Bugün boşandım

arkadaslar yanlis dusunuyorsam lutfen aydinlatin ve fikrimi degistirin, iki tane kucuk cocugu olan kadin neden evlenir, annelerin birinci sorumlulugu cocuklarini buyutmektir bana gore, siz bu degisik adama verdiginiz sureyi kendinize ve cocuklariniza ayirsaydiniz daha mutlu olmazmiydiniz.
yurdumun erkekleri biyolojik baba olduklari halde pek ilgilenmiyor ki uvey baba ilgilensin. ayrica elin adami niye ilgilensin benim cocuklarimla.
bosanarak cok dogru bir karar vermissiniz, aileniz adina cok sevindim
Annelik kadın olmayı aşık olmayı engelleyecek bir durum değildir. Böyle birşey İnsan doğasına da aykırıdır. Erkeklere babalık konusunda bile sonsuz tolerans var. Kadınlar anne olunca artık kadın olmasın bile denebiliyor. Annelik en güzel duygu şüphesiz. Ama tek duygu değil maalesef.

Sanırım beni de ikinci evlilik konusunda en çok korkutan nokta kırmızıyla işaretlediğim bölüm.
Şuan birlikte olduğum insan da çok güzel seven ve doğal olarak aynı ölçüde karşılığını bekleyen bir adam, çocuklara olan düşkünlüğüm konusunda benimle iş birliği yapmazsa çıkabilecek sorunlar beni de korkutuyor.

Sizin evliliğinizde kendinizi haksız gösterecek hiç ama hiçbirşey anlatmamışsınız, bu ilgimi çekti.
Bu kadar kusursuz olmanız imkansız, aynı olumsuz sonuçları yaşamamanız için yazıyorum bunları, eleştirmek için değil lütfen yanlış anlamayın.
"İstersen 10, evliliğin olsun gerekirse boşanacaksın aferin" minvalinde yazan insanların çoğunun 2 çocukla boşanmanın ne demek olduğuna dair en ufak bir fikirlerinin olduğunu düşünmüyorum.Herkes hissettiğini yazıyor işte.

Şuan ne hissettiğini o kadar iyi anlıyorum ki; ama yapılacak tek bir şey varsa sıkıntını çocuklarınla kaliteli zaman geçirerek atlatmak ve onlara bir daha kafa karışıklığı yaşatmamak için tekrar böyle bir karar almaya meylettiğinde bi daha, bi daha, sonra üşenmeyip bi daha düşünmek.
Allah yardımcın olsun.
Tabi ki ben kusursuzum demiyorum. Dediğim gibi benim ilgi eksikliğim oldu bunu kabul ediyorum, ailemle yaşıyordum öncesinde annem çok büyük yardımcımdı. Evlenince çocuklarımın tüm sorumluluğu bana geçti. Hep birlikte bir aile olarak düzen oluşturmam zaman alacaktı ama karşımdaki kişi gereken sabrı özeni gösteremedi. İlk haftadan oturmuş bir düzen, yoğun bir ilgi bekledi. Ve beklediğini göremeyince çirkin bir üslup kullanmaya başladı zaten beni çıldırtan da bu oldu. Saygısızlığa tahammül edemedim.
Bir diğer hatam ki hata sayılırsa, önceki evliliğimdeki travmamdan dolayı bir anda bağlanamadım, kaybetme korkusuydu sanırım çok seversem yine kaybederim korkusu. Bir de ben zamanla severim, bir anda aşkından ölüyorum bitiyorum olamadım ama o aksine tam da bunu bekledi. Ben zamanla tanıdıkça derinleşen bir sevgi hayal ettim o liseliler gibi bulutların üzerinde olmayı bekledi.
Benim hatalarım bunlar.

