• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün Annesi Annemi Arayacak... korkuyorum

Elmas, bu adam ne iş yapıyor?
4 sene boyunca siz flört ederken ne okudu,nerelerde çalıştı?
Borçla,krediyle düğün yapmazsınız di mi?
Bak güzel kardeşim hayat inan çok acımasız,bunları hesaplayıp yola çıkıyorsun di mi?
Yarın para yok diyerek seni kendi ailesinin yanına taşırsa,git çalış diye seni olur olmaz işlere gönderirse ne yaparsın?
Zaten naifsin,hassassın,daha çok ezilirsin diye korkarım.
Ablacim beni dusunmen çok güzel inan ki. Allah razi olsun. Bu bilgisayar bölümü mezunu. Yasadigi yerde ise girecekti memur olarak 2.700 maaş ile başlayacaktı baslatmadim. Simdi de memurluk sinavina girdi. Ayrıca oda aciktan üni okuyacak bilgisayar üzerine. Ailemden birey beklemiyorum diyor. Yani düğün falan yaparlar ama ev gibisinden. Birikmisi , arabasi var ablacim. Askere gidene kadar inşaatlarda bile calisti ki biriksin diye. Bos durmaz abla maşallah. Her isi kapar. Kimseye bi kuruş minnet etmeyi sevmez. Rabbim gayret versin.

Biliyorum ablacim. İçimi sorarsan artik olsun arasin diyor. Dun aksam karar verdik istihareye yattik sevgilim le . evlenelim mi hayirlimiyiz diye . ikimizde ruyayi tam hatirlamiyoruz ama kotu değil. Onunda benimde rüyamda eniştesi geçiyor. Çok garip parca parca hatirliyoruz. O , o eniştesini görmüş araba görmüş bende benim kuzenim gelip o eniştesinin adini geçiriyordu rüyamda. Anlamadik pek. Hayirli miyiz değil miyiz. Hissiyatim iyi diyor o. Bende kotu değilim. Sende ne cikaralim bu rüyadan. Çok garip değil mi ?
Maalesef istihare 1kerede cikmaz
birde siz iyi olsunuz istediginiz icin iyi cikiyodur
Bende bundan 2yil once yattim evliligi dusundugum birisi icin ruyamda cok guzel seyler gordum ama evlenmedik adam b*ktan cikti :D
arkadasim hep, birak sunu sana hayir gelmicek diyodu ask gozu kor ediyor malum

yani böyle bir ailede nasıl sevgili bulunmuş hadi bulunmuş onca yıl aileye yakalanmadan nasıl görüşülmüş
hadi görüşülmüş hamilelik konusu açılacak kadar sevgiliyle nasıl yakınlaşılmış anlamak mümkün değil.
konularını okuduğumda bakkala bile gidemeyen bir kız canlanıyor gözümde.

Hayırlısıyla olur inşallah.
Elmas'ın babası "memur olacak" cümlesine ikna olacak mı?
Benim babam razı gelmez bu cümleye mesela.
Kimin ne olacağı belli değil ki.
Memur olması arti bi avantaj abla. Babam esnaf olduğu için senelerdir bi ev alamadik. Annem kardeşime hep der memur ol sirtini devlete daya yoksa birşey sahibi olamazsin diye

Sana yuzlerce defa soyledim, ailenden kotu muamele goruyorsan bir siginma evine yerlestireyim diye. Burs alirsin okursun.ayni zamanda da part time calisir harcligini cikarirsin. İstedigin kadar kalmana imkan ve olanak yaratirim,ama kendi ayaklarin uzerinde durmadan bir is bir meslek sahibi olmadan okul okumadan evlenme daha beter rezil olursun o dayakci babani bile mumla aratirlar sana dedim ama kime anlatiyorum ki. Bu yuzden artik uzulmuyorum sana,bu secimi sen yaptin cunku. Madem cek dur naapalim yani?
Abla kolay değil kolay değil anlamiyorsun nerde bende o cesaret . bi duyulsun kimse yüzüme bakmaz. Ben çok mu istiyorum bile bile uzulmeyi

Merhaba canim,

Bende 2 ay önce sözlendim ve senin geçtiğin yoldan geçtim. Babam yapısı gereği sert bir insandir benimde annem ona durumu aciklamadan once başlamişti korkularim...açikladi babam 2 hafta şoka girdi benimle fazla konuşmadi hatta hiç.

