Bugun doktora gıttım ve..

didem17

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
1.218
836
683
Bugun doktora gittim, karnimin alt kismi cok agriyor diye. Oda beni hastaneye gonderdi ve yumurtaliklarimin birinde kistler varmis 4 tane kucuk.
bana zarari olmazmis ama dogal yollardan cok zor cocugun olabilir dedi. Hatta ilerde tedaviyle dedi.
Buyuyebilirlermis, simdide korku basti beni. ya obur yumurtaligimdada cikarsa.
Ben 3 sene sonra cocuk dusunuyordum. Esim hic istemiyor diye dedim belki 3 sene sonra ister. Ama simdi istiyorum.
Ya kotu olurda yumurtaliklarimi alirlarsa diye en azindan 1 tane simdi olsun diyorum.

Sizin fikirlerinizi almak istedim. Annem yok. Ailemde hic umursamiyo hmm haa hayirlisi diyip duruyolar. Esimde bir tuaf tedaviyle olur nevar diyor. ama onun keyfine kalirsa 10 sene sonra beni dusunen yok. Butun gun agladim.

Bu arada ben hollandada kaliyorum. Yasim 21.

canım polikistiktir o, santimetrelik miyomlarla tedavi olmadan çocuğu olanlar var. Bazı doktorlar pko lulara senin çocuğun tedavisiz olmaz bazıları da ilaca ne gerek var bekle olur diyor. Çok da önemseme doktoru, nasibinde varsa Rabbim verecektir. Üstelik yaşın da çok küçük, kafanı takıp stres yapma. Bu forumu oku, pko pkos miyom tüp tıkanıklığı tek yumurtalık vs.. hiçbiri gebeliğe engel değil sadece stres engel, üzme canını..

Evet doktor morelimi cok bozdu. Oyle konusunca cok korktum simdi kafamda ya soyle ya boyle diye gelip gidiyo. Sagol canim bi okuyayim.

Ahh cnm bnm ben pco ydum ve gitti 2 ay önce yürüyüş ve 5i bi yerde çayıyla.kaç kere tedavi oldum ama şimdi umursamıyorum bile.kilo alırsın tüylenme yapar .o kistler bi gittimi huzura erersin hele o sancılar pantolon giyemiyordum inan.geçer geçer hiç üzülme ben bilsemydim asla kafama bile takmazdım kendimi kısır gibi hissetmiştim ilk duyduğumda.hiiiç üzülme bebeğim bişey değil o

Bir kaç doktora daha görünün hemen kötü düşünmeyin..
Yaşınız çok genç daha eğer gerçekten ciddi bir durum yoksa ki umuyorum yoktur çocuk için 21 yaş bence de erken 23 24 ideal.
Ağlayarak daha da strese sokmayın kendinizi.:29:

ben bekarım ve sağda 5 solda 6 cm kist var yani nur topu gibi toplam 11 cm:) bende 10 gün hastanede yattım hergün kadın doğum uzmanı kontrol etti ama bi çaresi olmadı hatta o ara kistim patladı ama o zaman regl olduğum için zehirli kan atıldı allaha şükür.. kafana takmmıyacaksın doğum kontrol haplarını kullan çok rahatlatıyor gerçi ben onu bile kullanmadım ama neyse :)

Yok canim dokter ne kisti oldugunu soylemedi. Sadece echodan bakti(bilgisayar) turkcesi ne bilmiyorum. Dedi 4 tane kist var, cocuk istiyorsan dogal yollardan or olur hatta ilerde istiyosan tedaviyle olur anca dedi. Burdaki doktorlari hic sevmiyorum. Hic umursamiyolar. Dedim agrim var ve sadece kist olan tarafim sis. Karnimin diger tarafi normal ama kist olan tarafta sislik var cok belli oluyor.

Hayirlisi. Yukardaki arkadasin dedigi gibi birde baska hastaneye gorunucem. Olmadi turkiyede izinde iyi bir doktorda muayne olcam.

Yorumlariniz icin tesekurler arkadaslar,

Canım hastalıklar bölümüne gir,ne pcoslular var hamile kalan.Ben de pcos luyum,doktor bana 1 tane büyük riskli kistin var,kilo vereceksin filan dedi.Normal yollardan çocuğun olmaz dedi.5 ay boyunca regl bile olamadım ben.Sonra regl olmam için ilaç verdi.Kilo verdim biraz.1 sene sonra gittim ne kist ne başka bir şey kalmıştı.Geçen sene gittim yine çıkmadı çok şükür.Benim kuzenime de aynısını demişlerdi gayet normal yollardan hamile kaldı.Doktorun ilgisizse başkasına görün mutlaka.:34:

Bugun doktora gittim, karnimin alt kismi cok agriyor diye. Oda beni hastaneye gonderdi ve yumurtaliklarimin birinde kistler varmis 4 tane kucuk.
bana zarari olmazmis ama dogal yollardan cok zor cocugun olabilir dedi. Hatta ilerde tedaviyle dedi.
Ben 3 sene sonra cocuk dusunuyordum. Esim hic istemiyor diye dedim belki 3 sene sonra ister. Ama simdi istiyorum.
Ya kotu olurda yumurtaliklarimi alirlarsa diye en azindan 1 tane simdi olsun diyorum.

Sizin fikirlerinizi almak istedim. Annem yok. Ailemde hic umursamiyo hmm haa hayirlisi diyip duruyolar. Esimde bir tuaf tedaviyle olur nevar diyor. ama onun keyfine kalirsa 10 sene sonra beni dusunen yok. Butun gun agladim.