Son düzenleme:
arkadaslar yanlis dusunuyorsam lutfen aydinlatin ve fikrimi degistirin, iki tane kucuk cocugu olan kadin neden evlenir, annelerin birinci sorumlulugu cocuklarini buyutmektir bana gore, siz bu degisik adama verdiginiz sureyi kendinize ve cocuklariniza ayirsaydiniz daha mutlu olmazmiydiniz.
yurdumun erkekleri biyolojik baba olduklari halde pek ilgilenmiyor ki uvey baba ilgilensin. ayrica elin adami niye ilgilensin benim cocuklarimla.
bosanarak cok dogru bir karar vermissiniz, aileniz adina cok sevindim

Canım ben sana bu durumun benzerini yaşayan biri olarak konuyu biraz daha aydınlatayım. İki tane küçük çocuğu olan biri neden evlenir açıklayayım. Benim 1 tane 7 yaşında çocuğum var ve bende 2.evliliğimi yaptım. Evlenir çünkü kadın hem anne hem kadındır. Hayat bitmemiştir boşanınca. Bu hayat sadece annelik görevini sürdürmek için değildir. Hem annelik görevi yapılır hem de kendine ait özel hayatı sürdürülebilir. Tabi birde çocukların yaşı küçük diyoruz onların aile ortamına ihtiyacı yok mudur sence. Tek başına bir kadın bir çok şeyin üstesinden gelir evel Allah ama bazı şeyler tek başına olmuyor. Ne güzel söylemişsin biyolojik babalar bile ilgilenmiyor üvey baba niye ilgilensin. Bir çocuğa duyulan şevkat sevgi ilgi maalesef kanla olmuyor. Ne babalar vardır kendi kanına bile soğuk ve ilgisizdir. Ne babalar vardır kanından canından olmasa bile candan ötedir. Benim oğlum boşanmadan bir süre sonra bana dedi ki anne biz hep böyle tek başımıza mı yaşıcaz diye. Onun bu sözü bana o kadar dokundu ki anlatamam sana. Evet oğlum şimdi çok mutlu, hem babasıyla görüşüyor. Hem de eşimle aynı ev içinde çok güzel bir aile hayatı yaşıyor. Oğlum şimdiki eşimle tanıştıktan sonra çok alıştı ona hatta hep ne zaman evleneceksiniz diye sorular sordu. Şimdi de çok güzel anlaşıyorlar çok iyi bir uyumları var. Tabi ki ikinci bir evlilik kararı öyle kolay alınmıyor. Ortada bir de evladı varsa insanın bir değil bin kere düşünüyor. Ama her çocuk aile ortamında büyüme hakkı var. Maalesef bazen bizim gibi kadınlar bunu ikinci bir evlilikle gerçekleştirmek zorunda kalabiliyor. Tabi ki hayatta hiç bir şeyin garantisi yok. Rüzgar ters esebiliyor bazen. İşte o zaman tabi ki de yine öncelik evlattır. Yani şöyle ki önce evlat sonra da insan kendini düşünmeli. Mutlu anne demek mutlu çocuk demek. Çocuğun mutluluğuna engel bir durum olursa tabi ki de hiç bir şey ondan öncelikli değildir. Umarım anlatabilmişimdir. Kimsenin böyle durumlarla karşılaşmaması dileğiyle. Eğer karşılaşıyorsa da doğru insanlarla yeni birliktelikler kurulması dileğiyle. Sevgiler..

anne olunca hayatımız,kadınlığımız ve duygularımız bitiyor mu? anne olunca aşık olunmuyor mu,bir adamı sevemiyor muyuz,kalbimizde hem çocuklarımız hem de aşk olamaz mı?

yapmayın lütfen,bizdeki annelik duygusu öyle abartılıyor ki açılan konulardan bile görüyoruz.sonra oğluna bağımlı k.valideler annesine bağımlı kocalar,evlenip ayrı yuva kurup hala anne diye ağlayan genç kızlarla doluyor ortalık

unutmayın anne olmadan önce kadın olarak doğduk

Çok güzel açıklamışsın canım.

Bugün bir kere daha anlaşmalı olarak boşandım. Önceki evliliğimde aldatılmayı hazmedemeyip anlaşmalı boşanmıştım. Çok ağır bir depresyona mal olmuştu bana.

Ardından bir evlilik daha yaptım, biraz aceleye gelen bir evlilikti. Ve bu sefer 2 çocukla. Karşı taraf 40 yaşında ve hiç evlenmemişti.