O zamanlar bu duruma bile uzulmuştum hep ağladim, ama duşununce ona da hak verdim. Ilk kiziyim ve bizimle ayri bir baği var hicbir babaya kizini el'in ogluyla paylasma fikri hemen hazmedilebilir birsey degil sonucta dimi :KK45:.

Geçmeyecek saniyordum ama inanki geçti, şimdi damatiyla aralarindan su sizmiyor. Ben kiskanir oldum hic bu kadar sevecegini ummuyorduk masAllah :KK48: darısı başına korkma.
İnşallah ya ne güzel anlatmisin. İnşallah benimde tez zamanda olur. Peki sen ne konustun babanla da ikna oldu

Memur olması arti bi avantaj abla. Babam esnaf olduğu için senelerdir bi ev alamadik. Annem kardeşime hep der memur ol sirtini devlete daya yoksa birşey sahibi olamazsin diye
Esnaflıkla alakası yok ki ev sahibi olamamanın benim de babam esnaf kendi işi çok şükür evimiz vs var,baban para konusunda tutumlu değil galiba öyle tahmin ettim.

lalecim babasının anasının derdi mesleği parası olsa eyvallah derim.haklılar derim. henüz işi yok derim mesela. ama mesele onlar değil ki..işini bile sormadılar şimdiye kadar.
tek dertleri kızları nasıl birini sever. severek evlilk olmaz. namaz kılıyor mu,bir de doğulu diye istemiyor..
kızını 20 yaşına kadar evden çıkarmayan,yürürken bir adım geriden yürüten aileden ne bekleniyor ki başka..
Abla duygularima tercüman oluyorsun . iyi ki varsin

Biliyorum ablacim. İçimi sorarsan artik olsun arasin diyor. Dun aksam karar verdik istihareye yattik sevgilim le . evlenelim mi hayirlimiyiz diye . ikimizde ruyayi tam hatirlamiyoruz ama kotu değil. Onunda benimde rüyamda eniştesi geçiyor. Çok garip parca parca hatirliyoruz. O , o eniştesini görmüş araba görmüş bende benim kuzenim gelip o eniştesinin adini geçiriyordu rüyamda. Anlamadik pek. Hayirli miyiz değil miyiz. Hissiyatim iyi diyor o. Bende kotu değilim. Sende ne cikaralim bu rüyadan. Çok garip değil mi ?

Abla kolay değil kolay değil anlamiyorsun nerde bende o cesaret . bi duyulsun kimse yüzüme bakmaz. Ben çok mu istiyorum bile bile uzulmeyi

Abla duygularima tercüman oluyorsun . iyi ki varsin
bak elmascım gerçekten seni anladığıma inanıyorsan saygı duyuyorsan bunları dikkate almalısın..
@darkmore o kadar güzel bir teklif yapmış ki sana hayatının kararı bu bence..
rüyayla falan olmaz o işler,adama aşıksın elbette güzel şeyler göreceksin rüyanda:)
kaçıp evlenecek cesaretin var da ,gidip kendin için yeni bir hayat kuracak cesaretin mi yok?? gittiğin evi ailesini hatta admı bile tanımıyorsun doğru düzgün yalan mı?? adamı bile kaç kere yüzyüze gördün 4 yılda?
bak elinden tutan sana destek olan yardım edecek insanlar var..adam seni seviyorsa zaten bunu kabul eder destek olur.inan ki evlilik çok zor..içi temiz düzgün adamla bile çok zor ki,bilmediğin insanlar bunlar.bir sorun olursa çekip giderim dedin ya öyle kolay değil o işler..
her halukarda o evden çıkmalısın buna innıyorum.ama kocana değil ,önerilen sığınma evine.. git kur haytaını..zaten çevren seni sevip düşünseydi bu hayata mahkum etmezlerdi..kimsenin yüzüne bakılmasına ihtiaycın yok senin...
sen yalnız da varolabilrisin.
baba evinden çıkıp koca evine girmene gerek yok ki...
iyi düşün...

