Bugun ailem tarafindan reddedildigim gun

Turczynka

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2009
567
151
323
37
Nedensiz bir sekilde herkese anlatmak her yere yazmak istiyorum...

2.5 yildir suren bir iliskim vardi ailemin istemedigi. Ailem istemiyor cunku sevdigim insan yabanci ve musluman degil. Neyse uzun ugraslar sonunda ailemi ikna ettim Erkek tarafi geldi, sevdigim insan dinini, adini degistirdi. Beni de istediler gayet turk usuluyle ve nisanlandik. Gel gorki nisanlimin isleri yolunda gitmedi sirket kapandi maasini bile alamadi. Is basvurulari yapmaya basladik ama duzgun bir geri donus alamadik calisma izni olmadigi icin. Bu sirada kendi ulkesinden cok iyi bir is teklifi aldi ve bu isi kabul etmek icin can atiyor. Maddi olanaklari da dahil olmak uzere tum sartlari cok iyi hatta sirket bana bile is bulmaya calisiyor. Ama ailem asla yurtdisinda yasamami istemiyor burda kalin diye tutturdular. Is yok guc yok burda kalin biz size bakariz evinizi dugununuzu yapariz diyorlar. Bunu ne ben ne de nisanlim asla kabul etmez. En sonunda biz gitmeye karar verdik. Bugun fikrimi acikladim ve hem annem hem babam oyle kelimeler kullandilar ki aklim almiyor. Ben tek cocugum madem beni kaybetmek istemiyolardi da neden simdi reddediyolar beni. Kopek besleselermis benim yerime o bile daha sadik olurmus falan neler nelerr... Bilet aldik yanlarina gitcez haftasonu konusalim belki az olsun rahatlatiriz onlari dedik ama gelme sen bizim kizimiz deilsin git defol otelde kal diye tutturdular.

Tek istegim kendi ayaklarim uzerinde durabilmek ve yuva kurmak Karsiliginda isitmedigim soz kalmadi. Madem boyle olcakti ben ne diye ugrastim gonullerini etmek icin 2.5 yil anlayamiyorum. Ne hissettigimi bile bilmiyorum robot gibi oldum gunlerdir aglamaktan hissizlestim sanki.

Onlar aileniz. Bugün kızarlar yarın yine size kıyamazlar. Bir aile kuracak ve bunu büyütecek olan siz ve nişanlınız. Eğer sevdiğiniz adamın sizi mutlu edeceğinden şüpheniz yok ise ondan vazgeçmeyin. Orta yol bulunacaktır.

aileler böyle herşeye karışmıyorlarmı deli oluyorum sanki terk ediyorsun onları çok abartmışlar bence doğduğun yer değil doyduğun yer demişler biz size bakarızda nedemek nişanlına güveniyorsan herkonuda bence gitmelisin madem sanada iş bulucaklar imkanlarda iyiy hiç düşünme derim zaten özlem baskın gelince herşey unutulur barışılır

canım zor bi durum Allah yardımcın olsun ama çok şanslısın bi yandan da . nişanlın seni ne kadar çok seviyormuş bence annen ve baban sakin bi şekilde düşününce olayı abarttıklarını anlayacaklardır senden ayrı kalma korkusuyla ellerinde olmadan fazla tepki göstermiş olabilirler inşallah herşey yoluna girer....

benim de eşim yabancı, o nereye gidiyosa ben de onunla giderim.
aileni inanılmaz egoist ve kaprisli buldum. ailen olmaları, hayatına A'dan Z'ye müdahele edip yönetmeleri anlamına gelmez.
hayatını yaşa, önüne bak. eşin müslüman bile olduysa seni çok seviyo demektir. kıymetini bil.
umarım çok mutlu olursun.

Annen baban senin burnunu sürtmek istiyorlar herhalde.
Sana gözdağı verip yıldırmaya çalışıyorlar.
Yoksa kimse tek çocuğunu gözden çıkarmaz.
Rest çekip blöf yapıyor olabilirler.
Biraz idare edip ikna etmeye çalışsan.