Meslektaştık. Eğitimimiz, zevklerimizin çoğu aynıydı. Daha önce yaşamamıştımkimseyle, oturup karşılıklı kitap okuduğumuz zamanları, birlikte sinemaya gitmeyi, birlikte yemek yapmayı, temizlik yapmayı...

Ama bunlar yetmedi. Haksızlık yaptı, saygısızlık yaptı. En fenası şiddet uyguladı. 9 ay dayanabildim. En başta söylemiştim ilk yıllar zor olacak düzen kurmamız alışmamız. Çünkü 2 bekar insanın evliliği değildi bizimki.

Çok fırtınalı çok zor geçen zamanların yanında güzel anılarımız da oldu. Benimle saatlerce kitapçı gezdi, kitaplar üzerine tartıştı, birlikte diziler filmler izledik.

Hani derler ya bazi insanlara iyiliğine doyum olmaz ama kötülüğü de hiç çekilmez. Öyleydi işte. İyiyken fazla iyi, zor anlarda da çekilmez.

Biliyorum beynim bana oyun oynuyor. Kurtulduğuma şükreder halde olmam gerekirken neden içim yanıyor bu kadar yarım saattir gözyaşlarım neden bitmiyor.
Kendime kaderime mi ağlıyorum, yalnızlığıma mı? İyi zamanlar? Yaşanamayanlar?
Bilmiyorum sadece içim çok acıyor.

Canım sana da çok geçmiş olsun. Ne mutlu ki sana 2 tane evladın var ben inanıyorum ki onların varlığı ile bugünlerin üstesinden daha kolay geleceksin. Keşke doğru bir evlilik olsaymış ben de seninle aynı şekilde 2.evliliğimi yaptım. Şu an herşey yolunda bir sorunumuz yok. Ama hayat bu kimsenin garantisi yok. Emin ol bende senin yerinde olsaydım aynısını yapardım. İnsan 2. evliliği hem kendi için hemde çocuklarına mutlu bir yuva verebilmek için yapar. Ama bu yuvanın mutluluğu bozulduysa çocuklarını böyle bir yuvada büyütmek istemez. Ne kendisine ne çocuklarına bu kötülüğü yapmaz ve boşanır. Bundan sonraki hayatında sana ve çocukalarına mutluluklar dilerim, herşey çok güzel olur inşallah.

Geçmiş olsun öncelikle.
Çocuklarla alakalı sorun olduğu kısmı ve sıddet gormenız hakketten cok uzucu . Umarım hemen ertesine bosanmıssınızdır.
Bende 7 sene once 2 yasındakı oğlumla bekar esımle evlenmıstım. Eger evlenmeseydim bugun kucuk bır kardesı ve senelerdır bır babası olmayacaktı. Cunku bıyolojık babası ortalıkta yok , kendı hayatını yasıyor. Ben çocuğuma bu sekılde bır hayat bırakmak ıstemedım. Ve hayatta tek basıma olmakta ıstemedım.

bence çocuk varken ikinci evliliği düşünmek ciddi cesaret istiyor karşı taraf bekarsa.evlilik işi şans işi diyorum ben.yıllarını versende aynı evin içine girince iki tarafında bilinmeyen huyları davranışları ortaya çıkabiliyor.

Geçmiş olsun öncelikle.
Çocuklarla alakalı sorun olduğu kısmı ve sıddet gormenız hakketten cok uzucu . Umarım hemen ertesine bosanmıssınızdır.
Bende 7 sene once 2 yasındakı oğlumla bekar esımle evlenmıstım. Eger evlenmeseydim bugun kucuk bır kardesı ve senelerdır bır babası olmayacaktı. Cunku bıyolojık babası ortalıkta yok , kendı hayatını yasıyor. Ben çocuğuma bu sekılde bır hayat bırakmak ıstemedım. Ve hayatta tek basıma olmakta ıstemedım.

Senin adına çok sevindim çok mutlu oldum canım. Kesinlikle aynısın düşünüyorum. Mutluluğunuz bir ömür daim olsun..

Back
X