• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün gelinlere karşı öfkeliyim

Bence mesele sadece önyargı değil.

Biz hatalı olduğumuzu kabul edemeyen, özür dilemeyi utanç verici sayan bir toplumuz. Bu egoizm yiyip bitiriyor bizi her açıdan. Anneysek en iyisini biz biliriz, gelin acemidir, bilmez bir şey, patronsak biz mükemmeliz, çalışanlar salaktır, öğretmensek eğitim bizim işimiz, asla hata yapmayız, uzar gider bu liste.

Ayrıca bizim muhafazakarlık anlayışımız artık kodlarımıza, genlerimize yazılmış. Aile olarak varsın, birey olarak hiçsin. Yıllarca birey olarak değer görmemiş insanlar, bir araya geldiğinde çatışmalar elbette çıkacak. Birçoğumuzun kaynanası gençliğinde eziyetler çekmiş, adamlar yaşlanınca kadınlar bakıcı olarak kıymete biniyor, evde sözü geçmeye başlıyor, otoriteyi de gelinlerinin üzerinde uygulamaya başlıyorlar.

Oğullarını paylaşamadıkları için, ben çektim o da çeksin anlayışı var. Öyle düşünmese bile, yıllar sonra sahip olduğu söz hakkını nasıl kullanacağını bilmiyor bu kadınlar. Aman ne var, benim kayınvalidem daha beterdi, ben onun gibi değilim ki diyip kendilerini mükemmel görüyorlar. Halbuki onlarında başka hataları var. Oğullarını paylaşamıyorlar, kendi yaşayamadıklarını gelinleri yaşasın istemiyorlar. Oğulları için rekabete giriyorlar. Ben bu insanlara acımıyorum açıkçası, hayattan ders çıkarmak gerek, onlar onca yılın eziyetinden zerre ders almamışlar. Annemin arkadaşı var bir tane, kadının geliniyle ilgili sözleri bu kadınlara acımamamın en önemli nedeni.

Kötü gelinler var, ama kötü kaynanalar daha çok. Zaten kötü gelinler yazış tarzlarından kendilerini belli ediyorlar burda. O yüzden hem genellemek, hem de bunca kadının en büyük sıkıntısı olan bu konunun çözümünde anlayış, sevgi, saygı, mesafe yeterliymiş gibi düşünmek yanlış.

Bazı insanlar laftan anlamıyor çünkü.
Çok beğendim bu yorumu. Tamamıyle katılıyorum.

gelin yeni evliyken heveslidir, hep kaynanası onu sevsin dıye uğraşır..verdıgının karşılığını alamaya alamaya veya ona hep dıs kapının mandalı,elin kızı muamelesi yapıla yapıla,kızı gerçek dünyaya,gerçek kaynana gelin alemıne döndürürler..sonra ipler kopar..
Bravo mükemmel tespit.
Şu elin kızı muhabbeti yok mu beni o kadar sinir ediyor ki.

Evet haklisiniz bende kaynana olcam. Ben kaynanami sevmiyorum . Onceden cok seviyodum ama simdi sevmiyorum. Bende gelinimin evinden biseler calarsam
gelinimin annesi habasi geldiginde balkondan iceri kacarsam
kizimla bir olup gelinimin arkasindan konusursam
hamile haliyle mutfagin fayanslarini silmeyip anne duserom merdivenden gorucemi ara o gelsin silsin dedigim icim kizimla birlikte gelini topa tutarsam sevmesin beni gelinim SEVMESIN!!

Bi de kayınvalideler sürekli kızlarıyla gelinlerini kıyaslama eğiliminde değil mi?

Ben yaşadım da, herkesten de duyuyorum bunu. Bir şey derim, aaaa Xte şöyle yapmıştı onu, bir konuda yeteneğim vardır, anlatırım, işe bak X benden önce kesin ilgilenmiştir o konuyla. Ben 3 biliyorsam, o 10 biliyordur.

Bir de bende bir şeyi beğenmediyse kızı üzerinden anlatır.

Kayınvalideler anlasınlar artık, onlarla değil, oğullarıyla evleniyoruz. Onlara göre şekil alacak halimiz yok herhalde. Oğlu beğenmiş, sevmiş, eğrimizle, doğrumuzla kabul etmiş bizi. Bizde onu.. Kimin karışmaya hakkı var ki bu durumda.

Bi de kayınvalideler sürekli kızlarıyla gelinlerini kıyaslama eğiliminde değil mi?

Ben yaşadım da, herkesten de duyuyorum bunu. Bir şey derim, aaaa Xte şöyle yapmıştı onu, bir konuda yeteneğim vardır, anlatırım, işe bak X benden önce kesin ilgilenmiştir o konuyla. Ben 3 biliyorsam, o 10 biliyordur.

