- Konu Sahibi nurcaninal
-
ben kendi adıma çok teşekkkür ediyorum bu paylaşım için. çünkü ben de haftaya gitcem açıkçası ben de tırsıyorum, ama kendimi kasmıcam inşallah. ben de normal doğumu çok istiyorum, oyüzden inşallah benimki de normal çıkar:Saruboceq:
canım öncelikle tebrikler inşallah sağlıkla gelir bebişin....nasıl oluyor bu çatı muayenesi merak ettim?benim bi arkadaşım var 3,5 aylık hamile ona ebe bi kız leğen kemiklerine bakıp yapabilirsin demiş normal doğum...bana çok saçma gelmişti leğen kemiğiyle anlaşılırmı diye....
canım teşekkür ederim bu güzel dileğin için.. muayenem 2 şekilde oldu: ilkinde ben sırtüstü yatarken doktor sağ elinin baş parmağıyla orta parmağını göbeğimin altından pubik bölgesinin iki kenarındaki leğen kemiklerime hafif bastırdı be aradaki açıklığı ölçtü eliyle. ardından çatala geçtim ordada yine elinin işaret ve orta parmağını öncelikle diklemesine vajinaya sokarak ardından makas açar gibi aşağı yukarı açtı. hepsi bu kadar ve eminim ki kimse bu muayeneyi burda bu kadar ayrıntılı anlatmadı,anlatamadı. hala merak ettiğin bişey olursa yine cevaplarım canımyerimseniben
canım teşekkür ederim bu güzel dileğin için.. muayenem 2 şekilde oldu: ilkinde ben sırtüstü yatarken doktor sağ elinin baş parmağıyla orta parmağını göbeğimin altından pubik bölgesinin iki kenarındaki leğen kemiklerime hafif bastırdı be aradaki açıklığı ölçtü eliyle. ardından çatala geçtim ordada yine elinin işaret ve orta parmağını öncelikle diklemesine vajinaya sokarak ardından makas açar gibi aşağı yukarı açtı. hepsi bu kadar ve eminim ki kimse bu muayeneyi burda bu kadar ayrıntılı anlatmadı,anlatamadı. hala merak ettiğin bişey olursa yine cevaplarım canımyerimseniben
Bahsettiginiz $ekil $öyle bir$ey olmali:
peki kanama oluyor mu bu çatı muayenesi sırasında?ve ne kadar mıktarda oluyor?
Ya parmagini oraya soktugunda açilmayi ölçerken kenarlarda ki dokuya mi dokunuyor yoksa biraz daha itip orda ki kemikleri mi ölçüyor?
Benim bilmek istedigim çati dedikleri altta ki kemik degilmi? Bebegin kafasinin geçecegi yer? O mudur yani?
Bir de arkada$ demi$ kanli ve sancili dogum?! O nasil bir$ey...
canım, doktor parmakları rahim yolu içinde açarak, çocuğun geçeceği üçüncü aşama olan çatı kemiklerinin genişliğini ve esnekliğini ölçüyor, dokularla alakası yok. evet alttaki son kemik ve bebeğin başta kafası olmak üzere tamamının geçeceği son kanal.
arkadaşın bahsettiği kanlı sancılı doğum; bildiğin doğum başlamadan önceki ağrılı, kasılmalı zamanda , rahim yolunun sonundaki rahim ağzının açılma durumunun kontrolü için yapılan düzenli alttan muayeneyerimseniben. hani ebeler sürekli gelip açılmaya bakıp 10 cm şartını beklerken yaptıkları sinir bozucu şeyakannehir
aydınlattığın için tşkler bende 35 haftalığım yarın gidicem yaparlar herhalde hbr veririm yinede sağolll
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?