susar..burdaki konudada yine kayınpeder ve kaynana başrolde herşeyi yönlendiren onlar..

Kızıyorum çünkü nedir bu kadar iyi geçinme çabası saygılı davranma çabası...bizler kadın olarak daha güçlü olmak zorundayız..bize saygısızlık yapanı niye sayalım..laf sokanı iteni kakanı niye sevelim..saygımızı bozmayalım tatsızlık çıkmasın diyede bukadar verici davranılmazki...iyi geçinmiyiveriyim ne olacak..

sende eşine şikayet eder gibi değilde, anneler böyle konuştular ben cok üzüldüm, ben cok kırıldım tarzı duygularını eşine açarak lafa girebilirsin...
elbetteki yeri gelecek , savunacak.. bunlara hazırlıklı ol... ama sen sırf eşim onları savunmasın bana diye susarsan bu iş en son senin bir sinir harbinle başlar...
eşine dırdırcı bir kadın gibi imaj vermedikten sonra herşeyi konusabilecegine inanıyorum..ayrıca sen %100 eminoldugun bir konuda bile,haklıyken neden susupta oturacaksın. en azından eşinle dertleş..
eşinin çok zoruna giderse versin ozaman anasına babasına bir ayar..

Son düzenleme:
Back
X