Kayınvalideler anlasınlar artık, onlarla değil, oğullarıyla evleniyoruz.
Bir arkadaşım 5 aylık evli. Kaynanası evine her geldiğinde gelininde ne görüyorsa ya kendisine alıyor ya da kızlarına. Beğendiği şeyin tarzına göre yani. Geçen yine gelmiş geline "Elbisen güzelmiş ama çok kısa" demiş. iki gün sonra gelin onlara gittiğinde görümcesinde aynı elbiseyi görmüş. Bunun gibi birsürü örneği var.

Aslında bütün suç annesiyle karısının yerini ayırt edemeyen, en çok ta annesine karşı karısını ezdiren kocalarımızda.

Bir arkadaşım 5 aylık evli. Kaynanası evine her geldiğinde gelininde ne görüyorsa ya kendisine alıyor ya da kızlarına. Beğendiği şeyin tarzına göre yani. Geçen yine gelmiş geline "Elbisen güzelmiş ama çok kısa" demiş. iki gün sonra gelin onlara gittiğinde görümcesinde aynı elbiseyi görmüş. Bunun gibi birsürü örneği var.

İnanırım var böyle tuhaf insanlar. Annemin arkadaşı son bayramda oğluyla gelininin arasını bozmuş. Kendinde zerre hata görmediği gibi, bir de bunu arkadaş ortamında gelininin hatası diye anlatıyor. Bak yapma boşanırlar demişler, oğlum genç, yakışıklı bulur birini demiş. Şimdi bu kadının gelini napsın, kız bir de meslek sahibi ama yeni evliyim düzelir diye katlanıyor bunlara.

İnanırım var böyle tuhaf insanlar. Annemin arkadaşı son bayramda oğluyla gelininin arasını bozmuş. Kendinde zerre hata görmediği gibi, bir de bunu arkadaş ortamında gelininin hatası diye anlatıyor. Bak yapma boşanırlar demişler, oğlum genç, yakışıklı bulur birini demiş. Şimdi bu kadının gelini napsın, kız bir de meslek sahibi ama yeni evliyim düzelir diye katlanıyor bunlara.
Hayatta düzelmez hiç sanmam. Aynen öyle düşünüyorlar oğulları yakışıklı bulur birini. Sanki bizim elimiz armut topluyor.

Hayatta düzelmez hiç sanmam. Aynen öyle düşünüyorlar oğulları yakışıklı bulur birini. Sanki bizim elimiz armut topluyor.

Annemde öyle demiş. Kız çok güzel, alımlı ve bakımlıymış. Gelinin oğlun gibi kaç tane bulur ama senin oğlan 1 tane daha bulamaz hiç öyle deme demiş. Annem biraz açık sözlüdür de :) O da bir annenin evladı, haksızlık ediyorsun, yanlış yapıyorsun demiş. Kadının cevap aynen şu. Ama benim çocuğum değil ki, sevemiyorum. Ne yapayım...
Kızı yok, orada herkesinde kızı var, bütün arkadaşlar bir olup yanlış yaptığına ikna etmeye çalışmış ama nafile.

Annemde öyle demiş. Kız çok güzel, alımlı ve bakımlıymış. Gelinin oğlun gibi kaç tane bulur ama senin oğlan 1 tane daha bulamaz hiç öyle deme demiş. Annem biraz açık sözlüdür de :) O da bir annenin evladı, haksızlık ediyorsun, yanlış yapıyorsun demiş. Kadının cevap aynen şu. Ama benim çocuğum değil ki, sevemiyorum. Ne yapayım...
Kızı yok, orada herkesinde kızı var, bütün arkadaşlar bir olup yanlış yaptığına ikna etmeye çalışmış ama nafile.
Ay valla sesli güldüm. Benim kaynanam da aynı türden. Bi gün ben, en büyük kaynım, eşim, kayınbabam yemek yicez. Kaynanam tabaklara koyuyor yemeği, kayınbabam dedi ki önce Ayşe'ye ver (hamileydim o zman). Kaynanam ne dese beğenirsin "Benim çocuğum dururken önce geline verir miyim?" dedi ve ilk kaynıma uzattı. :KK62:

Ay valla sesli güldüm. Benim kaynanam da aynı türden. Bi gün ben, en büyük kaynım, eşim, kayınbabam yemek yicez. Kaynanam tabaklara koyuyor yemeği, kayınbabam dedi ki önce Ayşe'ye ver (hamileydim o zman). Kaynanam ne dese beğenirsin "Benim çocuğum dururken önce geline verir miyim?" dedi ve ilk kaynıma uzattı. :KK62:

Düşüncesiz işte ya. Valla bencillik bu. Ben bütün hatalarımızın bedelini bu dünyada ödediğimize inanırım. Allah bu sevgisiz insanı senin eline düşürecek. Temenni etmiyorum, sadece böyle 0lacağını biliyorum o kadar.