Hayat senin hayatin cok kafana takma..
Sonucta onlar senin ailen er yada gec barisirsiniz
Birde tek cocuksan hic kiyamazlar :)

Umarim dediginiz gibi olur icim cok garip anlam veremiyorum Insan nefret ettigi insana bile kullanmaz bana soyledikleri seyleri. Tasvip etmek zorunda degiller Sadece fikirlerim dinlenilsin ve saygi duyulsun istiyorum.

Umarim dediginiz gibi olur icim cok garip anlam veremiyorum Insan nefret ettigi insana bile kullanmaz bana soyledikleri seyleri. Tasvip etmek zorunda degiller Sadece fikirlerim dinlenilsin ve saygi duyulsun istiyorum.

Kaç yaşındasın canım?bence henüz yirmili yaşlarının başlarındasın yada ortalarında ...

Ailen TEK ÇOCUK olman nedeniyle çok büyük bir şok yaşıyor! Tavır ve tutumlarının bu kadar keskin olmalarının sebebi bu.

2,5 yıl boyunca istememişler erkek arkadasını ,onaylamamışlar.Ama iş için yurt dışı gözükünce size sahip çıkmak adına

evlendirmeyi,hayatınızı kurmanıza yardımı vaad etmişler...Buradan bile anlaşılıyor ne kadar öçaresiz hissettikleri...

Her şey evlenmek,aşk,meşk degil...Size bir ömür boyu emek veren bir aile var eş seçimini karşısında.Hayat hep güllük gülistanlık

degil,evlenmenin sonunda mutsuz olmak var,boşanmak var,geri dönmek var,hastalık var ,ölüm var...

Biliyorum yazdıklarım hiiiiç hoşunuza gitmeyecek ama hayatın TOZ PEMBE HALLERİNDEN ÇOK --ömrü sşyaha boyayan sıkıntıları var...

Allah tan dilegim PAYINIZA HEP GÜZELLİKLER DÜŞSÜN.Ama ailenizi de anlamaya çalışın.Kızgınlık ve şokla sötylenen hiçbir sözlerini

ciddiye alıp üzülmeyin.Hayatları boyunca sizin kolayca ulaşabilecekleri bir mesafede yaşamanızı beklemeleri inanınçok bencilce

degil...Orta yolu bulursunuz inşallah...

26 yasindayim. Su ana kadar hayatimda hep onlarin dedigi olmustur hep akilli uslu ailesini uzmeyen kizdim onlar icin. Belki de bundandir diyorum kabul edemeyisleri.

26 yasindayim. Su ana kadar hayatimda hep onlarin dedigi olmustur hep akilli uslu ailesini uzmeyen kizdim onlar icin. Belki de bundandir diyorum kabul edemeyisleri.

sadece onların tek çocugu oldugun için:))

veee bingooo çok gençsin.sevgiyi herşeyin üstünde tuttugumuz yaşlar:)))

hayat ögretiyor şu şarkıyı : Ah nerede vah nerede??

Imza : Tek çocuk annesi...

Hay allah çok zor bir durum... Çok mu uzak gideceğin yer ?? Ki anladıgım kadarıyla su anda da onlarla aynı şehirde oturmuyorsun aslında ama tabii yurtdışı biraz daha soğuk geliyor kulaga!! Ben de ailenin ilk anda üzüntü ve şokla bu tepkiyi verdiğini tahmin ediyorm mutlaka zamanla biraz daha sakinleşeceklerdir, ne çıkış yaparlarsa yapsınlar bence onları da kırma çünkü onları arkanda kırgın bırakırsan gittiğin yerde de huzurlu olamayacaksın. Umarım zamanla bu fikre alışırlar sonuçta ekmek nerdeyse hayat orda yani yapacak birşey yok ...

Hicbir aile istemez cocugu uzaklara gitsin. Isterler her ozlediklerinde yakinlarinda bulun, gorsunler.
Uzuntulerini anlarim, ama asiri ve bencilce tepki vermisler. Ne alaka yani, herkes anasinin dizinin dibinde yasayamiyor ki her zaman. Oylesini istiyorlarsa da hakkatten kopek beslesinler, baglarlar bahceye, bir yere gidemez. Hayatin insani nereye goturecegi belli olmuyor, hic mi bilmiyorlar boyle seyler acaba...
Sen nisanlinla git bence, ailenle arani sonra illa yaparsin. Onlar da biraz olgun dusunur insallah bu surecte.

gıdıcek kalıcak yerın yoksa kaynımla evlendrelım senı ama aılesıyle kalıyo

Sanırım konuyu yanlış anladınız evlenmek istiyorum ama evlenecek adam yok değil, eşimle ailemden uzakta oturacağım o yüzden ailem beni reddetti diyor konu sahibi arkadaşımız..

