• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün Annesi Annemi Arayacak... korkuyorum

Tatli dille anlatiyoruz
Sert anlatilirsada kendine gelir belki diye
Alay falan etmiyoruz
Ne gececek alay etmekle elimize
En azindan sert tepkimizle uyancaksa varsin olsun alay ettgimizi sansin bu bizim hayatimizdan bisey goturmez ama kendisininkinden goturur

Kusura bakmayin ama " sen simdi evlenirsin hemen cocukta yaparsin" "sonra gelir burda farkli konular acarsin" gibi aşalayıcı ve kucumser yorumlarla da bir yere varilmaz.

Bu benim gorusum, kiz korkuyorum diye konu açmiş ve o baskici ailede yeterince olumsuz sozlere magruz kaliyordur.

Belki o sekilde konusanlar iyiligi icin o sekilde yorum yapiyorlar ama o kiz bu yorumlari okudukca kk'ya girmek istemeyecek ve kendi bildigini okumaya devam edecek.

Yardim istiyor bizden, kalbinin kirilmasini degil.

Ya kızla dalga geçenler siz nasil insanlarsiniz ? Size ne 10 kez gorusmus olmasindan, tavsiye öğüt verecekseniz bunu duzgun bir sekilde yapin ve kimsenin kalbini kirmayin. Kizcagiz aşık olmuş olabilir niye bu kadar uzerine gidiliyor tatli dille anlatin gozunuzu seveyim ya. Nerde kadin dayanismasi ?

Vermiyor muyuz acaba öğüt ? Burada ablaları ona ne imkanlar sundu elleriyle itti önce darkmore darkmore un sağladığı imkanı siz sağlayın sonra gelin burada milleti eleştirin.

Son düzenleme:
Evlenince kotu muamele gorurse de siginma evine gidecek ve kendi ayaklari ustunde duracakmis!
Ayaklari yere basmiyor, sanal bir dunyada yasiyorlar; zira lise kpss ile atanmayi bekliyor es adayi da, hayattan haberleri yok.
Kotu bir tecrube yasayacak gibiler.
ne desek bos, dinlemiyor, sallamiyor, görmezden geliyor. ben artık bu uyenin konularina yazmamaya karar verdim, bu da son olsun. gerçekten aydinliga ulasmak isteyen kadinlar dururken sürekli kendini aşağı cekmeye ugrasanla vakit harcamak niye...

Elmas ayrica ben boyle bi durum da aramaya cesaret edemezdim kiz tarafini ne kadar oglumun sevdigi kiz da olsa.
Cekimirdim yani ters bisey felan derler diye.
Sevgilinin ailenin tutumundan haberi varmi ailesine anlatmis mi.

Ya kızla dalga geçenler siz nasil insanlarsiniz ? Size ne 10 kez gorusmus olmasindan, tavsiye öğüt verecekseniz bunu duzgun bir sekilde yapin ve kimsenin kalbini kirmayin. Kizcagiz aşık olmuş olabilir niye bu kadar uzerine gidiliyor tatli dille anlatin gozunuzu seveyim ya. Nerde kadin dayanismasi ?
dalga geçen yok.
yanlış anladın sanırım.
ne söyleniyorsa onun iyiliği için.
ve evet on kere gördüğü adamla evlenip te yakmasın kendini.

Kusura bakmayin ama " sen simdi evlenirsin hemen cocukta yaparsin" "sonra gelir burda farkli konular acarsin" gibi aşalayıcı ve kucumser yorumlarla da bir yere varilmaz.

Bu benim gorusum, kiz korkuyorum diye konu açmiş ve o baskici ailede yeterince olumsuz sozlere magruz kaliyordur.

Belki o sekilde konusanlar iyiligi icin o sekilde yorum yapiyorlar ama o kiz bu yorumlari okudukca kk'ya girmek istemeyecek ve kendi bildigini okumaya devam edecek.

Yardim istiyor bizden, kalbinin kirilmasini degil.
yardım istemiyor ki.
dua edin de ailem kabul etsin diyor.
farklı konuları mı okuyoruz acaba senle:işsiz:

Vermiyor muyuz acaba öğüt ? Burada ablaları ona ne imkanlar sundu elleriyle itti önce darkmore darkmore un sağladığı imkanı bi siz sağlayın sonra gelin burada milleti eleştirin.

Konu o imkan sunmuş bu imkan sunmamış değil farkli yerlere çekmeyin. Konu hitap şekli ne olursa olsun kizcagiz bu sekilde konusulmasini haketmiyor.

Kimse dalga geçmiyor burada..
Hayatın gerçeklerini gösterip yanlış yapmasına engel oluyoruz sadece..

Buyrun daha iyi bir fikrniz varsa siz söyleyin biz susalım o zaman..

Elmas sen anne babanin zihniyetine falan kiziyorsun ama senin zihniyetinin onlardan farki yok. Elin adamiyla evlenip mutlu olacagini saniyorsun senin beyninin bu sekilde sekillendirip bunlari dusunmende payi olan herkese yaziklar olsun.
Bu kadar kadin yaninda herkes ablan senin kimsenin onerilerine kulak asmiyorsun. Sen baska kimden nerden bu kadar destek alacaksin?
Herneyse uzatmiyorum allah zor durumda olan herkesin yardimcisi olsun. Ve şu gelenekci zihniyetlere akil fikir versin.amin.