Düşüncesiz işte ya. Valla bencillik bu. Ben bütün hatalarımızın bedelini bu dünyada ödediğimize inanırım. Allah bu sevgisiz insanı senin eline düşürecek. Temenni etmiyorum, sadece böyle 0lacağını biliyorum o kadar.
Aynen öyle oldu zaten canım. Birkaç kez yaşadık bu durumu. Farklı şehirlerde olmamıza rağmen imdadına ben yetiştim. Kendi kızları evlenirken de dua edermiş ki kızının kaynanası ölsün de kızım rahat etsin.:KK57:

Aynen öyle oldu zaten canım. Birkaç kez yaşadık bu durumu. Farklı şehirlerde olmamıza rağmen imdadına ben yetiştim. Kendi kızları evlenirken de dua edermiş ki kızının kaynanası ölsün de kızım rahat etsin.:KK57:

Höh artık!!!

Bu kadından uzak dur sen yahu, o ne kalbi karalık öyle.

Kayınvalidem eşimi benden çok kıskandı az çok anladım ve yaptığı onca şeye tüm kırgınlıklarıma rağmen küsmedim uzatmadım peki o ne yaptı doğum yaptığım gün bana beddualar yağdırdı , 3 günlük bebeğimi benden kıskandı beni evden kovdu bende ona orada bir duracaksın oğlunu kıskanırsın hak vermem ama anlarım hatta geride alabilirsin ama o şu anda benden almaya çalıştığın benim oğlum ve asla vermem dedim ve şimdi oğlunun evine istediği zaman çıkıp gelememesinin suçlusu asla ben değilim herkes yaptığının bedelini öder aslında yüzüne bakmamam lazım oğluma dokundurtmamam lazım ama son bir şans verdim de küsmedim hadi bir daha bir şey yapmayı bırak kaşın niye eğri desin de göreyim .

Iyi insansan iyi gelin, iyi kayinvalide, iyi gorumce, iyi elti, iyi baldiz vs olursun. Babam, dedem, amcalarim bile babaannemin kotu bir insan oldugunu soyluyorsa esim, ablalari, kayinvalidemin kotu bir insan oldugunu soyluyorsa sozlerini, davranislarini gectim yuzlerinden kotuluk akiyorsa bu insanlarin ne desek bos. Ben herkese once iyi insanmis gibi davranirim. Degilse biter benim icin. Benim kotuluk anlayisim intikam degildir. Uzak durmaktir. Her gelin ve kayinvalide iyi degildir, her gelin ve kayinvalide kotu degildir. Insan olamamis kimselerden bir sey beklememek lazim. Esleriniz iyiyse gerisi hic onemli degil. Aci tecrubelerden sonra anlamis bulunmaktayim. Her kaynanayi yerin dibine sokamam. Cunku anneannem ve teyzemin iyiligi dillere destandir. Her gelini de yerin dibine sokamam cunku anneannemin gelinleri cok iyidir. Ama her gelini de ovemem cunku teyzemin gelini iyi degildir. Hicbir seyi genellememek lazim.

Kayınvalideler anlasınlar artık, onlarla değil, oğullarıyla evleniyoruz. Onlara göre şekil alacak halimiz yok herhalde. Oğlu beğenmiş, sevmiş, eğrimizle, doğrumuzla kabul etmiş bizi. Bizde onu.. Kimin karışmaya hakkı var ki bu durumda.

aslında bunun için ayrı konu açılır ama neyse...
13 yaşında bir görümcem var bana sürekli onu övüyo :-) 6 yaşından beri biliyorum ve severimde kendi kardeşim gibi lafımıda esirgemem. bir gün onun saçını örüyodu seviyodu filan sonra bana döndü ayyy senin annende burda olsaydı seni severdi filan dedi :D
bu kıyaslamanın yaşı yok yani kendi kızı dünya güzeli oğlu çok yakışıklı ama birgün de benim için gelinimde şöyledir böyledir demedi.
onların ailede eğitim seviyesi en yüksek benim nişanlanmadan önce şehir dışında okuyodum arada görüşüyoduk ve imalı imalı laflar ediyodu aileler kızlarını şehir dışına göndermesinler kötü yola düşüyolar bilmem ne. anlam veremediğim laflar ak desem kara der illaki kendi haklı çıkacak son sözü o söyleyecek.
hatta bir gün gelin kaynana olduğumuz anlaşılmıyo aynı duruyoruz demişti :KK57:

yinede onu uzaktan sevmek aşkların en güzeli :KK19:

Back
X