bak elmascım gerçekten seni anladığıma inanıyorsan saygı duyuyorsan bunları dikkate almalısın..
darkmore darkmore o kadar güzel bir teklif yapmış ki sana hayatının kararı bu bence..
rüyayla falan olmaz o işler,adama aşıksın elbette güzel şeyler göreceksin rüyanda:)
kaçıp evlenecek cesaretin var da ,gidip kendin için yeni bir hayat kuracak cesaretin mi yok?? gittiğin evi ailesini hatta admı bile tanımıyorsun doğru düzgün yalan mı?? adamı bile kaç kere yüzyüze gördün 4 yılda?
bak elinden tutan sana destek olan yardım edecek insanlar var..adam seni seviyorsa zaten bunu kabul eder destek olur.inan ki evlilik çok zor..içi temiz düzgün adamla bile çok zor ki,bilmediğin insanlar bunlar.bir sorun olursa çekip giderim dedin ya öyle kolay değil o işler..
her halukarda o evden çıkmalısın buna innıyorum.ama kocana değil ,önerilen sığınma evine.. git kur haytaını..zaten çevren seni sevip düşünseydi bu hayata mahkum etmezlerdi..kimsenin yüzüne bakılmasına ihtiaycın yok senin...
iyi düşün...
:KK9::KK9:
+1
Dogru soze ne denir

darkmore darkmore o kadar güzel bir teklif yapmış ki sana hayatının kararı bu bence..
iyi düşün...
Kesinlikle doğru söylenmiş Elmas. Bir önceki konunda kaçarsan pişman olabileceğini, arkanda kimsenin olmayacağını o zaman gidecek bir yerinin de olmayacağını söylemiştim.

Sana yuzlerce defa soyledim, ailenden kotu muamele goruyorsan bir siginma evine yerlestireyim diye. Burs alirsin okursun.ayni zamanda da part time calisir harcligini cikarirsin. İstedigin kadar kalmana imkan ve olanak yaratirim,ama kendi ayaklarin uzerinde durmadan bir is bir meslek sahibi olmadan okul okumadan evlenme daha beter rezil olursun o dayakci babani bile mumla aratirlar sana dedim ama kime anlatiyorum ki. Bu yuzden artik uzulmuyorum sana,bu secimi sen yaptin cunku. Madem cek dur naapalim yani?

Yaa ne guzel bir teklif.
Evlenecegim diye diretecegine okuyacagim diye diretsen ya.
Illa evden cikmana gerek yok, burs buldum size hic yuk olmayacagim, bi degerlendirin arastirip sorusturun desen ne kaybedeceksin ki?
Adam icin dayak yemeyi goze aliyorsun da bundan mi korkuyorsun?

Annesinin aramasi ne gibi bir katki saglayacak size?
Hic mantikli degil.
Bosu bosuna huzursuzlanacaksin.

Sevgilin, babami karistirmayalim diye kenara cekildigi icin anneye kaldiniz.
Emrivaki olarak konusturacaksiniz ve daha cok kizacaklar.
Normal bir ailede bile bu kabul gormez ki.

Ayri ev olacak diyorsun da sevgilin henuz babasinin egemenliginden cikamamis, onun yaninda calismasini da gectim babasindan korkuyor.
Birlikte oturacagiz deyince neye guvenerek yok olmaz, diyeceksiniz?

Back
X