Hollanda demek bende ole ve kist bendede var ne kisti ve kac cmmis arkadasim

arkadasimda da vardi kis yumurtaliginda bayada buyuktu aynen sende gibi ayrilari oldugu icin beraber gitmistik hastaneye ,aldilar ameliyatla , kiz simdi hamile normal yonden:44: bazen doktorlar abarta biliyorlar, bence baska bir doktora daha git hemen bir doktorun demesinyle karar da alma uzulmede ...

ilk gittiğim doktor çocuk istiyorsan zor tedaviyle anca olur dedi
kisttim vardı artı adet olamıyordum uda yumurtlamadığım anlamına geliyordu
2. doktor gittiğimde kafaya takılcak bişey değil hafif bir yumurtlama problemi dedi
4. ayımda hamileydim

eğer polikistik overse işi ciddiye al ve bir an önce iyi bir doktorla tedaviye başla.bendede bekarlığımdan beri var bu dert bi türlü düzelmedi gitti zaten doktorum düzelmesinide bekleme diyor.ayrıca çocuk konusuda önemli bir sorun bende pko yüzünden anne olamıyorum

burda herkes farklı şeyler söyleyecek kafan daha çok karışacak doktor yönlendirsin seni ne yapman konusunda

Yok canim dokter ne kisti oldugunu soylemedi. Sadece echodan bakti(bilgisayar) turkcesi ne bilmiyorum. Dedi 4 tane kist var, cocuk istiyorsan dogal yollardan or olur hatta ilerde istiyosan tedaviyle olur anca dedi. Burdaki doktorlari hic sevmiyorum. Hic umursamiyolar. Dedim agrim var ve sadece kist olan tarafim sis. Karnimin diger tarafi normal ama kist olan tarafta sislik var cok belli oluyor.

Hayirlisi. Yukardaki arkadasin dedigi gibi birde baska hastaneye gorunucem. Olmadi turkiyede izinde iyi bir doktorda muayne olcam.

Yorumlariniz icin tesekurler arkadaslar,

kafanı takma bence başka doktorlara da görün,
bana o kistler yüzünden doktorun biri kanser muamelesi yaptı.
testler çıkana kadar bütün ev halkı KÜÇÜK EMRAH A BAĞLADIK
sonuçta çikolata kisti olduğu anlaşıldı
ama ben o 3 günde gerçekten stresten kanser olacaktım yani.

doktorlara göre bunlar o kadar sıradanki hiç hastanın ruh halini düşünmeden sarf ediyorlar, benimde annem 2-3 hafta önce kolunun altında çıkan bezeler için gitmişti , öyle bir muamele yapıldı test sonuçları çıkıncaya kadar kadıncagızın tansyonu hiç düşmedi ve neticede normal bir yag bezesi çıktı ortaya .

Canım hastalıklar bölümüne gir,ne pcoslular var hamile kalan.Ben de pcos luyum,doktor bana 1 tane büyük riskli kistin var,kilo vereceksin filan dedi.Normal yollardan çocuğun olmaz dedi.5 ay boyunca regl bile olamadım ben.Sonra regl olmam için ilaç verdi.Kilo verdim biraz.1 sene sonra gittim ne kist ne başka bir şey kalmıştı.Geçen sene gittim yine çıkmadı çok şükür.Benim kuzenime de aynısını demişlerdi gayet normal yollardan hamile kaldı.Doktorun ilgisizse başkasına görün mutlaka.:34:

arkadaşlar bende bugün aranıza yeni katıldım.bende şu meşhur pko lulardanım.3 yıllık evliyim geçen sene tedaviye gittim çocuk istedik klomen kullandım 2 ay sonra hemen 3, ay ganolf iğnelerine geçti doktor şaşırdım onuda vurndum çok güzel bi yumurtan oluştu dedi ve çatlatma iğnesi vuruldum ilişki günü verdi fakat sonu yine hüsran psikolojim bayapı bozuldu.şunu söylemek istiyorum bazı arkadaşlar klomeni 6 ay falan kullanmış sonra iğneye geçmiş acaba doktorumu mu değiştirsem bilmiyorum şaştım kaldım psikolojimin yanında o iğnelerden sonra adet düzenim hepten mahvoldu hiç değilse en geç 2 ayda bir adet görüyodum şimdi ilaçla görüyorum ne olursunuz bi akıl verin ne yapayım ben benden daha deneyimliller vardır aranızda mutlaka ayrıca bu tedavileri gördüm ama benden hiç rahim filmi istemedi buna da bayağı takıldım ya tüplerimde varsa dimi

banada doktor kistIerin var dedi bir sürü kücük kücük , hamiIe kaIman zor 1-2 sene kendiIiginden oImassa tedaviYıe oIur dedi bende ozaman cocuk düsünmüyordum rahat davrandım bide baktım 6ay icinde hamiIeyim sokkk :D üzme kendini umarım bir sorun cıkmadan aIırsın bebisini kucagına ..

Polıkıstıkover sendromu var sende bendede var doktor tam sopalıkmıs o kucuk bır ıhtımal sen doktorun dedıgıne bakma bıtek yumurtalıklara ultrasonla bakarak anlasılmaz o cok pkolu var burda cocugu olan pkolu dıye cocugu olmayayınıda duymadım oyle bır ıhtımal var ama cok buyuk bır ıhtımal degıl her ay adet oluyomusun bu cok onemlı eger aylarca adet olamıyosan ılacla adet oluyosan bıraz etkıler ugrastırabılır ama genede olur cocugun allahtan ıste o verırı artı adet donemınde kıstlıkler olusur fakat adetle beraber atılır vucuttan adet sonrası tekrar bır doktora gorun 5yıl once ben kıst amelıyatı oldum 7cm kıst aldılar kıst buyurse alınır cok fazla buyutme bence mumkunse baska doktora gıt

Back
X