Daha önce de söyledim. sen bu adami taniyip güveniyor musun?

Isteme zamani hepimiz heyecanlandik, korktuk. acikcasi allaha güvendim. nisanlimi taniyordum. allahin izniyle aksi bir durum çıkmayacak diyordum.

Ancak saglam temeller üzerine atildi mi bu iliski esas olan bu?
Allah ailenim kalbine merhamet versin de dogru bir sekilde değerlendirin. belki gercekten cok yanlis biri bunu göstereceklerdir.

Her ne olacaksa olsun sakin bir sekilde olur umarim.

Korkuyorum başlığı bana göre yeterince aciklayici. Iyi olmadigi yeterince anlasiliyor.
tanımadığı bir adamla evlenmesine ailesi izin vermeyeceği için korkuyor.
ne yapalım peki sen söyle;
ay canım inşallah bu sefer ailen kabul eder de seni verir mi diyelim.
nedir ki önerin?
şahsen yorumlarımda asla hakaret aşağılama olmaz.
sadece bazen sert yazarım ki gördüğün üzere şu an konuya yazanların çoğu biraz tatlı sert yazıyor.
eh yaşlar ve tecrübeler diyelim:))

Kimse dalga geçmiyor burada..
Hayatın gerçeklerini gösterip yanlış yapmasına engel oluyoruz sadece..

Buyrun daha iyi bir fikrniz varsa siz söyleyin biz susalım o zaman..

Hayatin gerçekleri başka bir dillede anlatilabilir.

"Aaa sadece 10 defa bir gormus bir de ayy gulesim geldi "diyerek degil.

Korkuyorum başlığı bana göre yeterince aciklayici. Iyi olmadigi yeterince anlasiliyor.
E biz daha napalim? İmkan sunuyoruz, gel burs verelim is bulalim okutalim kalacak yer bulalim diyoruz. Su kkdan bile kimbilir ne yardimlar buluruz da toplariz da yoneticiden izin alarak. İyi degilse tedavi ettiririz, siginma evlerindeki cogu kadin psikolojik destek aliyor zaten. Ama konu sahibi hayal dunyasinda,kalkmislar bir de istiare yatmislar, tabii ya is ona kaldi zaten.

Hayatin gerçekleri başka bir dillede anlatilabilir.

"Aaa sadece 10 defa bir gormus bir de ayy gulesim geldi "diyerek degil.

Anlatmadığımızı nereden biliyorsunuz peki..
Ne diller döktük kendisine anlamadı anlamak istemiyor..
Ne kendisi tanıyor o kadar çocuğu nede ailesini..
Derdi evlenmek onun,yanlıştan dönmesini sağlamakta biz büyüklerin görevi...

Bak güzel kardeşim şimdi senin anne ve baban da bir gram bile beyin yok kalp vicdan merhamet yok onu zaten tüm site ahalisi anladı.Bir de çok dindarız diye geçinir bu tipler evdeki kızlarına eziyet ederler.
Şimdi seni zorla evlendirecek halleri yok en kötü nikahta hayır dersin hepsi rezil rüsva olurlar.
O nedenle rahat ol kimse seni istemediğin biriyle evlendiremez biraz güçlü ol katı dur karşılarında.
Şimdi diğer meseleye gelince de fazla saf gördüm seni.Eski konularına şöyle bi baktım daha adamı tam anlamıyla tanımıyorsun.
Dolayısıyla sevdiğim diye diye bu adama tam anlamıyla güvenmemelisin.
Mesela işi ne bu adamın en son abisinin yanındaydı memur olabildi mi?Abisinin yanında çalışıyorsa zaten günde 15 saat çalışıyordu bu adam topu topu günde 3-4 saat göreceğin biri için bu kadar kendini üzme.
Anasına babasına çok düşkün mü ?Seni ailesine hizmetçi yapma niyeti var mı?
Sana zaten hep olumlu konuşacaktır ancak iş ciddiye binince her şey tersine dönebilir.
Hele de kaçarsan bu kız bana muhtaç diye ailesi ve o daha çok eziyet edebilirler.
Tam tersi çook çok iyi insanlar da çıkabilirler ki dilerim öyle olur.
Ama sen yine de her ihtimali düşün ve önce kendine güven ve inan.Hep bi B planın hatta C planın olsun.

tanımadığı bir adamla evlenmesine ailesi izin vermeyeceği için korkuyor.
ne yapalım peki sen söyle;
ay canım inşallah bu sefer ailen kabul eder de seni verir mi diyelim.
nedir ki önerin?
şahsen yorumlarımda asla hakaret aşağılama olmaz.
sadece bazen sert yazarım ki gördüğün üzere şu an konuya yazanların çoğu biraz tatlı sert yazıyor.
eh yaşlar ve tecrübeler diyelim:))

Ya anlatamiyorum ki kendimi. Bakın illaki tanimadigi biriyle evlenmesi dogru degil. Yumuşak bir dille söylensin, bir kaç kişiyi buraya toplayip dalga geçerek degil.

Back
X