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

hangi ülke diye sorabilirmiyim?

bence ailen seni kaybetme korkusuyla söylüyordur. nişanlın senin için fedakarlıklar göze almış ve artık sıra sende. sen onlar kızsa da bağırsa da ara sor. mümkünse ilk gittiken sonra bir kaç kez gel ziyaret et sonra alışırlar.

Çok klasik olacak ama "ANNE OLUNCA ANLARSINIZ":))
Aileniz sizden ayrılma ve uzaklara gitmenizin üzüntüsüyle söylemiştir bunları.
Tek evlat hele kız evlat olunca inanın yakına bile gidecek olsa,evlendirme fikri ailelerin yüreğini cız ettirirken
siz bir de yurtdışına gidecekmişsiniz aileniz için çok zor bir durum.
Biraz tepkiyi abartmış olabilirler ama bence hoş görmeye çalışın.
Bir süre sonra sakinleşecektir onlar da.

Böyle birşey benim başıma gelseydi ben ne yapardım bilmiyorum? Şuan gidemezmişim gibi görünsede büyük konuşmak istemiyorum, çünkü başıma gelmeden ne yapacağımı bilemem. Ailenizi anlayabiliyorum, rahmetli annem sevgilimin memleketini daha duyunca, ki ben tek çocukta değilim, ben seni uzağa vermem! demişti. Üstelik memleketi sinop, evlenip oraya gideceğimi düşünmüştü.

Zor bir durum, bir tarafta ailen bir tarafta sevdiğin adam. Ki evlenip şehir değişterecek olan tek evlatta siz değilsiniz, bu da var. Sonuç itibariyle evlendikten 5 yıl sonrada olabilirdi böyle birşey, iyi bir iş, kariyer, daha kaliteli yaşam standardı cazip gelebilirdi. Hatta burada da bir konu vardı, konu sahibesi Türkiye' ye dönmek istediğinden, bulunduğu şehirde yalnız olduğundan, ailesini, memleketini çok özlediğinden bahsetmişti. Herkes dönmemesi gerektiğini, Türkiye' de yaşamanın o ülkeye göre zor olduğundan, hayat standardının düşük, eğitim seviyesinin kalitesiz olduğundan (çocukları vardı) bahsetmişti. Yani gitmek isteyen doğduğum yer değil, doyduğum yer diyen çok insan var. Yetişkin insanlarsınız, zor olsa da siz vereceksiniz bu kararı, ailenizin de saygı göstermesi gerecek.

Son düzenleme:

Gidecegim yer Polonya. Ucakla hic de uzak degil. Dirimde yanimda olamadigin gibi olume de yetisemezsin diyor. Allahim nasil bir psikolojik baski kuruyorlar ustumde. Ne pislikligim ne serefsizligim ne de kopekligim kalmadi. Her seyi soyluyorlar sanki cidden kotu bir sey yapmisim gibi. Hic cevap vermiyorum sabir diyorum sadece kendi kendime. Sayfalarca senden utaniyorum yazmis. Ne yaptim acaba utanacak Nisanlimla hatta imam nikahli esimle baska bir ulkede yasam kurmak istiyoruz. Bu laflari hakettigimi hic dusunmuyorum. Aile demek futursuzca cocuga karsi agzina geleni saymak degildir. Benim de icim dolu haykirmak istiyorum yuzlerine karsi ama hep susuyorum kalpleri kirilmasin diye. Peki ya benimki? Tamam dedim tek cocugum onlar icin de cok zor ama bu kadarininda fazla oldugunu dusunuyorum cidden. Aksam nisanlima da saydirmislar bir suru. Nisanlim ise hala bana gidecez yanlarina konusacaz suan cok sinirliler cok normal boyle konusmalari diye bana destek olmaya calisiyor garibim. Ailem eve almicak gidin otelde kalin diyolar benimkinin dusundugune bakin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…